wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Miminko musí už dnes ven KUBÍK


Ahoj Wahlgrenis,
tak o půl deváté převáželi rychlou Olgu do porodnice.
Nastaly nějaké komplikace a miminko musí ven.
Takže počítáme, že se narodí dnes 22.7.2010.
Má již 2,40 kg a Olga je ve 34 týdnu.
Doufejme, že všechno vyjde.
pa

Příběh berunky najdete zde .
Berunka a Tom 22.06.2010

Berunko,
miminko je už velké, neboj, i kdyby se už teď narodilo, všechno zvládne. Opravdu se všechno děje, jak má. Buď v klidu, žádné strachy... miminko to vnímá.
Raduj se, přichází nový človíček... úžasné..
Těším se s Tebou...
Těším se s Vámi...
© Wahlgrenis 22.06.2010

Děkuji moc, jsem nervozní.
Tom je narozen 29. Dnes to je 22.7., to je také 29.
Sice "29" není moc šťastné číslo, ale říká, že je vše, jak má být a vše je předem připravené.
Kolem desáté hodiny by měl být Kubíček na světě.
Držme palce
Ahoj
Berunka 22.06.2010

Kubík je na světě.
Přišel dřív, než jsme čekali, ale je v pořádku. 2,2 kila a 47 cm, císařským řezem ve Zlínské nemocnici dnes kolem půl dvanácté.
Tom 22.06.2010

Milý Tome,
gratuluji Vám k miminku i k nové rodičovské roli, kterou dnešním dnem až do konce života budete s Olgou hrát. Nebude to ale vždy úplně jednoduché. Přeji Vám hodně zdraví, štěstí a hlavně, abyste malému byli těmi nejlepšími rodiči, abyste mu dokázali vytvořit krásné dětství.
Tato chvíle se Vám zapíše nesmazatelně do paměti. Říká se tomu štěstí...

© Wahlgrenis 22.06.2010

Berunko,
gratuluji Ti k prvnímu vnoučeti. Jakub je na světě a z Tebe je najednou babička. To je nádhera... Raduj se a nech ty slzy, aby šly ven... Potřebuješ tohle naplno prožít. Nikdy už se tento okamžik nezopakuje. Mám Tě ráda a vnímám na dálku, jak Ti nyní je... Krása... Čas nezastavíš, ale to ani není nutné. Naopak nutné je naplno prožít každou takovouhle chvíli. Nech ten pocit dojít nejhlouběji do srdce...
Objímám Tě na dálku.
© Wahlgrenis 22.06.2010

Wahlgrenis,
děkuji moc za krásná slova, jsem šťastná,že to všechno tak dopadlo a jsou v pořádku.
Budu informovat.
Mám Tě také moc ráda a objímám.
Pa
Berunka 22.06.2010

Milá Wahl..
to je tak nádherné... jsi úžasný most, děkuji, že mohu reagovat a poslat pozdrav k narození miminka.
Kráááása .. vnoučátko.. gratuluji Berunce a samozřejmě i rodičům! Včera dopoledne jsem sledovala ........
Jsem také babičkou, teď už radostnou. Možná jásám proto, že jsem neuměla hned cítit tu krásu, a babičkou být jsem se učila. Jsem vděčna, že jsem k této roli dospěla,
a raduji se a tuto radost přeji i Vám.
Já se od vnoučátek jen učím... teď mohu, vždy zastavím čas /i když čas není :-)/ a nechám mluvit srdce... a užívám si těch podnětů, co jsem si jako máma neuvědomovala.
Krásný den, hodně energie, lásky a hodně pochopení pro všechny !!
Rosa 23.06.2010

Milá Wahl..
mrazí mne, dívám se a pročítám, příběh Berunky, který jsem objevila až nyní, Wahl.. dyť ten příběh je téměř shodný !!!!!
I to dětství Berunky ... ta máma.
To Berunce moc přeji, že našla smíření s mámou, mi se to ještě nepovedlo, má máma ještě nedospěla k tomu, otevřít své bolesti a sdělit je.
Třeba se tedy i já s mámou k tomu dostanu, když příběhy máme tolik podobné.
Milá Wahl.. jak vše zapadá,... nic není náhoda, děkuji, že toto denně mohu vnímati v takovýchto příbězích.
Rosa 23.06.2010


Berunka 24.06.2010

Milá Wahlgrenis,
netušila jsem, že tento náš další životní příběh zveřejníš na stránkách. To bych si dala záležet! Přišla jsem na to, až mi začaly chodit gratulace k roli babičky. Mohu říci, že je to opravdu nádherný pocit a vnímám to zcela jinak, než u svojeho vlastního dítěte.
Za jedno je člověk již vyzrálý a každý okamžik prožívá zcela jinak a důkladně. Vidíš, rok uběhl, co mi odešla máma. V den letního slunovratu 21.6., by se dožila 84 let. Ale určitě všechno nové vnímá s námi.
Kubík se narodil den po jejich narozeninách. Jedni odcházejí a zase je vystřídá další život. To je koloběh života. Smrtí nic nekončí, ale pokračuje dál.
Moc jsem se těšila na to, až prvně Kubíčka uvidím, hlavou mě kolovaly myšlenky, jaký asi bude, zda bude všechno v pořádku, zda je zdravý?
Tom byl také netrpělivý až ho prvně uvidí, až se jejich energie spojí. Bohužel já jsem na pokoj nemohla, pouze jsem se mohla dívat přes okno z balkonu. Ležel v postýlce jako malý andílek, klidný a krásný chlapeček. Chvilkami se i pousmál, jako by věděl, že jsme u něho, že ho hladíme pohledy a že je tam hlavně jeho šťastný táta. Dudlal si svoji sladkou vatičku. Sestřička říkala, že již dýchá sám, papá a koná svoje potřeby. Že je moc šikovný a milounký. Zítra již bude u své maminky. Nikdo netušil, že maminku postihne hellp syndrom a bude muset ukončit těhotenství ve 34. týdnu. To se dozvěděla dnes od pana doktora. Sama jsem nevěděla, co to je. Vyhledala a přečetla jsem si o tom na internetu.
Zde přikládám:
HELLP syndrom je velmi zvlastni, relativne vzacne, ale velmi nebezpecne onemocneni, ktere se zpravidla vyskytuje v prubehu tretiho trimestru nebo kratce po porodu. Nazev je odvozen z anglictiny, z pocatecnich pismen laboratornich zmen - Hemolysis (rozpad cervenych krvinek), Elevated Liver enzymes (zvysene jaterni enzymy), Low Platelet count (nizky pocet krevnich desticek).
Vetsinou lekaru je tento syndrom povazovan za jednu z forem preeklampsie, coz je dalsi velmi nebezpecne onemocnení, ktere je vazane pouze na tehotenstvi a projevuje se vysokym krevnim tlakem, pritomnosti bilkoviny v moci a generalizovanymi otoky. Ne vzdy je u HELLP syndromu vysoky tlak. Tehotna prichazi k lekari s bolestmi v pravem podzebri a v oblasti zaludku, s pocitem na zvraceni, event. zvracenim, muze byt otekla, mit bolesti hlavy, vysoky krevni tlak a event. muze krvacet z nosu, dasni, v odberu krve jsou potom patrny jiz vyse popsane zmeny. Jedinou efektivni a definitivni lecbou je ukonceni tehotenstvi.
Brzy se i dočkáme, že budeme zase všichni společně dohromady doma a budeme prožívat ty neopakovatelné, kouzelné okamžiky života.
Děkuji Rose za přání.
Nevím, zda ji znám osobně, asi né.
Ale i na mém příběhu zjistila, že jsou osudy lidí tolik podobné. Přeji jí, aby našla usmíření se svou maminkou, určitě k tomu dojde a najdou klid a lásku ve svém srdci.
Včera vysvitlo sluníčko a dnes hřálo také.
Miluji ho, protože dává vzniknout všemu životu zde na zemi. Tak ať nám ještě dlouho svítí nad hlavami a hladí nás svými hřejivými paprsky.
S láskou
Berunka 24.06.2010

Wahl,
posílám Ti fotky, takhle vypadá Kubík dnes.




Berunka 01.07.2010

Berunko,
gratuluju k vnoučkovi - je nádherný ...
A jak se krásně směje.
Přeju moc zdravíčka a ať má pohodový život.
Super babičku už má, tak co víc si přát...
Kačka 01.07.2010

Milá Wahl,
už jsem tam někde psala, že jsi most a spojuješ tady srdíčka, ale ty nás ne jen spojuješ ale zároveň vedeš k poznání, že láska a důvěra v sebe, dělá divy.
Mockrát tu zaznělo poděkování, přesto znovu chci říci děkuji, že mi Tvé stránky dávají tolik klidu a poučení.
Děkuji, že poznávám nové lidičky a osudy.
Děkuji, že mohu být přítomna u některých příběhu.
A děkuji, že mohu poslat přes Tebe pozdravení pro Berunku.

Milá Berunko,
děkuji za Vaši podporu a důvěru, že najdu usmíření s mámou a budu si moci s ní povídat o životě. Ano je to mé velké přání, na kterém každým dnem s láskou pracuji. Jsem vděčna, že toto se mi povedlo s vlastními dětmi. A prožívám s němi krásné chvíle.
Berunko, máte roztomilého klučinu - Kubíček na těch posledních fotečkách, jak se úžasně tváří.... rychle to uteče a bude volat babičko :-)
Berunko, dneska jsem dostala od svého trenéra tričko - červené s nápisem toho sportovního klubu, kde chodím, a tak jsem ho ukazovala svému 4letému vnoučkovi a ten bez rozmyšlení řekl, to už budeš moci babičko prodávat v Kauflandě... mi přijde úžasné svou jednoduchostí a bezprostředností. Paráda ...
Tak Berunko, ať vnouček roste, jsou s maminkou zdraví a prostě mějte se jen a jen pohodově a i když se neznáme osobně, nic nebrání se třeba někdy poznat.
Posílám mnoho pozdravů.
Rosa 02.07.2010






Berunka 03.07.2010

Ahoj Wahlgrenis,
dnes ráno byl Kubi s maminkou propuštěný z nemocnice a mířili rovnou domů k nám. Po dlouhé cestě mu vyhládlo a dostal napapat od maminky. Maminka s tátou se také posilnili dobrým obědem od babičky.









Poprvé šťastní rodiče vyrazili s kočárkem na procházku, pochlubit se také rodině a známým, jaký je z něho už velký chlap. Na čerstvém vzduchu spinkal jako dudek. Posléze ho uložili do přepravní sedačky a odjeli konečně po dlouhém, únavném dnu do svého nového domova v Rožnově pod Radhoštěm. Na obloze se objevilo z mráčků krásné srdíčko, ale než jsem je stačila vyfotit, bylo roztažené.
Tak ať to své štěstí prožívají všichni tři ve zdraví a spokojenosti.
Berunka 09.07.2010




Berunka 06.12.2010

Milá Wahl,
ještě posílám jednu, andělíčkovskou...


Berunka 07.12.2010

Milá Wahlgrenis ,
přejeme Ti kouzelný nový rok 2011 a všechno, co k němu patří, a k Tvým narozeninám zdraví, lásku a spokojenost.








Tvoje Berunka, Tom, Kubíček a Olga 31.12.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.