wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

V USA z nebe padaly další stovky mrtvých ptáků, záhadný jev řeší i Švédsko


Ve Spojených státech byl zaznamenán v krátké době už druhý záhadný úhyn ptáků, kteří doslova popadali z nebe. Poblíž Baton Rouge, hlavního města jižního státu Louisiana, bylo nalezeno na 450 mrtvých opeřenců. Stovku mrtvých ptáků našli také ve švédském Falköpingu.
Dnes 5.1.2011 7:00 - Washington (Aktualizováno: 12:20 )
Louisianská média v úterý napsala, že stovky uhynulých ptáků se našly v pondělí u obce Pointe Coupee ve státě Louisiana na polní cestě. Veterinář Jim LaCour řekl, že uhynulí vlhovci, špačci a kosi měli polámaná křídla a kosti. Někteří měli zlomená křídla, ale žili.
Po Novém roce svět obletěla zpráva o silvestrovském případu, kdy v městečku Beebe ve státě Arkansas, asi 500 kilometrů severně od Pointe Coupee, uhynulo a na zem popadalo přes 3000 kosů.
Státní veterináři ve své předběžné zprávě vylučují, že by tito ptáci druhu vlhovec červenokřídlý uhynuli na následky nemoci nebo nákazy. Podle agentury AP místní ochránci přírody tvrdí, že alespoň někteří z uhynulých ptáků vletěli do rozvodů elektřiny.
Nicméně pozoruhodný nález ptačích mrtvol řeší také v malém městě Falköping na jihozápadě Švédska. V úterý pozdě večer se našlo na jedné z místních ulic mezi 50 a 100 ptačích mrtvol. Zvěrolékaři nyní mrtvé kavky vyšetřují ve snaze zjistit příčinu hromadného úhynu.
Sílí podezření, že ptáky vyděsila silvestrovská pyrotechnika, a ti tak zcela ztratili orientaci.
Padající ptáci vráželi do sloupů veřejného osvětlení, do vozidel i do lidí nebo vzájemně jeden do druhého. Někteří letěli z nebe kolmo přímo do země.
ČTK
Zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/221417-v-usa-z-nebe-padaly-dalsi-stovky-mrtvych-ptaku-zahadny-jev-resi-i-svedsko.html

Milá Wahlgrenis,
zaregistrovala jste tohle? Co si o tom myslíte? Rozhodně to má nějaký hlubší význam než elektrické vedení....
Vše dobré Vám i všem milým návštěvníkům webu přeje
Mirabell 05.01.2011

© Wahlgrenis 05.01.2011

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.