wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 8. - 14. prosince 2008             

 
Po 8.12.2008 Út 9.12.2008 St 10.12.2008 Čt 11.12.2008 Pá 12.12.2008 So 13.12.2008 Ne 14.12.2008
Magický ornament: 8. prosinec 2008 Magický ornament: 9. prosinec 2008 Magický ornament: 10. prosinec 2008 Magický ornament: 11. prosinec 2008 Magický ornament: 12. prosinec 2008 Magický ornament: 12. leden 2008 Magický ornament: 13. leden 2008

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 14, 15, 31, 33, 39, 42

Práce: Nenechte si zbytečně znepříjemnit předvánoční atmosféru dohadováním s kolegy v práci. Každý má své problémy, každý něco řeší. Hlídejte si své pole působnosti, nikoho sem nepouštějte, stejně jako vy nezasahujte do oblastí, za které odpovídá někdo jiný. Víte, že brzy budete mít volno. Snažte se přežít, žádné komplikace si nepřivolávejte.

Zdraví: Pozor na opary a afty. V tomto období jste poněkud ohroženi. Měli byste tělu dodat hodně vitamínů. Nestresujte se, vánoční svátky jsou sice nejkrásnější v roce, ale s tím související příprava vám vůbec nepřeje. Nabíráte si toho na sebe víc, než momentálně můžete zvládnout. Šetřete se, pro těch pár okamžiků Štědrého večera se úplně nezničte.

Vztah: Děti jsou pro rodiče závazkem na celý život. Partner vás může postavit před jasný fakt, že už nic nebude jako dřív. Kdybyste se s partnerem definitivně rozešli, vaši potomci vám zůstávají napořád, i když s nimi už třeba nebudete bydlet pod jednou střechou. Zachovejte si v jejich očí čestnou tvář, nesnižte se k žádným podrazům.

Volný čas: Opatrní buďte při veškerých cestách autem, ať už jste za volantem nebo spolujezdci. Vozovky mohou být namrzlé, ovládání nebude snadné, neriskujte zbytečnou jízdou. Pozor dávejte především v ostrých zatáčkách, kde nemůžete zcela vyloučit střet s protijedoucím vozidlem. Raději se věnujte činnostem v teple domova, vyhněte se silnicím.

Rada: Poslouchejte své sny, když se vám nedaří řešit situace běžného života. Vedle lůžka si položte blok a tam si hned po probuzení zapište obyčejnou tužku svůj sen. Nemusíte popisovat všechny obrazy, stačí několik slov, abyste se ke svému snu mohli vrátit i během dne. Sny si lépe pamatujete, když se probouzíte přirozeně, bez budíku.  

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 9, 13, 40, 41, 44, 45

Práce: O vašich pracovních schopnostech se už doslechlo vedení a dokonce byste prý podle nich mohl pomoci se zaškolením slabším kolegům. Je to sice práce na víc, o které vás nikdo předem neinformoval, ale také si uvědomte, že nikdo předem nevěděl, jak jste dobří. Sice je dobrý být výjimečný, ovšem tady je ve hře i zajímavá odměna.

Zdraví: Potřebovali byste, aby už bylo jaro. Nějak na vás doléhá shon kolem příprav Vánoc. Je to sice podobné jako každý jiný rok, ale stejně máte pocit, že se to zvládnout nedá. Berete si toho na sebe moc. Mohli byste část povinností předat ostatním členům rodiny. Určitě máte také mezi pečením cukrovím a sháněním dárků odpočívat.

Vztah: Každý den se učíte, posloucháte druhého člověka, vnímáme jeho gesta. Tento čas je ideální dobou na sblížení, kupujete společně dárky rodičům nebo prarodičům, vybíráte, diskutujete. Opatrní buďte na peníze, které máte na dárky. Zvlášť v nákupních centrech byste mohli být hodně zklamaní, zloděj se neptá, jestli vás to bolí, nebo je. Zloděj krade.

Volný čas: Pomalu se máte sladit s nádhernými vánočními energiemi. Kupte si tradiční koledy, zajděte si někam na předvánoční koncert, zpívejte si také. Úklid by neměl být tím hlavním programem, který vás obklíčí a až do Štědrého dne nepustí. Dělejte si radost, těšte s na Vánoce společně s dětmi, doma udělejte vánoční výzdobu, ať to všichni vnímají s vámi.

Rada: Nespěchejte. Rychlost a zmatky v těchto dnech by nebyly tím nejlepším kamarádem. Raději než autem choďte pěšky, zhluboka dýchejte, abyste i do sebe dostali tu nádhernou předvánoční atmosféru. Milujte celý svět, i když je to docela složité. Zapomeňte na všechna příkoří, která se vám stala, uvažujte do budoucna optimisticky.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 10, 18, 33, 39, 40, 46

Práce: Jestli jste si stanovili přesná pravidla hry v zaměstnání, nemělo by vás teď už nic překvapit. Režim je stejně pomalu odpočinkový, stavidla se spustí až zase v lednu. Přesto máte pocit, že jste si během tohoto roku užili jako na houpačce a rádi byste směr už konečně zklidnili. Záleží na vás, koho si do budoucna pustíte k tělu.

Zdraví: Dojde k nenápadnému zlomu ve vývoji. Tam, kde už byla nastartovaná cesta, se najednou vrátíte zase na startovní čáru. Jako by zklamala původní léčba, bude třeba nasadit jiné léky nebo jinou terapii. Uvědomíte si, jak je zdraví nestálá veličina v lidském světě, jak není vůbec možné se na ni spolehnout. Chytáte se posledního stébla jako tonoucí.

Vztah: S partnerem nemáte problém, zmatky, kterým jste nerozuměli, zůstaly někde vzadu za vámi. Před vámi je naopak nádherně vydlážděná cesta, po které můžete bez problémů jít. Opatrní buďte za tmy a na neznámých místech. Také si hlídejte auto, které by mohlo zajímat zloděje hlavně na parkovištích před nákupními centry.

Volný čas: Mohli byste řešit proti své vůli naprosto zbytečně cosi na policii. Buďte proto opatrní na všechny své věci, na doklady a peníze. Právě v těchto dnech mají všichni zloději pohotovost, raději se dvakrát vraťte zkontrolovat zamčený byt, než abyste se potom divili. Těmto individuím je jedno, co vám vezmou. Hlavně, že zvítězili.

Rada: Udělejte si čas na návštěvu příbuzných, na které jinak trochu zapomínáte. Potěší je i malá krabička cukroví, sami se k tomu nedostanou. Nevymlouvejte se, že nemáte čas. Ten je na všechno, na co jen chcete. Samozřejmě když nechcete, je všechno jinak. Udělejte si plán, co byste měli ještě do Vánoc stihnout, abyste na něco nezapomněli.

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 9, 10, 17, 36, 37, 40

Práce: Odměna, kterou jste už měli přislíbenou, se nějak opozdí. Obecně se tomu říká objektivní důvody. Naštěstí máte nějakou finanční rezervu. Každoročně si slibujete, že se nenecháte strhnout tím kolotočem nakupování na poslední chvíli a že začnete shánět dárky už od září. Ve firmě se budete věnovat své práci trochu s odstupem.

Zdraví: Rádi byste slyšeli informaci, že dochází k zásadní změně, ale nějak není nikdo, kdo by vám ji řekl. Pořád zkoumáte, kde jste v minulosti udělali chybu, že je nyní všechno tak podivné a zvláštní. Lékaři sice pořád mají pro vás další léky, ale začínáte pochybovat. Myslíte si, jestli si na vás jenom nezkoušení nové postupy.

Vztah: Peníze jsou před svátky na programu týdne. Budete se muset s partnerem domluvit, jakou částku hodláte utratit za dárky. Tyhle debaty nejsou nikdy snadné, každý máte jiné priority. V dárcích by ale neměly být ukryty jenom praktické věci, jako například ponožky a pyžama. Podle dárků poznáte, co pro ostatní znamenáte.

Volný čas: Dorazí k vám smutná zpráva. Právě období kolem Vánoc je pro mnoho lidí náročné, prakticky k nepřežití. Polehá na ně pocit samoty, vlastní zbytečnosti a prázdnoty. Odcházejí možná jen proto, že neměli kolem sebe nikoho, s kým by si mohli promluvit, na koho by se mohli podívat a hlavně usmát. Úsměv je totiž důležitý lék.

Rada: I když se dozvíte o svém zdravotním stavu nejhorší věci, nikdy byste se těmto informacím neměli poddávat. Rezignace je vůbec to nejhorší, co může člověk ve svém životě udělat. Každý den je vlastně boj, musíte ze sebe vydat maximum, abyste dokázali, že tady ještě nekončíte. Vždycky je důvod žít, žít dál.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 1, 2, 15, 16, 35, 47

Práce: Může se ve firmě objevit autorita, které bude zkoumat nejrůznější detaily a postupné kroky vašeho pracovního procesu. Máte ale silnou pozici, tak by vás to nemělo nijak ohrozit. Někteří kolegové se ale ocitnou na jiném břehu, jako by snad měli být převedeni na jinou práci. Neodbíhejte nikam od svých projektů.

Zdraví: Všechno se krásně rozvíjí kolem oblasti vašeho těla, která je spojená s mateřstvím nebo s kroky, vedoucími k mateřství. Jste nádherně naladěni, otevřeni celému světu. Nemusíte mít o sebe strach, nyní je vše na nejlepší cestě. Není tady žádné zaváhání ani sklouznutí do příkopu. Buďte opatrní pouze na zvířata.

Vztah: Nesmíte očekávat zradu nebo problém, když je všechno v nejlepším pořádku. To byste si to totiž mohli přivolat. Žijte si spokojeně, jako dosud a nic katastrofického nepřivolávejte. Zlo a jiné potíže nechte v minulosti. Povedlo se vám váš vztah krásně nastartovat, můžete se jen teď těšit na nádhernou budoucnost.

Volný čas: Spokojenost ve vztahu se odráží i ve vašem volném čase. Chcete být s milovanou osobou, dělat jí jen to, co má ráda a určitě ničím neubližovat. Plánujete Vánoce i další dny v novém roce, kombinujete dokonce i plány na příští dovolenou. Chcete být hlavně maximálně spolu. Nikdo jiný tady nemá prostor.

Rada: Ve chvílích ticha k vám může dorazit zajímavá informace. Může to být ve snu, ale také například jako předtucha. Určitě byste tento obsah měli přijmout a zpracovat. Právě těmito cestami k člověku přicházejí nadčasová sdělení, o kterých se jinak dozvědět nemá šanci. Nesmějte se jim, ale s pokorou je přijměte.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 3, 16, 23, 36, 37, 38

Práce: Definitivně jste projekt přijali za svůj. Je to vaše samostatná práce, jste jedinou kompetentní osobou, která o něm ví úplně všechno. Má to jistě své výhody i nevýhody. Ještě si projdete nelehkými porodními bolestmi, než spatří světlo světa. Ale na závěr ocenění a potlesk nadřízených bude patřit právě vám.

Zdraví: Měli byste si pomalu udělat volno. Práce není všechno, co vám má naplňovat život. Naplánujte si v zaměstnání dovolenou, aby si vás užili i vaši blízcí. Máte víc odpočívat, mít se aspoň o trochu víc rádi. Tohle se sice dobře radí, ale málokdo to chápe. Nejste tady jako sluhové pro ostatní, ale máte se také rozmazlovat.

Vztah: Konečně mezi vámi zavládla krásná atmosféra, zbraně jsou schovány. Těšíte se na Vánoce jako malé děti. Je krásné dárky dostávat, ale krásnější je dárky dávat. Rozmyslete si, čím koho potěšíte. Nedávejte peníze, ale zkuste se na svět podívat očima toho, koho chcete obdarovat. Pak snadno zjistíte, co by asi chtěl.

Volný čas: V těchto dnech na nějakou individuální náplň volného času určitě myslet nebudete. Vánoce jsou pro vás dostatečným programem. Zapojte také děti do netradiční vánoční výzdoby vašeho domova. Upečeno nemusíte mít dvacet druhů cukroví jako vaše sousedky. Stačí jen ty tři, které máte u vás nejraději.

Rada: Jste-li znejistěni, nikdy nesmíte jít do boje. To je podlá praktika, nikdy nevyjde. Pomoci vám může posezení s kamarádem, který se s podobnou situací také už setkal. Navíc vám naznačí hned několik možností řešení. Nikdy ale nesmíte považovat vaši krizi za konec všech vašich dnů. Vždycky je proč žít dál.

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 1, 11, 14, 22, 29, 42

Práce: Denně se učíte nové věci, které se vám mohou hodit do života. V práci využíváte mnoho naučeného, ale stejně musíte hodně uvažovat po svém. Vaše myšlení je hodně tvůrčí, nepropadáte nudným stereotypům, proto vám také přicházejí samé pochvaly a ocenění. Máte pocit, že jste se narodili na správné planetě.

Zdraví: Za peníze si zdraví koupit nemůžete. Měli byste se proto naučit žít tak, abyste nebyli s nikým v konfliktu, abyste dokázali mluvit jenom v kladných energetických hladinách a v ničem si nedělali násilí. Je to, jako byste pluli, krásně, volně, bez zábran. Jakmile se tohle naučíte, změní se vám absolutně celý život.

Vztah: S partnerem jste na správné vlně. Už víte, že nemá smysl nikomu nic závidět. Nikdy nevíte, co dvojice, která vypadá tak úžasně a šťastně, má za sebou. Nikdy neznáte celý příběh, nemůžete nikoho hodnotit. Mnohem více se snažte žít svůj vlastní život se svým partnerem, každý den, hlavně tady a teď.

Volný čas: Některý z kolegů se s vámi sblíží a budete s ním trávit i čas mimo pracovní dobu. Bude vám to až divné, kolik toho máte společného, přestože se znáte jenom krátce. Máte si pořád o čem vyprávět a máte spoustu zájmů. Domlouváte se i na další aktivity, které byste chtěli rozjet v příštím roce. Už teď se na to moc těšíte.

Rada: Máte-li pocit, že už to horší být nemůže, že jste se dostali na nejhlubší dno a hlouběji to už nejde, v takové chvíli se objeví anděl, vezme vás za ruku a vynese nahoru k oblakům. Odtud se podíváte zpět na zem a uvidíte najednou celý svět, bude vám připadat hrozně absurdní. Některé situace budou najednou k smíchu.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla: 10, 23, 28, 31, 35, 48

Práce: Dlouho jste váhali, jestli se máte, nebo nemáte vydat dál ve své práci. Mohli jste nyní být už jinde. Jestli stále ještě pochybujete, budete se muset projít po úplném dnu, abyste pochopili další správný směr. Mohla by vás v této chvíli zachránit kolegyně, která na sebe vezme část vašich problémů. Nepůjde to hned, ale posunete se dál.

Zdraví: Řešíte zvláštní dilema, jestli vaše zdravotní potíže jsou řešitelné, anebo patří do kategorie tzv. karmických, s kterými by se nemělo nic dělat. Karmickou zátěž by se měl člověk snažit pochopit, obvykle vychází z minulosti delší, než je tento život, z minulých životů. Je dost těžké rozmotat zamotaný uzlík.

Vztah: Je pravda, že peníze jsou k životu docela důležité, že bez nich vnímáte jistá omezení. Nemůžete si momentálně dovolit koupit věci, které jiní lidé nakupují. Je to stresující, zvláště nyní, před Vánocemi. Ale není důležité, kolik dárků najde váš partner pod stromečkem, podstatná je vaše láska. Ta by měla převážit všechno.

Volný čas: Nebuďte sami, v této adventní době se koná spousta koncertů i jiných akcí, které můžete prožít s ostatními. Sejděte se s přáteli, známými nebo se vydejte na procházku podvečerním městem s dětmi. Nechte do sebe vstoupit sváteční atmosféru, nespěchejte. Zažijte si jednou tyto krásné chvíle bez stresů.

Rada: Nemá smysl prát se se životem. Nezvítězili byste. Raději všechno, co k vám přichází, přijímejte s otevřenou náručí, děkujte i za negativní zkušenosti a facky, které dostanete. Nevracejte je hned. Ani nesbírejte ze země ten kámen, který na vás před chvílí dopadl. Život je sice boj, ale lepší je v něm plout.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 21, 24, 37, 45, 47, 49

Práce: Používáte zcela nové metody a postupy, do kterých se před vámi ještě nikdo nepustil. Nemůžete odpovědět na otázku, jak jste na to přišli a z čeho čerpáte. Někdy takové informace přicházejí zcela zvláštně, třeba ve snech. Přijímejte je s důvěrou, neuzavírejte se před nimi a nechtějte chodit jen po prozkoumaných cestách.

Zdraví: Problémy na vás doléhají, podcenili jste menší příznaky a nyní musíte zajít k lékaři, aby vás dal dohromady. Připadáte si jako v pasti, všechno vás bolí, máte teplotu, jste malátní, hlava vám třeští. Musíte si hlavně odpočinout, nezačínejte nic, dokud nebudete v pořádku. Pijte hodně bylinkové čaje a jezte med.

Vztah: Toužíte po opravdové lásce, která si nějak přesedla do jiného vlaku. S partnerem nemáte už mnoho společného, jenom to všechno, co máte. Naštěstí nejste tak úplně sami, dokážete si najít člověka blízkého vašemu srdci. Skála se dokáže ve chvilce proměnit na hromadu písku. Tohle se ale nedá fyzikálními zákony vysvětlit.

Volný čas: Při nákupu vánočních dárků si vzpomeňte na své dětství. Jaké byly dřív krásné hračky, dřevěné kostky, plyšoví medvědi, chodící panenky... Dnes na pultech najdete jenom umělou hmotu vylisovanou do nejrůznějších tvarů. Reklama v televizi určuje, co potom jako rodiče máte kupovat. Zkuste na to jít jinak.

Rada: Vždy když něco končí, nemusíte plakat, protože současně něco jiného, krásnějšího začíná. Všechny krizové okamžiky vás posunují dál. Nezažíváte je proto, abyste zůstali stát na místě bez jediného pohybu, ale naopak je máte pochopit a zpracovat ve svůj prospěch. Nic není náhoda, nic se neděje jen tak.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 3, 16, 36, 43, 47, 49

Práce: Seznámení s partnerem jednoho z kolegů vaší firmy má další vývoj. Nejspíš k vám dorazilo varování, že by nemuselo být všechno jenom v pořádku nebo jste se s někým dostali přímo do krize. Chcete se s dotyčnou atraktivní osobou sejít na neutrální půdě a probrat si, zda by mělo smysl v dobrodružném příběhu pokračovat.

Zdraví: Vyšetření, která jste v uplynulých dnech absolvovali, vás neuspokojují. Máte před sebou jasný směr, chtěli byste mít hned všechno v pořádku. Budete ale muset přijmout jistá omezení, která jsou nad každým člověkem. Zkuste se na svůj život podívat s pokorou, jakoby z dálky. Jdete vpřed moc bojovně, první by mělo jít srdce.

Vztah: Do vašeho vztahu mezi vás a partnera vstupuje jiná kategorie, zbavujete se závislostí na penězích, hlavní roli mají city a láska. Už jste se nejspíš hodně natrápili nad tím, co všechno si před vašima očima nakoupili vaši známí nebo sousedé. Nikdy nevíte, co je za novými věcmi, nikdy neznáte celý příběh.

Volný čas: Musíte věřit všem slibům, které v tyto dny uslyšíte, a to nejen kvůli Janku Ledeckému, který to tak zpívá. Sice do Vánoc ještě pár dní zbývá, ale to už není tak podstatné. Týdny do konce roku si vyplňte samými pozitivními energiemi, láskou, důvěrou a pravdou. Věřte, že ostatní lidé to mají také tak, nikoho nepodezírejte.

Rada: Každý může zažít vztah na pracovišti. Muž a žena se v tomto prostředí setkávají denně, vidí se pouze z té hezčí stránky, neočekávají žádné problémy a nemají většinou ani výčitky před stálými partnery. Těm dvěma to nepřipadá nijak divné, ale tento vztah není klasickým, nevznikl přirozeným výběrem, ale pod tlakem.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla:  9, 18, 33, 35, 42, 47

Práce: Nejste si jisti, jestli jste na tom nejlepším místě. Sice si vás nadřízení chválí, ale vy z toho nemáte nejlepší pocit. Máte krizi. Snad byste chtěli lepší finanční ocenění, možná se vám nelíbí, na čem právě pracujete. Bohužel si ale příliš vybírat nemůžete. Do konce roku to vydržte, příznivější čas pro změny máte až v lednu.

Zdraví: Už jste si toho užili dost, říkáte si, a rádi byste se dočkali něčeho lepšího. Nevíte, kterým směrem se ale vydat. Nechcete už, aby se vám lhalo. Dokonce každému na potkání říkáte, jak jste silní, jak unesete každou pravdu. Ale nad vámi je stejná obloha jako nad ostatními, nejste ničím výjimeční, přemýšlejte, kde se stala chyba.

Vztah: To, co včera ještě vypadalo jako nezničitelné, se najednou může sesypat jako hromádka písku. Nedovolte, aby mezi vás a partnera vstoupila faleš, dívá se skrz černé brýle a nikdo jí nerozumí, dokáže si každého omotat do neviditelných sítí. Buďte k sobě upřímní, všechno podstatné je zapsáno ve vašich očích.

Volný čas: Dělejte si radost, to je úžasný citový náboj. Potřebujete nové energie, kupte si květinu nebo něco hezkého na sebe, zajděte si s kamarádkou do cukrárny nebo se jděte projít zasněženými uličkami. S kamarádkou můžete probrat tajemství, které jste ještě nikomu neřekli. Ona si ho nechá určitě jenom pro sebe.

Rada: Nechtějte do ruky chytit vítr, to se vám nemůže podařit. Stejně jako neuchopíte proud v řece. Je mnoho situací v životě, při nichž jsme pouze diváky, i kdybychom si stokrát namlouvali, že to je jinak. Jakmile se člověk povýší na něco víc, než je, ihned dostane ponaučení ve formě živelní katastrofy nebo osudového zastavení.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 7, 23, 32, 42, 43, 49

Práce: Soupáte po pomyslném žebříčku nahoru a máte přitom slavnostní pocity. Je vám krásně. Zvládli jste náročný úsek, na který si nikdo jiný netroufal. Budete mít ještě čas na zpracování svých dojmů během volných dní, které si užijete doma. V příštím roce vás čekají další komplikované aktivity, v kterých s vámi firma počítá.

Zdraví: Nesmíte se nikdy při otěhotnění ptát, jestli je to právě teď správné, jestli budou peníze na kočárek a na postýlku atd. Tohle totiž správné je. Miminko přichází vždy v tu nejlepší vhodnou chvíli a nikdo nemá právo spouštět před ním závoru. Naopak naslouchejte jeho tajemnému vývoji, vnímejte jeho pohyby, těšte se.

Vztah: Připadáte si pořád jako v zakletém zámku, z kterého se nemůžete vydat nikam. Jsou tady sice kolem vás samí spící hrdinové, vy jediní jste vzhůru, ale nemáte sílu nechat je tady a jít tam, kam vás volá srdce. Proto zůstáváte na místě, proto se kolem vás pomalu vytvářejí pavučiny, pomalu se váš obraz ztrácí.

Volný čas: Připravujete svátky, balíte dárky, ukrýváte je do stejně hloupých skrýší, kam je před vámi schovávali i vaši rodiče. Stejně je děti objeví, nejsou hloupé. Nakupujete také zásoby potravin, jako by měl snad přijít konec světa. Hlavně nezapomeňte na dostatek ovoce, které se hodí nejen k jídlu, ale i jako výzdoba svátečního stolu.

Rada: Možná budete pozváni na vánoční besídku některého z vašich dětí. Připravovaly program delší dobu pod odborným vedením, nyní si zaslouží váš potlesk. Nevyřizujte si během vystoupení telefonáty, soustřeďte se na děti. Ony si dobře všimnou, jestli se opravdu díváte. Nezapomeňte je potom pochválit a něco malého jim kupte.

 

© Wahlgrenis   8.12.2008


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.