wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Slyším z rozhlasu, že táta udělal nějakou nepřístojnost


Milá Wahlgrenis,
dovolím si obrátit se na Vás s prosbou o pomoc s pochopením snu. Ať hledám a přemýšlím sebevíc, nerozumím. A mám pocit, že byl důležitý.
Šla jsem po ulici mezi domy, byly vysoké, fasády všechny takové hnědé, žádné výrazné barvy, nikde nikdo, jen já a listonoška. Vzala jsem jí pár dopisů, že jí pomůžu a šla jsem je dát do schránky, která byla na bráně věznice. Bylo těch dopisů několik, na jeden jsem se podívala a na obálce byl odesílatel farní úřad. Dopisy jsem tam všechny vhodila a šla dál, až se mi ulice rozevřela do barevné scenérie. Byla to jakási tržnice, kde jsem procházela bez zájmu o zboží a okolní děj, ale vím, že tam byl někde můj táta (prodával něco) a najednou slyším z rozhlasu venku hlášení, že můj táta udělal nějakou nepřístojnost, snad že někde chodil nahý nebo něco podobného a mě tam jmenovali v souvislosti s ním a ještě se jménem za svobodna a já jsem mu to honem šla říct, že má ostudu a že jsem v tom taky, aniž bych něco udělala.
Pak už nevím, ještě pokračoval ten sen, ale nic si nepamatuju. Můj táta je člověk morálních zásad a dost rozumový člověk; vím, že to ve snu nemá s tím třeba nic společného, ale přesto...
Děkuju moc předem za Váš čas.
Zuzana 17.01.2010

Milá Zuzano,
sen Ti naznačuje, že už nejsi dítě. Jsi odpovědná sama za sebe. V dětství jsi měla rodiče vedle sebe, kteří Tě dokázali před každou nepravostí chránit. V dospělosti si odžíváme jisté události, ale už jen sami za sebe.
Měla bys vystoupit ze stereotypů, uvědomit si vlastní cenu a zvážovat, o koho se můžeš opřít.
Opatrná bys měla být před mužem, kterého už nějakou dobu znáš, ale on to směrem k Tobě nemá úplně čisté. Raději si s ním nic neplánuj, nepouštěj se do větších projektů. Je tady hrozba zrady, to, co se může tvářit jako úžasná stavba, ale před jejím dokončením se sesune k zemi...
© Wahlgrenis 19.01.2010

Moc Vám, paní Wahlgrenis, děkuju za odpověď.
Jestli je to ještě možné, prosím Vás o odpověď na následující otázku: to vše, co jste napsala vypadá, jako by se to týkalo minulosti. Tak by to opravdu sedělo. Je možné, že to mohl být jakýsi "rekapitulační" sen? To by byla samozřejmě ta lepší varianta.
A co se týče rodičů - mám výborné rodiče, vztah s nimi pěkný. Ale v sobě si od mala nesu takový "model", že si spíš vždycky snažím poradit sama a od mala jsem se spíš ohlížela na to, abych jim nepřidělala starost. Někdy jsem si tak třeba připravila trnitější cestu, ale ničeho nelituju. Nemohl ten sen o vztahu k rodičům teda mluvit o tom, abych se přestala na ně tolik ohlížet? Ta formulace asi nevyzní dobře, ale jistě víte, jak to myslím...
Za Vaši odpověď budu moc moc ráda, pokud to ještě půjde.
Mockrát děkuju
Zuzana 19.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.