wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Jaký bude rok 2023?


Na počátku dalšího nového roku nahlížím do mých dřevěných věšteckých kostek.
Jako v minulých letech jsou kostky seřazeny po třech vedle sebe do sloupců.
První polovina (prvních šest sloupců) představuje měsíce leden až červen, druhá polovina (druhých šest sloupců) jsou měsíce červenec až prosinec.
Kostky k nám promlouvají takto:





Jak to tedy bude konkrétně?

Leden 2023 - krize, samota, práce
Stále se ocitáme v krizi, nic není jednoduché a jasné. Zlepšení se zatím neukazuje. Je potřeba pochopit, že se nemůžeme každý spoléhat jenom sami na sebe, ale je důležité vnímat nějaký posun dál nebo nějaké zlepšení v tom, že budeme navzájem spolupracovat. Je potřeba být v jednotě, otevřít náruč a vydat se po jedné společné cestě.

Únor 2023 - odměna, past, zrod
Přestože stále vyhlížíme nějaké odměny a zlepšení, nic takového se před námi neukazuje. Mohlo by se i říct, že "lépe už bylo", ohlížíme se do minulosti a hledáme nějaký pevný bod. Ale stále si připadáme jako v pasti. Něco se musí stát. Je to jako znovuzrození, které se nás každého jednotlivě bytostně dotýká.

Březen 2023 - krize, energie, křída
To zvláštní napětí, ta krize, kterou si každý na vlastní kůži zažíváme, začíná konečně polevovat. Vypadá to, jako bychom měli v sobě objevit nějaký vnitřní potenciál, nějaká energii, která zatím nebyla vidět, jen jsme matně tušili, že tam někde musí být. Začínáme polehoučku probouzet, ale ještě si nevěříme. Je to, jako bychom opatrně cosi psali na kámen s tím, aby to tady zůstalo pro další generace. Ale to je marný plán. První déšť tato sdělení smyje.

Duben 2023 - lékař, obilí, daleko
Vypadá to, jako kdybychom volali po uzdravení. Vyhlížíme nějakou pomoc, někoho, kdo by nám podal pomocnou ruku, nebo lék nebo tekutiny. Něco, aby nás zachránil. Je úplně jedno, co to bude. Nemáme nic jistého ve svých rukách, žádné plody naší práce nejsou vidět, nic neroste, nic se nedaří. Rozhlížíme se kolem sebe, někteří se dívají skutečně daleko, přes hranice, hledáme nějaké smysluplné obrazy, něco, čemu se dá věřit, co funguje, na co se dá navázat.

Květen 2023 - včera, sokyně, prázdno
Ohlížíme se do minulosti a hledáme nějaké důvody toho, co se stalo a proč se to stalo. Nic nějak nedává smysl. Nepřipadáme si bezpečně, jako kdyby tady byla nějaká cizí osoba, která mám chce něco hodně důležitého vzít nebo nás omezit na našich právech. Těžko se s tím žije. Je potřeba pochopit, že nic se neděje náhodou, že všechno tady má nějaký smysl a že všechno je také v pořádku. Nemůžeme chtít, aby se něco stalo jinak. Takový je řád universa.

Červen 2023 - déšť, důvěra, štěstí
V této době přichází očista. Může to být očistný déšť, který smyje všechna dosavadní trápení, může to být také povodeň, která vstoupí do našich domovů, aby to, co tady už nemá co dělat, odplavila. Je potřeba uklidit všechno, co tady vadilo, abychom se dostali ke zcela novým energiím. Bude to jistě náročná zkouška, ale není možné se jí jen tak vyhnout, není možné nad tím mávnout rukou. Teprve potom se začne mnohé měnit, možná pochopíme, co je pro život člověka skutečně důležité.

Červenec 2023 - obloha, odjezd, potlesk
Obloha se rozjasňuje, věci se opět začínají hýbat tak, jak to mělo být. Náročná zkouška je za námi. Vypadá to, že ten zarezlý stroj se opět dává do pohybu, kola se pohnula, je tady předpoklad, že zase bude dobře. Celé to vyznívá až neskutečně. Dokonce vnímáme i krásný potlesk shora, nádherné energie, které s námi po dlouhé době opět ladí. Tohle snad ani nikdo nečekal.

Srpen 2023 - smrt, zlato, spát
Konečně přichází období, kdy si můžeme trochu oddechnout. Není potřeba nic dalšího měnit, nic se nemusí násilně dělat. Všechno začíná zvolna plynout. Vypadá to, jako kdyby k nám přicházely postupně úžasné odměny, jako kdybychom odhalili poklad, který do této doby nebyl vykopán, jen se matně tušilo, že tady někde musí být. Zasloužíme si po dlouhé době odpočinek.

Září 2023 - hotovo, cesta, násilí
Můžeme mít pocit, že jsme ztratili směr naší cesty, že je tady něco jinak, nevidíme žádné optimistické vize do budoucna. Jako kdyby nebylo o co dál už usilovat. Jsou tady všude jen násilné, hodně dramatické energie. Díváme se bezradně kolem sebe a nevidíme nikde nic, co by dávalo smysl.

Říjen 2023 - poušť, úder, úklid
Měli bychom na něco navázat, ohlížíme se do minulosti, ale nic takového tady není. Je potřeba najít konec toho provázku, kterého bychom se mohli chytit, abychom dokázali pokračovat dál. Hledáme nějaké způsoby, jak věci opět uvézt do chodu, jak jim dát nějaký řád. Celé je to hodně náročné. Řešení se neukazuje. Není potřeba s ničím bojovat, nic po nikom nemáme násilím chtít.

Listopad 2023 - návštěva, hvězda, auto
Ukazuje se problém s přeshraniční spoluprací, něco je tady jinak. Může se objevit konflikt, který by nám dříve vůbec nepřišel na mysl. Přesto je třeba brát všechno tak, jak to je. Vidíme tady jasnou hvězdu, která září z nebe, je skoro jako hvězda betlémská. Přináší poselství, že zase bude lépe. I když se nyní nic nehýbe, nemáme mít obavy, že to tak bude věčně.

Prosinec 2023 - tunel, radost, sen
Opouštíme jakýsi svůj vnitřní prostor, konečně máme sílu si tohle uvědomit. Nejsme v té své izolované bublině, neřešíme jen sami sebe. Vypadá to, že je tady konečně i posun k radosti, k něčemu, co je smysluplné, čemu rozumíme a co reálně vidíme kolem sebe. Možná je tady i přiblížení se k jistému snu, k něčemu, čemu jsme věřili, ale co se nám zdálo dlouhou dobu nereálné. Je to čas zázraků, jen si to takhle potřebujeme naplno uvědomit.
© Wahlgrenis 30.12.2022


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.