wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden od 24. do 30. srpna 2009              

 
Po 24.8.2009 Út 25.8.2009 St 26.8.2009 Čt 27.8.2009 Pá 28.8.2009 So 29.8.2009 Ne 30.8.2009

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 7, 15, 19, 21, 25, 36

Práce:
Zaregistrujete možná v práci menší otřes, ale i kdyby se mělo jednat o změnu vaší pozice, netrapte se tím. Vaše vnitřní vazba k daným projektům je tak silná, že nemusíte o ničem pochybovat. Druhý takový člověk ve firmě není, proto o odchodu vůbec nepřemýšlejte. Naopak v klidu pokračujte.

Zdraví:
I v domácích podmínkách si můžete dopřát nádherné očistné a povzbuzující koupele. Bylinková lázeň, kterou si připravíte, bude jen důkazem toho, jak si sami sebe vážíte. Nejste tady jen pro druhé, nemáte jenom sloužit, ale občas potřebujete i vy zažít ten nádherný pocit opečovávání se. Užijte si to.

Vztah:
Tichá domácnost vás netěší. Lístečky se vzkazy, co se má nakoupit nebo vyřídit, vás už nebaví. Připadáte si jako v jiném světě, možná jako v nekonečném tunelu, odkud není žádný východ. V těchto chvílích jsou moc důležité děti, které zvládnou otočit napětí ve vlastní výhodu. Začněte už žít jinak.

Volný čas:
Neslibujte známým nic, co není ve vašich silách. Stali jste se pro ně majákem v rozbouřeném moři. Budou zklamaní, když jim oznámíte, jak se věci mají. Nejcitlivější oblastí jsou finance. Promyslete, co můžete nabídnout, ale nechoďte příliš daleko. Myslete na vlastní horší chvilky, myslete na sebe.

Rada:
Tak jak není možné chodit do lesa – aspoň v našich krajích – pro jablka, protože tam prostě nerostou, těžko se dočkáte lásky od člověka, který neumí milovat. Sobce nepředěláte k obrazu svému, i kdybyste se o to snažili sebevíc. Má svůj vlastní obraz, svět, kam nikoho nepouští, tam není už pro vás místo.  

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 6, 10, 15, 16, 24, 46

Práce:
Když se rozhodnete pracovat pouze rozumem a srdce necháte venku, dlouho se vám dařit nebude. Potřebujete totiž spojit hmotné cíle s těmi, které jsou spíše citové. Ideální by bylo, kdyby se vám práce stala koníčkem. To je pro někoho nesplnitelné přání, ale dokáží nudný život zcela změnit.

Zdraví:
Mohou vás potrápit nohy, hlavně kolena. Je toho na vás už v poslední době příliš, potřebovali byste si odpočinout. Vysokohorská turistika rozhodně není nejvhodnější činnost. Ideální bude pobyt na pláži ve vodorovné poloze. Dávejte ale pozor na slunce, noste sluneční brýle a chraňte si hlavu.

Vztah:
Nikdo nemůže být ve vztahu spokojen, když bude od toho druhého jen a jen něco žádat. Není tady od toho, aby vám snášel modré z nebe. Měli byste si uvědomit, že i na vás záleží, jak spolu budete vycházet. Nebuďte pasivní a nuďní, přicházejte s novými podněty, pokuste se vytvořit vztah zajímavější.

Volný čas:
Jakákoli hudba jako kulisa při běžných každodenních činnostech pro vás v těchto dnech není dobrá. Zkuste být občas úplně potichu, zrušte doma všechny zvuky. Nemusíte mít každý večer zapnutou televizi. Měli byste vyjít do přírody a poslouchat pouze šumění větru nebo léčivý zpěv ptáků.

Rada:
Máte-li předstoupit před větší počet lidí, nebuďte nazí. Neodkrývejte příliš své nitro, největší poklady si nechávejte jen pro sebe, případně pro své nejbližšší, kterým stoprocentně věříte. Na každý to totiž s vámi myslí dobře, mohli byste se divit, co se skrývá v lidech, kteří denně chodí kolem vás.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 8, 10, 20, 25, 35, 48

Práce:
Objeví se nový člověk. Najednou si přestanete být tak jisti, jak jste si byli dosud. Může nastoupit nový kolega nebo bude jmenován nadřízený, který začne realizovat podivné změny. Ty se mohou dotknout všech ve firmě. Bude to znejistění, omezení, zmizí radost a nadšení. Čekáte, jak to dopadne.

Zdraví:
Neměli byste opouštět svůj domov. Uvažujete-li o budoucí generaci, právě doma je ideální místo. Nezapomínejte, že tady technika nepomůže. Umělé otěhotnění je sice v této době poměrně módní záležitostí, ale zvažte si, jestli vám připadá tato cesta přirozená. Nevíte, komu se pletete do díla.

Vztah:
Když už jste konečně pochopili, že všechno záleží na vás, že vy jste tou krásnou hvězdou, která právě vychází na nebi, neopouštějte tuto myšlenku. Nikam se neschovávejte, buďte dál stejně přirození a naučte se plout životem. Hlavně si ničím neubližujte a distancujte se od všech lidí, co vám ubližují.

Volný čas:
Když budete jenom sedět doma, jen těžko se s někým poznáte. O samotě sice můžete přijít na hodnotné myšlenky, ale nikdo vás nepohladí, nevyslechne a také se vás nikdo na nic neptá. Potřebujete vnímat zájem ostatních, nesmíte stát stranou. Hlavně ale zase potřebujete slyšet slůvko: miluji tě.

Rada:
Zmatky, v kterých se člověk ocitne, mohou způsobit další komplikace. Není moc dobré se jim příliš poddávat. Všechno souvisí se vším. Pokuste se v takových situacích podívat na sebe jakoby jinýma očima, z výšky, s odstupem. Možná přitom uvidíte něco, co byste za normálních okolností přehlédli.  

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 3, 5, 6, 9, 13, 36

Práce:
Nejspíš vnímáte krizi po návratu z dovolené. Nikomu se nechce moc pracovat, čas se navíc příliš vleče. Musíte ale nějak přežít. Hledáte si proto náhradní program, abyste se zabavili. Vztahy na pracovišti teď rozhodně jako vřelé nevnímáte. Spíše je ve vzduchu závist a nenávist.

Zdraví:
Hodně vás může vylekat lékařský nález, kamínky v ledvinách. Ale nic není náhoda. Operace se jeví v této chvíli jako jediné možné řešení. Párové orgány ale v těle mají svůj jasný význam. Nemusíte se zbytečně děsit, když o jednu ledvinu přijdete. Ještě vám výborně poslouží ta druhá.

Vztah:
Už se s minulostí postupně vyrovnáváte. Ostatně nic jiného vám nezbývá. Vyzkoušeli jste i jiné možnosti. Měli byste zase pomalu otevírat své srdce a věřit, že ten pravý nebude příliš daleko. Zase si začínáte věřit. Chápete, že váš stav – zklamání – by nemusel platit do konce vašeho života.

Volný čas:
Zajděte si do muzea a dotkněte se alespoň pohledem historie. Zdaleka nežijete jen pro ten dnešní den, jak zpívá Oldřich Nový. Už tady sídlili vaši předkové před mnoha staletími. V zásadě to je stále stejný druh, jen nyní používá trochu jiné předměty. Ne všechno je ale úplně ideální.

Rada:
I kdybyste zůstali najednou sami, opustil vás z ničeho nic celý svět a nezůstal vám ani jediný člověk, nesmíte nikdy ztrácet naději. Nevzdávejte svoji životní pouť, neodcházejte předčasně do jiných světů. Věřte, že zase bude lépe. Slzy jsou nádherné slané perly. Posouvají vás dál vstříc novým zítřkům.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 10, 11, 31, 32, 37, 45

Práce:
Máte pocit, že se stal zázrak. Daří se vám tak, jak se dosud ještě nikdy nedařilo. Každý vás poslouchá, chválí, sklízíte samá ocenění nebo odměny. Jste na výsluní, můžete bez zábran ukázat, co je ve vás. Konečně jste dosáhli toho, o co jste se dlouho snažili. Máte pocit, jako byste se teď narodili.

Zdraví:
Po zdravotní stránce je vám výborně. Krize je překonána, nad vámi vyšlo nové slunce, nic vás netrápí. Dýcháte vzduch, který je určen vám, hladí vás jen vaše sluneční paprsky. Dostali jste se do důležitého bodu života. Nesmíte udělat žádnou chybu. Neubližujte si nevhodným jídlem ani pitím.

Vztah:
Posunuli jste se dál také ve vztahu. Trápení pominulo, opět máte důvod radovat se ze života. Stačí vám tak málo a najednou máte pocit, že skoro létáte nad zemí. Tohle kouzlo dokáže jedině láska. Nyní si ji užíváte naplno, nemusíte se před nikým schovávat ani si na nic hrát. Už jste si ji zasloužili.

Volný čas:
Trávíte-li dovolenou v Africe, měli byste být opatrní při výpravách pouští. Jsou to sice pro domorodce běžné výlety, ale někdy se může přihodit to, co by nikdo neočekával. Hrozí pouštní bouře a počasí, které neodpovídá tomuto ročnímu období. Buďte na sebe mnohem opatrnější.

Rada:
Peníze jsou sice pro běžný život docela dobré, můžete si koupit, co chcete, máte své pohodlí, své jídlo a nápoje. Přijde-li ale živelní katastrofa, člověk se najednou ocitá na samé hranici mezi životem a smrtí. V tu chvíli mnohé ze svých zaručených zásad přehodnotí. Zjistí, že jsou v životě ještě jiné hodnoty.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 2, 3, 6, 21, 35, 40

Práce:
Možná už dlouho jste byli v oblacích, je třeba zase na chvíli slétnout na zem. Možná se jen něco trochu zkomplikuje, bude chybět důležitá součást celku, nebude možné ji hned sehnat. Dílo se proto lehce pozastaví, zpomalí se vývoj. Máte se na svou práci podívat z odstupu, zjistíte, kde se stala chyba.

Zdraví:
Smrt je součástí života, i když by ji někdo nejraději úplně vymazal. To nejde. Stejně jako se člověk narodí, musí také jednoho dne zemřít. Přijdete-li o blízkého člověka, je to pro vás sice bolestná zkušenost, ale nesmíte se na něho stále poutat. Jeho cesta vede dál, jinudy, nemůžete se ohlížet zpět.

Vztah:
Není to osud, kdo vás neustále nadnáší a zase spouští do propasti. Jste to vy, jak si svoji cestu zbytečně komplikujete. Nepoučili jste se, ale opakujete stále ty stejné chyby. Nevíte, že jsou jenom tři pokusy a potom musí dojít k nějaké změně. Nyní jste už před posledním pokusem. Zase neudělejte chybu.

Volný čas:
Neměli byste nyní vystupovat před ostatními lidmi, nedošlo by k souznění, protože vaše energie jsou pouze vaše, intimní. Můžete být v tichu kostela, doma si zapalte svíčku, ale druhým lidem se do jejich hovoru příliš nevměšujte. Hledáte nyní sami sebe, k tomu nikoho druhého nepotřebujete.

Rada:
Neměli byste dětem lhát. Vzpomeňte si na vlastní dětství, jak velká byla vaše víra v dospělé, a nejvíc ve vlastní rodiče. O to větší pak bylo zklamání, které záhy následovalo, když jste zjistili, že všechno je úplně jinak. Nemusí jít nutně jenom o Ježíška. Važte všechny slova, která dětem řeknete. 

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla:  1, 5, 15, 39, 41, 47

Práce:
Pracovní projekty vám vycházejí, věřte si. Začali jste správně, podklady jste měli výborně připravené. Nyní už se na vás lepí štěstí, i nadřízený vám dá vědět, že jste člověkem na správném místě. To vás jistě potěší, ovšem nemusíte hned skákat radostí. Ovládněte se, až s vámi bude šéf mluvit.

Zdraví:
Komplikace kolem pohlavních orgánů jsou jenom dočasné. Změny ve vztahu v minulých týdnech se odrazily právě tady, to se nesmíte divit. Jakmile se sladíte a najdete správnou míru, všechny problémy odezní. Jen si s tím nedělejte velkou hlavu, je to přirozený obranný proces organizmu, běžná reakce.

Vztah:
Hlazení a vzájemné dotyky jsou velice důležité. Nepodceňujte tuto důležitou složku vašeho vzájemného citového života. Voďte se na procházkách za ruku, jako když vám bylo šestnáct, a nestyďte se za to před sousedy. Láska má nejrůznější podoby, už dobře víte, která je vám příjemná.

Volný čas:
Věnujte se tiché činnosti, žádný poslech hlučné hudby, žádné koncerty ani divadla. Sáhněte po knihovně, věnujte se svým sbírkám, které jste už delší dobu nechali odpočívat. Nezapomínejte na potravu pro duši, může to být těžký román, ale i romantická poezie. Anebo si zajděte do galerie.

Rada:
Úřední jednání, kterým jste se chtěli vždycky vyhnout, jsou najednou tady a vy jste jim postaveni tváří v tvář. Nedaří se ze střepů slepit rozbitou vázu, to už asi víte. Budete muset udělat přesný chirurgický řez, jiné řešení není. Ale hlavně si nic neprogramujte, nikdy neříkejte nikdy.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla:  1, 6, 17, 27, 36, 41

Práce:
I malými kapkami se dá naplnit obrovský džbán. Budete muset postupovat po jednotlivých krůčcích, po detailech. Jsou to možná pro vás nezajímavé jednotlivosti, protože zatím nevidíte definitivní podobu celého svého díla. Chápete, že nemůžete postupovat od střechy, když chcete postavit dům.

Zdraví:
Rádi byste věděli, jestli se k vám chystá miminko. Přichází vždy ve správnou chvíli, to těžko ovlivníte. Jestli se vám tenhle čas zdá dlouhý, nekonečný, možná se rozhodujete pro otěhotnění umělou cestou. Tyto postupy se zkoušejí teprve pár let, což v poměru k nekonečnu vesmíru je okamžik.

Vztah:
Nepokoušejte se s partnerem jen stoupat na nejvyšší hory světa. Žijete na zemi, občas je třeba sestoupit i do údolí. Partner není princ na bílém koni, je vaším nejbližším člověkem, který vás poponese ve chvílích, kdy už nemáte sílu. Najde slova, když vám scházejí, a otře slzu, která zabloudila na vaší tváří.

Volný čas:
Máte-li věčně studené ruce a nohy, bude problém s krevním oběhem. Doma byste měli mít i v zimě ideální teplotu, abyste si zde připadali dobře. Praskající ohýnek má své kouzlo, i když teď romantiku zažívá jen málokdo. Věčně puštěná televize s prázdnými obrázky a svůdnými těly je k ničemu.

Rada:
Při konverzaci hlídejte nejen slova, která druhému člověku říkáte, ale také oči a všechny své pohyby a gesta. Je to kompletní obraz, který od vás ostatní přijímají. Není to jednoduché, ale učíme se celý život. Měla by tady vládnout jednota mezi obsahem a formou, aby vám bylo možné věřit.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 7, 12, 25, 35, 39, 49

Práce:
Nemáte o ničem pochybovat. Stoupáte k vrcholu, je na vás ze všech stran vidět. Nebojte se problémů, nepřivolávejte je. Odhodili jste všechno, co vás dosud svazovalo, díváte se směle dopředu. Víte dobře, koho máte vedle sebe a kdo s vámi jde dál. Nesmíte přestat věřit v úspěch, už je na dosah ruky.

Zdraví:
Budete řešit bolesti za očima, i když dobře víte, že všechno má někde své důvody. Kolem vás je to trochu jinak, než jak jste si představovali. Oční kapky by vás mohly na chvíli vrátit do reality. Nesmíte ale ztrácet naději. Již za pár dní už budete v pořádku. Nepodléhejte depresím, naučte se vnitřně usmívat.

Vztah:
Sice máte zvláštní pocit radosti, ale v barvách by zvítězila černá. Něco se nedaří a vy si neumíte poručit, aby to bylo jinak. Život je podivný, momentálně vám začíná vládnout. Tohle jste ale nechtěli. Někde dřív se stala chyba. Vnímáte na sobě podraz, za který si ale částečně můžete sami.

Volný čas:
Když si váš potomek něco usmyslí, jen těžko mu v tom zabráníte. Vaší výhodou jsou prožité roky a jisté zkušenosti, ale v tomhle směru je to nepřenositelné. Každý si musí životem projít sám. Dokud si nenatluče nos, neuvěří vašim jasným závěrům. Jednou vás vezme do své kouzelné zahrady.

Rada:
Máte-li pocit, že na vás svět zanevřel, měli byste se z toho dostat vlastní výpovědí. Můžete namalovat obraz, napsat báseň anebo se vytančit na opuštěné louce. Udělejte cokoli, co budete v tu chvíli chtít. Jen nepropadejte depresím a nehledejte provaz, na kterém byste se chtěli oběsit.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 4, 13, 33, 35, 47, 49

Práce:
Teď byste mohli zažít pocit, že konečně se všechny procesy správně rozjíždějí. Je to skoro, jako byste po veliké námaze vyšlapali na kopec a teď se už jen můžete vézt dolů. Jedete, ale ani šlapat není nutné, protože jste na kole, které dokáže jet i bez vaší síly. Stačí, když mu dáte správný směr.

Zdraví:
Zdravotní problémy, které před časem řešila vaše matka, už jsou zdárně překonány. Byla mírně znejistěná, možná jí pomohli zajistit pobyt v nemocnici. Ale nyní už je všechno v pořádku. Nelitujte krásných slov, která byste jí měli říkat. Je to vaše matka, člověk vám nejbližší. Nezapomínejte na ni.

Vztah:
Síla nemá ve vztahu co dělat. Nikdy nechtějte toho druhého ovládnout tím, že mu znemožníte normálně fungovat. Síla nemusí způsobovat jenom modřiny, ale často je to i neviditelné násilí psychické, které se ale na veřejnosti moc neprobírá. Mezi vámi a partnerem by měl být pouze proud lásky.

Volný čas:
Se začátkem nového školního roku byste si měli promyslet, do jakých kurzů se zapíšete. Nemůžete věčně pobíhat jen mezi prací a domácností. Potřebujete malé vybočení. Tím může být jazykový kurz, zpěv ve sboru nebo kreslení v umělecké škole. Je moc důležité, abyste i do sebe začali investovat.

Rada:
Peníze jsou pro život důležité, ale nikdy by se jim člověk neměl příliš klanět. Jsou to v podstatě pouze barevné papírky s nulami a lesklá kolečka. Najděte si jiný rozměr v životě, abyste nakonec v honbě za pokladem nezjistili, že jste zcela zapomněli žít. Život je někdy docela fajn. 

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla: 2, 7, 11, 22, 25, 45

Práce:
Na chvíli vás snad napadne rozvinout cosi, co vám už nějakou dobu naznačuje jistá osoba opačného pohlaví. Zaznamenali jste nejen pohledy, které nabízejí dobrodružství, ale i náznaky vícesmyslné komunikace. Dávejte si pozor, tohle není směr pro vás. Brzy byste se ocitli v pasti.

Zdraví:
Dorazily k vám výsledky vyšetření, z kterých nemáte zrovna radost. Ptáte se, proč máte najednou trpět. Všechno se ale děje jako reakce na vaše předchozí myšlenky. Jste odhodláni najednou se sebou udělat cokoli, hned se vydáváte pro léky. Udělejte si v sobě inventuru, třeba se něčeho dopátráte.

Vztah:
Nemá smysl nutit do vztahu nějaké násilí. Vždycky byste měli vycítit, kde je hranice, za kterou se už dál jít nesmí. Oba víte, že jedině to, co opravdu chcete, je dovoleno. Nikdo tady nevládne, nikdo není otrokem. Všechno musí být v krásné rovnováze, tohle je ta pravá láska. Strach sem nepatří.

Volný čas:
Toužíte-li být hvězdami, které se objevují na titulních stranách časopisů, ještě to zvažte. Každá taková rádoby kráska už není tím, čím byla. Prodala se za několik papírků s nulami reklamě. Musí se usmívat, kdy jí řeknou, musí si obléci, co jí řeknou. Je v kleci, přestala už jako člověk existovat.

Rada:
Někdy se vám může zdát, že už slunce pro vás už nikdy nevyjde. Jste smutní a nic se vám nedaří. A navíc vůbec nikoho nezajímají vaše problémy. Ani v nejčernější noci nesmíte zapomenout na sílu svítání. Vydržíte-li chvíli, slunce se vyhoupne na oblohu ve své absolutní kráse právě pro vás. 

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla:   2, 2, 4, 6, 9, 18

Práce:
Nemůžete každému věřit, kolem vás se množí podrazy. Někomu v práci stále ležíte v žaludku, vaše úspěchy jsou příliš vidět. Buďte opatrní na všechna hesla, ale hlídejte si také doklady, peníze a klíče. I když dosud se nic neztratilo, mějte na paměti, že jste stále někomu trnem v oku, to není dobré.

Zdraví:
Mírně se vám motá hlava, to je následek psychického šoku, který jste nedávno prodělali. Kolem vás se dějí podivné věci, které se dříve nestávaly. Možná se vám sama vypne televize nebo zhasne světlo. Ptáte se známých, jestli to znají také, nebo o sobě začínáte pochybovat, jestli jste normální.

Vztah:
Jakmile mezi vámi přestane znít stejná písnička, blíží se krize. Pokuste se naladit s partnerem na společnou notu. Můžete zajít na koncert nebo si doma pusťte, co jste dříve spolu poslouchali. Nedohadujte se nad tím, co není k poslouchání, to je zbytečné. Hledejte, co vás spojuje, ne to, čím se lišíte.

Volný čas:
Dlouho jste se už netoulali venku jen tak. Neměli byste sledovat hodinky. Jděte si po cestách, které vedou odněkud někam. Pozorujte oblohu, mraky někdy odehrají nádherný příběh, který by ani nejlepší spisovatel nevymyslel. Zapomeňte na všechny své starosti, potřebujete se trochu provětrat.

Rada:
Všechno negativní se vám postupně nasčítává, jednou dojde k účtování. Zkuste ve vztahu k druhým lidem myslet pozitivně, nevysílat ze sebe žádné ostny, ale spíše příjemné hlazení. Nebojujte činy, ale ani slovy, zrušte hrubá slova, myslete v krásných termínech. To, o čem přemýšlíte, takoví jste i navenek.

 

© Wahlgrenis   24.8.2009


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.