wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 1. - 7. prosince 2008             

 
Po 1.12.2008 Út 2.12.2008 St 3.12.2008 Čt 4.12.2008 Pá 5.12.2008 So 6.12.2008 Ne 7.12.2008
Magický ornament: 1. prosinec 2008 Magický ornament: 2. prosinec 2008 Magický ornament: 3. prosinec 2008 Magický ornament: 4. prosinec 2008 Magický ornament: 5. prosinec 2008 Magický ornament: 12. leden 2008 Magický ornament: 13. leden 2008

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 4, 10, 19, 21, 38, 47

Práce: Dozvíte se zásadní informaci o chodu firmy, která ale měla zůstat utajena. Zachovejte tajemství, nikomu nesdělujte, co si o tom myslíte. Mohlo by se stát něco nepředloženého, nevstupujte proto raději na nejistou půdu. V tomto případě by se všechno mohlo nakonec obrátit proti vám. Neříkejte nic, pokud nejste vyloženě vyzváni.

Zdraví: Nepouštějte se nikam daleko. Lékaře byste měli mít pořád na dosah. Mohou přijít komplikace a v cizí zemi byste jen složitě hledali odbornou pomoc. Subjektivně je vám ale už mnohem lépe. Jste poučeni, nechcete si ubližovat, jste opatrnější. Pijte bylinkové čaje na zklidnění vnitřních orgánů, nedělejte nic, na co se necítíte.

Vztah: Na jednu stranu hrozně toužíte po lásce, ale současně nikoho vedle sebe mít nechcete, protože jste přestali věřit. Po prožitých zkušenostech nedoufáte, že byste mohli potkat člověka, který by to s vámi myslel dobře. Jen si dejte pozor, abyste si do podvědomí nenaprogramovali nesplnitelný program. Nikdy neříkejte nikdy.

Volný čas: Všechny vaše projekty se mohou čas od času zkomplikovat. Předplacené kursy byste ale měli dochodit. Najděte si raději program, kterému se můžete věnovat bez ohledu na druhé. Ideální jsou ruční práce, které ale v současné době ženy příliš nezajímají. Přesto ale výrobek, který si takto vyrobíte, má pro vás mnohem větší cenu, je zde citová vazba.

Rada: Těžko se dá pochopit, proč se k vám kamarádky, resp. kamarádi, najednou točí zády. Obvykle v tom bývá osoba opačného pohlaví, a to váš partner. Právě vám nejbližší osoba se může sblížit s vaším partnerem. Nedivte se, když si s ní povídáte o těch nejintimnějších věcech. Až časem pochopíte, že něco byste si měli nechat jenom pro sebe.  

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 1, 7, 9, 17, 22, 45

Práce: Už si můžete být jisti, že jste byli správně pochopeni. Dostali jste prostor, který vám už nikdo nevezme. Přesvědčili jste šéfa i kolegy, že umíte svůj názor prosadit a že dokážete pracovat. Nemusíte si dokonce na nic hrát, berou vás takového, jaký jste. Techniku máte na své straně, ovládáte ji dokonce v mnoha směrech lépe než nadřízení.

Zdraví: Buďte opatrní na svůj žaludek, mohli byste si ublížit. Vyhněte se exotickým pokrmům, v restauraci zvolte tradiční kuchyni. I doma jezte jídla spíše šetřící vaše zažívání. Pijte hodně tekutin a nezapomínejte na podvečerní vycházku, abyste si mohli srovnat myšlenky. Televize jako program na každý večer není nejlepší. Je tam příliš depresivních zpráv.

Vztah: Jste jako v oblacích, samou láskou létáte nad zemí. Jste zamilovaní a dokonce si toho všímají i vaši rodinní příslušníci a kolegové v práci. Jestli to ale není do osoby, která vedle vás má být, pak si dejte pozor. Pády z nebe na pevnou zem bývají zvlášť nebezpečné. Ale nad vámi jsou rozprostřena ochranná křídla, všechno je nejspíš tedy v pořádku.

Volný čas: Zvažujete ještě před vánočními svátky odjezd někam do teplých krajin. To není vůbec špatný nápad. Jednak si prohřejete kosti, ale také uniknete tomu stresujícímu shonu kolem shánění dárků. Jestli tato možnost je reálná, odjeďte aspoň na deset dní. Vánoce budou stejně, tomu se nevyhnete, ale vy to budete mnohem lépe snášet.

Rada: Když už se k vám chtě nechtě dostane pomluva někoho dalšího, nemusíte s ní hned běžet k nejbližší kamarádce. Každý si může udělat svůj vlastní názor, udělejte si ho taky, a nikomu zbytečně neškoďte. Jsou situace, před kterými se nikdo neubrání. Nemůžete nikoho jen tak soudit, protože nikdy totiž neznáte celý příběh.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 24, 26, 28, 30, 37, 49

Práce: Těžko se obhajuje vlastní pozice, když stojíte jako nahý v trní. Nedovolte, abyste museli jednat pod nátlakem, vždy mějte po ruce osnovu k vašemu projektu, které byste se mohli držet. Jsou na vás kladeny stále náročnější úkoly, dávejte si pozor, s kým mluvíte o konkrétních detailech. Informace to nejsou pro každého.

Zdraví: Největší váš problém je v současné době kolem srdce. Měli byste zpomalit, dokud je čas. Tahle životně důležitá pumpa není totiž perpetuum mobile, které funguje bez dodání jakékoli energie. Odněkud sílu čerpat musí. V posledních týdnech toho bylo na vás hodně, měli byste raději nyní pár dní zůstat doma v posteli.

Vztah: Jste milejší na okolní svět a tedy i na partnera. Sice to chvíli trvalo, než jste pochopili, že právě tohle je cesta k srdcím ostatních lidí. Ale už to víte, proto můžete jít směle dál. Neblokuje vás žádná nenávist a závist, jste vnitřně mnohem čistější. Jako byste celé své srdce dávali otevřeným oknem světu. Je ve vás spousta lásky.

Volný čas: Nenuťte nikoho do slibů, které nemůže splnit. Nenaléhejte v ničem, dělejte si to, co vás baví a nikoho dalšího kvůli tomu nesvazujte. Vánoce mohou být hezké, dáte-li jim svoji představu. Ale ostatní nemusí být vašimi sluhy, kterým jenom udílíte strohé pokyny. Zvažte, odkud kam sahají vaše kompetence a co od Vánoc vůbec očekáváte.

Rada: Když máte dojem, že nejste krásní, ještě nemusíte zalézat do žádných sklepů a jeskyň. Naopak přijměte se, dokažte světu, jak se máte rádi. Jste krásní, i když už vám třeba dávno není šestnáct, máte vrásky a možná i občas nějaký šedý vlas. Zkuste zvítězit sami nad sebou. Pak překvapíte i ostatní a všechno kolem se rozzáří.

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 3, 8, 23, 35, 38, 46

Práce: Nastal ideální čas pro vaši dovolenou. V práci jste všechno, co bylo nutné, dokončili, proto si můžete nyní naplánovat program úplně podle svého. Možná vám bude stačit jen několik dní, abyste si trochu odpočinuli. Pracovní napětí ve firmě bylo v poslední době hodně silné. Je logické, že tohle každému nevyhovuje.

Zdraví: Toužíte po ideálním zdravotním stavu, ale nějak to nejspíš nestačí. Chyb, které jste na sobě napáchali, jste odhalili už poměrně dost. Nebyl to jenom alkohol, který nad vámi mnohokrát vítězil. Léky na bolesti hlavy také nebylo nutné užívat. Tělo máte zanesené spoustou podivných látek, které se musí dostat pryč.

Vztah: Ačkoli děláte úplně maximum, nedaří se vám sladit s partnerem. Mluvíte jakoby jinou řečí, připadáte si jako mimozemšťani. Jediné téma, na kterém se bezpečně dohodnete, jsou děti. Kolem nich musíte fungovat, jako by se nic nedělo. Samozřejmě i ony vytuší, že není všechno v pořádku. Alespoň nevyhledávejte další konflikty.

Volný čas: Na návštěvy teď rozhodně nemáte náladu, ale budete se pravděpodobně muset překonat. Příbuzné jste už dlouho neviděli. Proberete všechno, co se událo od chvíli, kdy jste se viděli naposledy, zavzpomínáte a něco dobrého taky sníte. Tohle jsou chvíle, kdy se hodí, abyste byli ukryti ve své neprůhledné masce.

Rada: Jste v ohrožení. Hlídejte si klíče od bytu, ale i další své věci. Nenechávejte při nákupech batohy nebo kabelky volně na pultě. Opatrujte také peněženku, karty od bankomatu. Jistě by vás nepotěšila ani krádež auta, které jste večer zaparkovali před domem. A ráno vás tady místo něho může uvítat jen prázdné místo.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 3, 16, 19, 30, 31, 48

Práce: Jste na dalším pomyslném vrcholku. Je to sice pro vás hodně vyčerpávající, ale víte, že jiné cesty pro vás není. Jste už dlouho nejlepší. Nenechte se rozptylovat žádnými mimopracovními záležitostmi. S blížícími se svátky postupně pracovní tempo mírně poleví, ale vás se to moc týkat nebude. Pracujete totiž víceméně samostatně.

Zdraví: Dávejte na sebe pozor, v ničem si neubližujte. Nejezte kořeněná jídla a také taková, která neznění česky, omezte sycené limonády. Všechno, co si pro sebe kupujete, kupujte s láskou, jídlo si nikdy nenuťte, ale příjemně si ho nabízejte. Staňte se kamarády sami sobě. Je to nádherné, jak jste se přijali a jak je vám hezky.

Vztah: Jste s partnerem na jedné úžasné lodi, která pluje krásnou řekou. Máváte lidem, kteří stojí na břehu a jste šťastní, že vás vidí, jak jste šťastní. O tomhle jste dlouho snili. Nakonec jste se dočkali. Máte pocit, že byste za svého partnera i dýchali, kdyby to bylo potřeba. Je mezi vámi víc než bývá běžné. Milujete a jste milováni.

Volný čas: Nezapomínáte na péči o sebe. Můžete navštívit kadeřníka a nechat si změnit účes. Vyzkoušejte také třeba novou kosmetickou řadu nebo si kupte nový oblek. Víte dobře, že jedině tehdy, když se sami cítíte dobře, pak je vám teprve fajn. Nechoďte v oblečení, které vás tísní, nebo v botách, které vás tlačí.

Rada: Blížící se vánoční svátky vás také dovedou k zamyšlení nad smyslem tohoto života a nad existencí nejvyšší síly nad námi. Budete zkoumat, jak ji máte oslovit. Tohle není podstatné, každá víra nazývá svého otce jinak, přitom ale je to jedna jediná energie. Nezapomínejte, že nezáleží na jménu, ani na formě, jakou jí dáte.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 1, 10, 33, 37, 38, 41

Práce: Nabalují se na vás další komplikace, jako by vám někdo z firmy nepřál. Možná budete muset určitou fázi začít znovu. Buďte raději opatrní na každý svůj krok. Nespěchejte a nenechte si do své práce od nikoho mluvit. Víte přeci dobře, že za odborníky jste tady považováni vy. Nenechte se nikým nijak znejistit.

Zdraví: Stále se hledáte a stále s větším úspěchem se nacházíte. Problémy ustupují. Správné bylo, že jste pomalu, ale jistě sundali svou masku, do které jste se dlouho ukrývali před celým světem. Jste tím jakoby osvobozeni ze zakletí. Ale první dny, kdy jste si tohle uvědomili, nebyly pro vás nejlehčí. Museli jste si to totiž přiznat.

Vztah: Odpočívejte spolu s partnerem, nestresujte se. Stejně už máte skoro všechny dárky dávno nakoupené. V tomhle jste přesní. Nechtějte se stát součástí davu, který jen pobíhá v nákupních centrech. Udělejte si čas na sebe, s dětmi v klidu připravte vánoční cukroví. Vánoce nemají být svátky shonu, nic vám neuteče.

Volný čas: Bohužel právě vánoční čas bývá často smutným obdobím, kdy nás zastihne zpráva o odchodu někoho blízkého z tohoto světa. O Vánocích by měli být lidé spolu, samota je krutá a zlá. Ztratí-li člověk víru, že ještě někoho zajímá, pak je smrt velice jednoduchým řešením. Přichází ve chvíli, kdy člověk rezignuje.

Rada: Přátelství je krásné, když si lidé mohou věřit. Někdy se ale přikrade faleš, těžko říct, jestli ji někdo volal, ale najednou je všechno jinak. Pak se těžko dozjišťuje, co by bývalý kamarád mohl nebo nemohl udělat. Vybírejte si s rozvahou nové přátele, ale nikdy nesmíte zradit ty staré. Přátelství musí být na život a na smrt.

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 4, 8, 16, 24, 30, 43

Práce: Mladší kolegyně vnesla do vašeho oddělení zmatky, protože potřebuje dovolenou na delší období, takže vy a ostatní kolegové budete muset zůstat v práci i jiné dny, než jste původně zamýšleli. Nemáte z toho žádnou radost, ale budete se muset přizpůsobit. Pár dnů doma ale snad nakonec stejně budete.

Zdraví: Komplikace vám mohou způsobit záněty močového měchýře. V minulých dnech jste nastydli, počasí se ochladilo, jak už to koncem roku bývá, a vám tohle nějak uniklo. Pokusíte se uzdravit samoléčbou, ale brzy se vydáte k lékaři pro léky. Raději byste už byli v pořádku. Snad se to do Vánoc podaří zvládnout.

Vztah: Zažíváte s partnerem nádherné období, jako by to byly druhé líbánky. Jeden byste pro druhého snesli modré z nebe. Máte-li děti, i ony se s vámi v těchto dnech cítí moc dobře. Láska dokáže vyčarovat neuvěřitelné zázraky. Nakupujete dárky, možná by bylo dobré napsat si seznam, abyste opravdu na nikoho nezapomněli.

Volný čas: Nevyjíždějte nikam daleko, nemusíte-li. Držte se kolem vašeho domu, případně ve vašem městě. Nikomu nepůjčujte klíče, hlídejte si doklady, peníze a karty do bankomatu. Zloději se neptají, jestli si mohou od vás něco vzít, ale jdou najisto. Přesvědčte se, jestli jste pořádně zamkli a zavřeli všechna okna.

Rada: Někdo v sobě nosí celá desetiletí zradu. Sžírá se tak vnitřně a připravuje protiútok. To ale není správné. Ideální by bylo, kdyby každý dokázal svůj konflikt hned vyřešit a pro sebe zpracovat. I zrada je pozitivní zkušenost, která vás posunuje dál. Přijměte ji, poděkujte za ni a žijte bez problémů klidně dál.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla: 5, 11, 15, 25, 28, 35

Práce: Pochopili jste, že zastavení a vyčkávání na místě by nemělo smysl. Práci, kterou máte, rozhodně zvládnete, jen se zbytečně nepodceňujte. Nebude to už trvat dlouho a rozběhnete se krásně a rychle. Máte vedle sebe naštěstí spolupracovníky, na které se můžete obrátit a požádat je o radu nebo pomoc.

Zdraví: Sladili jste směr toho, co se od vás očekává, s vaší vnitřní touhou. Není tady jediná chyba, stále jenom nádherně kvetete. Naplňte se důvěrou a uvidíte, jak se budete už po několika dnech cítit, ano, naprosto v pořádku. Ne nadarmo se říká, že víra tvá tě uzdraví. Bylo by marné polykat léky a jen tak čekat na zázraky.

Vztah: Neuzavírejte se do sebe, když máte s partnerem fungovat jako pár. Zbytečně pálíte mosty, chcete chodit sami po svých stezkách. Jen jednou se podívejte ven z okna, uvidíte samé dvojice. Máte-li vedle sebe člověka, nesmíte se uzavírat do své ulity. Odpočiňte si chvilku sami, ale nezapomeňte se opět vrátit.

Volný čas: Nikdy se nenechte nikým vtlačit do pasti, kde být nechcete.Všechno, co děláte, dělejte rádi a dobrovolně. Jakékoli násilí, a to i krátkodobé, se uvnitř vás usídluje a zůstává tady na dlouho. Neubližujte si, dělejte jenom to, co vás baví. Pak se vám i váš nudný a stereotypní život najednou rozzáří a bude vám krásně.

Rada: Každé dílo, na kterém pracujete, vás o to víc zahřeje u srdce, když vám přitom někdo pomáhá. Sice můžete krátkodobě působit jako individuum, když se snažíte na něco upozornit, ovšem podaří-li se vám získat na svou stranu ostatní, najednou má váš projekt mnohem větší význam. Mluvte o svých plánech s druhými lidmi.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 25, 26, 34, 38, 43, 49

Práce: Je-li vaším hlavním pracovním nástrojem slovo, je pravděpodobné, že v těchto dnech přijde obrovská vlna inspirace. Budete mluvit tak, že ostatní se nebudou ani stačit divit. Máte co říct a víte, jakým způsobem. Nebojte se podivných reakcí lidí, kteří vás ještě neznají. Odkrýváte někdy hodně ze svého nitra, ale to je dobře.

Zdraví: V některých případech má hudba výrazně léčivou roli. Neměli byste se před tou správnou uzavírat. Jakmile se napojíte na hudební proud, který ladí s vaším srdcem, zažijete na vlastní kůži změny, které znějí jako příběh z pohádek. Spustí se najednou obrovská vlna energie, všechno bude správné a čisté.

Vztah: Chtěli byste se postavit proti osudu, ale to by byl marný boj. Stejně se dostanete tam, kde máte být. Pracujte na vlastním domově. Měli byste postavit dům, počít syna a zasadit strom. Máte jistě o čem přemýšlet, víte, kde jsou vaše rezervy. Vaše úkoly jsou zbytečně roztříštěné do mnoha směrů, ale máte jít jen jednou cestou.

Volný čas: S blížícími se vánočními svátky by se vám hodila finanční injekce. Dárky budou dražší, než jste si původně mysleli. Pokud to bude možné, neuvazujte se do úvěrů, které sice vypadají v tuto chvíli lákavě, ale pak je třeba všechno do poslední koruny splatit. Jste pořád jako v pasti, obraťte se spíš na někoho z rodiny.

Rada: Bohatý vždy dobře poradí chudému, jak by měl šetřit. Máte spoustu závazků, z kterých se jen tak nedostanete. Nejraději byste za vším zatáhli roletu a dívali se jen dopředu. Bohužel tohle tak snadno vyřešit nepůjde. Řešením je spolupráce s jinými lidmi, které by vás finančních problémů dokázali zbavit jednou provždy.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 6, 20, 29, 45, 46, 47

Práce: Ve firmě jste v nadřízené pozici, může vám to připadat trochu jako pohled z větve stromu dolů na zem. Vidíte ostatní, jak pilně pracují, jak se snaží. Nesmíte se ale od nich moc vzdalovat, vaše práce i budoucí směr jsou shodné. Lepší bude, když sestoupíte zase mezi ně a budete s nimi mluvit přímo, z očí do očí.

Zdraví: Pokud jste se dlouhodobě snažili otěhotnět, teprve nyní se můžete dočkat. V těchto věcech není vždy jednoduché dočkat se snadného a rychlého řešení. Miminka přicházejí v jejich nejvhodnější čas, kdy jsou naplněny podmínky pro jejich klidný budoucí vývoj. Vybírají si své rodiče až po důkladném zvážení.

Vztah: I kdybyste byli s partnerem od sebe, budete si chybět. Nemůžete být spolu, ale ani bez sebe. Jste spojeni karmickou vazbou. Jakmile jeden z vás odcestuje mimo domov, třeba na služební cestu, hned se tomu druhému začíná stýskat. Vaše propojení je patrné i přes telefony, zazvoní přesně ve chvíli, kdy jeden na druhého myslí.

Volný čas: Před Vánocemi si udělejte prostor pro činnost s dětmi a společně připravte netradiční vánoční výzdobu. Mohou to být například zajímavé svícny, vlastnoručně vyrobený adventní věnec nebo výzdoba oken. Jistě vás ještě něco napadne nebo se nechte inspirovat obrázky v časopisech. Zažijete spolu mnoho hezkých chvil.

Rada: Jste v ohrožení, co se týká vaší osoby i vašeho majetku. Neměli byste se po setmění nikam vydávat sami, nebezpečná mohou být tmavá zákoutí. Peníze noste při těle a v obchodech buďte opatrní ještě víc. Je tam spousta lidí, kteří nepřicházejí nakupovat, ale dívají se právě po takových zákaznících, jako jste vy.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla:  9, 23, 25, 38, 41, 46

Práce: Ideální by bylo, kdybyste tento týden vůbec nepracovali. Potřebujete klid. V práci požádejte nadřízeného o několik dní volna, hlavně si ale odpočiňte, žádný předvánoční úklid. Ráno dlouho spěte a program si udělejte volnější. Všechno počká, i když to vidíte možná trochu černě. Však to zvládnete stejně jako jiné roky.

Zdraví: Pokud ztratíte důvěru v lékaře, nabízí se ještě celá škála nejrůznějších léčitelů. Než se ale za některým vypravíte, zjistěte si od známých, co od něho vůbec můžete očekávat. To, co pomohlo jim, nemusí na vás vůbec zabrat. Netradiční medicína pojímá léčení jinak, neléčí nemoc, ale kompletně celého člověka.

Vztah: Mezi vámi a partnerem je napětí. Hádky se vám nevyhýbají ani v těchto dnech. Konflikt vznikl přitom zcela neplánovaně, kvůli nějaké věci, kterou jste měli do domácnosti zajistit, koupit nebo nechat vyrobit na zakázku. Firma, která měla tuto věc dodat, ale má své potíže, dokonce je pravděpodobné, že mohla vyhořet.

Volný čas: Neptejte se, jestli někde ve vesmíru jsou živé bytosti.Tohle jsou náročné otázky, raději se podívejte, co máte doma ve skříních. Bylo by dobré spoustu věcí se zbavit, definitivně vyhodit, neodnášejte je do sklepa nebo na půdu. Zbytečně zabírají místo, ale hlavně berou vašemu domovu důležité energie.

Rada: Před jakýmkoli odjezdem z domu si pořádně překontrolujte všechny zámky a také, zda jste zavřeli okna a lodžie. Mohli byste být po návratu velice nepříjemně překvapeni. V předvánočním období zloději dobře vědí, že jste si vybrali z peněžního ústavu větší částku peněz na dárky. Docela by se jim vaše peníze hodily.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 2, 17, 29, 30, 42, 48

Práce: Ve firmě se uskuteční předvánoční setkání všech zaměstnanců s vedením, kde budou zmíněny mimo jiné také jednotlivé pracovní výsledky. Zazní tady také vaše jméno, budete mít radost, že vaše snažení nebylo marné. Je pravděpodobné, že tady současně obdržíte v obálce finanční odměnu. Neměli byste to přehánět s pitím alkoholu.

Zdraví: Možná vás napadne podívat se na fotografie vašich prarodičů, jakou měli postavu. Není důležité, jak je kdo velký nebo malý, ani to, kolik váží, ale důležité je, co má ve svém srdci. Učíme se každý den používat city i rozum, jednou vítězí jedno, jindy druhé. Ale srdce vás vždy navádí na tu nejsprávnější cestu.

Vztah: Jste ve vztahu, který se jeví jako karmický. Bojíte se z něho udělat krok ven, jste jako zakletí. Všechno, co se vám nedaří, svalujete na osud. To je také řešení, ale kdybyste si nechtěli déle ubližovat, měli byste se vydat za hlasem svého srdce. Víte, kde je a jaké má telefonní číslo, jaké má oči a vlasy. Vidíte svoji lásku teď před sebou.

Volný čas: Úplně vás nyní ovládl vánoční úklid. Je to zase stejné jako minulé roky, nic si nenamlouvejte, zase to zvládnete. Naštěstí nemáte v bytě takový nepořádek, stačí jen pár nutných činností a je hotovo. Při práci s čistícími prostředky si ruce ošetřujte dobrým krémem nebo raději používejte pracovní rukavice.

Rada: Nepropadejte zbytečným depresím, když nestíháte mít doma všechno v nejlepším pořádku. To je zbytečné. Důležitá je přeci vánoční atmosféra, kterou dokážete vytvořit. Voní u vás první druhy vánočního cukroví, zapojte do této činnosti také děti. Tohle jsou činnosti, na které budou později jako dospělí nejčastěji vzpomínat.

 

© Wahlgrenis   1.12.2008


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.