wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 29. prosince 2008 - 4. ledna 2009              

 
Po29.12.2008 Út 30.12.2008 St 31.12.2008 Čt 1.1.2009 Pá 2.1.2009 So 3.1.2009 Ne 4.1.2009
Magický ornament: 29. prosinec 2008 Magický ornament: 30. prosinec 2008 Magický ornament: 31. prosinec 2008

Magický ornament 1. leden 2009

Magický ornament 2. leden 2009

Magický ornament 3. leden 2009

Magický ornament 4. leden 2009

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 11, 14, 26, 27, 31, 39

Práce: Se začátkem nového roku se vám problémy, s kterými jste se trápili loni, zdají mnohem menší. Sice některým lidem ještě nedokážete odpustit, co vám udělali, ale musíte se s tím nějak vyrovnat. Finanční transakce nepůjdou nejlépe, nespěchejte, zbytečně neriskujte. Za pár dní bude pro jakékoli obchodování mnohem lepší situace.

Zdraví: Už delší dobu k vám přicházejí signály, abyste byli na sebe opatrnější. Vy je ale nevnímáte, nebo jenom málo. Měli byste na sebe víc myslet, přemýšlet o svém jídelníčku i pohybu. Ne všechno, co sníte, vám dělá dobře. Ideální by bylo, kdybyste se zauvažovali o své váze, omezili cukry a tuky. Snad nejvíce vám ale škodí uzeniny.

Vztah: Snažili jste se pro partnera udělat maximum, ale nějak vám tyto snahy nevycházejí. Nic z toho, co jste chtěli, nemáte. Vaše srdce touží po lásce, jenže ta si je někde jinde. Jste jako den před západem slunce, musíte se uklidit do ticha své samoty, srovnat si myšlenky a chvíli počkat. Už zítřek ale může přijít s novou nadějí.

Volný čas: Možná jste dostali k Vánocům zážitek v podobě seskoku s padákem nebo vás osobně láká adrenalinový sport. Je to chvíle vzrušení a strachu současně. Nechtějte si dobrovolně přivozovat tyto stavy, jsou pro člověka násilné a nabourávají jeho rovnováhu. Ta těch pár vteřin bez kontaktu s pevnou zemí to opravdu nestojí.

Rada: Vyrostli jste z dětských střevíčků a najednou se váš svět úplně změnil. Odešly ty nekonečné radosti, víra v lepší svět, pravda, která vyzařovala z vašich nejbližších. Copak tohle se opravdu může jen tak ztratit? Pokuste se aspoň občas o přesun v čase a zase buďte dítětem. Nebolí to, jsou to úžasné chvíle, které tolik potřebujete.  

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 1, 3, 19, 31, 40, 41

Práce: Tak rádi byste se dívali s důvěrou do budoucnosti, ale nějak to nejde. I když jasný úder nepřišel, jste dost nejistí. Do vaší situace vstoupí jistá informace shora, nejspíš nadřízení. Možná to bude posun na jinou pozici nebo něco jiného. Každopádně se s vámi bude hýbat jako s figurkou na šachovnici.

Zdraví: Pro dobré zdraví je podstavné nespěchat na sebe. Když se objeví někde na těle ekzím, neutíkejte hned ke kožnímu specialistovi, ale uvědomte si, před čím se chcete izolovat od okolního světa. Na každou otázku si můžete najít odpověd. Žádná mastička nedokáže zrušit vaše vnitřní trápení.

Vztah: Ne všechno mezi vámi a partnerem je úplně ideální. Tolik se snažíte, tolik byste chtěli, ale druhá strana není tak vstřícná. Nedělejte nic násilím, všechno půjde v klidu, hlavně se nepokoušejte dostat partnera do situace, která by mu byla nepříjemná. Nespěchejte na něho, buďte v těchto dnech trpělivější.

Volný čas: To, čemu se věnujete ve svém volném čase, nesmí být nikdy orientované proti nikomu druhému. Nestavte se do role soudce ani vykonavatele trestu, který je z vašeho pohledu nevyhnutelný. Tresty přicházejí k jednotlivým hříšníkům přesně v tom pořadí, jak přicházet mají. To ale není úkol pro vás.

Rada: Každý se někomu narodil. I vy máte své rodiče a vaše děti mají zase vás. Je to nekonečná spirála, z které se nedá jen tak vystoupit. Udržujte vzájemné vazby i v době, kdy už žijete každý jinde. Nezapomínejte na své předky a sejděte se čas od času u společného stolu. Ať víte, že odněkud někam jdete.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 8, 13, 17, 19, 48, 49

Práce: Nejste zcela v pohodě, máte myšlenky na úplně jiné věci než na práci. Potřebujete si udělat plán, kterého se pak budete držet. Zatím vám všechno připadá dost nekonkrétní, nejasné a tedy ani nerealizovatelné. Víte, že se do toho stejně jednou budete muset dostat. Ale chcete tak nějak postupně.

Zdraví: Můžete zaznamenat mírné potíže s pohlavními orgány. Snad jste při silvestrovských oslavách neprováděli něco, co se nemá? Raději se držte jednoho partnera, pak budete v klidu. Žádné takové vteřinové dobrodružství nestojí za by chvíle nejistoty. Mějte se rádi a hlavně si sami sebe víc važte.

Vztah: Nečekejte žádné zázraky, všechno se odehrává ve starých kolejí, žádná změna. Je jen to, do čeho jste se už před časem dostali. Nejspíš vám to tehdy nevadilo, tak se nyní nedivte. Možná byste si ale menší změnu zasloužili. I srdce musí být něčím živeno. Zkuste svého partnera něčím překvapit.

Volný čas: Tohle povánoční období vám vyhovuje. Jakmile se zbavíte vánočního stromečku, máte pocit, že vám začíná nový život. Byt krásně voní a vy si můžete přát, co chcete. Jste jakoby na novém začátku, to horší si vůbec nepřipouštíte. Záleží na vás, pro jaké aktivity se do budoucna rozhodnete.

Rada: Měli byste víc myslet na sebe – hlavně na dostatek spánku a jídla. V minulých měsících jste se docela šidili. Každý takový nedostatek se někde projeví. Život není nekonečný flám. Potřebujete dobít energii. Ani diety nejsou v tomto období vůbec vhodné. Měli byste si dát vhodné předsevzetí.

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 1, 7, 12, 14, 39, 49

Práce: Opět vám začíná ten nekonečný kolotoč. Do práce jste se už těšili. Přeci jenom vám už chyběl kontakt s lidmi. Doma je sice doma, ale rádi si připadáte důležití a potřební pro ostatní. Máte už své zkušenosti, víte, kam sáhnout a co kde najdete. Pro tohle si vás ostatně cení i vaši nadřízení.

Zdraví: Poněkud jste se odklonili od směru, kterým máte jít. Snad si na počátku roku najednou připadáte staří, určitě ale nejste optimisticky naladění. Chybí vám energie do života, raději sáhnete po pilulkách než abyste zkoumali, proč vám není dobře. Příliš se svému zdravotnímu stavu poddáváte.

Vztah: Ve vztahu k partnerovi vnímáte podivné prázdno. Jako by všechny city odlétly někam na dovolenou a vám tady zůstaly pouze povinnosti. Řešíte čistě pragmatické úkoly, jako jsou nákupy, vaření, návštěva příbuzných, věci kolem domu. Láska je někde jinde. Měli byste ji už začít hledat.

Volný čas: Moc byste si přáli mít vedle sebe přítele, který by vám rozuměl. Takového, že byste si rozuměli beze slov. Realita se ale od této představy liší. Nesmíte se uzavírat doma, choďte mezi lidi a dívejte se jim hlavně do očí. Právě v těchto dnech byste mohli zavítat na docela zajímavou výstavu.

Rada: Zavzpomínejte si, co se vám loni podařilo. Nebyl to rozhodně jednoduchý rok, ale celkem zbytečně jste se trápili. Život si příliš komplikujete, děláte se moc násilí. Měli byste se začít už šetřit a uvažovat v mnoha věcech jinak. Půjde to, nebojte, jen se nesmíte bát udělat ten první krok.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 3, 11, 21, 42, 47, 49

Práce: Nesmíte se na začátku nového roku znepokojovat žádnými personálními ani organizačními změnami ve firmě. Měli byste naopak přijmout jistý řád, který tady panuje. Nic o vlastní vůli neměňte. Maximálně si udělejte pořádek na stole a proberte se nevyřízenou poštou. Pomalu se dostáváte do tempa.

Zdraví: Není nutné, abyste přemýšleli o předsevzetích do nového roku. Moc dobře víte, že vám stejně jako kdykoli v minulosti vydrží pouze několik týdnů. Raději se pokuste sladit s vlastním tělem, ničím si zbytečně neubližujte. To se týká jídelníčku, co sníte a vypijete, ale i pohybu, který vykonáváte.

Vztah: Žijete ve vztahu, který vás nejspíš zcela nenaplňuje. Věříte ale, že už možná zítra se něco změní. Ovšem sami se do nějakých jiných variant a řešení nepouštíte. Rozumově si totiž dokážete vysvětlit, že partner, s kterým žijete, je přeci stejně úplně tím nejlepším, jakého byste si mohli přát.

Volný čas: Po svátcích se jen pomaloučku rozjíždítě. Raději byste odpočívali, nikam ven se vám nechce. Dobře víte, že vám absolutně nic neuteče, všechno na váš počká. Můžete si ale některý den zajít na výstavu, kde na vás ještě dýchne slavnostní nálada těchto krásných dní. Mohou to být například betlémy.

Rada: Upínáte-li se k něčemu, co před vámi ale stále mizí, utíká nebo se schovává, nejspíš něco nebude úplně v pořádku. Nikoho nesmíte vsazovat do své přenádherné zlaté klece, i když by se vám to tak moc líbilo. Uznejte, že každý má právo na svou svobodu. Nechtějte vůbec nikoho omezovat.
 

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 16, 19, 25, 27, 47, 48

Práce: Vychází vám nádherná hvězda s poselstvím do tohoto roku. Nesmíte nic předem vzdávat, nic pokládat za ztracené. Máte jasný směr, toho se držte. Nedejte na řeči závistivých lidí, kteří si nedokáží představit, co se skrývá za vaší prací. Občas se sice před vámi nějaká překážka objeví, ale zvládnete to.

Zdraví: Tlak, který vám už nějakou dobu znepříjemňuje život, byste rádi zvládli rozumnými prostředky, ale zatím je to nad vaše síly. Vaše srdce pracuje na vyšší výkon. Kdybyste chtěli tenhle problém pojmout po svém, pochopením příčiny, měli byste v první fázi přestat řídit život lidem kolem vás.

Vztah: Pokud jste momentálně ukončili dlouhodobější vztah, máte mít pocit, že teď nikoho nového do svého života nechcete. Tento stav se vám zdá ideální a nechcete si už na nikoho zvykat. Je za vámi nejspíš trápení, které se ale usadilo hluboko ve vašem srdci. Zatím není možnost, abyste se přes něj dostali dál.

Volný čas: Stejně jako příroda má své nezaměnitelné postupy, neměli byste ani vy ve svém životě jednat příliš zkratovitě. Logika a hlavně klid by měla tento rok zavládnout všude tam, kam vkročíte. Přijměte vyšší řád, který je nad námi, zpomalte a brzy se dostaví zasloužené výsledky. Všechno přijde v pravý čas.

Rada: Ještě se vám vybaví s přesnými detaily každý tělesný trest, který jste jako malí museli vytrpět. Dodnes víte, jak to bolelo, jak jste prožívali ponížení a bezmoc před světem dospělých. Tehdy jste nechápali, co se to děje, jen vám bylo jasné, že tohle víckrát nechcete zažít. Buďte na své děti hodnější.

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 5, 19, 31, 35, 47, 48

Práce: Jste vyčerpaní, bylo toho na vás skutečně hodně. Nikdo kromě vás nedokáže pochopit, kolik energie musíte každý den vydat. Jste prakticky nenahraditelní a výsledky v mnoha směrech mluví za vás. Nadřízení vám možná některé úkoly odloží nebo odeberou. Vidí na vás, že nejste ve své kůži.

Zdraví: Řešíte-li zdravotní problém, nejdřív se podívejte na své rodiče ve vašem věku. Možná na tom byli podobně. Jenomže tenkrát se léčilo jinými postupy, jinými léky a byla také mnohem pomalejší doba. Zkuste se malinko do té doby naprogramovat. Můžete omezit některá jídla, nepijte některé potraviny.

Vztah: Někdy se vám může zdát, že slunce pro vás a partnera nikdy nevyjde. Jste smutní a nic se vám nedaří. A navíc nikoho nezajímají vaše problémy. Ani v nejčernější noci nesmíte zapomenout na sílu svítání. Vydržíte jen pár chvil a slunce se vyhoupne na oblohu ve své absolutní kráse i pro vás.

Volný čas: Mohli byste si zajít do divadla a prožít si s herci nádherně zamilovaný příběh. Na jeviště vás nepustí, ale neodbíhejte od děje ke svým povinnostem. Práce na vás počká. Buďte doopravdy přítomni tady a teď. Mohli byste dostat odpověď na otázku, kterou jste třeba ani nevyslovili, ale přesto vás trápí.

Rada: Jsou chvíle, kdy nevidíte žádný další směr vaší cesty. Nesmíte ale nikdy rezignovat, to by bylo to nejhorší. Domluvte se na kávu s kamarádkou, která si taky prošla svým peklem. Jakmile proberete nejčernější okamžiky vašeho života, zjistíte, že mnozí lidé jsou na tom ještě mnohem hůř.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla:  1, 8, 21, 37, 41, 49

Práce: Všechny vaše krizové okamžiky jsou za vámi, zase se můžete věnovat svým projektům. Nenecháváte se nikým znejistět, víte, že vzniká správná věc. Pro inspiraci si pravděpodobně budete muset někam zajet nebo také něco nového nastudovat, ale dojde k výraznému posunu směrem vpřed.

Zdraví: Může vás potrápit oblast krku, nejdříve budete vnímat škrábání, pak se vám bude hůře polykat a nakonec snad i přestanete mluvit. Ohlédněte se zpět, co jste kdy komu v jaké souvislosti řekli. Tam je problém. Člověk si nejvíc ubližuje sám a to tak, že o tom ani neví. Neuvědomí si, jak silné je slovo.

Vztah: S partnerem nejste na stejné vlně. Na program přišly peníze, které jsou pro společné soužití docela dost důležité. Musíte mít jasně vytyčeno, jak budete na účetnictví spolupracovat. Není možné, aby jeden peníze jenom vydělával a druhý je zase jen utrácel. Tady musí být jistá shoda.

Volný čas: S novým rokem zvažujete nový koníček, vybírali jste z několika možností a zvítězilo cvičení. Můžete chodit pravidelně plavat anebo do posilovny. Ovšem nikdy by se tyto aktivity neměly pro vás stát bičem. Vždy tam docházejte s láskou a nedovolte, abyste přitom své tělo trápili. Násilí zvítězit nemůže.

Rada: Zajděte si do nějakého většího sklepení, případně do katakomb. Tady byste měli pochopit, jak je krásné mít slunce nad hlavou. Tma dokáže v člověku uzavřít všechny smutky, ale slunce ho zase rozzáří. Tahle chvíle je pro vás důležitá. Nesmíte se poddávat zbytečným strachům a negativním projevům.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 1, 5, 27, 41, 45, 47

Práce: Vánoce vás finančně vyčerpaly, dary jste nakoupili sice všem, ale jste nyní skoro na nule. Svět není pouze o věcech, tohle máte také pochopit. Mnohem víc dáte, když nabídnete vlastní srdce. Peníze jsou sice k životu docela fajn, ale mnohem větší cenu má to, co si za ně koupit nikdy nemůžete.

Zdraví: Dostali jste se do pasti. Stále si zahráváte s vlastním zdravím a riskujete. Už byste měli pochopit, že je třeba pojmout vlastní tělo komplexně, myslet nejen na to, co jíte, ale také na myšlenky, kterými jste plní. I ty se totiž dají ovládat a hlavně mohou působit na stejné vlně, zatím šly proti vám.

Vztah: Chvíle, kdy jste sami, jsou pro vás v mnoha směrech pozitivní a hlavně motivující. Docházejí k vám důležité inspirace, vize, tvůrčí myšlenky, snad vás i líbá múza. Však také vaše projekty tomu odpovídají. Ovšem když se vracíte zase mezi lidi, nemůžete kolem sebe stavět hradbu. Někteří vám rozumí.

Volný čas: Zbavte se všeho, co nepotřebujete. Můžete se hned na začátku roku vrhnout na úklid šatníku. Mnoho věcí jste na sobě neměli už spoustu let, těžko si je kdy obléknete. Zbavte se jich, jednak si uděláte místo na nové kousky, ale současně dojde k energetické výměně, která je zvlášť důležitá.

Rada: Nestavte se hned do obranné pozice, když někdo s vámi nesouhlasí. Pokoušejte se rozumět lidem kolem vás. Vzpomeňte si na vlastní rodiče, jak by v podobné situaci jednali, co by řekli. Zbraně nejsou dobré hračky a už vůbec ne pro vás. Všechno se dá nějak vyřešit. Zkuste jen o tom víc přemýšlet.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 5, 10, 40, 41, 45, 49

Práce: Hned na počátku nového roku budete zaskočeni nepříjemnou zprávou. Její obsah vás rozruší, budete zvažovat jednání s právníky. Snad se na vás svezl některý z kolegů, každopádně se začíná nahlas mluvit o věcech, které jsou s vámi spojovány, ale přitom s vámi nijak nesouvisí. Musíte se bránit.

Zdraví: V rodině se řeší jistý zdravotní problém. Komplikace se nakonec ukáže závažnější, než jste si mysleli původně. Bude třeba dotyčnou osobu přesvědčit o operaci nebo jiném závažnějším zákroku. Tady peníze nepomohou, je třeba použít jné prostředky. Zkuste například použít metodu víry v sebe.

Vztah: Možná jste ještě nedávno uvažovali o samostatné cestě životem. Nyní je ale všechno jinak. Ve vaší blízkosti se začíná objevovat člověk. Není to sice ideál krásy, ale je v něm cosi jiného, co vás přitahuje. Máte mnoho společných témat k diskuzím. Každá růže nejen krásně voní, ale má i své trny.

Volný čas: Měli byste se sejít s kamarádkou nebo známým, máte jí toho tolik vyprávět. Hlavně se ale nesvěřujte se svými city. To si zatím nechte jako své tajemství. Nevíte, kdo se s kým zná a co byste se mohli dozvědět. Na tohle je ještě času dost. Naplánujte si spolu kavárnu nebo návštěvu galerie.

Rada: Když už nevíte, co byste dělali, když trápení je mnohem větší než vy, pak byste měli na chvíli všeho nechat. Chvíle o samotě, kdy si srovnáte myšlenky, je pro člověka velice důležitá. Tehdy k vám ale nesmí přicházet žádné jiné zvuky, ani hudba z MP3. Najednou k vám dorazí nezvyklé řešení.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla:  1, 18, 29, 41, 46, 49

Práce: V tomto roce obecně byste se neměli příliš spoléhat na spolupracovníky, největší síla je totiž ve vás. Máte si víc věřit, nepochybovat už o svých schopnostech. Nediskutujte o svých plánech s kolegy, nikdo z nich vám není schopen správně poradit. Sami toho totiž víte mnohem víc než oni.

Zdraví: Loni jste se sebou hodně bojovali, proto jste měli také tolik zdravotních problémů. Jen si vzpomeňte, jak vám občas bylo. Ovšem člověk má to, co si zaslouží a nemoc je pouze výkřik duše. Nic se neděje jen tak. Stále ale věříte více lékařům než sobě, nechápete, že klíč ke zdraví máte na dosah ruky.

Vztah: Ve vztahu byste rádi hráli hlavní roli, ale to je divný plán. Snažte se nedávat mezi vás a partnera žádné překážky ani stupínky. Oba máte stejnou pozici, nikdo z vás není nadřízený ani podřízený. To, co nechcete zažívat od partnera, nedělejte mu ani vy. Měla by mezi vám vládnout pouze láska.

Volný čas: Měli byste se občas zastavit za prarodiči. Nevymlouvejte se na čas, měli byste pořád zachovávat jistý rámec širší rodiny. Možná jste návštěvu nestihli mezi svátky, ale teď už to půjde. Přibalte menší dárek, jen tak pro radost. Uvidíte, jak rádi vás uvidí, i když spolu moc nekomunikujete.

Rada: Úklid vaší domácnosti by se pro vás neměl stát hlavní prioritou. Abyste pro samé utírání prachu nebo luxování zcela nezapomněli také žít. Je hezké, že máte doma pořádek a návštěvy si toho také všímají, ale na sebe trochu zapomínáte. Občas byste měli usednout ke knížce nebo si pustit hudbu.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 6, 8, 11, 16, 36, 40

Práce: S novým rokem byste měli začít úplně jinak. Uvědomte si, jak zbytečně jste se loni trápili, kolik jste si toho nechali líbit. Nemusíte být odstrkováni stranou, dokážete také velké věci, jen se nesmíte nechat spolknout problémy. Zkuste už za minulostí udělat černou čáru a vykročit do lepších dní.

Zdraví: Právě teď je vhodná doba, abyste si udělali takovou malou soukromou inventuru. Víte dobře, že si škodíte. Závislosti, které si vás omotávají kolem prstu, by měly z vašeho života odejít. Je jedno, jestli jste vášniví kuřáci, holdujete alkoholu, drogám nebo čokoládě. Nikdy byste nad sebou neměli ztrácet kontrolu.

Vztah: Mezi vámi a partnerem byste neměli dovolit žádné finanční transakce. Sice samozřejmě musíte jisté věci platit, ale vy dva jste na jedné lodi, kde se platí hlavně láskou. Důvěřujte si navzájem, nechtějte vědět všechno o každé minutě, kdy partner není s vámi. Važte si toho, že máte s kým usínat.

Volný čas: Tyto ještě také trochu sváteční dny si můžete zpestřit návštěvou míst, kde je na co se dívat. Mohou to být třeba historické betlémy nebo výstava obrazů avantgardního malíře. Nemusíte všemu rozumět. Stačí, když zjistíte, že se dá reálný svět zpodobnit i do jiných vjemů, nemusíte si na všechno sáhnout.

Rada: Když se prohlížíte před zrcadlem, nejspíš se sebou nebudete po Vánocích moc spokojeni. Jste odhodláni pro změnu. Ale diety a násilné hubnutí v tělocvičně nejsou dobré. Měli byste své tělo přijmout jako největší dar, který jste do života dostali. Važte si ho a nedělejte na něm žádné násilné pokusy.

 

© Wahlgrenis   28.12.2008


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.