wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 4. - 10. května 2009              

 
Po 4.5.2009 Út 5.5.2009 St 6.5.2009 Čt 7.5.2009 Pá 8.5.2009 So 9.5.2009 Ne 10.5.2009
Magický ornament 4. květen 2009 Magický ornament 5. květen 2009 Magický ornament 6. květen 2009 Magický ornament 7. květen 2009 Magický ornament 8. květen 2009 Magický ornament 9. květen 2009 Magický ornament 10. květen 2009

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 3, 13, 17, 25, 43, 45

Práce:
Ještě tento týden bude krizový. Uvědomíte si, kolik se toho změnilo a jak nesnadné je zase být tam, kde jste byli. Jste ale nyní sami, možná se všichni rozhodli pro změnu a vy zatím ještě setrváváte na svých pozicích. Nějak nemůžete přijmout, že by tohle měl být konečný stav. Věříte v pozitivnější vývoj, doufáte, že zítra už bude lépe.

Zdraví:
Kdybyste nyní měli za sebou povodeň, bylo by vám možná lépe. Při té se totiž člověk chtě nechtě zbavuje věcí, které ho jinak dusí. Pak je sice potřeba začínat znovu, ale s novou energií, novým odhodláním. To staré odnese voda a člověk má najednou spoustu sil. Nemoci ani jiné problémy nemají šanci.

Vztah:
Kdybyste se dokázali proměnit v pohádkového prince, osedlali byste svého nádherného bělouše a odjeli do světa hledat svou princeznu. Jak by to bylo hned jednoduché. Zatím ale jste doma, vedle sebe máte partnera, příliš nemluvíte a ani nevíte, co bude dál. Uvažujete, jak si život aspoň trošku zpříjemnit.

Volný čas:
Jarní příroda už si vás zcela získala. Můžete se vydávat na dlouhé procházky, které máte tak rádi. Ale nezůstávejte venku příliš dlouho, večery ještě mohou být chladnější. Pozornost věnujte západům slunce. Někdy ty růžové paprsky mezi tmavými mraky dokáží vytvořit skutečně neuvěřitelné obrazy.

Rada:
Přestože používáte vozidlo jako nerozlučného pomocníka ve svém životě, zkuste se někdy obejít bez něho. Nevymlouvejte se, že jsou vaše cesty nevyhnutelné. Dřív se lidé bez aut obešli běžně. V současné době jsme se ale dostali jinam. Copak je nějaká ostuda vydat se například do lesa vlakem?  

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 4, 25, 30, 34, 44, 48

Práce:
Myšlenka, která zcela otočila veškeré vaše pracovní úsilí, se může přetransformovat do nevídané odměny. Opravdu je to zlom, něco, co tady ještě nebylo. Projekty pod vašima rukama jenom vzkvétají, daří se vám. Nadřízení nešetří směrem k vám slovy chvály, ale kolegové trochu závidí.

Zdraví:
Nebudete-li se šetřit, může se vám najednou změnit celý život. Jedete už dlouho jako perpetuum mobile. Potřebujete odpočívat, ale také změnu jídelníčku a aspoň trochu zklidnit denní rytmus. Máte toho v poslední době skutečně moc naloženo. Něco byste měli sundat. Mějte se trochu víc rádi.

Vztah:
K partnerovi byste se měli stavět zpříma, nic na něm neloudit, nechtít žádné protislužby a také ani nic takového nenabízet. Zde byste měli mít jasno, mezi vámi nesmí být žádný účetní vztah, nic nekupujete ani neprodáváte. Jste spolu, protože spolu chcete být. Vztah má fungovar jako zcela rovnoprávný.

Volný čas:
Pozor na jízdu autem. Řídíte-li, opatrní buďte především v tunelech a pod mosty. Tohle jsou občas světy samy pro sebe. Stát by se mohlo cokoli. Zkontrolujte si raději včas vozidlo, možná je problém u vás. Nebezpečí vychází z přední nápravy. Neriskujte, nespěchejte na sebe, čas stejně nedohoníte.

Rada:
Budete-li se pořád dokola snažit o jednu věc, kterou ale dělat nemáte, zůstanete dlouho na startu. Takhle totiž za žádnou cenu nevyhrajete. Nejprve je třeba zjistit, co vlastně máte dělat a jestli je to správné z globálního hlediska. Tedy jestli například někomu vaším skutkem neubližujete. Pak už to půjde 

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 5, 15, 16, 35, 41, 46

Práce:
Dojde k dramatickému střetu. S osobou, která vám začala cíleně škodit, si promluvíte z očí do očí. Jiný postup totiž není možný. Je pravděpodobné, že se bude snažit tuto krizi urovnat jako nedorozumění. Pečlivě zvažujte slova, žádná vyslovená se totiž už nikdy nedají vrátit zpět. Buďte ti lepší.

Zdraví:
Nejvíc zdravotních problémů vzniká z citové prázdnoty, když vedle vás není nikdo, kdo by vás mohl vyslechnout, pohladit. Tady je každá rada drahá. Hlavně si nevsugerovávejte pocit, že jste vy těmi nejšpatnějšími na světě a že právě proto musíte trpět. Přelaďte se na raději. pozitivnější vlnu.

Vztah:
Má-li opravdu mezi vámi a partnerem vztah skončit, nevidíte-li už jinou cestu, pak tento týden je ideální. Zkuste to chápat jako dar, ne jako tragédii. Každý konec totiž v sobě nese současně nový začátek. Slzy jsou důležité, odplavují zklamání nad sebou samými, ale hned po nich přijde úsměv.

Volný čas:
I mezi nejbližšími přáteli nyní můžete zažít zklamání. Jsou situace, kdy nemůžete být sami, právě tady se odkryje nehezká tvář člověka, kterému jste dosud věřili. Alkohol není nikdy dobrý kamarád, pomáhá sundávat z lidí masky, ale někdy je to nebezpečné. Dávejte si pozor, co vám kdo říká.

Rada:
Při dlouhodobějších projektech jsou důležité konzultace s odborníky. Nepouštějte se sami do stavby rodinného domku, nechte si poradit s rozvodem elektřiny v bytě, nelezte nezajištění na střechu. Sice jste poměrně dost šikovní, ale tyto dny vás mohou vrátit hodně rychle na zem.  

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 27, 29, 31, 33, 39, 49

Práce:
Snažíte se postupovat tak, aby za vás mluvily vaše výsledky. Zatím je to ale těžké. Byli jste zásadně zastaveni. Chcete navázat na minulosti, potřebujete se dotknout zase nějakého pevného bodu. Ten ale momentálně nikde kolem vás nevidíte, i když se rozhlížíte sebevíc. Je třeba se tím už něco udělat.

Zdraví:
Jste-li ve věku, kdy by k vám mohlo přijít miminko, ptáte se možná, co se děje, že nepřichází. Nenechte se zlákat k umělému otěhotnění, to není správná cesta. Unikátní energie, které se dokáží spojit při přirozeném početí, vědci vyrobit nedokáží, i kdyby se rozkrájeli na tisíc malých nudliček.

Vztah:
Po ztroskotaném vztahu zvažujete, jestli si s novým partnerem řeknete zase to osudové „ano“. Není to nutné, pokud oba vnímáte city stejně. Papír potvrzující, že se dva mají rádi, k životu nezbytný není. I když také zde působí jiné hledisko, a to, že se svobodně tomu druhému dáváte na celý život.

Volný čas:
Zvažte, jestli vám doma něco nechybí. Mohli byste si pořídit pejska nebo jiné zvířátko. Pokud pro ně nemáte podmínky nebo si vymýšlíte jiné důvody, můžete pouvažovat o pokojových rostlinách. Hlavně ale potřebujete poslouchat, co vám tito nenápadní společníci beze slov sdělují.

Rada:
Vzpomeňte si, jak těžko se běhá v písku, když jste bosí. Prsty se boří a připadáte si nemotorní. Rychlejší pohyby se nedaří. Nespěchejte tolik, nic důležitého vám neuteče. To, co náhodou uteče, nejspíš nebylo důležité, ale co má pro vás větší význam, to zaručeně počká. Užívejte si naplno každého dne.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 8, 2, 26, 29, 31, 43

Práce:
Jste jako na vlnách, chvíli nahoře, chvíli dole. Budete muset začít na svou práci více myslet, abyste ji opět dostali pod kontrolu. Děje se totiž příliš věcí mimo vás, nejste těmi, kdo tyto procesy ovládá, ale spíše jste jimi ovládáni. To se musí změnit, nechcete-li na tento svůj postoj doplatit.

Zdraví:
Když si budete stále jen na něco hrát a nenecháte přirozené procesy v těle probíhat tak, jak by probíhat měly, brzy budete potrestáni. Tímto trestem může být nenápadné zastavení v podobě například zlomeniny nebo popáleniny. Hned máte čas přemýšlet. Nic není náhoda, vnímejte všechny tyto informace.

Vztah:
Jste-li bez partnera, neměli byste se na doporučení známých hned kontaktovat s každou osobou opačného pohlaví. Člověk, který má v domě na starosti například technické zázemí, sem nejspíš přichází pracovně, ne aby se s vámi seznámil. Váš budoucí partner na vás čeká zcela jinde.

Volný čas:
Volné dny byste měli využít k návštěvě rodičů. Sice dobře vědí, jak jste zaneprázdněni a co všechno musíte stihnout, přesto si udělejte čas. Můžete se projít po vašich oblíbených cestách, možná se potkáte s kamarády. Je to už dlouho, co jste tady nebyli. Rodičů se ptejte, co je trápí a z čeho mají radost.

Rada:
Krize z minulých vztahů se na vás hodně podepsala. Složitě navazujete nové kontakty, moc si nevěříte. Nemyslete si, že sexuální oblast je tou jedinou, která partnera zajímá, když se poprvé uvidíte. Nechtějte všechno hned zkazit, k tomuto bodu stejně jednou dojdete. Hlavně tady nic neuspěchejte.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 1, 3, 13, 17, 31, 41

Práce:
Vaše úkoly jsou náročné, dokonce tak, že máte strach, jestli je zvládnete. Ale nepropadejte zbytečným obavám, každá cesta jednou musí začít prvním krokem. Ten uděláte právě v těchto dnech a nastartujete nový projekt. Nikdy se neotáčejte zády, postupujete stále vpřed, jasný cíl je před vámi.

Zdraví:
Máte strach ze zákroku, který se bude muset provézt. Stahujete se do sebe a doufáte, že to nějak dopadne, samo. Nechápete, že tady už jde o něco jiného, je třeba poslechnout lékaře. Zase bude dobře. Nesmíte se unavit, nepřetěžujte se a hlavně choďte brzy spát, abyste načerpali energii.

Vztah:
Nejste stroje. Nemůžete věčně fungovat jako perpeetum mobile, bez dodání energie. Musíte s partnerem také odpočívat. To nejenom v noci, občas i během dne byste měli vypnout a aspoň chvíli relaxovat. Není k tomu potřeba televize, kino ani žádná hudba. Naučte se do nitra přijímat ticho.

Volný čas:
Buďte na sebe opatrní hlavně venku, při jízdách na kole i turistice. Mohli byste si při pádu poranit kolena nebo kyčle. Zlomenina není příliš dobrý program pro tyto dny, navíc by nemusela být zcela bez komplikací. Chůze o berlích není příliš pohodlná, jste odkázáni na druhého člověka.

Rada:
Půjčovat peníze přátelům je šlechetné, ale i tady jsou jisté hranice. Ve vaší blízkosti je člověk, který vás v tomto směru zneužívá už delší dobu. Udělejte si s ním jasno. Pro peníze si k vám chodí už velice samozřejmě, nezkoumá, jestli je nepotřebujete. Jenom natahuje dlaň. Naučte se už konečně říkat ne. 

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 4, 8, 19, 28, 29, 43

Práce:
V zaměstnání se něco zadrhlo. Nejspíš jste si minule hodně věcí odložili, tak nyní budete muset pořádně zabrat. Neočekávejte žádné odměny nebo pochvaly, není proč. Jste jako na vysokém stromě, ale větev pod vámi nějak praská. Budete muset sesednout na jinou větev nebo se přidržet.

Zdraví:
Buďte opatrní při veškerých nerovnostech terénu. Hrozí pády a zranění. Nemusíte být na nejvyšším pohoří světa, zrádný může být i rozbitý chodník před domem. Raději nikam nevycházejte sami, ale mějte vedle sebe oporu, ruku, která vás v pravou chvíli podrží. Rizikové jsou kotníky a kyčle.

Vztah:
Nechtějte po partnerovi, aby byl něžný, když vám osobně právě něha chybí. Především v intimních chvilkách byste měli myslet více na toho druhého, jste v poslední době poněkud sobečtí. Nemusíte o tom mluvit, partner rozumí vašim gestům i beze slov. Došlo ke zmrazení v citové oblasti.

Volný čas:
Plánujete zahraniční dovolenou. Chcete navštívit zemi, jejíž jazyk jste se rozhodně neučili ve škole. Chcete se vydat nejen za hranice vlasti, ale i všedních dní. Ještě než odjedete, budete muset jednat s mnoha úředníky a lékaři. Vám se částka, kterou budete muset zaplatit, nezdá vysoká.

Rada:
Miminko se v poslední době stalo něčím naprosto běžným. Má-li pár s otěhotněním problémy, může se zcela ve zkumavce spojit pár buněk, a je po starosti. Někdy je to zdarma, někdy je třeba zaplatit. Ale určitě to není dobře. I to, že miminko nepřichází, má totiž své důvody, které člověk nechce chápat.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla:  7, 15, 25, 28, 31, 33

Práce:
Dojde ke zrychlení vývoje. Projekty budou sice náročnější, ale současně před sebou uvidíte jejich konec. To je pozitivní a pro vás nesmírně motivující. Blíží se odměny, nemusíte mít žádný strach z nouze. Jen si dejte pozor, abyste při tomto tempu nepřehlédli důležité aspekty své práce.

Zdraví:
Objeví-li se zásadní zdravotní problém, nemá smysl diskutovat s lékaři, zda operovat nebo neoperovat. Dobře vědí, kdy se má zasáhnout. Proto nenavrhujte své postupy. Do budoucna zvažte všechno, čím si už nechcete ubližovat. I neviditelné myšlenky mohou člověku způsobit zákeřné choroby.

Vztah:
Nevěřte, že nebe na člověka čeká po smrti a teď je nutné trpět a poddávat se příkoří. Ne, nebe máte v sobě, jen o tom nevíte. Udělejte si pořádek v srdci, najděte ten jediný bod, kudy proudí láska, a otevřete tento průchod celému světu. Najednou ten neskutečný mír, o kterém se píší básně, naplno ucítíte.

Volný čas:
Při bloudění pralesem vypadá úžasně, když rodiče odhazují klacky z cesty svým potomkům. Ale v životě to už tak krásné není. Každý si musí projít svým trápením. Nic se nedá na druhého přenést. Nevoďte své děti věčně za ručičku, ani je nestrkejte ze skály. Časem dobře pochopí správné meze.

Rada:
Opatrní buďte v blízkosti zvířat, která vás mohou zranit. Nebezpečná jsou nejen kopyta koní, ale i rohy býků anebo jed hadů nebo pavouků. Nic není náhoda. Dávejte na sebe velký pozor. Nepouštějte se do žádných náročných experimentů a ani si nepořizujte nebezpečná zvířata domů na mazlení.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 12, 14, 23, 33, 38, 45

Práce:
Práce se na vás navalila. Není tak jednoduchá, jak jste si zpočátku mysleli. Možná budete zaskočeni, když najednou nebudete vědět kudy kam. Pravděpodobně se budete muset věnovat svým projektům déle, abyste je stihli. Lépe si zorganizujte svůj rozvrh, měli byste i tohle s přehledem zvládnout.

Zdraví:
Zapomínáte pečovat o své tělo, blíží se léto, kdy se začnete opalovat. Neměli byste se stydět ukázat svou postavu. Ještě je čas, můžete začít s posilováním svalstva. Není nutné chodit hned do fitcentra, někdy si vystačíte i doma. Stačí jen zakoupit výukovou videokazetu a nevzdávat se.

Vztah:
Díváte se na vztah mezi vámi a partnerem jinýma očima, jako byste mu ještě jednou chtěli dát šanci. Věříte, že nic není ztracené, ty společně odžité roky se vám nezdají marné. Doufáte, že zase naleznete ztracený klid. Partner stojí stranou a čeká, jak se rozhodnete. Nejistota ho už nebaví.

Volný čas:
Nebezpečí vám hrozí na mostech a na cestách, které jsou nad zemským povrchem. Opatrně v autě, ale ani skok na gumě by nemusel dopadnout nejlépe. Tohle vůbec není ideální dobrodružství. Strach jako terapie není vhodná. Ani horská dráha by nevyšla. Zůstávejte raději na zemi.

Rada:
Musíte-li řešit něco na úřadech, připravte se na úplně jiný svět. Tam vládnou formuláře, pořadače a čísla. Lidský přístup nečekejte. U zrodu všech těchto norem, kterými se budete muset prokousávat, byli lidé bez přímého kontaktu s realitou. Proto je jazyk tak složitý. Nestresujte se, nechte se vézt.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 6, 7, 15, 29, 35, 43

Práce:
Začínáte spolupracovat s jistou starší ženou. Budou to nejspíš nové, mnohem náročnější projekty, na které byste si sami jen tak netroufli. Ona vám otevře tajná vrátka, takže budete moci pochopit širší souvislosti. Je to pro vás nové poznání, které může znamenat další krůček na vaší profesní cestě.

Zdraví:
Vypadá to, že vás potrápí bolesti hlavy, tentokrát hlavně v té horní části, je to skoro, jako by vás bolely vlasy. Znemožní vám to soustředit se na práci. Pokud to bude možné, měli byste víc odpočívat a také dostatečně pít. Neřešte ani žádné krizové situace. Ono na vás všechno pár dní počká.

Vztah:
I kdybyste se ocitli na okraji společnosti, bez střechy nad hlavou a jediné koruny v kapse, víte, že máte vedle sebe člověka, který vás tak nenechá. Partner je vám oporou v životě. Ovšem měli byste se chovat tak, aby se nic tragického nestalo. Máte naštěstí zdravý rozum, víte, co smíte a co ne.

Volný čas:
Věnovat byste se mohli práci na zahradě. Nejen kolem zeleniny a kytiček, ale je třeba pečovat o trávu a zalévat. Možná už vás delší dobu trápí živý plot, právě nyní byste ho mohli upravit. Není to tak složité a budete mít ze sebe dobrý pocit. Jen si na to nejspíš budete muset pořídit zahradnické nářadí.

Rada:
Když se objeví ve vašem životě děti, není nic většího. I ony mají svoji cestu, vyrostou a jednoho dne mávnou křídly. Budete se muset vyrovnat s tím, ač je to hodně smutné, že ani děti vám nepatří. Naučte se žít plnohodnotný život sami se sebou, nikoho si k sobě nepoutejte víc, než musíte. 

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla: 2, 13, 16, 36, 44, 47

Práce:
Pochopili jste, že zastavení a vyčkávání na místě by nemělo smysl. Práci, kterou máte, rozhodně zvládnete, jen se zbytečně nepodceňujte. Nebude to už trvat dlouho a krásně se rozběhnete. Máte vedle sebe naštěstí spolupracovníky, na které se můžete obrátit a požádat je o radu nebo pomoc.

Zdraví:
Když pracujete, nemáte čas být nemocní. Jakmile se ale jen trochu změní podmínky, dějí se zvláštní věci. Máte najednou teplotu, jste zesláblí a nejraději byste nic nedělali. Určitě byste měli na sebe více myslet. Zaměřte se raději na preventivní kroky, kterými si budete co nejméně ubližovat.

Vztah:
Podívejte se, co máte v ložnici na nočním stolku. Měla by tam být aspoň jedna věc stejná, jako má partner. Může to být svícen, kamínek nebo nějaká drobnost, kterou jste si přinesli z přírody. Věci individuálně rozmístěné vztah narušují. Změnu udělejte i bez partnera, jen pak sledujte, co se stane.

Volný čas:
Podařilo se vám překonat krizi, udělali jste správný rozhodující krok. Minulost je už definitivně odstřižena, můžete začít s novými akcemi. Spouštíte stavidla, všechno se najednou zrychluje. Nalézáte kolem sebe spoustu krásy tam, kde dosud nebyla ani náhodou. Neohlížejte se, utíkejte směle vpřed.

Rada:
Jako není možné při pohledu na hvězdy očekávat, že jedna z nich zrovna spadne, tak si nemůžete plánovat náhodu. Žijte tak, abyste nebyli zaskočeni, když se něco nepovede. Naučte se improvizovat. Není možné naučit se všechny vzorce chování, ale je možné se stavět k životu čelem. 

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla 6, 8, 22, 29, 44, 47

Práce:
Nesmíte spoléhat na pomoc od nikoho jiného, vůbec ne od osoby opačného pohlaví. Buďte samostatní. Nové projekty máte zvládnuté, i když kromě klasické práce jste si ještě pojistili další možnosti. Zpočátku jste v úspěch této cesty příliš nedoufali, ale nyní už se vracet určitě nebudete. Pokračujte dál.

Zdraví:
Dostanete se do podivné spirály, která vás jakoby posune dolů. Pochopíte ji správně, jako byste se měli jen poučit. Možná už zrušíte z jídelníčku maso, přestanete kouřit nebo se zbavíte závislosti na čokoládě. Do dalších dnů dete čistší, omezení, pro která se rozhodnete, budou jen pro vaše dobro.

Vztah:
Objevíte dlouho ztracený klíček, kterým se odemykají srdce. Vyzkoušíte toto tajemství na partnerovi a nebudete se stačit divit, co se stane. Mezi vámi se zboří veškeré bariéry a narušená komunikace se zase rozjede. Věřte, že to myslí vážně, pravdu najdete jedině v jeho krásných očích.

Volný čas:
Jste poněkud roztříštění, nevíte, co byste se sebou máte dělat. Chvíli cvičíte, potom se rozhodnete pro dietu, pak máte fázi pleťových masek. Žijete v chaosu. Podívejte se na sebe do zrcadla a řekněte si, že se vám ten člověk, co ho vidíte, docela líbí. Měli byste se totiž nejdříve přijmout.

Rada:
Číst si v mracích, dívat se na duhu, která se nad vámi nečekaně vyloupne po přeháňce, anebo pozorovat červánky při západu slunce, to jsou úžasné chvíle. Málokdo ale má čas a chuť přijmout tento rozměr života, když se všechno ostatní zdá jenom šedé a černé. Vidění světa je ale ve vás.

 

© Wahlgrenis   4.5.2009


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.