wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden od 31. srpna do 6. září 2009              

 
Po 31.8.2009 Út 1.9.2009 St 2.9.2009 Čt 3.9.2009 Pá 4.9.2009 So 5.9.2009 Ne 6.9.2009

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 10, 16, 30, 35, 44, 48

Práce:
Žádný šlechtitel nových botanických druhů nemůže při své práci spěchat. Očekávaný výsledek se dostaví až po mnoha trpělivých pokusech. Ani vy na sebe nespěchejte. Dílo člověka se skládá z nepatrných okamžiků, které se řadí postupně za sebe. Nemůžete přeskočit žádnou vývojovou fázi.

Zdraví:
Vaše zdraví mohou nabourat také pomluvy, povzneste se nad ně. Neroztáčejte ten pomyslný vír, kam má spadnout nějaká vaše známá. Každý je takový, jaký je. Člověk nemá soudit, protože nikdy nezná celý příběh. Nepasujte se tedy do role soudce ani vy, nechte každého žít. Pořádek si udělejte v sobě.

Vztah:
Z vašeho pohledu se může jevit rozchod s partnerem jako tragický. Je to v jistém slova smyslu ztráta, nedokážete se srovnat s pocitem, že snad zůstáváte najednou sami. Tyhle slzy jsou ale slzami nad vámi, litujete sami sebe, nedokážete se se situací vyrovnat. Poděkujte, že je to za vámi, zase bude lépe.

Volný čas:
Udělejte si čas na procházku přírodou. Měli byste se na pár okamžiků odpoutat od svého běžného života, starosti nechte někde vzadu a vnímejte, jaké zázraky dokáže třeba les, který máte kousek za domem. Najednou zjistíte, že počítač nebo mobilní telefon jsou v tomto porovnání úplně jinde.

Rada:
Ztratíte-li víru v druhého člověka, nebojte, máte pořád ještě největší jistotu v sobě. Určitě neutíkejte pryč z toho světa, zkuste si zajít do míst, kde je vám dobře. Pokud netoužíte po hlučné společnosti, přijměte náruč přírody, tam se můžete vyplakat, nikdo vás nebude rušit ani se ptát na nesmysly.  

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 3, 8, 15, 19, 21, 40

Práce:
Jak by se v tyto dny nad vaši práci snesl příjemný deštík, který smývá všechny problémy. Dojde k očištětí tam, kde jste byli neprávem nařčeni z podvodného jednání. Pravda je nyní na vaší straně, nemějte strach. Jste dostatečně silní a projekty, na kterých pracujete, mají opravdu reálný základ.

Zdraví:
Dochází k příjemné změně, začínáte si uvědomovat důležitost vlastního těla. Dosud jste mnohé signály přehlíželi, nyní jim začínáte rozumět a chováte se podle nich. Z té tmy jste se dostali konečně na slunce. Potřebujete si tělo pročistit, vhodná je šetřící strana a dostatek nesycených nápojů.

Vztah:
Nenaříkejte na osud, když si s partnerem najednou přestáváte rozumět. Soužití je těžká škola, v které se denně učíte spoustu nového. Přeci moc dobře víte, že každá nádherně voňavá růže má také nebezpečné trny. Nečekejte, že právě váš vztah bude ideální procházkou v království snů. Buďte reální.

Volný čas:
Měli byste sáhnout po knize se silným romantickým příběhem. Přestože děj znáte, měli byste si oživit dialogy jednotlivých postav. Právě tady mezi řádky je pro vás skrytá důležitá informace. Hledáte odpověď na otázku, ale ta k vám stále nepřichází. Knihu objevíte doma ve vlastní knihovně.

Rada:
Lež může být v některých specifických případech milosrdná, ale obvykle si s ní moc nezahrávejte. Pokud byste ji totiž nezvládli kontrolovat, snadno byste před ostatními zapomněli, co jste jim vlastně před časem říkali. Pravda je jen jedna, té se držte. Lež má mnoho ošklivých tváří.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 21, 25, 30, 35, 40, 44

Práce:
Jediné, co můžete nyní pro sebe udělat, je neotvírat nikomu své nitro. Není vhodná chvíle na důvěrnosti. Spíš vám bude slušet neprůhledná maska, za kterou se schováte. Nikomu nesdělujte své záměry, nepokoušejte se naznačovat cesty, o kterých uvažujete. Tohle všechno by se otočilo proti vám.

Zdraví:
Potrápí vás nejspíš střevní potíže. Měli byste být zvlášť opatrní na zahraniční dovolené, kde vám nemusí sednout místní speciality. Neriskujte komplikace, jezte jen to, co znáte a co dobře snášíte. Tohle platí i doma. Sledujte pozorně datum spotřeby a vyhněte se také zmrzlinám prodávaným na ulici.

Vztah:
Víte už, že ve vztahu nesmí být nikdo vítěz ani poražený. Oba jste na úplně stejné rovině, nikdo nesmí vládnout. Odmítáte se podrobit diktátu, začali jste se dívat na vztah docela jinak. Jste mnohem svobodnější v uvažování, už chápete, co nesmíte od svého partnera očekávat – aby neodcházel.

Volný čas:
Měli byste si trochu rozproudit krev. Pokud máte kolem sebe partu kamarádů, zajděte si třeba na volejbal nebo na squash. Tělo si můžete protáhnout také v bazénu nebo na kole. Nezapomínejte ale na svých cestách na pitný režim. Domů se vracejte za světla, noc vám není příznivě nakloněna.

Rada:
Vzpomeňte si, jak těžko se běhá v písku, když jste bosí. Kdybyste tak uměli létat, co? Každá situace má několik tváří, jak vás dostat. Nevzdávejte se při prvním neúspěchu. Zastavte se a rozmyslete si svůj další postup. Nemusíte dělat hned to, do čeho vás okolnosti nutí. Snažte se vyhnout stereotypům.  

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 4, 12, 14, 19, 29, 41

Práce:
Začal už sice školní rok, ale ve vaší firmě je pohřební nálada. Měli by se rozjíždět nové projekty, ale pro jisté objektivní potíže to nepůjde. Zkuste třeba jen otevřít pořádně okno, možná se vám přitom podaří některé věci zlikvidovat. Něco musí pryč, aby se udělalo místo pro něco nového.

Zdraví:
Opar na rtu vás asi nepotěší. Ani tohle není náhoda, ostatně možná už chápete, že náhody neexistují. Směrem ke svým nejbližším jste neupřímní, neříkáte slova, která byste říkat měli, dokonce si v některých věcech vymýšlíte to, co vůbec není dobré. Nalaďte se jinak. Přejte a bude vám také přáno.

Vztah:
Nechtějte ve vztahu získat hned úplně všechno. Moc důležité je první setkání, první dojem, první pohled do očí. Ale také první květina, první polibek a první pohlazení. Nesmíte nic přeskakovat. Pozor, abyste v této knize četli postupně, neobracejte listy příliš rychle, dívejte si i na obrázky.

Volný čas:
V příbuzenstvu se může objevit zásadní problém. Bude třeba, abyste se věnovali svému otci nebo dědečkovi, není úplně v pořádku. Nevymlouvejte se nyní na zaneprázdněnost ve firmě, oni to tam bez vás také vydrží. Bezodkladně jeďte. Mluvte s ním o všem, co ho trápí a co je pro něho důležité.

Rada:
Nikdy v životě není možné pořád jen stoupat nahoru. Stejně jako v přírodě se střídají kopce s údolími, také tady se občas musíte dotknout toho nejhlubšího dna. Bývá to ve chvílích, kdy už si myslíte, že horší už to ani být nemůže. Pak se najednou odrazíte a máte neuvěřitelnou sílu letět až do oblak. 

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 11, 23, 27, 36, 37, 48

Práce:
Už si jen matně vzpomínáte, čím vším jste museli v minulých měsících procházet. Teď je najednou všechno jinak, užíváte se stále obdivné pohledy ostatních. Navíc už si také nemusíte na nic hrát, sundali jste ze sebe tu zrádnou masku. Jste sami sebou, poprvé máte pocit, že svůj život opravdu žijete.

Zdraví:
Těhotenství je stále dobré brát jako jiný stav. Samozřejmě, něco v těle ženy je jinak, hodně jinak, vytváří se nový jedinec. Proto je také moc důležité, abyste všechno nepodstatné ze svého okolí odstranili, ničím si nenechali ubližovat. Žádná činnost by neměla být na obtíž. Potřebujete hodně spát.

Vztah:
Vaše srdce plná novou láskou, jste jako vyměnění, jistě si toho všímají i vaši kolegové nebo známí. Takovou změnu jste nečekali. Každý den se vám zdá krásnější a plný neuvěřitelných zážitků. Ani je nestačíte důkladně vstřebat. Jste zamilovaní, lásku máte vedle sebe, netrápíte se. To už je minulost.

Volný čas:
Nemáte-li čas na zahrádku, měli byste si udělat alespoň malou radost na balkóně nebo za oknem v truhlíku. Celý rok tak můžete pěstovat bylinky. Co je možné, uchovejte na zimu. Můžete si zpracovat rajčata, naložit česnek nebo zmrazit třeba květák nebo cuketu. Právě teď je vhodná doba.

Rada:
Nevěřte nikdy tomu, že co prožíváte, bude takhle navždy. Už příští vteřina může vývoj tak obrátit, že se ani nestačíte divit. Proto je dobré, neupínat se příliš k citům ani k materiálním věcem. Jisti si můžete být jenom sami sebou. Svět kolem vás se mění, musíte být ve střehu, ničemu se nedivte. 

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 1, 4, 7, 9, 21, 32

Práce:
Spojili jste v pravou chvíli své síly s kolegou a zjišťujete, jak se najednou všechno posunulo vpřed. Možná si dokonce říkáte, jak je vůbec možné, že jste na to nepřišli dřív. Daří se vám skutečně výjimečně, jste chváleni ze všech stran. Pokračujte ale dál, nenechte se sladkými slůvky rozptylovat.

Zdraví:
Jako by nad vámi vycházelo slunce. Současně si uvědomujete, že je na dosah ruky těhotenství. Nesmíte si tady ale příliš vyskakovat a chtít si vynutit něco násilím. To by nefungovalo. Budoucí miminko přichází ve chvíli, když jeho cesta není ničím zatarasena. Udělali jste na sobě kus práce.

Vztah:
Stýkejte se jen s takovými lidmi, s kterými si máte co říct. Jakékoli násilí na sobě je násilí, tím si totiž sami škodíte. Máte-li dojít ke společným závěrům, měli byste postupovat pomalu a velice pozorně. Trvá-li si váš partner stále na své pravdě, měli byste mít také vy prostor pro tu svou.

Volný čas:
Nestavte si bariéru mezi sebe a děti. Nejste otrokáři. Máte se snažit o porozumění jejich světu. Je škoda uzavřít se a děti k sobě pouštět jen, když se vám to hodí. Přibližte se jim během her anebo při společné přípravě svátečního oběda. Nechte, aby ony měly v rukou ten kouzelný proutek, kdo má co dělat.

Rada:
Nevydávejte si nikam po setmění sami. Nebezpečná jsou hlavně tmavá zákoutí měst, průchody a podloubí a zkratky přes parky. I v lese na sebe dávejte větší pozor, choďte minimálně ve dvojici. Někdo by se mohl pokusit narušit vaše ochranné pole, nezajímají ho vaše peníze, ale vy.

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla:  14, 21, 25, 26, 32, 41

Práce:
Nové projekty jsou vždy trochu nejisté. Na jednom takovém startu právě stojíte. Nevíte přesně, jak se budou plány vyvíjet. Všechno bude v pořádku. V této fázi se snažte vypracovat všechny detaily, dejte pozor i na spolupracující články. Vy jste v tomto projektu velice důležitá osoba.

Zdraví:
Problém s otěhotněním je vždy dočasný. Žena se buď stane matkou, anebo přijme fakt, že tomu tak nebude. Trápí-li vás, že miminko nepřichází, když si to tolik přejete, měli byste zkoumat, kde může být z jeho pohledu chyba. Jakmile překážku, která ale nemusí být vidět, odstraníte, hned je tady.

Vztah:
Jakmile začnete důvěřovat partnerovi, najednou se před vámi otevře jiný svět. Dosud jste totiž pouze vyhledávali důvody, kde by se něco mohlo objevit, řešíte člověka, který se objevuje podezřele často v jeho blízkosti. Není to jednoduché, ale důvěra partnerovi je nutná, jinak se utrápíte.

Volný čas:
Postupně překonáváte krizi, z které jste neuměli udělat ten správný rozhodující krok. Minulost je definitivně odstřižena, můžete začít s novými akcemi. Spouštíte stavidla, všechno se najednou zrychluje. Nalézáte kolem sebe spoustu krásy tam, kde dosud nebyla ani náhodou. Neohlížejte se.

Rada:
Zajděte si do míst, kde můžete potkat více dětí. Například do zoo nebo botanické zahrady, na pískoviště, do nákupních center. Pozorujte, jak vystupují někteří rodiče ke svým dětem s odstupem, odměřeně. Tady má fungovat partnerství. Rodiče mají uznávat prostor dětí a děti zase autoritu rodičů.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla: 4, 8, 21, 36, 42, 46

Práce:
Už dlouho si připadáte jako mezi mlýnskými kameny. To se vydrží jen chvíli. Proto se nedivte, když budete oslabeni. Je to takový pocit, že vás bolí celý člověk, nedá se přesně určit, odkud tento pocit vychází, ale jste zcela vyčerpaní a bez energie. Neměli byste si moc zahrávat, raději zůstaňte doma.

Zdraví:
Není vám dobře. Tohle nevypadá na běžné onemocnění. V těle je nejspíš zánětlivý proces, který budete muset řešit. Rozhodnete-li se přes tradiční léčku, budete nejspíš užívat antibiotika. Ale jsou rozhodně i jiné cesty, při kterých odhalíte důvody onemocnění. Tady jste podcenili pracovní zátěž.

Vztah:
Vztah mezi vámi a partnerem je správně nastartovaný. Máte oba k sobě pozitivně nastavená tykadla, jdete tou nejlepší cestou. Zatím neuvažujte o budoucí generaci. Užíváte se už jen tím, že jste, že jste spolu, že máte jeden druhého. Kámen, který jste dříve měli na svém srdci, už dávno spadnul.

Volný čas:
Vracíte se ke svým kořenům. Můžete navštívit rodiče, prarodiče nebo si zavzpomínat na dětství nad starými fotografiemi. Každý někam patří, odněkud vzešel, někam jde. Nikdy nejste hozeni jen tak do prostoru. Nesete v sobě důležité informace, nezapomínejte na důležité rodinné vazby.

Rada:
I vás může překvapit černé nebe bez jediné hvězdy. To není výkřik, jen varování. Něco se neděje správně. Máte se zamyslet, kde jste udělali chybu. Možná vám odpoví sen. Naštěstí to netrvá napořád. Můžete si být jisti, že už za pár chvil vás políbí všeobjímající slunce. Přináší další naději. 

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 1, 4, 28, 37, 43, 48

Práce:
Projekt, na kterém pracujete, vám doslova dává křídla. Veškeré dílčí kroky jsou snadné a zcela automaticky na sebe navazují. Jste tvůrci, jací zde ještě nebyli. Prochází skrz vás obrovský proud energie, ta vás nabíjí. Moc tomu sice nerozumíte, ale naštěstí tohle teď řešit nemusíte.

Zdraví:
Opatrní buďte na sluneční paprsky. Hlídejte si oči brýlemi, nezůstávejte dlouho přes poledne venku. Noste raději také nějaký klobouk. Bolesti hlavy by byly velice nepříjemné a zkomplikovaly by vám tvůrčí proces. Potřebujete být v pořádku, tak si zbytečně nezahrávejte. Lépe vám bude ve stínu.

Vztah:
Vaše černočerná radost ještě několik dní potrvá. Nebude snadné vyrovnat se s novou situací. Rádi byste se přeladili na lásku, ale nějak vám v rukou vadí ta kopí a samopaly. S těmi druhého člověka pohladíte jen velice složitě. Měli byste je odložit a vzpomenout si, jak se vlastně hladí.

Volný čas:
Vzpomínáte si na jednotlivé členy vaší rodiny, kteří už nežijí. Nejvíc bolí, když odejde člověk bez slůvka rozloučení. Takových úmrtí je ale bohužel víc. Měli byste proto od každého člověka odcházet s čistým štítem, nenechávat si nic nedopovězeného na příště. Protože to příště už také nemusí přijít.

Rada:
Nenuťte nikdy své děti, aby vyjadřovali na návštěvách radost, i když ji tak neprožívají. Děti nedokáží lhát. Nechte je v jejich světě. Nemusejí předvádět úsměvy, když jim dosmíchu vůbec není. Na tohle všechno mají ještě čas. Bohužel dětský svět pro každého jednoho dne chtě nechtě skončí.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 2, 8, 12, 38, 47, 49

Práce:
Rozjeli jste se sice správným směrem, nemusíte do projektu nijak zvlášť investovat, ale v tuto chvíli nečekejte žádné výsledky. Ještě je třeba něco důležitého dokončit, dotáhnout tuto etapu. Neměli byste se rozptylovat žádnými vedlejšími zájmy. Myslete pouze na cíl, ke kterému se postupně blížíte.

Zdraví:
Dobře vám udělá plavání, potřebujete si protáhnout celé tělo. V bazénu ale nesmíte závodit, každé tempo si důkladně užijte, s vodou se mazlete, užívejte si to. Nechte si také chvíli své tělo jen tak nadnášet hladinou. Ve sprše si pak dopřejte postupně ochlazování na teplotu, která vám ještě bude příjemná.

Vztah:
S partnerem jste se sladili, všechno je krásné a nekonečné. Můžete si vyjet někam dál od lidí, i po práci je ještě hezky. Užívejte si přítomnost toho druhého, zajeďte si na večeři do nedaleké vesnice, kde jste spolu třeba ještě nebyli. Udělejte něco neobvyklého. Vysedávání doma před obrazovkou už znáte.

Volný čas:
Připravte se na větší finanční výdaje. Pravděpodobně budou souviset s vaším domovem, něco se může zcela proti očekávání porouchat. Peníze nejsou důležité, neměli byste se k nim tak upínat, ale když vám opravdu chybí, vnímáte to jako zásadní problém. Zkuste vnést do účetnictví pořádek.

Rada:
Před svými známými byste neměli mít tajemství. Setkáváte-li se například u nich na chalupě, měly by to být dny pro všechny příjemné a obohacující. Nechtějte si nasazovat tu nepříjemnou masku, pod kterou schováváte své pravé já. Buďte raději sami sebou, nic to nestojí, ale uleví se vám.  

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla: 1, 4, 6, 14, 35, 45

Práce:
Pracovní problémy skutečně zůstaly daleko za vámi. Nic pro vás není nemožné. Firma, pro kterou pracujete, je pro vás skoro jako životní partner, myslíte na ni ve dne v noci. Všechno se zrychluje, objevují se nové kontakty, nové nabídky, přicházejí noví obchodní partneři. Bude to zajímavé a nebudete se nudit.

Zdraví:
Zdravotně nejste ve své kůži. Nepomohou vám v těchto dnech žádné vitamínové bomby, ani pobyt v sauně. Potřebujete si jenom pořádně odpočinout, což během pracovních dní nebude právě nejlehčí. Omezte náročné večerní programy mimo domov, které trvají až do půlnoci. Měli byste hodně spát.

Vztah:
Nechcete nikam chodit, uzavíráte se doma, nepřijímáte návštěvy. Vypadá to, jako byste se chtěli sami sebe trestali. Ovšem uvědomte si, jak je to s trestem. Naopak máte být nad věcí, bavit se, že jste celkem v pohodě. Vztah bez důvěry ale rozhodně nemůže nikoho těšit. Už brzy vám bude lépe.

Volný čas:
Začíná školní rok, kromě kontaktů s třídními učiteli se připravte na nákup školních potřeb. Také jistě obejdete kroužky, kam by potomci měli docházet. Nenechávejte rozhodnutí na nich, poraďte jim. Vzpomeňte si na své dětství, kolik jste toho stihli. Nuda je vážnou zbraní v dětských rukou.

Rada:
Nevyjíždějte daleko, nemusíte-li. Držte se kolem vašeho domu, případně ve vašem městě. Nikomu nepůjčujte klíče, hlídejte si doklady, peníze a karty do bankomatu. Zloději se neptají, jestli si mohou od vás něco vzít, jdou najisto. Přesvědčte se, jestli jste pořádně zamkli a zavřeli všechna okna.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 8, 19, 20, 29, 30, 39

Práce:
Přesvědčíte se, že není dobré příliš každému důvěřovat. Zase přijde rána pod pás, zklamání. Nejvíc vás zabolí, že vás zklame člověk, od kterého byste to čekali snad nejméně. Raději si už předem vytvořte kolem sebe mantinely, k sobě pouštějte jenom ty, kdo si váží vaší důvěry. Pozor hlavně na mladší kolegy.

Zdraví:
Komplikace, které jste začali řešit, vás nejspíš omezí také v intimní oblasti. Někdy není možné postupovat tak, jak by si člověk přál, ale musíte se podrobit léčebným procesům. Přijměte všechno, co je třeba. Časem potíže ustoupí. Měli byste uvažovat do budoucna o jiných postupech.

Vztah:
Vstoupí-li mezi vás a partnera nedůvěra, je každá rada drahá. Chtěli byste něhu, ale najednou není, odkud by přicházela. Netvařte se jako oběť, dál je třeba žít, jako by se nic nedělo. Přijměte jasné sdělení: vaše cesta pokračuje, není to konec světa. Chyba je u partnera. Nebyl vás hoden, vaše štěstí čeká jinde.

Volný čas:
Nedaří se vám udělat si během týdne pro sebe čas. Máte spoustu svých výmluv, neměníte nic, kde očekáváte nějaké problémy. Raději si všechno uděláte po svém, než byste zaučovali ostatní. Myslíte si, jak jste nenahraditelní. Druhým to tak maximálně vyhovuje. Je to chyba, k tomu musíte přijít sami.

Rada:
Máte-li trápení, přes které se nedokážete přenést, je nejlepší udělat krok do neznáma a začít jinde. Nechat ze sebe všechny problémy smýt a najednou se probudíte s novým nábojem, nabiti optimismem. Není to složitá cesta, ale konečně už pochopte, že vás nikdo nebude věčně vodit za ručičku. .

 

© Wahlgrenis   31.8.2009


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.