wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Princ William a Kate Middletonová našli svou romantiku v Keni


Velká Británie se připravuje na svatbu roku, kdy si řeknou své ANO princ William a jeho snoubenka Kate Middletonová.
Keňská turistická centrála oprášila historické kořeny i současné vazby, které ji spojují již více než jedno století s Velkou Británií.
Zajímavou aktivitou podpořila předsvatební koloryt a atmosféru Londýna, když její zástupci ve spolupráci s keňskými Masaji žijícími v Británii, rozdávali na čtyřech nejrušnějších železničních stanicích všem kolemjdoucím růže, vypěstované v Keni, v blízkosti jezera Naivasha.
Masajové měli na sobě pověstné červené masajské deky, zvané shukas, a ke každé růži přidali vzkaz: "Romantiku najdete v Keni".
Mnoho zamilovaných párů si v posledních letech vybralo Keňu pro své cesty za romantickými zážitky a díky jejich nadšení si Keňa získala pověst nádherné romantické destinace.
O tom se přesvědčili také William a Kate.
Princ William v Keni požádal svou dlouholetou přítelkyni o ruku.
Keňu si oblíbil během několika předchozích pobytů, obzvláště v Rezervaci divokých zvířat Lewa, kde několik měsíců dokonce pracoval.
Na toto nádherné místo s výhledem na nejvyšší horu Keni i nekonečné pláně Velké příkopové propadliny se vrátil s Kate a ubytovali se v Lewa Safari kempu, který je součástí rezervace.
Ta prince Williama zaujala především svým programem, který zaměřila na záchranu ohrožených druhů, hlavně zebry Grévyho a nosorožce černého, kterých zde žije 12 % veškeré keňské populace.
Charitativní projekt chtějí snoubenci William a Kate podpořit tím, že jej přidali do seznamu svatebních darů s názvem "Zachraňte černé nosorožce v Keni".
Z rezervace Lewa přeletěli na pouhých 24 hodin vrtulníkem k odlehlému jezeru Rutundu, aby zde, na verandě velmi jednoduché dřevěné chatky, požádal princ William svou přítelkyni Kate o ruku a předal jí diamantovosafírový prsten, který byl i zásnubním prstenem jeho matky, princezny Diany.
Může se zdát, že je Keňa pro britskou královskou rodinu osudovou zemí.
Vraťme se dále do historie, až do roku 1952, kdy nynější královnu Alžbětu II. během její návštěvy Keni zastihla v Národním parku Aberdare zpráva o smrti jejího otce a Alžběta byla prohlášena královnou.
Byli to právě Britové, kteří na břehu lezera Naivasha začali zakládat farmy, na kterých se dodnes pěstují řezané květiny, které se denně letecky přepravují nejen do Evropy, ve které patří Velká Británie k nejvýznamnějším odběratelům.
Před odjezdem z Keni si snoubenci slíbili, že se na toto pro ně tak památné místo vrátí.
Sylva Santarová 27.04.2011

© Wahlgrenis 27.04.2011

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.