wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 18. - 24. května 2009              

 
Po 18.5.2009 Út 19.5.2009 St 20.5.2009 Čt 21.5.2009 Pá 22.5.2009 So 23.5.2009 Ne 24.5.2009
Magický ornament 18. květen 2009 Magický ornament 19. květen 2009 Magický ornament 20. květen 2009 Magický ornament 21. květen 2009 Magický ornament 22. květen 2009 Magický ornament 23. květen 2009 Magický ornament 24. květen 2009

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 10, 21, 27, 35, 44, 45

Práce:
Přichází konečně ten očistný déšť, který odplaví všechnu špínu. Až spadne poslední kapka, kolem vás bude pouze to, co tam patří. Co bylo přebytečné, voda odnesla. Čeká vás v přeneseném slova smyslu fáze výsadby. Zakládáte nové záhony, nakupujete semínka a kontrolujete stav zahradnických potřeb.

Zdraví:
Nikdo nemá rád, když ho překvapí nečekaná návštěva, nikdo nikomu neukazuje rád své soukromí, svou nahotu. Srovnáte si vlastní hodnoty, něco je třeba si nechat jen pro sebe. Poslouchejte, co vám tělo říká, než abyste se svěřovali kamarádkám nebo hledali odpovědi v nejrůznějších knihách.

Vztah:
Chtě nechtě přebíráme vzorce z vlastní rodiny. Není snadné z nich jen tak vystoupit. Jakékoli vychýlení může bolet, i když je moc prospěšné. Člověk nesmí opakovat chyby, má se poučit, pochopit, co není správné, a dál jít ve svém směru. Nejbližší nemusí všemu přesně rozumět. Tohle je totiž jen vaše cesta.

Volný čas:
Moc se vám nechce nikam chodit a s nikým se do ničeho stylizovat. Jste otrávení vším, co se zrovna děje. Vyhovuje vám samota, jen tam si jste jisti, můžete být sami sebou. Zmatkům kolem se nesnažte porozumět, bylo by to nyní zbytečné. Také neutíkejte ve vzpomínkách moc do minulosti.

Rada:
Nepokoušejte se létat v oblacích. Jste lidé, máte chodit po zemi a také vážit každé slovo, které vyšlete do okolního světa. Jakmile tohle porušíte, přijdou sankce. Zpočátku nenápadné, pak se mohou postupně navyšovat. Nakonec by vás jistě nepotěšilo, kdyby byl váš život nepochopitelně spoután.  

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 3, 20, 29, 44, 45, 46

Práce:
Máte vedle sebe důležitého spojence, víte, že se na něho můžete maximálně spolehnout. Nyní už stoupáte nahoru společně. Počáteční problémy jste překonali. Stále máte o čem mluvit, diskutujete nad společnými projekty, hledáte chyby, zdokonalujete, co se dá. Vnímáte ale kolem sebe neviditelnou zeď.

Zdraví:
Pozor na opary, koutky a afty. Nepřicházejí jen tak. Možná vás právě teď zaskočily. Měli byste hlavně vědět, co dělat, aby se vůbec neobjevovaly. Mají přímou souvislost se způsobem vaší komunikace s ostatními lidmi. Jakákoli nadávka nebo vulgarita se totiž takto zapisuje. Buďte ke svému okolí slušní.

Vztah:
Budete-li před svým přítelem, který by vám měl být nejblíž, zamykat své srdce, nikdy nebudete na stejné vlně. Usoudí z toho, že někdo jiný ten váš klíček přeci mít musí. A to je hned záminka k podezírání. Nepřipusťte takové uvažování, buďte směrem k partnerovi maximálně otevření.

Volný čas:
Nikdy byste nikoho neměli nutit k víře. Každý si najde svoji cestu, až přijde jeho čas. Rozhodovat za někoho, čemu má nebo nemá věřit, je pouze hloupá manipulace s vůlí druhého. Nechte každému volnost, nestavte se do role spasitele. Nejste těmi, kdo vědí a mohou kázat ostatním.

Rada:
Každá živelní pohroma, která se prožene vaším domem, má úžasně očistný charakter. Odnese všechno, co vám už sloužit nemá, navíc pochopíte mnohé nejen o smyslu života, ale také o hodnotách, bez kterých se dá klidně žít. Zjistíte, kolik zbytečností jste kolem sebe měli. A začnete žít jinak.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 3, 12, 22, 32, 37, 49

Práce:
Opustíte na několik dní firmu, vypadá to na uzavření nových kontaktů s partnery, s kterými jste dosud osobně nekomunikovali. Všechno se vám daří. Přicházejí zákazníci nebo klienti, uzavíráte obchody. S tím také souvisejí vaše nadstandardní odměny ve firmě. Tohle je velice úspěšný týden.

Zdraví:
Teplé počasí už vás pravděpodobně vyláká do přírody. Měli byste ale být opatrní především v lesích nebo v takových místech, kde je nerovný terén. Hrozí vám zranění po špatném došlápnutí. Dívejte se pořád, kudy jdete. Dávejte na sebe pozor i po setmění. Nemuseli byste se vrátit zcela v pořádku.

Vztah:
I když je mezi vámi a partnerem podivné vzduchoprázdno, už začíná klíčit cosi nového. Nesmíte si to ale zakazovat, nesmíte si před sebe programově klást závory. To byste se totiž nikam dál nedostali. Nesmíte podle jednoho člověka hned odsuzovat všechny. Těšte se na někoho nového.

Volný čas:
Nedělejte si žádné násilí. Potřebujete se dostat na jinou vlnu, pomohlo by vám divadlo. Vyberte si nekonfliktní hru, jejíž obsah už znáte a také herci pro vás budou jistou zárukou kvality. Neposuzujte jejich výkony nebo kostýmy, ale nechte se unášet dějem. Měl by vám naznačit vaši další cestu.

Rada:
Netrapte se, když se něco nedaří. Všechno má nějaký význam, všechno se děje kvůli něčemu. Máte pochopili důležité okamžiky svého života. Dostáváte na výběr ze dvou cest, ale jen jednu si smíte vybrat. Vybíráte vy, ne osud. Při chybné volbě jste do podobné situace postaveni znovu.  

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 6, 12, 19, 28, 37, 45

Práce:
Stále jste v podivné pasti. Ohlížíte se do minulosti a hledáte tam odpovědi na otázku, co se tehdy stalo. Snažíte se ovšem řešit neřešitelné. Za sebou nic pozitivního nenajdete, potřebujete se dívat dopředu. Přestáváte věřit, že zase bude dobře. Nesmíte propadat depresím a rezignovat.

Zdraví:
Nejraději byste před všemi svými zdravotními problémy zavřeli oči. To ale není možné, právě nyní budete muset řešit celkem komplikovanou situaci, kterou jste delší dobu odkládali. Snad jste si mysleli, že tento problém odejde sám od sebe podle hesla: samo přišlo – samo odejde. Ale to jste se mýlili.

Vztah:
Jako náhoda může vypadat setkání se sympatickou osobou. Ale náhody se v životě nedějí, tento člověk má s vámi společného víc, než si můžete v první chvíli myslet. Právě tady se může zrodit přátelství, které myslíte, že existuje jenom v naivních románech. Nesmíte být pořád tak uzavřeni do sebe.

Volný čas:
Jste-li rodiči, může se objevit problém s potomkem. Možná ve škole, ve školce nebo na nějakém pobytu způsobí škodu, kterou budete muset zaplatit. Nesmíte se zlobit, tohle se může přeci stát každému. Ale v tomto případě odpovědnost padá na vás. Neměl by si být tak jistý sám sebou.

Rada:
Nesmíte se stát obětí sami před sebou. Potřebujete pochopit, že za vlastní zdravotní stav si můžete sami. Měli byste víc poslouchat své sny, všechno, co k vám přichází v době, kdy nikdo nemluví. Tohle sice vypadá jako složitá otázka, ale odpověď k vám už brzy dorazí. Budete mít jasno.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 4, 8, 18, 26, 42, 49

Práce:
Nebraňte se novinkám. Může se objevit zcela nový směr, který vás posune k obzorům, kde jste ještě nebyli. Sice jste o těchto věcech uvažovali, ale byly spíš v kategorii pohádek než vážných realizací. Nyní jste blízko splnění svého snu. Otevírá se před vámi cesta do jiných sfér, nebojte se.

Zdraví:
Vyrážka a svědění jsou nepříjemné stavy, kterých byste se samozřejmě co nejrychleji zbavili. Ovšem i tady platí, že nemoc je jen výkřik duše. Změny na pokožce napovídají o potřebě skrýt se před okolním světem, udělat si kolem sebe obal, hradbu. Stala se krize, kterou zatím nedokážete řešit.

Vztah:
Mezi muže a ženu není možné vkládat žádná rovnítka nebo vynálezy. Jsou to tak rozdílní tvorové, kteří se postupně poznávají, slaďují a kompletují, že k tomu ani není možné chtít žádný návod. Tyto návody neexistují. Spolupracujte s partnerem, budujte společný domov, sázejte vlastní obilí.

Volný čas:
Možná uvažujete, jaký adrenalinový sport vyzkoušet. Láká vás na chvíli opustit pevnou zem a letět jako pták vzduchem. Existuje několik možností, jak si toto dobrodružství dopřát – například seskok s padákem nebo při bungee jumping, seskoku z mostu na gumě. Nejlepší je ale chodit po zemi.

Rada:
Není moc rozumné otvírat tajné schránky, od kterých nemáte klíč. Mohli byste se totiž dozvědět tajemství, které nebylo určeno vám. Nepokoušejte se proto dostat za těžký závěs, kam se nechodí. Je dobré některé věci vůbec nevědět. Nejvíc snad bolí zrada a nenávist nejbližších lidí.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 2, 19, 24, 37, 39, 47

Práce:
Možná vás někdo píchne do slabin v okamžiku, kdy byste to nejméně očekávali. Neoplácejte ale stejným dílem. Již brzy se posunete výš v té pomyslné firemní pyramidě. Nezapomínejte na sebe. Jenom to, co ze sebe vydáte, to se vám také může vrátit. Nalaďte se na pozitivní vlny, bude zase lépe.

Zdraví:
Neuzavírejte se do sebe, když tušíte nějaký problém. Zbytečně pálíte mosty, chcete chodit sami po svých stezkách. Jen jednou se podívejte ven z okna, uvidíte samé dvojice. Máte-li vedle sebe člověka, nesmíte se uzavírat do své ulity. Odpočiňte si chvilku sami, ale zase se brzy vraťte.

Vztah:
Zklame-li vás blízký člověk, ještě to neznamená, že jsou na celém světě špatní lidé. Musíte znovu najít ztracenou důvěru, věřte v dobro a lásku. Do pasti se dostáváte sami. Zajděte si na něco dobrého s kamarádem, dobře víte, komu máte zavolat a kdo si na vás určitě udělá čas, i kdyby byly tři hodiny v noci.

Volný čas:
Kdykoli jste mimo svůj domov, pozorujte okolní svět mnohem pozorněji. Dívejte se na všechny detaily, krajinu, architekturu, jako byste si je chtěli navždy zapsat do paměti. Je to krásný film, který se už nemusí nikdy zopakovat, ale pro vás jednotlivé obrazy zůstanou navždy živě uschovány.

Rada:
Hřbitovy nejsou místa, kde končí životy lidí. Jsou zde uloženy na pietních místech ostatky zemřelých, ale jejich památka žije dál. Nezapomínejme na nikoho, kdo vám odešel, ať jsou to příbuzní, známí nebo kamarádi, občas si zajděte postát k jejich hrobu. Uvědomíte si, jak jsou vaše starosti malicherné. 

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 2, 5, 13, 25, 28, 37

Práce:
Dojde k roztržce, střetnou se dva různé názory a jenom jeden může mít pravdu. Bojujte čistě. Měli byste se podle vzoru, že moudřejší ustoupí, stáhnout do pozadí. Sice s tím budete vnitřně bojovat, ale vaše pravda se nakonec ukáže jako správná. Ještě vám protivník podá ruku na usmířenou.

Zdraví:
Bolesti s očima budete řešit, i když tušíte, že všechno má své důvody. Kolem vás je to trochu jinak, než jak jste si představovali. Oční kapky by vás mohly na chvíli vrátit do reality. Nesmíte ztrácet naději. Již za pár dní se budete těmto potížím jen smát. Nepodléhejte depresím, rozjasněte se.

Vztah:
Když jste raněni, těžko můžete diskutovat s partnerem. Potřebujete si odpočinout nejen od něho, ale od všech lidí. Ideální bude, vypravíte-li se do přírody, kde budete poslouchat šumění listí, případně hlasy ptáků. Musíte si v sobě udělat pořádek. K tomu nikoho nepotřebujete. To je vaše terapie.

Volný čas:
Při lezení po skále se může stát, že vám ujede noha a budete viset nad roklí. Tehdy si jen těžko zavoláte pomoc. Neriskujte v ničem, kde jste odkázáni na druhého. Pak se ani penězi nedá zaplatit člověku, když daleko široko nikdo není. Cennější než pár papírků v peněžence je ruka, kterou smíte držet.

Rada:
Uvědomujete si, jak čas nekompromisně odkrajuje z vaší vymezené doby na tomto světě. Před tím není úniku. Je to bolestné poznání, jen o samotě k vám přicházejí takové informace, které jsou mimo prostor a čas. Sami ale moc nejste. Ve víru života se někdy ztrácí pravda a člověk tápe, neví, kam jde a proč.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla:  10, 14, 27, 29, 40, 47

Práce:
Dostali jste se výš. Stojíte na vrcholku a můžete se rozhlížet do kraje. Hodnotíte, do je za vámi, a s odhodláním děláte ten první důležitý krok. Nemusíte mít obavy, protože moc dobře víte, jakým směrem to bude. Dobře jste také zvážili, o čem budete mluvit a s kým. Dbejte více na svůj zevnějšek.

Zdraví:
Vaše psychika se mírně odráží na zdraví. Nechcete o tom mluvit. Klíč od vašeho zdraví, které se zdálo být tak perfektní, je ztracený. Měli byste na chvíli změnit prostředí. Pomohly by vám lázně s veškerou péčí. Měli byste kolem sebe totiž vnímat lásku. Chybí vám kontakt s druhým člověkem, hlazení.

Vztah:
Jste-li krátce v novém vztahu, nepomýšlejte na trvalé sliby věrnosti a už vůbec ne na manželství. Možná máte pocit, že partner je konečně ten pravý a vy jste vedle něho šťastní. Nechte si ještě čas. Neprožili jste si krizi, mnoho o něm nevíte. Máte-li společně zestárnout, to zjistíte až časem.

Volný čas:
Občas zajděte na hřbitov, místo posledního odpočinku vašich blízkých. Přinesete kytičku a zapálíte svíčku. Ale také na chvíli postojíte, abyste si uvědomili, že nejste jenom vy a tento okamžik. Již před vámi tady žily generace vašich předků a vy jenom poponášíte dál tu osudovou pochodeň.

Rada:
Když jednou chcete sklízet úrodu, musíte mnohem dřív myslet na setí. K tomu je třeba zvolit správnou dobu, pravidelně zalévat, hnojit a odhánět škůdce. Pokud nic z toho nepodceníte, dorazí k vám zasloužené odměny. To si pak užívejte, budete jako vítězové. Tohle nebývá váš nejčastější pocit.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 16, 26, 29, 31, 34, 45

Práce:
Úkolů nemáte málo, ale poradíte si s nimi. Všechny komplikace, které by ostatní mohly znemožnit, jsou pro vás motivací, jak na sobě dále pracovat. Nebojíte se překážek, pořád směřujete dál. Máte ve svýchn věcech pořádek, nestává se vám, že byste přehlédli důležitý detail. Brzy přijde další ocenění.

Zdraví:
Měli byste si na sebe dávat větší pozor než jindy. Hrozí vám střet s jiným člověkem nebo předmětem. Nebezpečné jsou zvláště silnice. Najednou by se nad vámi mohla zavřít obloha. Nespěchejte, závod s časem nemůžete vyhrát. Dělejte cokoli jiného, ale pomalu. Alkohol pro vás teď není ideální.

Vztah:
Pokus o obnovu vztahu vám nevychází. Připadáte si pořád odsunutí na vedlejší kolej, partner má uhýbavý pohled, nevěříte, že se něco může zlepšit. Tak rádi byste se opět sladili, ale už ani nedoufáte ve změnu. Společný cíl se někam vytratil, snad zabloudil někde v minulosti. Nevíte, co bude dál.

Volný čas:
I kdyby se vám zdálo, že celý svět je jedna černá tma, brzy určitě vyjde slunce. Neuzavírejte se do sebe, měli byste jít mezi lidi, vnímat jejich energii, mluvit s nimi. Ideální by byla například návštěva zoologické zahrady, tam můžete potkat někoho ze známých, koho jste už dlouho neviděli.

Rada:
Pracujete-li na důležitém projektu, myslete jenom na něj. Soustřeďte se. Jakýkoliv citový náboj vás může sice nabít, ale jinak, než byste potřebovali. Rozbuší se vám srdce, krev začne v žilách proudit rychleji, vnímáte touhu po vyvoleném objektu a pracovní závazky se najednou rozplývají.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 2, 10, 34, 35, 42, 46

Práce:
Práce je pro vás citovou záležitostí. Tak to každý nemá. Vás musí vše, čemu se věnujete, bavit. Jinak byste snad do toho nešli. Nudná stereotypní činnosti, to by nebylo nic pro vás. Zajímavé je, že finanční stránka, ohodnocení, které vám náleží, vás ani tak nezajímá. Jde vám především o srdce.

Zdraví:
Už před párty týdny jste se dostali na lepší cestu. Klacky, které jste do té doby museli obtížně překračovat, jste nechali ležet. Jste jinde, skoro by bylo možné napsat v jiném vesmíru. Těžko byste popisovali všechny kroky, jak jste se sem dostali. Tohle je proces nepřenositelný na jiného člověka.

Vztah:
Jste s partnerem v úžasném vyváženém postavení. Každý jste svébytnou jednotkou, která může fungovat sama – možná jste si to už i vyzkoušeli, ale o to víc si vážíte každé chvíle, kdy jste spolu. Umíte jeden druhému naslouchat. Je mezi vámi důvěra, pouto, které každý vytvořit neumí, toho si važte.

Volný čas:
Umění v jeho nejširší podobě, zpěv, herectví, balet, to všechno jsou činnosti, které vás naplňují. Rádi jste středem pozornosti. Mluvte, zpívejte, tančete, potom potlesk je docela příjemný. Ale tohle jste si už jistě mockrát prožili. Víte, že máte co sdělovat a že jsou lidé, kteří to chtějí přijímat.

Rada:
Občas se rádi stáhnete do soukromí. Role baviče je pro vás určitě zajímavá, máte rádi potlesk, ale zase na druhou stranu milujete chvíle, kdy jste sami. Nechcete, aby si ostatní na vás ukazovali prstem, chcete být anonymní. Proto také volíte pro dny odpočinku místa, kde vás nikdo nezná. 

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla: 7, 15, 34, 35, 37, 43

Práce:
Zvítězili jste sami nad sebou. Potíže, které jste museli před časem ve firmě řešit, jsou už zdárně za vámi, rozhodně už nejste za oběť. Můžete začít naplno pracovat na nových věcech. Máte v hlavě mnoho výborných nápadů, které už chcete dát na papír, aby se s nimi mohlo počítat dál.

Zdraví:
Je ve vás rozpor. Na jednu stranu byste si chtěli užívat klidu, ale okamžitě byste se nejraději rozběhli jako divocí koně někam daleko prérií. To dohromady nejde. Najděte si zlatou střední cestu a uvidíte, jak se najednou začnete na svět dívat jinak. Vaše zdraví máte ve svých rukou. Pozor na pyly.

Vztah:
Přicházet na návštěvu k příbuzným, kde už předem tušíte problém, nemá snad ani smysl. Jednak vás připraví o spoustu energie, budete se muset vyjadřovat k věcem, které vás nezajímají, a vyslechnout témata, o kterých byste nejraději ani nevěděli. Nechtějte zbytečně prožívat krizové chvíle.

Volný čas:
S probouzející se přírodou je už třeba začít pracovat na zahrádce. Chcete-li jednou sklízet, je třeba také něco zasadit. Brzy budou jahody. Nevyhýbejte se práce na záhonech, okopávejte zeleninu, ošetřujte skalku. Je to činnost, která vás vytáhne s ponuré kanceláře nebo z bytu. Už to potřebujete.

Rada:
Nepochybujte o partnerovi, nepřipouštějte si předem existenci soka. Vystupujte před partnerem tak, aby nevznikla nejmenší pochybnost, že právě on je tím jediným, pro koho tady jste. Nepodezírejte ho z ničeho, co by se vám nelíbilo. Bolí vás, že nemáte jistotu v tom, co dělá bez vás. 

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla:  17, 22, 25, 33, 34, 47

Práce:
Přesvědčíte se, jak není dobré příliš všem důvěřovat. Přijde rána pod pás, zklamání. Nejvíc vás na tom zabolí, že vás zklame člověk, od kterého byste to čekali nejméně. Raději si předem udělejte kolem sebe obrannou zeď, k sobě pouštějte jenom ty, kdo si váží vaší důvěry. Pozor na mladší kolegy.

Zdraví:
Zaskočila vás rýma a nemůžete se jí zbavit. Měli byste se vrátit k tradičním léčitelským postupům, jako byly inhalace. Osvědčená je vincentka, kterou zakoupíte v obchodech, ale pomoci by vám mohly i bylinky s eukalyptem, například máta. Důležitý pro vás je také med, pokud na něj nemáte alergii.

Vztah:
Tentokrát každý z vás hraje sólo roli. Těžko se potkáváte, těžko se slaďujete. Jste oba trochu jinde. Najděte si čas na podvečerní procházku, kdy vám neunikne pohled na zapadající slunce. Umí se koupat v nádherných barvách. Někdy se na obloze objeví unikátní obrazy, které patří právě vám.

Volný čas:
Nemáte rádi prázdná slova, hlídáte si, aby obsah vašeho sdělení byl vždy naplněn informací, fakty. Snažíte se druhým nelhat, i když to není právě nejlehčí. Jste upřímní, možná to někdy druhé zabolí, ale na tom nebudete nic měnit. Jste těmi, kdo kráčejí se zapálenou pochodní a předávají oheň ostatním.

Rada:
Mohli byste si domů pořídit nový obrázek do ložnice, kde bude převažovat žlutá barva. Anebo pomůže tričko žluté barvy nebo nějaký doplněk. Je to barva solaru plexu, kterou potřebujete podpořit. Sídlily vám tady vaše strachy. Nyní je necháte odejít a naopak se naplníte krásnou láskou.

 

© Wahlgrenis   18.5.2009


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.