wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 4. - 10. srpna 2008             

 
Po 4.8.2008 Út 5.8.2008 St 6.8.2008 Čt 7.8.2008 Pá 8.8.2008 So 9.8.2008 Ne 10.8.2008
Magický ornament: 4. srpen 2008 Magický ornament: 5. srpen 2008 Magický ornament: 6. srpen 2008 Magický ornament: 7. srpen 2008 Magický ornament: 8. srpen 2008 Magický ornament: 12. leden 2008 Magický ornament: 13. leden 2008

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 16, 17, 18, 30, 36, 42

Práce: Budete poprvé konfrontováni s novou skutečností. Narazíte na fakta, která jste dosud nepotřebovali nebo neznali. Budete si je muset nyní doplnit, nejspíš formou kursů nebo zahraniční stáže. Hlavně nepropadejte pocitům, že to nezvládnete. Jste schopní a navíc dobře víte, na co máte. Nenavrhujte žádné organizační změny.

Zdraví: Jako byste si už dlouho koledovali, nyní musí přijít definitivní účtování. Připravte se na zhoršení potíží, které se už tvářily jako vyřešené. Propuknou najednou v celé své maximální velikosti, že se nebudete ani stačit divit. Konečně začnete uvažovat reálně, uděláte definitivní škrty v životě. Co tam nepatří, jednoduše zrušíte. Moc se vám uleví.

Vztah: Nejste ke svému partnerovi příliš upřímní, to si přiznejte. Máte nasazenou svoji masku, což vám docela vyhovuje. Říkáte jen to, co chce slyšet, ostatní si necháváte chytře pro sebe. Jsou tajemství, která byste neřekli ani na smrtelné posteli. Hýčkáte si je v těch nejtajnějších skrýších a utíkáte k nim, když je vám ouvej. I takové chvíle prožíváte.

Volný čas: Kombinujete-li schůzku s člověkem, kterého ale váš partner nemusí, zkuste to udělat tak, aby se hlavně nepotkali. Takové setkání a pohled z očí do očí dokáže udělat ve vztahu pěkný problém. Teprve pak byste museli spoustu věcí vysvětlovat. Lépe se žije s čistým štítem, nemusíte si totiž hlídat, jakou lež jste komu řekli, kdy a v jaké souvislosti.

Rada: Člověk se může snažit, jak bude chtít, ale nikdy se mu nepodaří dostat vodu v řece zpět k prameni. Řeka si teče svým klidným tempem stále stejným směrem, člověk se maximálně může na tento pohyb dívat nebo se svést na lodičce. Snaha o jakýkoliv jiný směr nebo postup je marná. Přesto se mnohokrát snažíte o věci, které naprosto nemohou vyjít.

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 17, 27, 29, 33, 35, 38

Práce: Při jednání před větším množstvím lidí byste mohli vyslovit názor, který může ostatní dost šokovat. Raději si všechno předem pořádně rozmyslete a nemáte-li kolegy na své straně, mlčte. V tuto chvíli ještě neuvažujte o reorganizaci firmy. Smiřte se se stávajícím stavem. Ještě nějakou dobu budete muset vydržet.

Zdraví: Musíte se vnitřně sladit, jste příliš rozrušeni událostmi, které vás potkaly. Jste jako neustále se točící spirála, kruh vás uzavírá, omezuje, stahuje. Ideální by byla jóga, abyste se dokázali zklidnit. Měli byste přijít na nové myšlenky. Nemáte-li možnost docházet do kurzů jógy, vyjeďte si k blízké vodní ploše a chvíli na břehu meditujte.

Vztah: Ve vztahu byste nikdy neměli zavádět účetnictví a zkoumat, co jste kdy vašemu partnerovi dali nebo kolik času jste s ním byli. Tady nejsou žádné hranice, žádné mantinely, všechno je nekonečné a všechno je zadarmo. Neobracejte mince v dlani, neptejte se, kdy se k vám zase vrátí. Žijte víc pro tuto chvíli, vnímejte maximálně přítomnost.

Volný čas: Zvažujete-li právě svůj odjezd na dovolenou, rozmyslete si, jestli skutečně musíte do vybraného místa letět. Letadlo totiž není příliš bezpečné. Mohl by naprosto nelogicky a proti všem fyzikálním zákonům zklamat motor anebo se ulomí křídlo, i když jeho životnost by podle techniků měla být několikanásobně delší. Z letadla se těžko vystupuje.

Rada: Do srdce druhého člověka nikdy nevidíte. Vsaďte na jedinou kartu a dávejte všechno, co ve vás je. Nedůvěra do vztahu nepatří, buďte k partnerovi milí. Když vás náhodou zaskočí náznaky, z kterých se dá číst, že je u něho něco jinak, nepředpokládejte ani náhodou, že nejste milováni. Nepochybujte o tom a naopak dávejte stále víc své lásky.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 11, 15, 29, 36, 39, 40

Práce: Odpočinek vám prospěl, vracíte se zpět ke své práci. Jste trpěliví, jdete postupně dál krok po kroku. Nejspíš se budete podílet na zaškolení nového kolegy. Jste schopní a umíte předávat informace tak, že jsou pochopitelné. Kolega zatím trochu tápe, ale časem by vám mohl tuto službu oplatit. Je odborníkem zase na jiné věci.

Zdraví: Ještě nejste zcela v pohodě. Mezi vámi a vnějším světem se vytvořila bariéra, což není nic zvláštního. Má to tak každý, jenomže u vás to už trvá docela dlouho. Problémy s ušima už odeznívají, ale dobře vám ještě není. Každá nemoc je výkřik duše, proto zkoumejte, kde se stala chyba. Tohle byste měli pochopit úplně sami, je to jasné.

Vztah: Nepokoušejte se o násilnou formu seznamování. Inzeráty a pochybné seznamky na internetu nejsou pro vás. Na těch se neseznamují osoby, které by vás mohly zajímat, je to spíš způsob na trávení volného času, zábava. Na vás čeká úžasná láska, ale potkáte ji v přirozeném prostředí, kde hlavní roli budou hrát vaše oči. Takové oči nepřehlédnete.

Volný čas: Zaposlouchejte se do krásné hudby. Však víte, co vám udělá dobře. Měli byste trochu plout na jejích vlnách, dostat se jinam. Udělejte si příjemnou chvilku a dopřejte si takovou zvláštní radost. Zastavte se v tom běžném každodenním shonu. Vždyť už si to zasloužíte. Nedělejte vůbec nic a nechte se hýčkat těmi krásnými tóny.

Rada: Jste už několik týdnů jako kus dřeva. Máte problém se usmát, celý svět je najednou černý. Zapomeňte už na minulost a jděte vstříc novým dnům. Usmějte se na malé děcko, pohlaďte psa, promluvte s babičkou na přechodu. Každý den můžete zažít spoustu drobných miniaturních radostí, jen se nepoddávejte smutku.

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 12, 18, 21, 32, 39, 45

Práce: Dostali jste se nad věc, už se pracovními problémy tolik netrápíte. Pochopili jste, že co se má stát, se stejně stane. Nelze nic ovlivnit násilím. Je možné, že v těchto dnech budete podepisovat zásadní smlouvu nebo aspoň dodatek, ve hře budou vaše větší kompetence a snad i peníze. Nechte se překvapit.

Zdraví: Ztrácíte energii, každý váš krok je těžký, jako byste na nohou měli uvázány těžké ocelové koule. Nic nepomáhá, rádi byste všechno zaspali, ale ani s tím spánkem to není jednoduché. V noci se probouzíte a stále tušíte, že ještě není všemu konec. Obáváte se, aby za těmi stavy nebylo něco mnohem vážnějšího.

Vztah: Budou se dít zajímavé věci. Partner vás potěší dárkem nebo květinou, i když to jindy nebývá jeho zvykem. Dá vám vědět, že na vás také občas myslí. Měli byste uvěřit a aspoň se trochu usmát. Není pro něho snadné dívat se na váš neustále utrápený obličej. Zkuste to jednou jinak, začněte úsměv cvičit ráno před zrcadlem.

Volný čas: Vaši hru s neznámou osobou přes internet jste možná rozehráli trochu víc, než jste původně chtěli. Každopádně jste se už setkali. Tady jste hned z počátku měli naplánováno odkrýt karty a všechno ukončit, jenže náhoda tomu chtěla jinak. Snad to byl pohled, který vás zaujal, možná držení těla nebo vůně. Ale nedokázali jste říci ne.

Rada: Když jste sami, samozřejmě na mysl přicházejí také tragické myšlenky. Nechce se vám pracovat, nechce se vám ale ani jít za zábavou. Máte pocit, že vás nikdo nemá rád a proto život ztrácí smysl. Tohle ale není tragédie, tragédií naopak je to, když se těmto myšlenkám poddáte a stanete se zcela nesvéprávnými. Začněte jinak.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 12, 18, 39, 41, 46, 48

Práce: Vaše úkoly se stávají náročnějšími. Jako byste teprve teď pořádně začali, dosud to byla jenom hra. Není to ale divadlo, co se kolem vás rozehrává, ale opravdový život. Máte kostým, roli umíte, nemusíte mít strach předstoupit před ostatní. Uvidíte, že vám nakonec ještě zatleskají. Už jste mnohokrát dokázali, že ve vás něco je.

Zdraví: Uvolnili jste všechny zábrany, které ve vás byly. Dokonce jste omezili tolik destruktivní vliv techniky na váš život. Je to zvláštní, ale plujete po správném cestě, necháváte se unášet a nic vám nechybí. Sladili jste všechno, co dosud dělalo problémy. Odstranili jste i závory, které blokovaly správný průchod energie.

Vztah: I kdybyste se ocitli na okraji společnosti, bez střechy nad hlavou a jediné koruny v kapse, dobře víte, že máte vedle sebe člověka, který vás takto nenechá. Partner je vám obrovskou oporou v životě. Ovšem měli byste se chovat tak, aby se nic tak tragického stát nemělo. Máte naštěstí zdravý rozum, víte co smíte a co ne.

Volný čas: Zase jste v té správné kondici, můžete si dovolit i větší zatížení. Dokonce byste mohli vyhrát důležitý závod, patříte-li mezi vrcholové sportovce. Máte za sebou dostatečnou přípravu, soupeři na tom jsou trochu jinak. Bojujte, dobře víte, jaké medaile vám ještě chybí. Snažte se, diváci vám fandí a vy dobře víte, že jste nejlepší.

Rada: Nemá příliš smysl budovat si stavbu z písku, papíru nebo karet. Zkoušeli jste to jako děti. Dobře víte, že její životnost nebude dlouhá. Zvažte, jestli všechny vaše plány mají reálný základ. Lepší je vrátit se o měsíc zpět a začít s novým stavebním materiálem, než po letech plakat, když se vám stavba bortí.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 1, 14, 16, 24, 32, 45

Práce: Zvyšovat hlas se nevyplácí, i když jste k tomu vyprovokováni. Hádka by mohla odradit potencionální klienty nebo obchodní partnery. Naučte se ovládat, chovejte se tak, abyste se za své chování nemuseli nikdy omlouvat. Dodržujte pravidla správného chování, vůbec to nebolí, a naučte se rozdávat úsměvy.

Zdraví: Ještě vám nebude nejlépe. Jste trochu rozladěni, nelíbí se vám to. Ale jakmile si v sobě uděláte pořádek, bude vám lépe. Můžete pít kopřivové čaje na pročištění krve, ale také určitě omezte uzeniny a maso. Kdybyste se naopak pár dní zaměřili pouze na ovoce a zeleninu, udělali byste pro sebe moc dobře.

Vztah: Pomalu se k vám vkrádají pochybnosti, vnímáte zvláštní stav, jako by váš partner nebyl tím, za koho ho považujete. Sice vám tady stále znějí krásné tóny, ale mají podivnou mollovou ozvěnu. Vám to zní jako zrada, ale jisti si nejste. Očekáváte, že problém se teprve ukáže v celé své kráse. Měli byste ale zbrzdit.

Volný čas: Neodtahujte se od svého partnera, nyní mají vzájemné doteky a projevy sympatií vůbec svůj význam. Sledujte hlavně oči, jestli tam neobjevíte střípek nějakého úniku jinam. Snažte se být také hodně něžní. Nepočítejte s problémem tam, kde prakticky není. Je důležité, abyste neusínali dřív, než váš partner ulehne.

Rada: Nic v životě není náhoda. Každý člověk, kterého jakoby náhodou potkáte, máte potkat. Poslouchejte dobře, co vám říká. Všechno je podivně řízeno a sladěno tak, abyste se čas od času dostali na křižovatku a sami si zvolili další cestu. Pokud si nevyberete dobře, dostanete časem další šanci. Člověk se celý život učí pochopit. 

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 5, 18, 29, 43, 46, 49

Práce: Mohli byste být nadřízeným pochváleni, soustředíte se na svůj projekt. Vaše pozornost se netříští do více směrů, proto se vám tak daří. Nedělejte nyní nic, co by vás mohlo odvádět jinam. Omezte i soukromé telefony a jiné své záležitosti v pracovní době. Stále vás sledují neviditelné oči vašich nadřízených.

Zdraví: Nedělejte nic násilného, co by vás v něčem omezovalo nebo stresovalo. Najděte si přijatelnou zlatou střední cestu. Neubližujte si. Brzy pochopíte, že tohle je nejjednodušší řešení, jak se zbavit veškerých zdravotních komplikací. Neuvažujte o skoku z mostu na gumě, ani padák by nebyl vhodný. Dělejte si jenom radost.

Vztah: Nezůstáváte stát na místě. Byli jste znejistěni, ale už je vám mnohem lépe. Víte dobře, že každý příběh má svůj vývoj – začátek i konec. Nic není statické, tohle je totiž život. Každá zkušenost je pro vás důležitá, nesnažte se nic smazat nebo na to zapomenout, ale naopak pokuste se pochopit, co vám to mělo říct.

Volný čas: Naplánujte si návštěvu muzea, kde si budete moci prohlédnout historii místa, kde nyní žijete. Mohou to být nejen dávné vykopávky, ale také umělecké předměty lidí. Uvidíte, jak jednoduše se dříve žilo, jak primitivní nástroje se používaly. Zkuste si představit, jestli byste tehdy chtěli žít – bez televize, bez pračky.

Rada: Nepřestávejte být dětmi, i když je to hodně těžké. Dětský svět je plný nadějí, fantazií a také krásných her. Jednoho dne ale tohle všechno skončí a z vás jsou dospělí, kteří jaksi už musí žít jinak. Ale jak, to záleží hlavně na vás. Vy si nastavujete mantinely. Promyslete si, čím jste a čím byste mohli být. Radost tady nesmí chybět.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla: 6, 10, 33, 40, 43, 46

Práce: Dohledávání krizového momentu ještě nejspíš trvá. Ale máte se na chvíli zastavit a pokračovat trochu jinak. Byli jste si už moc jisti sami sebou. Ve chvíli, kdy už to bude vypadat, že se budete muset vzdát, najednou hledaný bod objevíte a zase se rozjedete dál. Věřte už, že nic není náhoda.

Zdraví: Opatrně s pohlavními orgány, mohl by se projevit problém, který jste ještě neřešili. Nad preventivními kroky byste měli uvažovat dřív, než bude úplně pozdě. Zamyslete se nad svým intimním životě, jestli byste něco neměli dělat trochu jinak. Někdy jediný chybný krok může člověku zkomplikovat celý život.

Vztah: Partnera nechte raději o samotě. Vaše energie nejsou dobře sladěné, nenuťte ho do komunikace, když potřebuje být sám. Zajděte si za kamarády, ale domů se vracejte střízliví. Nedělejte nic, čím byste partnera mohli znepokojit. Za pár dní bude už zase všechno jinak. Buďte trpěliví, nic netrvá věčně.

Volný čas: Mohli byste navštívit letní divadelní festival, kde se představují mladé soubory. Hra, kterou si vyberete, bude promlouvat přesně k vám. Zaposlouchejte se do děje, vnímejte všechna gesta a nenechte si ujít ani jediný detail. Masky, paruky, kostýmy, kulisy – to všechno bude mít vazbu na váš současný život.

Rada: I k vám se může přítelkyně otočit zády, to se občas stane. Sice to bude šok, ale nesmíte zůstat na místě jako opaření. Máte přeci svoji hrdost. Najděte si jiný program a ukažte jí, že umíte žít i bez ní. Nesmí nikdy vidět vaše slzy. Pokud by se chtěla i v budoucnu řadit mezi vaše přátele, musí sama zase přijít.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 34, 37, 41, 43, 46, 48

Práce: Víte, co máte komu a kdy říct, nejste už ani náhodou potichu, každý o vás ví. Uvědomujete si, že tohle není sen, který se k ránu rozplyne se svítáním. Zažíváte si úspěch a víte, že jedině sami jste k němu došli, bez pomoci ostatních. Teprve teď všem konečně dochází, jak jste dobří, a diví se, že o tom dřív nevěděli.

Zdraví: S uvědoměním si své vlastní ceny z vás najednou spadly potíže, které vás dosud trápily. Nebyli jste si totiž dřív jisti sami sebou, v tomto směru došlo k výraznému posunu. Člověk, kterého netrápí okolní svět, nemá ani žádné nemoci. Postupně stoupáte na nádhernou horu, odkud je rozhled do široké krajiny.

Vztah: Ve chvílích, kdy jste sami a zažíváte si naplno pocity uznání kolegů i nadřízených ve firmě, začínáte uvažovat o sobě a partnerovi, jako by to byla omezující kategorie. Snad si myslíte, že byste jako nezadaní a bez závazků mohli mít ještě větší uplatnění, ocenění nebo by vás ve firmě jinak brali. Možná byste víc cestovali.

Volný čas: Když zalezete do tmavého sklepa, nevidíte, jak je venku krásně. Svět se vám zúžil do čtyř černých zdí a tmy. Potřebujete ale určitě ven, na vzduch a světlo, abyste třeba viděli, jak kvetou růže. Každý omezující prostor je omezením, zrušte jej, dokud je čas. Nebojte se ukázat ostatním svoji pravou tvář.

Rada: I kdybyste měli plné pytle peněz, bez jediného semínka vám tráva nevyroste. Potřebuje vláhu, sluneční paprsky a také teplo. Peníze sice jsou pro život potřebné, ale v jistém směru jsou to jenom papírky s nulami. Ideální by bylo, kdybyste se mohli odpoutat od jejich kouzelné moci a naučili se žít s nimi jen tak, nenápadně.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 8, 14, 22, 36, 37, 42

Práce: Lépe než ve velkých halách se vám pracuje v menších místnostech, ideální kancelář by byla jen pro vás. Tohle ale každá firma nabídnout nemůže. Proto si vlastní pracovní prostor upravte k obrazu svému. Můžete si jistě přinést pokojové rostliny z domova, anebo postačí malý výhonek, který se časem rozroste.

Zdraví: Potřebujete se zpomalit. Už zase jste si příliš jisti, mohli byste snadno přijít ke zranění. Nepodnikejte žádné aktivity, které nemáte dobře vyzkoušené, jako je například horolezectví, skákání padákem, přechod na provaze nad roklí, sjíždění divoké vody. Všude tam hrozí nebezpečí, že byste se k cíli nemuseli dostat.

Vztah: Nesmíte připustit, aby ve vašem vztahu byl jeden v podřízené pozici. Nyní to vypadá, že vládne muž a žena by měla jenom poslouchat. Dokonce už někdy dřív mohlo dojít k jistým nátlakovým akcím, možná i násilí. Udržujte si kolem sebe prostor, kam nikoho nepustíte, dokud nebudete sami chtít. To je moc důležité.

Volný čas: Rádi byste si splnili nějaké přání z dětství, ale neuvědomujete si, že je až příliš riskantní. On i let lehkým motorovým letadélkem nemusí dopadnout dobře. Vždy byste vedle sebe měli mít zkušeného odborníka, který na sebe bere aspoň částečně jistou záruku, že se nic nestane. Pohled na krajinu z oblaků je ale krásný.

Rada: Jistě jste se už potkali s někým, kdo vám byl povědomý a marně jste oba přemýšleli, odkud se spolu můžete znát. Přitom vám byla povědomá gesta, vůně i mimika v obličeji. Taková bývají setkání s lidmi z minulých životů, poznáváte je, ale nerozumíte, co vyššího v tom ještě hraje roli. K tomu můžete, ale také nemusíte dojít.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla: 1, 8, 18, 34, 42, 49

Práce: Máte na pracovišti obdivovatele, ale možná to ani nevíte. Neodvažuje se k vám přiblížit, neví, co byste mu odpověděli. Je trochu na jiné pozici, než jste vy, potkáváte se spíše na chodbách než v jedné kanceláři. Vymýšlí, co byste spolu mohli všechno dělat, ale i on má možná svého partnera. Zatím teprve rozmýšlí svůj plán.

Zdraví: Vaše maminka není úplně v pořádku. Možná snědla něco špatného, mohla to být zmrzlina nebo snad salát s majonézou. Má silné bolesti břicha, trápí se. Měla by se dostat rychle do nemocnice na propláchnutí žaludku, jinak ji to bude bolet ještě dlouho. S jídlem by měla začínat pomaleji, neslazený čaj a suchý rohlík.

Vztah: Jako by nad vámi vzešla hvězda, užíváte si její záři, nepřipouštíte si už žádná zklamání nebo nedůvěru. Tohle všechno necháváte za sebou a jste unášeni nádherným proudem vpřed. Neberte nikoho dalšího, jenom partner má nyní právo na vaše polibky a objetí. Dejte mu všechno a také on vám nesmí nic dlužit.

Volný čas: Je teplé léto, můžete si užívat krásných chvil s přáteli večer v milé hospůdce nebo u vás na zahrádce. Grilujte nebo jen tak seďte u ohně. Vždy se najde téma k hovoru. Politikou se příliš neobtěžujte. Vynechte také nekonečné televizní seriály, které se jenom předhánějí se svými zápletkami, a také hloupé reklamy.

Rada: Nevnucujte druhým svůj názor, když o něho nestojí. Raději nejdřív vyslechněte je a teprve potom si zvažte, jestli má vůbec smysl jim ho říkat. Někteří lidé se cítí znejistěni, když jim nabouráváte jejich kruhy, jejich stereotypní vzorce. Přitom by pro ně jiný názor mohl být nádherně motivující, ale oni ho nechtějí slyšet.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 3, 10, 19, 32, 38, 43

Práce: Ve firmě se dostanete k završení určité fáze vašeho projektu. Nejspíš nastal termín uzávěrky, do kdy bylo třeba odevzdat zpracované podklady. Nadřízení jsou s vámi spokojení. V dalším směru ale nepostupujete výš, zůstáváte tam, kde jste, jen přijímáte nová zadání. Je to postupná mravenčí práce, do které se nyní pouštíte.

Zdraví: Měli byste si přes léto alespoň trochu odlehčit jídelníček. Potřebujete vypít alespoň 3 litry tekutin, také jezte více zeleninu a ovoce. Zatěžující jídla, jako jsou například knedlíky nebo těžká masa a uzeniny, naopak omezte. Při této letní kúře byste mohli i trochu zhubnout, což bude pro vás jistě příjemné překvapení.

Vztah: Na polibky a jiné důvěrnosti k člověku, který ale rozhodně není vaším partnerem, si dávejte pozor. I když máte pocit, že vás nikdo nemůže vidět, nevíte, kde jsou schované čí oči. Něco se prostě hlásit musí. Těžko byste vymýšleli alibi, které se v těchto případech vymýšlí hodně složitě. Nedělejte, co byste nechtěli, aby dělal partner vám.

Volný čas: Mohli byste se začít věnovat nějaké činnosti, která vás sice už dlouho láká, ale neměli jste nikdy dost odvahy jít do toho. Může to být například výuka netradičního cizího jazyka, který se vám prostě jen tak líbí, anebo začnete s výtvarnou aktivitou, která se ale jeví poněkud náročnější. Zakoupíte možná plátno a malířský stojan.

Rada: Když dojde k početí, měla by budoucí maminka změnit svůj dosavadní pohled na svět. Nejedná se jen o změnu jídelníčku, případně o denní režim, kdy musí třeba více spát. Ale důležité je, aby se vyvarovala všeho, co může vývoj miminka nějak ohrozit. Zcela zrušit by měla reklamní bloky, vybírat by měla i odpovídající hudbu. 

 

© Wahlgrenis   4.8.2008


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.