wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 25. - 31. srpna 2008             

 
Po 25.8.2008 Út 26.8.2008 St 27.8.2008 Čt 28.8.2008 Pá 29.8.2008 So 30.8.2008 Ne 31.8.2008
Magický ornament: 27. srpen 2008 Magický ornament: 28. srpen 2008 Magický ornament: 29. srpen 2008 Magický ornament: 12. leden 2008 Magický ornament: 13. leden 2008

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 5, 10, 12, 17, 21, 47

Práce: Je možné, že vás zastihne krize, a můžete i litovat, že jste vůbec do toho šli. Naštěstí si ale brzy uvědomíte, co je za vámi a odkud přicházíte. Problémy v sobě záhy vyřešíte. Nemá smysl hned začít bojovat, ale spíš pochopte, jaké jsou ve firmě přesné postupy. Těch se do budoucna držte, neudělejte chybu. Všechno si zpočátku zapisujte.

Zdraví: Ještě stále je ve vás spousta energie, stačí vám spát jenom několik hodin a přesto jste odpočinutí. Pro svůj dobrý pocit byste mohli zajít do lesa a tam se důkladně nadýchat pravého lesního vzduchu. Taková vůně jehličí není vůbec špatná. Sedněte si chvilku na měkký mech a poslouchejte zpěv ptáků. Při troše štěstí uvidíte srnku.

Vztah: Ne každý muž musí být proutník a ne každá žena musí být zmije jedovatá. Každý je originál a není krásnější hra než tahle tajemství prozkoumávat. Nedělejte si předem předčasné závěry, neodsuzujte člověka, když ho ještě neznáte. S partnerem si udělejte příjemný večer, můžete uvařit nezvyklou večeři a nezapomeňte na romantické svíčky.

Volný čas: Rozhodujete se pro zásadní přestavbu vašeho domu. Malování nebo tapetování bude nejspíš tím nejmenším. Všechno jste si už předem důkladně rozmysleli, víte přesný postup a máte i všechny potřeby. Budete muset ještě počítat s dalšími výdaji, ale výsledek za to rozhodně stojí. Bude to po delší době konečně dílo, kterým se budete moci pochlubit.

Rada: Je moc těžké přijmout osudový úděl. Obvykle se lidé snaží s osudem bojovat, kličkují a vymýšlejí nejrůznější úhybné manévry. Přesto není možné utéct nebo se někam schovat. Co si člověk prožít má, před tím neuteče. Mnohem lepší je naučit se chápat jisté karmické zákonitosti a také s nimi umět žít. Ale není to vůbec jednoduché.

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 1, 5, 28, 44, 45, 48

Práce: Neupozorňujte na sebe víc, než je nezbytně nutné. Plňte si rozpracované úkoly, přibírejte si jen to, co opravdu zvládnete. Pozor na kolegy. Laťku si ale příliš nezvedejte, čekají na každou vaši chybu, aby se právě oni posunuli výš. Šplhání po vašich neúspěších je pro každého zainteresovaného levnou zábavou. Neotvírejte jim zbytečně zadní vrátka.

Zdraví: Šetřete si své nohy, hlavně kolena by se vám mohla ozvat. Dlouhé túry by byly v těchto dnech příliš zatěžující. Zvolte aktivity, které jsou spíše odpočinkové. Dobře vám udělá plavání ve vyhřáté vodě v moři, případně ve vlastním bazénu na zahradě. Dopřejte si chlazené nápoje, ale s ledem to nepřehánějte. Chraňte se před sluncem.

Vztah: Pokud nejbližší člověk navrhne program, který vám nebude vyhovovat, neměli byste se jenom podrobovat. Diskutujte, třeba najdete něco vhodnějšího, co zaujme oba. Nikdo by neměl být ve vztahu tím, kdo práská bičem, a ten druhý by se neměl bát v koutku. Jenom přímý a rovnoprávný vztah může mít perspektivu do budoucnosti.

Volný čas: Jestli si najdete čas ve svém nabitém programu, mohli byste zavítat do jeskynních prostor. Uvědomíte si tam, jak jsou některé procesy, ač je to zvláštní, zcela nezávislé na lidském tvoření. Hlavně krápníky dokáží vytvořit úžasné scenérie, které působí až pohádkově. Přijměte pokorně pozvání do těchto míst, našlapujte tiše a opatrně.

Rada: Stane-li se, že začnete propadat depresím, že nic v životě nemá smysl, je čas, abyste se dotkli něčeho velkého. Zajděte za známým s proberte s ním, jak se má. Až se budete loučit, stejně pochopíte, že každý má svoji cestu, nikdo nemůže druhého posunout, nikdo nerozumí a neví. Teprve až odrazem od úplného dna dokážete vzlétnout do oblak.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 15, 16, 19, 35, 40, 49

Práce: Měli byste na sebe v zaměstnání upozornit. Je čas promluvit se šéfem. Je pravděpodobné, že si vás sám zavolá a navrhne zvýšení vašeho platu. Patříte mezi spolehlivé pracovníky a máte vynikající výsledky. Peníze k vám přicházejí hned z několika stran, můžete si konečně už dávat něco stranou. Už dlouho jste si neudělali radost.

Zdraví: Přepadly vás bolesti krku a úporný kašel. Přestože je léto, vy byste nejraději zalezli do postele a dlouho z ní nevylezli. Tohle ovšem nebude možné, proto se rozhodnete pro vlastní léčku. Čaje s citronem a medem vás mohou zpočátku uspokojit. Ale ke konci týdne se rozhodnete navštívit lékaře a požádat o léky, které by vám pomohly.

Vztah: Nevymýšlejte předem žádné katastrofické scénáře, když je nad vámi krásná modrá obloha a svítí slunce. Ne všechno musí skončit špatně, nezoufejte, když jste teprve na startu. Věřte v druhého člověka, důvěřujte. Láska je nekonečný příběh, nesmíte do něho vplétat nenávist a klást si nějaké podmínky. Milujte a budete i vy milováni.

Volný čas: Sluneční paprsky nejsou v těchto dnech pro vás nejideálnější. Měli byste pobývat v chládku a dost důležitá je pro vás tekoucí voda. Řeka s jejím chladivým proudem nebo krásné vodopády nemusí být nutně jenom místem ke koupání. Měli byste sem zajít a na okamžik spočinout alespoň pohledem v chladivém říčním proudu.

Rada: Máte strach z nových začátků. Bojíte se předem vlastního zklamání, litujete se, ač zatím nemáte nejmenší důvod k pochybám. Nerozjet příběh jen proto, že by mohlo jednou skončit, je zbabělé. Máte v těchto okamžicích myslet nejen na sebe, ale i na toho druhého. Nechtějte zabít něco, co se ještě ani nemělo šanci narodit.

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 4, 17, 18, 39, 47, 49

Práce: Na pracovišti se budou řešit nové normy, smlouvy nebo jiné listiny. Nějak se na tom budete také podílet. Hlavně dohlédněte, aby nedošlo k nějakým chybám, které by se v další fázi složitě odstraňovaly. Jste spolehliví, neměli byste nyní klamat. Bude to důležitá práce. Na nic jiného byste myslet neměli. Zábava bude muset počkat.

Zdraví: Docházejí vám další souvislosti kolem vaší podivné nemoci. Měli byste dát větší prostor přírodní léčbě. Bylinkové čaje na pročištění celého organismu jsou jen jednou stránkou mince. Také by bylo dobré omezit kouření a jiné škodlivé látky, které používáte prakticky jen z nudy. Omezte také rozhodně maso a uzeniny.

Vztah: Těhotenství někdy může hodně zamotat hlavu. Miminko se může ohlásit v době, kdy máte zcela jiné plány. Ovšem neměli byste se rozmýšlet, zda mu máte dát prostor. Nový život má žít. Člověk přijímá nového tvorečka jako dar, nesmí se nikdy proti němu stavět negativně. Pak totiž často už žádná další naděje nepřijde.

Volný čas: Úmrtí v rodině bývá vždy tragické. Ovšem někdy odchází z tohoto světa i zvířátko, domácí mazlíček, kolem kterého všichni skákali. Měli byste v takových chvílích zachovat pietu. Když už se děti rozhodnou udělat hrobeček, měli byste s nimi spolupracovat. Uvědomíte si vzájemné sladění. I smrt je součástí života.

Rada: Možná jste si jako malí psali deník. A možná byste ho snad ještě našli. Máte-li možnost prolitovat ten starý sešit a číst si vaše věčné pravdy, jste nyní mnohem bohatší. Najednou se tak ocitáte v oněch dnech a s oněmi lidmi. Znovu prožíváte všechny ty dětské křivdy a trápení. Dětský svět je jiný. Škoda, že jste už dospělí.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 3, 5, 10, 20, 42, 47

Práce: Stále máte v práci úžasně plodné období. Možné jsou další nabídky nebo přicházejí noví klienti. Každopádně se nenudíte, máte pořád co dělat a cesta před vámi je krásně nalinkovaná. Nadřízení ve firmě už vás nechávají zcela samostatně pracovat, můžete si dovolit občas i menší výkyv a tolerují vám soukromé hovory.

Zdraví: Opatrní buďte zvlášť venku, kde byste se mohli zdržet při větrné bouři. Právě na konci prázdnin mohou být pro člověka nebezpečné. Chraňte si oči, ale raději se rychle schovejte. Také vodní toky nebudou právě ideální pro procházení se v jejich přímé blízkosti. Neriskujte a nespoléhejte na to, že vám se nic stát nemůže.

Vztah: Nepřichází-li k vám miminko, určitě byste neměli závidět lidem z vašeho okolí, kteří už s kočárkem jezdí. Přejte každému lásku a ona si potom najde cestu i k vám. Je těžké vysílat jenom krásné pozitivní myšlenky, ale můžete se o to alespoň pokusit. Partnera tohle trápí stejně jako vás, ale nedává to tolik najevo.

Volný čas: Někdy přemýšlíte, jestli vaše ruce jsou opravdu určeny jenom na uklízení. Jste zakleti do uklízecích stereotypů, jako by to nikdo jiný kromě vás neuměl. Najděte si rychle jiný smysluplný program, nebo vám tyhle převozníkova vesla zůstanou navěky. Jakmile se osvobodíte, někdo další vaši štafetu převezme.

Rada: Lákají vás jeskyně, v kterých přebývali v dávných dobách poustevníci. Byli byste daleko od lidí jenom ve svém světě, živili byste se lesními plody a hlavně by vás nikdo nezlobil. Bohužel tohle asi zrealizovat nepůjde. V jeskyni byste moc dlouho nevydrželi, technický svět nám daroval mnohé vynálezy, ale také jsme trochu zapomněli žít.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 5, 6, 12, 38, 44, 46

Práce: Práce pro vás určitě není nudnou a stereotypní činností, naopak. Takhle byste to nikdy nechtěli. Proto vás ostatně také tolik baví, proto se po dovolené zase těšíte na své projekty i na některé kolegy. Rádi poznáváte nové věci, nebojíte se jít vstříc náročnějším výzvám. Každý den se stáváte lepšími, pořád se něco učíte.

Zdraví: S návratem z dovolené byste měli být hodně opatrní. Určitě se nevracejte na poslední chvíli. Silnice budou plné nezodpovědných řidičů, před těmi se mějte na pozoru. Bylo by jistě zbytečné komplikovat si začátek nového školního roku jednáním s policií nebo dokonce v nemocnici s personálem na chirurgii.

Vztah: Jakmile mezi vámi přestane znít stejná písnička, blíží se krize. Pokuste se naladit s partnerem na společnou notu. Můžete zajít na koncert nebo si doma pusťte něco staršího, co jste dříve spolu rádi poslouchali. Nedohadujte se nad tím, co není k poslouchání, to je zcela zbytečné. Hledejte, co vás spojuje, ne čím se lišíte.

Volný čas: Každý během života hrajeme stovky různých rolí, v jiných převlecích a také s jinými herci. Vždy je třeba se přeladit právě podle toho, s kým máte další výstup. Vám nedělá problém komunikovat s lidmi. Mluvte, vždy máte o čem. Hlavně si nikdy nenechávejte nic na později. Bohužel někdy se toho už nemusíte dočkat.

Rada: Písek jako stavební materiál je výborný možná pro děti předškolního věku. Postaví si nádherný hrad s cimbuřím a vodním příkopem. Vy byste ale měli uvažovat, že déšť, který v noci přijde, zboří věže a okna smyje. Druhý den potom najdete smutnou hromádku čehosi, ale hrad už to nebude ani náhodou.  

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 3, 15, 19, 24, 32, 33

Práce: Prokážete před větším množstvím lidí, možná na poradě, že jste skutečně nejlepší. Vystoupíte s argumenty, které nikoho jiného nenapadly. Zpracovali jste výsledky svých minulých projektů, které se váží na vaši současnou práci ve firmě. Je to posun, který vás může dostat na řídící pozici, pokud nebudete zbytečně skromní.

Zdraví: Bolest hlavy za očima může být docela nepříjemná. Nejspíš budete muset vyhledat lékaře, abyste vůbec mohli fungovat. Je to ale pouze důsledek tlaku, který je na vás vyvíjen. Potřebujete hodně tekutin a samozřejmě i odpočívat. Kolegové k vám nejsou upřímní, budete si na ně muset dávat větší pozor.

Vztah: Mezi vámi a partnerem je pravděpodobný nový začátek, který budete řešit přes úřady. Všechno se ale děje tak, jak má. Nemusíte mít strach. Začínáte-li stavět, je právě teď ideální doba. Uvažujete-li o úpravách domova, rozmyslete si hlavně detaily. Snad nejvíce důležité je, abyste se shodli v barevném řešení

Volný čas: Opatrně na cestách, kdy se pohybujete na silnici. Nemusíte být nutně za volantem nebo jako spolujezdci. Nebezpečí totiž hrozí i chodcům na přechodech. Nikdy nevíte, co řidič v autě, které se na vás řítí, momentálně prožívá. Nepozornost řízení to nemusí být vždy, někdy i za volantem může třeba selhat srdce.

Rada: Měli byste se snažit komunikovat s cizinci, když mají potíže. Ukázat cestu v mapě není složité, i když třeba neumíte plynně cizí jazyk. Nejpodstatnější je přitom uvědomit si sami sebe. Nezapomeňte na vlastní hrdost. Láska k vlasti by měla z vás být jasně čitelná při každém vašem slově.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla: 17, 22, 26, 33, 35, 44

Práce: Před začátkem nového školního roku bude ve firmě zásadní jednání, z kterého se dozvíte, jak na tom jste. Někteří kolegové budou pověřeni jinými úkoly, vy očekávejte odměny a další vyšší fázi na svém projektu. Sblížíte se s kolegou, který teprve nedávno nastoupil. Máte mu ještě v budoucnu mnohé předat.

Zdraví: Zastavili jste si v sobě průtok energie, hůř se vám dýchá. Cítíte často tlaky v hlavě, máte pocity na omdlení a chybí vám vzduch. Potřebujete rychle na delší čas do přírody. Maximálně vnímejte lásku druhého člověka, měla by skrz vás proudit. Tím se zase nastartujete. Není-li vedle vás nikdo druhý, naučte se těšit na nový den.

Vztah: Krátké odloučení vztahu prospěje, protože pak se jeden na druhého můžete těšit. Ale nechtějte se nikdy tvářit jako vítězové, vždy byste měli mít rovnoprávný vztah. Nejste něco víc než váš partner, naučte se pořád jen dávat lásku. Nechtít nic na oplátku a ani nezkoumat, kolik jste jí ž dali. Láska se nedá zvážit, láska jenom je.

Volný čas: Není vhodná doba na návštěvy. Pokud je to možné, všechny domluvené akce si přeložte. Ani k lékařům se moc nechystejte, přeobjednejte se. Raději buďte doma a s nikým se nekontaktujte. Udělejte si individuální program jenom v rámci vaší rodiny. Někdy je lepší, když jste úplně sami. Čtěte si nebo se dívejte na televizi.

Rada: Každé miminko, které do vaší rodiny přichází, je poklad. Dospělí jsou odpovědní za jeho radost a první úsměvy. Časem z něho vyroste člověk, který jednou odletí z rodného hnízda. Ale vždy bude mít jenom jedny kořeny, právě tady u vás. Tak jako on je váš, vy jste jeho. I kdyby se dělo cokoli, nesmíte toto pouto zrušit.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 4, 5, 33, 34, 35, 48

Práce: Sklízíte konečně plody své práce a nechcete se ničím dalším rozptylovat. Víte, že tohle byla správná cesta, Spolupracovníci vás jen těžko nalákají na posezení po pracovní době. Máte hlavu plnou nových informací, které musíte zpracovat, nechcete se bavit jejich hloupými vtipy. Právě pro vás rozkvetla nádherná zahrada.

Zdraví: Sice se opakovaně ptáte, co vám vlastně je, ale odpověď nepřichází. Možná všichni kolem vás řeší nějaké zdravotní komplikace, tak je vám až podezřelé, že vám nic není. Jste ve věku, kdy by to už bylo pravděpodobné, proto se stále prohlížíte a zkoumáte, kde se co objeví. Tohle není pravidlo, buďte rádi, že jste zdraví.

Vztah: Nemáte sílu vnášet do vztahu mezi vámi a partnerem nějaké argumenty. Jste smíření s tím, co se kolem vás děje, nevidíte důvod, proč to nějak měnit. Silnější ve vztahu je v tuto chvíli muž, který přichází s nabídkou programu, co byste mohli dělat. Prospělo by vám společné plavání, kde je prostor i pro erotická objetí.

Volný čas: Pomalu už je čas vracet se z dovolené domů, děti se mají zklidnit před nástupem do školy. Letadlo jako dopravní prostředek byste si ale měli rozmyslet a pokud jste někde, odkud se jinak než letecky nevrátíte, nechte to určitě na příští týden. Technické komplikace by mohly nastat ve vzduchu, riziková jsou křídla.

Rada: Jednáte-li s úředníky, připravte se na jiný svět, než na který jste běžně zvyklí. Ti totiž mají svůj svět formulářů, musí dodržovat přesné kroky, které jim předtím někdo ukázal. Málokdo z lidí pracujících za přepážkou má své srdce. Je to těžké, ale nevyhnete se jim, i když byste rádi. Denně se něco nového učíte.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 1, 12, 13, 29, 44, 47

Práce: Přestože jste si minulý týden mysleli, že personální výměna ve firmě bude v pořádku, nyní víte, že je všechno jinak. Nový nadřízený začíná používat zcela nové metody, kterými ale nedosáhne větší pracovní výkon kolektivu. Všichni jsou jeho podivnými pokusy lépe evidovat docházku šokováni. Práce se dostává na vedlejší kolej.

Zdraví: Buďte opatrní na srdce, je horko, zůstávejte raději v chládku. Vyhýbejte se přílišné zátěži, nechoďte ven bez pokrývky hlavy. Potřebujete hodně tekutin, ale především klid. Schody tentokrát nechte stranou, jeďte výtahem, ani vyjížďky na kole by nebyly pro vás právě ideální. Šetřete se, srdce je váš jediný motor, musí fungovat.

Vztah: Vycházky v horách mohou být romantické, ale za tmy byste už měli být zpátky. Zvláště v zahraničí, kde nemusíte znát všechna zrádná zákoutí, si dávejte pozor. Zůstávat přes noc i když s partnerem na neznámém místě v horách je o život. Hlídejte si slunce, aby bylo pořád nad vašimi hlavami a pamatujte na návrat.

Volný čas: Návštěva prarodičů před začátkem školního roku je docela v pořádku. Povyprávíte si, kde jste strávili dovolenou a dozvíte se také, jak se mají oni. Čas sice běží pořád stejně, ale je důležité nezapomínat, že nejste na světě sami, že se máte kam vracet a že máte stále jedny kořeny, které vás drží na neviditelném provázku.

Rada: Nesmíte v životě závodit s nikým a ničím. Nemohli byste vyhrát. Daleko lepší je naučit se plout bez omezení v prostoru a času. Tajemstvím je pochopení toho, co od života očekávám a co mu na oplátku nabízím. Není možné jenom něco pořád přijímat, ale na druhou stranu nic nedávat. Největší cenu má srdce na vaší dlani.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla: 5, 6, 13, 18, 38, 45

Práce: Budete se muset více zaměřit na oblast směřující ven z firmy, ke klientům, zákazníkům, obchodním partnerům. Máte zvýšit obrat nebo zintenzívnit vlastní zaujetí pro výsledný efekt. Sice pro vás to bude poněkud náročnější, přibydou jisté povinnosti, ale záměr se podaří naplnit. Potom se můžete těšit i na odměny.

Zdraví: Pokud vám osobně není dobře, nesmíte to na nikoho druhého svalovat. Není to ničí vina. Kdybyste byli indiáni, někam byste si zalezli a tiše tam trpěli, ale dobře víte, že takovou odvahu nemáte, tak znepříjemňujete život ostatním. Musejí snášet vaše nářky a utěšovat vás, že zase bude lépe. Měli byste se už vzpamatovat.

Vztah: Láska se nemá ukazovat ostatním, nevystupujte s partnerem na pódium, aby vás celý svět viděl. Tento cit je jenom váš, měli byste si ho hýčkat a považovat ho trochu za své tajemství. Není to věc, kterou byste se mohli přátelům chlubit, není trvalá, může si odletět a vám potom zbydou jenom oči pro pláč. Užívejte si jí, ale sami.

Volný čas: Před začátkem školního roku si projděte adresy svých známých a ujistěte si, že o každém něco víte. Měli byste zůstat v kontaktu, nikoho nepouštějte do propadliště dějin. Máte-li pocit, že jste s někým už dlouho nemluvili, ozvěte se mu. V době mobilních telefonů nic není nemožné. Třeba i on vás rád uvidí.

Rada: Zastavit na místě vozidlo, které řídíte, není vždy úplně jednoduché. Vždy je tam jistá brzdná dráha, během které se může stát cokoli. Jezděte tak, abyste měli brzdný pedál vždy pod kontrolou. Rychlost není nikdy dobrá kamarádka. Zkouší, co vydržíte, a buďte si jisti, že v takovém závodě byste nikdy nevyhráli.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 1, 2, 15, 16, 24, 31

Práce: Vaše pracovní projekty mají reálný základ, nenamlouváte si nic, co by nebyla pravda. Budujete ze správného stavebního materiálu, používáte obvyklé metody a navíc posloucháte svůj vnitřní hlas. Necháváte se zvolna navádět na další cestu, nic nelámete přes koleno, všechno jde krásně volným tempem.

Zdraví: Všechno, čím si chcete prospět po zdravotní stránce, by mělo být především v pohodě. Nesmíte si ničím přidělávat žádné násilí, ať už se jedná o oblečení, které vám je nepohodlné, boty, které vás tlačí, nebo třeba diety, při kterých máte hlad. Netrapte se ničím, buďte k sobě maximálně milí, tělo se vám potom odmění.

Vztah: Nepokoušejte se mezi vás a partnera vnést nějaké účetní metody, vaše finance by měly být jinde, než je vaše láska. Nezáleží na tom, kdo z vás více vydělává a aby se podle toho hodnotilo, co si zaslouží. Láska by měla být všude kolem vás jako nekonečný prstenec. Peníze jsou nutné k zajištění chodu vaší domácnosti.

Volný čas: Občas je dobré udělat něco, co jste dosud neudělali a z čeho máte možná i docela strach. Vybočte trochu z běžných stereotypů a rozhodněte se. Nemusí to být zrovna skok na gumě z mostu, ale už jistě dobře víte, co vás láká. Neříkejte si, že jste na to příliš staří nebo mladí, ale udělejte si už konečně radost.

Rada: Není moc dobré dávat dětem dnes a denně nějaké rady nebo ponaučení. Sice je dobré, aby věděly, že vás mají na své straně, ale životem si stejně musejí projít samy. Mohou mít třeba i zvláštní nápady, ale nesmíte je posunovat tam, kde být nechtějí. Časem by se z té vaší ideálně nastavené cesty stejně vrátily na tu svou. 

 

© Wahlgrenis   23.8.2008


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.