wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 24. - 30. listopadu 2008             

 
Po 24.11.2008 Ut 25.11.2008 St 26.11.2008 Čt 27.11.2008 Pá 28.11.2008 So 29.11.2008 Ne 30.11.2008
Magický ornament: 24. listopad 2008 Magický ornament: 25. listopad 2008 Magický ornament: 25. listopadu 2008 Magický ornament: 27. listopad 2008 Magický ornament: 28. listopad 2008 Magický ornament: 12. leden 2008 Magický ornament: 13. leden 2008

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 9, 22, 23, 24, 36, 44

Práce: Pár dní volna by vám prospělo. Domluvte se se šéfem a zařiďte si věci, na které jindy nemáte čas. Práce počká, neuteče vám. Měli byste přijít na jiné myšlenky. Někteří vaši kolegové neustále něco zkoumají, hlídejte si všechna hesla do počítače. Důvěra byla v poslední době hodně narušena. Ujistěte se, s kým se můžete bez zábran bavit.

Zdraví: Zánětlivé procesy v těle mohou přejít do dalšího stádia, léky budou tím nejmenším, co můžete řešit. Problém je hlavně v průduškách a na plicích. Lékařské zákroky byste měli podstoupit, i když to nevypadá na standardní postup. Celé vaše tělo se nyní pere s mnoha problémy, nezatěžujte ho příliš zbytečnostmi. Dělejte si dobře. Nespěchejte.

Vztah: Dáváte si do budoucna závazek, že nechcete už nikdy zažít neupřímnost a podvody. Každý partnerský vztah je složitý, zvlášť když jeden z dvojice nerespektuje jistou předem danou domluvu. Omezení a povinnosti jsou vždy a je třeba je dodržovat. Je to ale oboustranný slib, dá-li si ho jenom jeden, nemá vůbec žádný smysl.

Volný čas: Sdělené zklamání, které prožíváte, je vždy poloviční zklamání. Měli byste se sejít s kamarádkou nebo kamarádem a probrat všechno, co je za vámi. Ale víc se dívejte do budoucna. Nelámejte nad druhým pohlavím klacky, ale věřte, že bude lépe. Také nikdy neříkejte nikdy. Již zítra můžete potkat toho svého jediného prince.

Rada: Objeví-li se zásadní zdravotní problém v těle, nemá moc smysl diskutovat s lékaři, zda operovat nebo neoperovat. V těchto případech vědí, kdy se má zasáhnout. Proto s nimi nediskutujte. Ale do budoucna si zvažte všechno, čím byste si neměli ubližovat. I neviditelné myšlenky mohou člověku způsobit zákeřné choroby.  

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 5, 8, 18, 26, 36, 39

Práce: Dojde k roztržce na pracovišti, střetnou se dva různé názory a jenom jeden může mít pravdu. , Bojujte naprosto čistě. Měli byste se podle vzoru, že moudřejší ustoupí, stáhnout do pozadí. Sice s tím budete chvíli vnitřně bojovat, ale vaše pravda se nakonec ukáže jako správná. Ještě vám protivník podá ruku na usmířenou. Nechte si esa ještě schovaná.

Zdraví: Jste na té nejlepší vlně, všechno se daří, problémy ustoupily. Opatrní byste ale měli být na kolena a kyčle, které jsou v ohrožení. Znamená to, že byste se neměli pouštět na žádné vysokohorské výšlapy. Také příliš mnoho schodů není dobré absolvovat. Raději použijte výtah, i když jindy běháte do svého sedmého patra jen tak.

Vztah: Flirt na pracovišti nemůže dopadnout dobře. O tom bylo už mnoho napsáno. Začíná to dlouhým upřeným pohledem, kdy schválně držíte oči na zvoleném objektu. Potom přijde první slovo, první dotek a další varianty, které všichni známe. Více než vy, začnou fungovat vaše hormony. Zapomeňte na tato dobrodružství, dokud je ještě čas.

Volný čas: Neschovávejte se před světem, máte šanci zcela netradičně zaujmout. Patříte-li do uměleckého světa, diváci konečně pochopí, že jste tady. Zpívejte, tančete, mluvte, všechny zábrany a trému zahoďte. Máte na to, abyste světu dali vědět, o co vám jde. Je jedno, jakou zvolíte formu, hlavně se máte dostat do srdcí ostatních.

Rada: Někdy je moc těžké plnit si vlastní přání, když od dětství slyšíte jenom, jak jste neschopní a nic neumíte. Sebevědomí je hrozně křehké zboží. Máte-li děti, chvalte je za každý dobrý skutek, za každý náznak talentu, za pomoc, o kterou jste si neřekli. Člověčenství musíme zachránit a doma je k tomu ta nejlepší příležitost.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 5, 9, 30, 36, 39, 40

Práce: Odměny se na program týdne nejspíš nedostanou, i když původně se o nich mluvilo. Ještě si budete muset tak dva týdny počkat, ale vánoční dárky byste za ně pořídit mohli. Přesto k vám ale peníze přicházejí, můžete se rozhodnout pro los anebo vsadit čísla v náhodné loterii. Hlavně neuvažujte příliš hlavou, volte je spontánně.

Zdraví: Buďte na sebe maximálně opatrní, hrozí vám pracovní úraz. Mohl by se přihodit za podivuhodných okolností, například při neodborné manipulaci s počítačem anebo cestou do práce. Pozor na hlavu, která je ohrožena víc než jindy. Pobyt v nemocnici by vás nyní jistě nepotěšil. Nespěchejte, nic vám neuteče.

Vztah: Máte klíč od srdce vašeho partnera, co byste si přáli ještě víc... Komplikace, které jste si prožili ve vztahu, jsou dávno zapomenuty, žijete konečně v přítomnosti. Teprve teď vám dochází, v jaké pasti jsou tak dlouho byli a připadá vám směšné, že jste z ní ani nechtěli ven. Teď je vám konečně fajn, nemáte žádné tlaky kolem žaludku.

Volný čas: Trávíte hodně času u počítače, měli byste tohle malinko upravit. Ještě než se poddáte vánočním přípravám, sejděte se se známými a proberte právě končící rok. Ještě máte čas. Někdy jsou to neuvěřitelné příběhy, které takto vyslechnete. Ale uděláte si přitom nezaujatý náhled i na vlastní život, což je moc dobře.

Rada: Vždy když cokoli vyprávíte, dávejte si pozor, abyste jednotlivými slovy druhého nezraňovali. Naučte se používat taková slova, která jsou spíše hladivá než útočná. Není to snadné, ale když se na to budete častěji zaměřovat, brzy zjistíte, že opravdu se dá jedna věc vyjádřit různě. Také nezvyšujte zbytečně hlas. Pravda se nemusí prát o své místo na slunci.

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 16, 19, 27, 31, 43, 46

Práce: Rádi byste si vzali pár dní dovolenou, potřebujete si odpočinout. Jenomže termíny v práci hoří a není nikdo, kdo by mohl rozpracované úkoly dokončit. Pochopili jste, že to zůstane na vás. Takže pracujete trochu otráveni. Ovšem příslib odměny vás zvláště před Vánoci potěší. Volno si vyberete jistě později.

Zdraví: Budete muset přijmout fakt, že se skutečně něco děje. S tímhle poznáním se těžko žije. Hledáte radu a pomoc úplně všude, mluvíte s kamarády, známými, rádi byste pochopili jasný směr, kudy se máte dát. Zatím jenom bloudíte jakoby v černém lese a tu správnou cestu hledáte marně. Navíc jste tady úplně sami.

Vztah: Mezi partnerem a vámi se podařilo odstranit ty nejostřejší hroty. Už spolu nebojujete, doufáte, že Vánoce budou skutečně svátky klidu. Dokonce se vydáváte na předvánoční nákupy, nechcete si nechávat všechno na poslední chvíli. Najdete si chvíli na pracovní téma, zjistíte, že ani on to nemá v práci jednoduché.

Volný čas: U počítačů trávíte hodně volného času, máte spoustu známých, s kterými komunikujete. Získáváte tak důležitou jistotu, že nejste na světě úplně sami. Měli byste ale občas dohlédnout také na děti, hlavně jaké internetové stránky je zajímají. Nemusíte ale hned zvyšovat hlas. Uvědomte si, co byste dělali vy v jejich věku.

Rada: Zamilovanost se neváže jenom k šestnáctiletým. I v pozdějším věku se můžete nádherně zamilovat. Najednou máte pocit, že byste mohli létat metr nad zemí, všechno vám připadá snadné a krásné. Těšíte se jen na setkání s milovaným člověkem. Tyto okamžiky těšení se splývají s pocity štěstí. Každý zamilovaný je šťastný.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 2, 5, 7, 267, 32, 46

Práce: Budete zastaveni jakoby nějakou vyšší silou. Nebude to možné jen tak obejít nebo se přes to přenést. Jsou to události, které přicházejí podobně jako zemětřesení, povodně nebo velká sucha. V takových chvílích je třeba přijmout řád, který člověku nechává jen několik možností, jak žít dál. Podobné to bude i s vámi.

Zdraví: Slunce nad vámi sice nevychází ve své absolutní kráse, ale můžete se radovat, že není tma. Ještě pár dní a budete úplně v pohodě. Tohle zatím je možné přijmout jako rozbřesk, blížící se nádherné svítání. Teprve potom pochopíte, co všechno ve vašem životě chybělo. Sladění se s přírodou je to, co momentálně potřebujete nejvíc.

Vztah: Klíčící život může být pro vás milým překvapením. Už dlouho jste se netěšili na tak pozitivní informaci a nyní je konečně tady. Radujte se. Udělali jste na sobě v posledních měsících obrovský kus práce. Nyní nastal čas na sklizeň. Nejsou to sice klasy obilí, co sklízíte, a dobře víte, že na vás čeká něco ještě krásnějšího.

Volný čas: Měli byste si naplánovat návštěvu babičky nebo dědečka. Už dlouho o vás nemají žádné zprávy, bude dobré s nimi pohovořit. Navíc by potřebovali pomoci s něčím doma. Možná už dřív jste o tom mluvili, ale nějak se na to potom pozapomněli. Nevymlouvejte se, že nemáte čas a o víkendu za nimi zajeďte.

Rada: Jestliže docházíte k nějaké změně ve svém životě, nikdy by se neměla pojit s násilím. Dělejte všechno tak, aby to bylo pro vás příjemné. Jakékoli tlaky kolem žaludku, podivné svírání nebo pocity strach, to všechno jsou signály, že se něco neděje dobře. Jakmile se sladíte, bude vám najednou po všech stránkách krásně.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 14, 16, 24, 30, 33, 46

Práce: Začalo se vám dařit, konečně vidíte zřetelné kontury hotového díla. Zaslechli jste ale pochybovačné hlasy, jestli vůbec na tento projekt máte. Chápete to jako výzvu. Musíte všem dokázat, co ve vás je. Nenechte se proto nijak znejistět, ale pokračujte dál, jako by se nic nedělo. Brzy se pravda ukáže.

Zdraví: Láska mezi vámi a partnerem má obrovskou léčivou moc. Někdy dokonce vnímáte, jak silně vámi tento energetický proud prochází. Naučte se jej směřovat do míst, kde máte v těle problém. Velice brzy byste měli zaregistrovat zmírnění obtíží nebo dokonce úplné odeznění problému. Lékaři ale tohle neradi slyší.

Vztah: Vypadá to, jako byste zvedli oponu před dalším jednání. Všechno je krásně připraveno, stojí nové kulisy, jen zatím nikdo neví, jak bude příběh pokračovat. Ten hrajete sami. Zapojte partnera do přípravy vánočních svátků, které nejsou jenom o dárcích. Domluvte se, co společně nakoupíte a čím koho překvapíte.

Volný čas: Vyjde-li vám chvíle, mohli byste si zajít do planetária a pod odborným dohledem si prohlédnout noční oblohu. Je tam tolik tajemných hvězd a útvarů, které zaslouží vaši pozornost. Člověk nikdy nepochopí pojem nekonečno stejně jako ty neskutečné počty vesmírných těles. Nikdo nejsme středobodem vesmíru.

Rada: Pořiďte si domů vánoční hvězdu, květinu, která patří k nejkrásnějším svátkům roku. Sice je obvykle v bytě pouze několik týdnů, ale budete-li jí věnovat dostatečnou pozornost, vydrží vám dlouhá léta. Dokonce v některých případech se dokáže za svou péči odměnit i červenými vrcholky, což je pro botaniky záhada.

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 8, 15, 20, 30, 46, 49

Práce: V práci jste se skutečně našli, nepřipadáte si tady vůbec cizí. Nejste tady za trest, ani nejste obětí, která má jenom poslouchat a plnit příkazy shora. Všechno je tak, jak být má. Dokonce vám to připadá, že jste se sem dostali po minulých peripetiích trochu jako za odměnu. Také kolegy začínáte vnímat v jiném světle.

Zdraví: Váš mladší kolega vás dostane do nepříjemné situace, ale nebude to jeho plán. Nejspíš se mu nějaké věci vymknou a budete je muset nějak vyřešit. Je možná šikana nebo zvláštní druh násilí, které není možné jen tak přejít. Každopádně si uvědomíte, že je to pro vás nastavené zrcadlo. Každý si dovolí jen to, co mu dovolíte.

Vztah: Partner se dostal zase na to úžasné první místo ve vaší hierarchii hodnot. Je pro vás největším darem, který jste si zasloužili. Nesmíte už pochybovat, všechno je nyní správné. Zaposlouchejte se pozorně do jeho tónů, poslouchejte, co říká a o čem mlčí. Udělejte mu radost, dejte mu dárek i mimo Vánoce.

Volný čas: Vaše kamarádka se s vámi potřebuje sejít, protože má problém, s kterým si momentálně neví rady. Můžete jí hodně pomoci, neváhejte a najděte si na ni čas. Už několik dní nespala, potřebuje se na sebe podívat jinak. Neví, kde udělala chybu. Otevřete jí oči. Neměla by pít kávu, doporučte jí meduňkový čaj.

Rada: Období kolem vánočních svátků je hodně depresivní hlavně pro staré osamělé lidi. Neunesou právě tíhu samoty, proto byste měli v těchto dnech navštívit všechny babičky, dědečky a jiné příbuzné. Potěšíte je už jenom tím, že vás uvidí. Oni potřebují mít pocit, že na ně ještě někdo myslí, že nezůstali na světě úplně sami.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla: 5, 10, 29, 32, 34, 36

Práce: Nebude se vám dařit tak, jak byste si to představovali. Ale hned se nevzdávejte, nemusíte rovnou hned odcházet nebo měnit původní plány. Pracujete-li hlavou, nevrhejte se na lopatu. Chvilku vydržte, tu kolizi v sobě zpracujte, zase bude brzy lépe. Nezapomínejte, že vás mají nadřízení za spolehlivé pracovníky.

Zdraví: Pochybnosti, které vám nedávaly spát, konečně pominuly a vám je dobře. Máte pocit, že jste zdraví a všichni to na vás vidí. Jste totiž najednou jako rozkvetli, což v zimě nebývá moc obvyklé. Nejpodstatnější je, jak se sami vnímáte, žádné drahé léky vás nemoci nezbaví. Ty mohou jen na chvíli zrušit akutní příznaky.

Vztah: Představíte-li si vztah mezi vámi a partnerem jako rozkvetnou zahradu, nesmíte se tady jen tak projíždět s buldozerem. Je třeba našlapovat opatrně, dívat se, kde kvete která kytička, abyste jí neublížili. Navíc byste pořád měli okopávat záhonky a likvidovat plevel. Plevel, to jsou ošklivá slova, která mezi vás nepatří.

Volný čas: Neuvažujete-li o dovolené v tomto ponurém čase, měli byste sáhnout po zeměpisné knize a procestovat alespoň v křesle vašeho domova celý svět. Výhoda je jednak, že ušetříte, ale můžete se podívat, kam chcete, neřešíte jazykovou bariéru a dozvíte se mnoho zajímavého, co by vám možná mohlo na místě uniknout.

Rada: Mírné pročištění těla není nikdy na závadu. Zkuste jíst místo běžných porcí menší. Nemusíte mít po každém jídle pocit, že byste se jenom někam odvalili a tam dvě hodiny spali. Jistě si pamatujete na starou pravdu, kterou říkávala už moje babička: Nežijete proto, abyste jedli, ale jíte proto, abyste žili.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 3, 9, 30, 41, 43, 49

Práce: Máte spoustu energie, daří se vám, ale místy tato energie přechází až do síly a ta zase do násilí. Měli byste ubrat, nebo přijde zastavení odjinud. Všechno, co děláte, by mělo být krásné a sladěné s úžasnou všeobjímající láskou, která je všude kolem nás. Teprve potom si vás určitě najdou zasloužené odměny.

Zdraví: Vzpomínáte na léto, kdy jste měli kontakt s klíštětem. Je možné, že řešíte reakci na kůži, která nemizí. Infikované klíště dokáže pořádně znepříjemnit život. Jestli si půjdete lehnout na pár dní do nemocnice na pozorování, berte to pozitivně. Odpočiňte si. Můžete přemýšlet od všem, co se kdy stalo a za co si můžete sami.

Vztah: Zamykáte svou minulost na klíč. Tím končí jedna etapa, ale nekončí život. Pokračujete dál, možná i slibujete, jak se polepšíte a co se už nikdy nestane. Každopádně máte vykouřit dýmku míru a odpustit všechno všem. Jdete do toho ale bez nadšení, jen tak, jako když musíte. Škoda, že už dlouho řídí váš život někdo jiný.

Volný čas: Rodiče, a nejspíš matka, si vyžádají vaši pozornost. Možná někde špatně stoupla a má nyní závažné zranění, vypadá to na nohu. Je-li to sádra, bude asi nějakou dobu nechodící. Měli byste se za ní vydat a navrhnout, aby byla několik dní u vás. Samozřejmě bude proti, ale vyslovit tento návrh musíte.

Rada: Milujete-li nějakého člověka, není nutné, abyste hned kalkulovali se sexuálními hrátkami. K tomu přijdete, máte-li k tomu přijít, postupně pomaloučku také, ale až časem. Vaše rychlost v těchto věcech by mohla způsobit spíše negativní vyznění vašeho snažení. Nic vám neuteče. Láska obchází kolem vás ve spirále.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 19, 22, 25, 29, 41, 48

Práce: Firma uspořádá předvánoční setkání pro jednotlivé pracovníky a jejich rodinné příslušníky. Jeden partner, který dorazí, vás zaujme natolik, že se rozhodnete v nestřežené chvíli jej oslovit. Nebojíte se problémů, tohle se ale jeví jako silnější než vy. Jindy takové metody nepoužíváte, těšíte se na dobrodružství.

Zdraví: Právě jako byste vypustili všechnu vodu z rybníka, který byl dosud mezi vámi dvěma. Vznikla tak podivná louže plná bláta, kam se nedá vůbec nohou stoupnout. Měli byste tady buď postavit most, anebo počkat, až se rybník zase napustí v přes zimu zamrzne. Ale v této chvíli je lepší nedělat vůbec nic.

Vztah: Objevíte dlouho ztracený klíček, kterým se dají odemknout srdce. Vyzkoušíte toto tajemství na svého partnera a nebudete se stačit divit, co se potom stane. Mezi vámi se zboří veškeré bariéry a narušená komunikace se zase rozjede. Věřte, že to myslí vážně, pravdu najdete jedině v jeho krásných očích. Tam se dívejte především.

Volný čas: Pokud si ještě uděláte chvilku, mohli byste se sejít s kamarádem. Už za několik dní budete v jednom kole. Dostanete se i na partnerské otázky, na erotiku a sex. Není ale nutné, abyste všechny problémy, které občas vnímáte mezi vámi a partnerem ventilovali mimo vás dva. Jsou věci, o kterých se venku nemluví.

Rada: Stanete-li se účastníky dopravní nehody, pokuste se uvažovat rozumně. Sice se vám může zdát jednodušší od havárie odjet, zvlášť pokud máte pocit, že se nic tak hrozného nestalo. Při zranění náhodného chodce nesmíte nikdy ujet. I tohle jsou osudové zkoušky připravené právě pro vás. Musíte se zachovat jako lidé.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla:  13, 20, 29, 36, 42, 46

Práce: Odměny se k vám ještě nechystají, vnímáte obrovskou tíhu, která na vás dosedla. Ohlížíte se zpět a chtěli byste zjistit, kde se stala chyba, co jste udělali špatně. Nejste si totiž ničeho vědomi. Ale věříte, že by mohla zase pravda zvítězit. Už se to ostatně několikrát potvrdilo. Nepřestávejte pracovat, i vy se dočkáte své sklizně.

Zdraví: Moli byste zaznamenat mírné potíže s dýcháním. U astmatiků to bude ještě poněkud vážnější. Zřejmě nastala smogová situace, potřebovali byste odjet někam na čistý vzduch. Tady vám to vyloženě nesvědčí. Ale finanční stránka není nejrůžovější, proto zůstáváte tam, kde jste. Měli byste ovšem na sebe být mnohem opatrnější.

Vztah: Děti nejsou jenom naplněním vztahu, jsou mnohem víc. Výchova nekončí s poslední plenkou ani s maturitním vysvědčením. Jste pro své potomky vzory na celý život, proto byste se k nim měli podle toho chovat. Jsou pro ně čitelná nejen vaše slova a gesta, ale brzy se naučí rozumět i myšlenkám, které nikdy nevyslovíte nahlas.

Volný čas: Stavíte-li dům, mohli byste být v těchto dnech poněkud zastaveni. Nejspíš se něco porouchá na technice, důležitý stroj nedojede na místo anebo nepůjde elektřina. Uvědomíte si přitom, kolik různých lidí se na tomto projektu podílí, aniž by o tom vlastně věděli. Jste součástí celku, všichni by měli pěkně spolupracovat.

Rada: Ne každý kritický sen, který se vám zdá, musí být hned vaším bubákem. Snové obrazy neodpovídají realitě za bdělého stavu, nemusíte se proto nijak děsit. Nemocnice se snu neznamená nevyléčitelnou nemoc, stejně jako údolí není konec života. Jsou to jen určité vlny, kterými si máte projít. Je dobré si své sny zapisovat.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 6, 14, 19, 21, 43, 49

Práce: Vypadá to, jako by nad vámi právě stoupala krásná hvězda. Naplňují se všechna vaše očekávání, máte vyšší ochranu na své straně. Všechno se vám daří. Naplnila se představa, kterou jste od počátku měli v hlavě a jen jste i konzultovali s nadřízeným. Již brzy se můžete těšit na odměny, které budou nyní velice zajímavé.

Zdraví: Kdybyste mohli po odevzdání svého projektu být několik dní doma, udělali byste pro sebe moc dobře. Jste nyní unavení a docela vyčerpaní. Ideální by bylo, kdybyste mohli zalehnout a jako medvěti prospat aspoň dlouhých nocí. To určitě nepůjde tak snadno, ale odpočinek potřebujete. Dopřejte si také hodně teplých tekutin.

Vztah: Váš vztah dlouhodobě připomíná pobyt v tunelu. Nikde žádné světlo, žádný čistý vzduch, jenom tma a zase jenom tma. Štěstí zůstalo spát někde daleko v minulosti, už ani nečekáte, že byste se s ním někdy mohli potkat. Docela jste rezignovali. Ale kdybyste se vydali tím tunelem ven, možná byste objevili časem i slunce.

Volný čas: Máte předvánoční nakupování docela rádi. Baví vás procházet velká nákupní centra. Necháváte se inspirovat nejrůznějšími reklamními akcemi, jdete vstříc veškerým slevám. Seznam dárků si nesepisujete, ale kupujete je tak, jak vás v obchodě osloví. Tohle je pro vás úžasné dobrodružství, jen mít s sebou dost peněz.

Rada: Děti mají nejrůznější nápady, zažívají spoustu toho, co vy nikdy nezažijete. Ale neměli byste je nechávat nikdy samotné. I když je berete s sebou na nákupy, věnujte jim neustále pozornost. V davu by se mohly jednoduše ztratit. Takové zážitky jsou pro ně hodně traumatizující a nechávají v nich stopy hodně dlouho.

 

© Wahlgrenis   24.11.2008


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.