wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 12. - 18. ledna 2009              

 
Po 12.1.2009 Út 13.1.2009 St 14.1.2008 Čt 15.1.2009 Pá 16.1.2009 So 17.1.2009 Ne 18.1.2009
Magický ornament 12. leden 2009 Magický ornament 13. leden 2009 Magický ornament 14. leden 2009 Magický ornament 15. leden 2009 Magický ornament 16. leden 2009 Magický ornament 17. leden 2009 Magický ornament 18. leden 2009

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 1, 4, 8, 15, 26, 45

Práce: Zapomněli jste na své začátky. Tehdy jste nevěděli, co máte komu a jak říct. Byli jste pokornější, méně jste mluvili, více jednali. Teď jste se někam posunuli a sami sebe jste povýšili, nadřadili jste se nad ostatní. Mnohé sice víte, ale také na mnohé zapomínáte. Pozor, brzy se můžete dostat do pasti, pokud se rychle nezměníte.

Zdraví: Dlouhodobě zapomínáte na jakoukoli prevenci. Nedbáte o své zdraví, občasné problémy přecházíte anebo se léčíte podle doporučení kolegyň. Může se objevit problém, který se vám již hlásil před několika lety, ale tehdy jste nad ním jen mávli rukou, že nestojí za řeč. Bylo by dobré vyhledat specialistu a začít postupovat podle jeho rad.

Vztah: Teprve až když vědomě ukončíte předchozí vztah, můžete očekávat novou lásku. Nesmíte ale pořád jenom plakate, že milovaná osoba s vámi není. Poděkujte za všechno, co jste spolu mohli prožít, ale dál ji už musíte ze svého života propustit. Jakmile tohle uděláte, máte šanci poznat nového člověka. Ne člověka, ale skutečného anděla!

Volný čas: Jste uvězněni ve vzpomínkách, nic se vám nechce vymýšlet ani podnikat. Udělejte si doma pořádek a co můžete směrem k vaší minulosti zlikvidovat, toho se zbavte. Je třeba udělat tlustou čáru a začít jinak. Můžete si zajít na koncert nebo si kupte nové CD s hudbou, kterou jste ještě neposlouchali. Potřebujete naprosto nový náboj.

Rada: Kdybyste se postavili doprostřed pouště a chtěli co nejrychleji utíkat, nešlo by to. V písku se běhat moc nedá. Když máte vítězit, k tomu nejdřív potřebujete solidní podmínky, dobré boty a taky trénink. Nespoléhejte se na nikoho, ten závod poběžíte vy. Nezajímejte se ani o své soupeře, vy musíte být nejrychlejší. Víra ve vítězství je nejlepší doping.  

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 5, 6, 8, 35, 37, 46

Práce: S novou situací se postupně vyrovnáváte. Přijali jste mantinely, které nastolil někdo jiný, a hledáte vlastní výhody. Menší omezení tady sice pořád ještě vnímáte, ale vidíte už i jasná pozitiva. Jsou to celkem snadno vydělané peníze, nemusíte se snažit tak jako dřív. Byl to koneckonců byl dobrý krok.

Zdraví: Nepodléhejte iluzi, že budete věčně krásní a mladí. Ani hodiny strávené před zrcadlem nebo v kosmetickém salónu nikomu proces stárnutí nezastaví. Nebojujte s časem, má to tak každý stejně. Když objevíte první šedý vlas nebo skupinku vrásek, to není nic konkrétně proti vám. Čas není důležitý, ale to, jak žijete.

Vztah: Rádi byste hodně vyvětrali, aby všechno to staré a zatuchlé zmizelo. Tolik věcí (a možná nejen věcí) byste chtěli vyhodit, ale není to tak snadné. Přijměte všechny nové informace, které k vám přicházejí, jako signály, ale netrapte si jimi. I ty nejhorší situace, které prožíváte, jsou opakem dobra, které přijde.

Volný čas: Rozhovory s nejbližšími jsou moc důležité, ale nějak se tváříte, že není čas. Není to pravda. Nemusíte každý večer pouštět televizi nebo počítač. Občas byste si měli navzájem sdělit, co vás trápí, neduste v sobě slzy a nalaďte se na energie partnera a dětí. Jsou to moc důležité chvilky, které vás sbližují.

Rada: Budete-li se snažit všude a za každou cenu vítězit, půjdete-li vpřed přes mrtvoly, brzy vaše cesta skončí. Pak byste se asi hodně divili, když jste podle svého názoru nic neudělali. Měli byste slétnout ze svých nadoblačných výšin a zase chodit po zemi jako ostatní lidé. K čemu je sláva, medaile? Buďte zase lidmi.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 8, 24, 27, 32, 33, 39

Práce: Konečně jste se rozhoupali k pracovní aktivitě. Taky už to ostatní přestávalo bavit. Nyní jste se ale dostali do důležitého bodu, jako by nad vámi vyšlo slunce, které vám nejen posvítí na cestu, ale současně dodá i tolik potřebnou energii. Uvědomujete si vlastní schopnosti a dílo se vám začíná dařit.

Zdraví: Relaxační koupel vám udělá dobře. Zvolte si bylinku, která vám bude vonět, a připravte si teplý nálev. Ve vaně byste měli mít celé tělo potopené, vydržte tak asi dvacet minut. Pokud zvládnete být po tmě, účinek koupele bude ještě silnější. Až budete končit, pouze se osprchujte, voda sama oschne.

Vztah:  Už dávno jste zlikvidovali ostré hrany mezi vámi a partnerem, jen si na ně občas vzpomenete, když se zrovna něco děje. Všechno zlé a ošklivé jste už dávno propustili, máte spolehlivě vyvětráno. Oba se stejným díle snažíte, aby pomyslná úroda vzkvétala. Jedině tak se dočkáte správné sklizně.

Volný čas: Vaše práce je vám koníčkem, to si gratulujte. Tohle se totiž nepřihodí každému, většina lidí dochází do práce jen kvůli penězům. Pracujete-li srdcem, dochází u vás k mnohem většímu uspokojení, do práce se těšíte a jste také plni energie. Užívejte si to. Ale také myslete občas na odpočinek.

Rada:
Každé dílo má mnohem větší význam, přizvete-li ke spolupráci také srdce. Dělat něco jenom proto, že to má být a s pocitem, abyste to už měli za sebou, to vám příliš radost neudělá. Srdce dokáže do každého projektu zapracovat neviditelnou energii, která pak pomáhá v jeho naplňování a realizaci.

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 11, 17, 18, 19, 20, 41

Práce: Už na konci loňského roku došlo ve firmě k prvním náznakům, že se bude něco měnit. Tahle změna je právě teď aktuální a je velice pravděpodobné, že se vás dotkne také. Pokud jste se do této doby neodhodlali k odchodu sami, chcete za každou cenu zůstat, budete své postupy muset výrazně změnit.

Zdraví: Víte dobře, že vaše zdraví není úplně v pořádku. Čas od času vás potrápí koleno, křeče v břiše nebo migrény skoro až k nepřežití. Všechno ale souvisí se vším, to byste si měli už uvědomit. Moc si ubližujete. Je škoda, že zatím nevidíte cestu z vašeho začarovaného kruhu. Ale jednou své oči budete muset otevřít.

Vztah: Jste ve vztahu k partnerovi omezeni minulými krizemi. Nejspíš se v jeho blízkosti objevil čas od času ještě někdo jiný a vy jste s tímto poznáním museli chtě nechtě nějak žít. Sliby, že to bylo naposledy, jste si už vyslechli mockrát, ale je to pořád stejné. Už byste tohle chtěli mít trošku jinak.

Volný čas: Zajděte si do divadla a poslouchejte skutečně pozorně každé slovo, které k vám něhem představení zazní z jeviště. Měla by k vám hlavně dorazit odpověď na otázku, kterou se sami sobě ani neodvažujete položit. Týká se totiž vaší poměrně nejistě budoucnosti. Nechcete se raději ptát, co bude zítra.

Rada: Žijete příliš uvězněni ve svých povinnostech. Máte jen málo radostí ze života. Jste pořád jako na trní. Bojíte se otočit, nemáte vůbec klid. Tušíte kolem sebe samé zrady a podvody, těžko se vám v takové atmosféře dýchá. Sami víte, že musí přijít změna. Je nejvyšší čas, abyste tohle přehodnotili.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 6, 9, 17, 36, 40, 42

Práce: Opravdu jste už za svou minulostí zatáhli černou oponu a jste teď v jiném příběhu, v jiném dějství. Nevíte sice přesně, s jakými herci se máte setkat a o čem se vůbec bude hrát, ale přesto věříte, že tohle bude kvalitativně lepší kus než ten, který vás naplňoval loni. Jste odhodláni ke změně.

Zdraví: Chrapot nebo bolesti v krku nebudou vůbec příjemné. Špatně se vám polyká a máte problém, když máte chvíli mluvit. Měli byste si nyní šetřit hlasivky. Zažily si od vás v minulých dnech šok. Nemluvili jste tak, jak se správně mluvit má. Někoho jste možná ranili, snad jste volili nevhodná slova.

Vztah: Pokud jste někdy v minulosti směrem k partnerovi nebyli úplně upřímní, už se k tomu nechcete vracet. Chápete, že tudy cesta nevede. Naopak chcete už navždy sundat tu matoucí masku, pod kterou jste se občas schovali. Teď už nehodláte nic tajit, chcete hrát pouze a jedině s čistými kartami.

Volný čas: Možná uvažujete, že byste se přihlásili do kurzu jogy nebo někam, kde je možné zklidnit mysl, meditovat, přemýšlet o svém nitru. Někoho ale mohou ostatní lidé rušit, proto se raději uvolňují sami doma, ve svém soukromí. Záleží, jakou cestu si vyberete. Neměli byste na sobě pociťovat žádné násilí.

Rada: Zvláštní prázdno, které vás přepadlo, není moc dobré. Jste pesimističtí, nevěříte v budoucnost a jen se vracíte do vzpomínek, kde ale marně hledáte nějaký záblest radosti. Sejděte se se svou kamarádkou, zajděte si spolu do kina nebo jen na víno, pochopíte, že váš splín se s dneškem rozplývá.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 11, 12, 14, 24, 45, 46

Práce: Nevzali jste práci zrovna za ten nejsprávnější konec. Místo abyste se do procesu položili srdcem a začali s novým rokem vnímat novou vůni, jste zablokováni. Kolegové mají s vámi problém, dokonce to vypadá na vážnější konflikt s hádkou. Neumíte ustoupit ze svých pozic, nechcete nikoho poslouchat.

Zdraví: Bolesti hlavy, které mohou přecházet až do úmorných stavů migrény, vás poněkud zastaví. Večery budete muset trávit doma v ležící poloze s léky na bolest. Měli byste pochopit, že nic se neděje náhodou, že každá nemoc k vám promlouvá, jen vy jí bohužel nerozumíte. Příliš si ubližujete sami sobě.

Vztah: Kdybyste se nyní s někým seznámili, přišla by msta z vaší strany opačnému pohlaví. Raději se stáhněte do sebe, ještě jednou si promítněte právě skončený příběh a odpusťte svému tehdy nejbližšími člověku všechno, co se stalo. Jsou věci, které nedokážete pochopit, ale jistě měly nějaký význam.

Volný čas: Úklid domácnosti by neměl být pouze na jediném člověku, jsou to činnosti stereotypní, nijak nemotivující. Rozdělte, pokud je to jen trochu možné, jednotlivé úkoly mezi všechny, kdo s vámi bydlí. Společná práce si také zaslouží společnou odměnu, můžete si zajít třeba na něco pěkného do kina.

Rada: Jste-li uzavřeni v kleci, jen těžko si dokážete představit, jak je venku krásně, jak se dá běhat po nekonečných cestách, jak voní květiny, jak něžný je dotek motýlích křídel. Každá past je důležitá, abyste pochopili, že v ní nemáte co dělat a že člověk potřebuje stejně jako vzduch také svobodu.

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 5, 17, 41, 42, 46, 48

Práce: Přestože můžete být na vedoucí pozici, měli byste si uvědomit, že je ještě někdo nad vámi. Někdy se tomu říká pokora. Člověk nemá v rukou otěže, kterými řídí tento svět. Často úplná náhoda, o nich víte, že neexistují, vás může posunout dál. Najednou otevřete oči a pochopíte mnohem víc

Zdraví: Ani sebedražší vitamínové bomby nemohou dát vašemu tělu takovou energii jako pobyt na čerstvém vzduchu a hlavně dostatek ovoce a zeleniny v přírodním stavu. Nechte si peníze, budete je ještě potřebovat. Nevsázejte se s nikým v těchto dnech, o kolik kilogramů byste mohli zhubnout. Nevyšlo by to.

Vztah: Chvilky, které si užíváte s partnerem v soukromí, jsou hodně důležité. Neměli byste je podceňovat. Prožívejte si je maximálně naplno. Nepřemýšlejte, co je třeba další den nakoupit nebo jestli se nemá už vymalovat. Ty nejintimnější okamžiky, kdy se na okamžik zastaví svět, jsou polibky hvězd.

Volný čas: Pokud se právě v těchto dnech chystáte na dovolenou, bude to krásný týden, na který budete ještě dlouho přemýšlet. Letadla jsou bezpečná. Odpočinete si a zapomenete na každodenní všední starosti, které vás občas ničí. Nadechněte se čistého vzduchu, procházejte se neznámou krajinou.

Rada: Zbavte se závisti, je-li to ve vaší moci. Někdy je tato vlastnost natolik silná, že člověka ovládne tak, že ani neví, jak moc si ubližuje. Bylo by dobré, kdybyste závist vyhnali ze svých dveří. Nedovolte jí, aby se usadila tam, kde má žít láska, zbytečně začerňuje mysl. Nikdy neznáte celý příběh, nezáviďte.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla:  3, 16, 17, 27, 38, 43

Práce: Snažíte se dosáhnout něčeho, co vůbec nemá smysl. Jako byste se pokoušeli hladit kočku proti srsti. Jakmile pochopíte, kde děláte chybu, padne z vás tíha jako obrovský balvan, uleví se vám. Nejdřív se vyspíte, ale potom se všechny procesy úžasně zrychlí, zkvalitní, budete najednou mnohem lepší.

Zdraví: Karmický úděl nemoci na vás podvědomě útočí, stále se ale bráníte. Možná obíháte klasické lékaře, možná jste se už objednali k vyhlášeným léčitelům, každopádně je před vámi složitá a dlouhá cesta. Spíš byste měli zkoumat ve vaší minulosti, co jste nedělali nejlépe. Odpověď může přijít zcela náhodně.

Vztah:  Připadáte si ve vztahu k partnerovi prázdní a asi to tak opravdu je. Zajdete-li za nějakou kulturou, neodnesete si žádný příjemný zážitek. Nedokážete se odpoutat, abyste mohli prožít příběh s hrdiny na jevišti. Prahnete sice po krásných zážitcích, ale nic nepřichází. Budete si muset chvilku počkat.

Volný čas: Buďte opatrní na potomky. Sice si udělají nejspíš to, co sami budou chtít, ale varovat je před rychlou jízdou byste mohli. Nemusí se jednat nutně o závod na silnici, nebezpečná jsou také lyže a brusle. Vyhýbat byste se jim měli také, neriskujte, nikdy nevíte, kdo vám může vběhnout do cesty.

Rada: Dozvíte-li se na někoho zaručenou informaci, dříve než ji ponesete dál, ověřte ji. Lidé jsou často závistiví a nepřejícní a dokáží i jediným slovem ublížit. Neroznášejte lži, snažte se být součást pravdy. Člověk má vždy možnost volby, kam se postaví a co řekne. Není to osud, co vás někam sune, vždycky to jste vy.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 15, 17, 26, 33, 46, 49

Práce: Konečně jste se otevřeli síle nad vámi. Přijali jste vyšší rozměr a mnoho problémů, které jste dosud řešili, se vám najednou zdají malicherné. Pojímáte své projekty nyní globálně, v mnohem širších souvislostech. Myslíte na budoucnost, na planetu Zemi, na potomky svých potomků. Nejste upnuti k dnešku.

Zdraví: Každý problém se ukazuje ve správnou chvíli, kdy máte čas jej vyřešit. Nespoléhejte na lékaře, na jejich pilulky nebo masti. Problémy jsou uhnízděny až na samém dně vaší duše, musíte pochopit, co se stalo. Nic není náhoda. Nebojujte s časem, nebojujte ani se sebou. Všechno má řešení.

Vztah: Máte moc dobře zpracováno, kdy je pravda pravdou a lež lží. Někdy spolu tančí podivný taneček, někdy ani nevíte, která je která. Ideální by samozřejmě bylo, kdybyste kamarádili jen s pravdou, ale máte pocit, že váš vlastní život vás nutí do náruče lži. Tohle rozhodnutí je ale pouze na vás.

Volný čas: Když se podíváte z okna, měli byste vidět oblohu a slunce. Tohle by měl být obvyklý obraz. Přesto stále máte v pohotovosti všechny své jedovaté šípy a také jiné střelné zbraně. Už předem očekáváte útok, tak se připravujete do bojovné pozice. To vám ale nemůže vyjít. Slaďte se raději se sluncem.

Rada: Sliby a zase jenom sliby, jste jako v pavučince. Nevážíte si slov, která ostatním říkáte. Nemělo by vám jít jen o momentální zisk, potřebujete získat nad každým svým skutkem náskok. Vlastními sliby se dostáváte do podřízené pozice, nejste to vy, kdo vám vládne. Neslibujte hlavně to, co nemůžete splnit.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 6, 20, 22, 23, 40, 46

Práce: Nad problém jste se povznesli. Snad si necháváte čas, snad ten by ho měl vyřešit. Před vámi se začíná rýsovat nová cesta, krásná, otevřená, bez překážek a podrazů. Jste na ní ale zatím sami. Zvažte, jestli máte odvahu být sami sebou a vydat se dál. S podvodníky jste si už užili docela dost.

Zdraví: Neměli byste příliš mluvit. Myšlenky si srovnejte, ale především pro sebe. Není vhodná doba, abyste o všech svých plánech hned s každým mluvili. Jinak byste mohli mít problémy s krkem, snad nejdřív jako nepatrné škrábání, pak chrapot a došlo by to až ke ztrátě hlasu. Buďte na sebe opatrní.

Vztah: S novým člověkem se slaďujete. Nejste spolu pořád, ale ty chvíle, kdy se potkáte, si užíváte opravdu naplno. Nestavte ale kolem něho hned kamenné zdi nebo plot. Nikomu by se nelíbila klec, ani kdyby byla z toho nejlepšího zlata. Nesmíte nikdy nikoho chtít vlastnit absolutně. Každý má svůj život.

Volný čas: Zajděte si do divadla a nechte si vyprávět nějaký zamilovaný příběh. Láska na jevišti je sice hraná, ale do vašeho srdce se jistě dostane. Poslouchejte dialogy, ale i slova, která nikdo neřekl. Možná k vám dorazí informace, na kterou čekáte. Po představení ale nenuťte partnera do žádných násilných póz.

Rada: Začínáte budovat dílo, které má pevné základy i výborný materiál, ale ani se při prvním dešti neromočí. Jste hodně na zemi, všechno máte ověřené a potvrzené. Na ideály moc nedáte. Ale kytička, když se o ni dobře staráte, v pravou chvíli dokáže zázraky. Měli byste mít doma několik pokojových rostli k pročištění prostoru.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla:  4, 7, 8, 10, 30, 45

Práce: Jen na malý okamžik se zastavíte, abyste si ale hned uvědomili, že stát nemá smysl. Zvážíte všechna pro a proti na své cestě, nebudete ale dlouho přemýšlet. Jasné je, že se v podstatě dál rozběhnete nevídaným tempem. Možná jste jen potřebovali načerpat informace anebo jste pomáhali některému z kolegů.

Zdraví: Čas od času konzultujete své zdravotní potíže s někým blízkým a zjišťujete, že to nemáte tak zcela stejné. Jeho stav se mohl zkomplikovat, vy ale nechcete věřit, že jste na tom podobně. Nechtěli byste dopadnout stejně, ale přitom se pořád držíte podobné cesty. Na konci každé takové cesty stojí kříž.

Vztah: Když jste už delší dobu ve vztahu, logicky dozrajete k pocitu nudy a stereotypům. Nic nového se neobjevuje, pořád ten stejný obličej, stejné věty a pohyby. Řešením se může zdát jiný člověk, který rozčeří klidné hladiny vašeho života. Ovšem pozor, často to nebývá jen dočasné dobrodružství.

Volný čas: Zbytečně se ohlížíte do minulosti, jako byste měli strach žít právě teď. Není na tom nic složitého. Jen je třeba už se od ní odstřihnout. Vrací se vám pořád minulé obrazy, vzpomínky. Přitom dávno žijete jiný příběh. Ještě chvíli to potrvá, ale nakonec tohle zvládnete. Život, to je totiž pohyb.

Rada: Dozvíte-li se zaručenou informaci, dříve než ji ponesete dál, ověřte si ji. Lidé jsou často závistiví a nepřejícní a dokáží i jediným slovem pořádně ublížit. Neroznášejte lži, snažte se být součástí pravdy. Člověk má vždy možnost volby, kam se postaví a co řekne. Není to osud, který vás někam sune, jste to vy.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 10, 15, 23, 24, 35, 45

Práce: Přestože to vypadalo v poslední dny dobře, najednou může dojít ke zlomu. Kolegyně, s kterou jste dosud bez problémů spolupracovali, se najednou proti vám osočí. Bude to sice pro nezúčastněné vypadat skoro jako nedopatření, omyl nebo náhoda, ale chtěla to tak. Budete mít co dětat, abyste svou pozici obhájili.

Zdraví: Vaše zdraví není zrovna nejlepší. Jako byste se už úplně poddali všem problémům. Není to karmická zátěž, která je na vás navalena,. Za tu se jenom schováváte. V poslední době si nevážíte sami sebe. Ještě je ale čas zamyslet se a začít žít jinak, ještě ta těžká závora nespadla definitivně.

Vztah: Vaše láska není zcela čistá. Jako byste každý den chtěli odhalit nějaký důkaz partnerovy nevěry. Podezíravě zkoumáte každý jeho pohled do zrcadla, pozorujete, jak sleduje svůj mobil, když mu pípne doručená zpráva. Tohle není vůbec dobrý program, zase začněte důvěřovat, dokud je čas.

Volný čas: Opatrní buďte na silnicích, zvláště řídíte-li sami. Vypadá to na násilné zastavení, které by mohla způsobit ta neskutečná náhoda, která vlastně ani není. Všechno se děje, jak má. Snažte se vždy mít nad svým vozidlem absolutní kontrolu. Před jízdou věnujte zvýšenou pozornost zvláště brzdám.

Rada: Nemáte-li čas pozorovat hvězdy z okna, zajděte si do hvězdárny. Tam můžete pohlédnout na oblohu profesionálním dalekohledem. Máte-li čas, nenechte si ujít odborný program s výkladem. Ve vesmíru nejsme sami. Možná se příliš uzavíráte do svých domovů a uvěřili jste, že člověk je pán tvorstva. 

 

© Wahlgrenis   12.1.2009


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.