wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 21. - 27. července 2008             

 
Po 21.7.2008 Út 22.7.2008 St 23.7.2008 Čt 24.7.2008 Pá 25.7.2008 So 26.7.2008 Ne 27.7.2008
Magický ornament: 21. červenec 2008 Magický ornament: 22. červenec 2008 Magický ornament: 23. červenec 2008 Magický ornament: 24. červenec 2008 Magický ornament: 25. červenec 2008 Magický ornament: 12. leden 2008 Magický ornament: 13. leden 2008

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 3, 22, 41, 44, 46, 49

Práce: Ten náročný kopec jste už zdolali. Stojíte na vrcholku a můžete se rozhlížet do kraje. Hodnotíte, co všechno je za vámi, a s odhodláním děláte ten první důležitý krok. Nemusíte mít obavy, protože moc dobře víte, jakým směrem to bude. Dobře jste už také zvážili, o čem budete mluvit a s kým. Dbejte více na svůj zevnějšek.

Zdraví: Až ve chvílích, kdy uleháte do nemocnice, si uvědomíte, jak je zdraví důležité. To si jen tak nekoupíte, i když byste měli konta naplněná k prasknutí. Zdraví je nad všechny hodnoty. Přejte si proto méně věcí, ale vnitřně se naučte přijímat všechno, co vás potká, jako dar. I neštěstí je totiž dar, protože nás naučí chápat, co je štěstí.

Vztah:  Těhotenství, které se může ohlásit, vás nejspíš zaskočí. Ale miminko dobře ví, kdy si k vám má naplánovat cestu. Tohle není vaše rozhodnutí, vy mu jenom připravte ty nejideálnější podmínky, na nic dalšího se neptejte. Nový človíček je poklad a vy buďte rádi, že právě k vám zavítá. Je zbytečné být už předem v těchto věcech odměření.

Volný čas: Něco končí, něco začíná a vy s tím máte zmatky. Kdyby to  šlo, zůstali byste sami doma a nikam nechodili. Vyhovovala by vám i jeskyně nebo opuštěný ostrov. Ale takhle to nepůjde. Budete muset své deprese zpracovat a zase se naučit žít s ostatními. Nebude to tak složité. Už za měsíc na tom budete úplně jinak, takže jde jen o to přežít tuto fázi.

Rada: Příchod nového človíčka je z lidského hlediska jednoduchý. Spojí se dvě buňky a po devíti měsících se dítě narodí. Ale ne každá dvojice se dočká svého potomka. Někdy čekání trvá celé dlouhé roky. Přitom mateřství je třeba přijmout jako dar, není to vynucená role. Až po sladění se s jistými přírodními zákony se může maminka svého děťátka dočkat.

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 23, 26, 28, 31, 37, 45

Práce: Daří se vám, přicházejí k vám peníze, můžete si koupit prakticky cokoliv. Jste na startu, neudělejte chybný krok, snažte se nezklamat nadřízené. Máte-li dovolenou, neměli byste si vybírat rovníkovou oblast. Tady v horách nebo u rybníka je také moc hezky. Potřebujete si především odpočinout, nesmíte se během volných dní stresovat.

Zdraví: Nepříjemná vyrážka na intimních partiích, která vás postihla minulé dny, ještě chvíli potrvá. Budete se muset nejen natírat mastmi, ale hlavně si užijete samotu. Možná je to důsledek vašich myšlenek na erotické dobrodružství. I když se třeba vůbec nic nestalo, jediná myšlenka stačila, aby bylo zaseto semínko pomsty. Nyní musíte vydržet.

Vztah: Uvědomujete si, jak je pro vás rodina důležitá. Ovšem k tomuto poznání docházíte až po jistém zkratovém jednání nebo uvažování. Spusťte oponu. Bylo by dobré, abyste si do budoucna pro sebe stanovili jisté priority a témata, která už nechcete nikdy probírat a hlavně ani nikdy prožívat. Žijte si svůj život, nekombinujte to, co k sobě nepatří.

Volný čas: Mateřská, otcovská role nikdy během života nekončí. Je jedno, jestli je vám dvacet nebo padesát, pořád je někde váš otec a matka, pro které jste stále malé dítě. Jsou to vaše kořeny a neměli byste dopustit, abyste se dostali z jejich dosahu. Návštěva jednou za čas by měla být pro vás samozřejmou. Nezkoumejte důvody, proč ne, ale naopak jeďte.

Rada: Když se rozhodnete cokoliv vytvářet, je dobré načerpat zkušenosti minulých generací. Sice občas se může objevit nový Edison, ale bylo by zbytečné vynalézat znovu žárovku. Po zvládnutí osvědčených postupů můžete zapojit nové prvky, konečná stavba bude přeci jenom vaše. Dbejte stabilní základní materiál, vnější barva už tak důležitá není.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 15, 17, 28, 41, 42, 44

Práce: Je možný menší otřes, pravděpodobně dojde ke konfrontaci s odborníky na dané téma. Každý, kdo se cítí kompetentní, se bude chtít vyjádřit k vašemu projektu. Buďte připraveni na výhrady ze všech stran, mějte po ruce pádné argumenty. Můžete si být jisti, že jste zvolili správnou taktiku, nemělo by vás nic zaskočit.

Zdraví: Pozor na hlasivky, které jsou v těchto dnech v ohrožení. Dávejte pozor na teplotu nápojů, které pijete. Příliš ledové ani příliš horké nejsou nejlepší. Zcela vynechte led. Nevhodné jsou také jakékoli sycené nápoje. Při potížích s polykáním vsaďte na med a hlavně si uvědomte, komu jste v poslední době v myšlenkách ublížili.

Vztah: Měli byste se přestat utápět v beznaději. Už si ji vytváříte programově, snad proto, aby vás druzí litovali. Ovšem tento život si žijete vy sami. Máme pochopit, že tento život má smysl, i když jste úplně na dně. Snad právě proto se ocitáte dole, abyste se mohli důkladně odrazit a o to výš potom vyskočit. Vylétnete až nad oblaka, ale musíte trochu chtít.

Volný čas: Máte se opět ujmout aktivní role toho, kdo řídí váš život, opravdu jste to jen a jen vy, kdo řídí vaše kroky. Najděte si program, který by vás bavit. Nepropadejte depresím a beznaději. Už brzy k vám má přijít nová láska, jenže to se budete muset jinak tvářit. Takhle by se vás mohla leknout. Jen se na sebe podívejte do zrcadla a něco s tím dělejte.

Rada: Poslouchejte své sny, právě nyní k vám dorazí informace o růžích, které pro vás právě rozkvétají. Nezavírejte oči, ale hlavně nezamykejte své srdce. Je třeba nastavit otevřenou dlaň, už brzy se objeví druhá. Nebudete se stačit divit, jak do sebe zapadnou, jakoby tam měly patřit navždy. Neptejte se, co bude, přijímejte tuhle absolutní krásu.

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 16, 25, 26, 35, 37, 41

Práce: Krize v práci byla zažehnána, na minulé problémy už nikdo nevzpomíná. Máte šanci dostat se zase na výsluní. Můžete na sebe konečně zase upozorňovat, mluvit na poradách, přicházet s podnětnými návrhy. Nastal váš čas, nebojte se vyslovit vlastní myšlenky. Dbejte, abyste byli upravení, a choďte vzpřímeně, i tohle o vás hodně prozradí.

Zdraví: Karmický úděl nemoci na vás stále podvědomě útočí, stále se ale bráníte. Možná obíháte klasické lékaře, možná jste se už objednali k vyhlášeným léčitelům, každopádně je před vámi ještě složitá a dlouhá cesta. Spíš byste měli zkoumat ve vaší minulosti, co jste nedělali nejlépe. Odpověď může přijít zcela náhodně.

Vztah: Po odloučení od partnera jste už sice očekávali sbližování, ale nic takového se bohužel nekoná. Nějak na to není prostor. Naopak jste si důkladně promítli váš minulý společný život a hledáte odpovědi na otázku, jestli má vůbec dál smysl být ještě spolu. Možná budete o odpovědi chvíli přemýšlet, naděje ale už nějak mizí.

Volný čas: Uvažujete, jestli máte to, co jste si kdysi dávno vysnili. Možná jste nepostavili vlastní dům, nezasadili strom, snad máte syna, ale hlavně zjišťujete, že není co sklízet. Slyšíte možná ještě ty zvony, které vám kdysi dávno přály to nejlepší, ale teď zůstaly jenom povinnosti. Radost se někam vytratila, jste smutní. Potřebovali byste zase lásku.

Rada: Občas je dobré se jen tak zastavit, nedělat vůbec nic a poslouchat jenom vlastní myšlenky. Přitom se dá zapomenout na všechny bolesti, které vás provázejí během všedních dní. Nenechte si vzít chvíle, kdy jste opravdu sami. Vychutnejte si je a hlavně se naučte chápat všechny nové informace, které k vám dorazí.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 1, 13, 15, 20, 31, 34

Práce: Budete kontaktováni lidmi, kteří stoji mimo vaši firmu. Vypadá to na zajímavou nabídku práce. Měli byste ale důkladně zvážit všechna pro i proti. Není totiž zcela ideální a o některé své vybudované pozice byste bohužel přišli. Při rozhodování vám může pomoci soupis všech pozitiv a negativ, které se změnou vnímáte.

Zdraví: Stále sklízíte plody své práce. Jste v pohodě, můžete mít ze sebe radost. Nepřipouštíte si žádné problémy a ty prostě nejsou. Nezapomínejte na pitný režim, potřebujete přijímat dostatek tekutin, alespoň 3 litry denně. Chraňte si také hlavu a zrak před slunečními paprsky. Krémy s vyšším ochranným faktorem jsou samozřejmostí.

Vztah: Ve vašem příběhu se pomalu dostáváte k jistému vrcholu. Trvalo to sice delší dobu, ale zasloužíte si ten úžasný rozhled do krajiny. Šli jste spolu, jen vy dva, nikdo jiný vám nepomáhal. Zažíváte krásný pocit jistoty. Partner také moc dobře ví, jak je vám spolu hezky. Tady není místo pro cizí oči, užívejte si to.

Volný čas: Věnovat byste se mohli práci na zahradě. Nejen kolem zeleniny a kytiček, ale je třeba pečovat o trávu a zalévat. Možná už vás delší dobu trápí živý plot, právě nyní byste ho mohli upravit. Není to tak složité a budete mít ze sebe dobrý pocit. Jen si na to nejspíš budete muset pořídit správné zahradnické nářadí.

Rada: Děti jsou úžasný dar, když se objeví ve vašem životě, není nic většího. Ovšem i ony mají svoji cestu, vyrostou a jednoho dne mávnou křídly. Bohužel se budete muset vyrovnat s tím, ač je to hodně smutné, že vám nic nepatří, ani vlastní děti. Naučte se žít plnohodnotný život jen sami se sebou, nepoutejte si nikoho k sobě víc, než musíte.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 1, 9, 13, 25, 28, 33

Práce: Na vaši práci, na veškeré vaše snažení svítí nádherné slunce. Vše je pod úžasnými, životadárnými a laskavými paprsky. Je to podobné, jako když zelenina je vystrkuje ze země své lístky a sluníčko jí hladí, aby se nebála. Nehledejte tady žádné problémy, jenom si hlídejte, abyste na něco nezapomněli.

Zdraví: Nyní byste se měli pečlivěji starat o svou pleť. Agresivní sluneční paprsky mohou napáchat zbytečné škody. Proto si pořiďte vhodné krémy a také oči si chraňte správnými slunečními brýlemi. Menší problémy jsou jenom dočasné, za několik týdnů samy zmizí. Nečekejte, že vám zrcadlo odpoví, kdo je nejkrásnější.

Vztah: Co jste si kdy mysleli, že by mohlo nastat mezi vámi a partnerem, to je nesmysl. Není mezi vámi žádný konflikt, žádný boj. Myslete jenom na hezké věci. Určitě byste si mohli zajezdit na koni. Je to úžasný zážitek. Možná při něm pochopíte, jak je důležitá souhra mezi člověkem a koněm. Pozor, kůň nemá brzdu.

Volný čas: Čas od času se nevyhnete návštěvám příbuzných, které nemáte příliš v lásce. Můžete si zvolit dvě cesty. První z nich je přežít tu nekonečně dlouhou chvíli, anebo se od těchto příbuzných odstřihnout. Oboje je hodně stresující, zvlášť když partner touží po projevech vaší náklonnosti. Nedovolte nikdy na sobě žádné násilí.

Rada: Je pravděpodobné, že vás váš známý požádá o jistou službu, nejspíš bude potřebovat peníze. Dobře víte, že už jednou se něco podobného plánovalo, ale nedopadlo to nejlépe. Tohle není člověk, kterému byste mohli absolutně věřit. Někdy je důležité naučit se říkat ne. V tomto případě byste totiž své peníze už neviděli.

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 3, 13, 14, 16, 42, 49

Práce: Nenechte se rozptylovat projekty, na kterých pracuje váš kolega. Využívá docela chytře vašich znalostí, ale vás tím zdržuje. Naplánujte si jednotlivé kroky, víte dobře, co máte kdy udělat, abyste udrželi své tempo. Není to příliš zajímavá a pestrá činnost, spíš se budete pohybovat ve svých stereotypních vzorcích.

Zdraví: Už by bylo dobré, kdybyste se zbavili závislostí, které vás zbytečně svazují. Ať jsou to cigarety, alkohol, čokoláda nebo cokoli jiného, měli byste se od nich osvobodit. Přesouvá vás to sice do jiných sfér, ale opouštíte přitom reálný svět, zapomínáte na sebe, na ostatní. Potřebujete se najít, zbytečně se rozpouštíte.

Vztah: Stále ještě zpracováváte změnu, která kolem vás nedávno prošla. Nejste si jisti, jestli je skutečně tím nejlepším, co máte nyní chtít. Chtěli byste mít jasno, nevíte, jestli jdete správně. Rádi byste se podívali do své budoucnosti. Dorazí k vám důležitá zpráva, z níž jasně pochopíte, že horší než teď by to už být nemělo.

Volný čas: Vracíte se ke svým kořenům. Můžete navštívit rodiče, prarodiče nebo si zavzpomínat na vlastní dětství nad starými fotografiemi. Každý někam patří, odněkud vzešel a někam jde. Nikdy nejste hozeni jen tak do prostoru, nejste sami. Nesete v sobě důležité informace, nezapomínejte na důležité rodinné vazby.

Rada: Příroda je nádherným místem k životu. Jakmile to je jen trochu možné, měli byste tam utíkat. Města jsou v této době už příliš stresující. Lesy, louky a vodní toky jsou nesmírně inspirující a plné energie. Najděte si místa, kde se vám líbí. Objímejte svůj strom, dívejte se do mraků, rozmlouvejte se slunečními paprsky.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla: 6, 8, 10, 13, 28, 42

Práce: Všechno vám vychází, jako byste najednou měli křídla. Jste maximálně v pohodě, postupujete správně, našlapujete opatrně, neděláte žádné chyby. Opatrní buďte jenom ve chvílích, kdy spěcháte. Mohli byste se zbytečně přehlédnout. Pokračujte přesně podle plánů. Ideální by bylo, kdybyste si teď naplánovali dovolenou.

Zdraví: Měli byste zůstat ještě nějakou dobu v klidu. Reakce na kůži stále přetrvává. Používejte jen lékařem doporučené krémy a zůstávejte raději ve stínu. Nezapomínejte na pitný režim a na dostatek ovoce a zeleniny. Někdy je řešení na dosah ruky, jen nevíte, po čem zrovna sáhnout. Brzy se dočkáte odpovědi na své otázky.

Vztah: Mezi vámi a vaším partnerem je nádherná zahrada plná voňavých květů. Užívejte si jeden druhého, nemluvte o práci ani povinnostech, které se vám stejně nevyhnou. Naplňte jednotlivé dny radostí, drobnými dárečky a úsměvy. Zajděte si někam ven, kde budete sami. Neplánujte nic předem a plně se oddejte té chvíli.

Volný čas: Ideální by bylo, kdybyste si něco vyrobili. Je to možná už dávno, co jste si hráli naposledy se dřevem, moduritem nebo snad pletařskými jehlicemi, přitom ale v každém je kus dítěte, které se rádo chlubí svými výkresy nebo výrobky. Nestyďte se, že to nebude na výstavu, jde o váš pocit, že jste něco udělali, že něco umíte.

Rada: Hřbitov není místem, kde končí životy lidí. Jsou zde uloženy na pietních místech ostatky zemřelých, ale jejich památka žije dál. Nezapomínejme na nikoho, kdo vám odešel, ať jsou to příbuzní, známí nebo kamarádi, a čas od času si zajděte na chvíli postát k jejich hrobu. Uvědomíte si, jak jsou vaše starosti někdy malicherné.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 6, 28, 29, 45, 46, 49

Práce: Teprve nyní jste nazráli k pocitu, že bude lepší, když nad sporem mávnete rukou. Jen se totiž trápíte, zatímco už jste mohli udělat spoustu jiné práce. Zase přichází další vlna inspirace, bude možná ještě lepší než ta minulá. Nevíte ale, jak to ošetřit, aby konkurence zase nebyla rychlejší. Chcete už také sklízet vlastní ovoce.

Zdraví: Bolesti v břiše vás mohou potrápit víc než kdykoli dřív. Určitě jste nakombinovali pokrmy, které k sobě nepatří. Budete muset začít s pročištěním a potom hned s drastickou dietou, suchý rohlík a neslazený čaj. Dávejte si pro příště pozor na všechno, co sníte z nespolehlivých zdrojů. Vyhněte se točené zmrzlině.

Vztah: Netrápíte se partnerem, ale žijete v těchto dnech hodně prací. Nemáte vlastně čas probírat s ním jeho otázky ohledně toho, zda má vůbec smysl žít dál společně. Tohle vypouštíte, protože projekty ve firmě jsou stěžejní. Vnímáte, že by právě mohla vyjít vaše hvězda, na kterou už čekáte dlouho. Partner bude muset počkat.

Volný čas: Přestože všichni vaši známí jsou odjetí na dovolené, vy se ani nehnete. Partner si najde program sám, zatímco vy pracujete. Vám to nepřijde jako zásadní, ale on o tom přemýšlí jako o definitivní krizi vztahu. Domlouvá se s kamarády nebo kamarádkami, co by tak měl udělat. Chápe, že se dostal na vedlejší kolej.

Rada: Všechna vaše dobrodružství se odehrávají podle jednoho scénáře, který máte předem připravený. Ono to totiž vychází, tak nevidíte důvod, proč to měnit. Pozor: jednou se ale dostanete do opačné role, kdy budete hrát podle scénáře někoho jiného. Pak teprve pochopíte, jak asi bylo hercům, které jste vodili na drátkách.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 6, 16, 26, 32, 35, 44

Práce: V obchodních nebo finančních souvislostech zažijete nárůst, jako by za vámi přicházeli noví klienti, zákazníci nebo obchodní partneři. Nebude vás trápit nouze a rozhodně se nebudete nudit. Jste příjemní a kdo se s vámi jednou setká, rád se k vám zase vrací. Měli byste pracovat mezi lidmi, například na úřadě, ale tam vás to netáhne.

Zdraví: Nevíte, co všechno vás ještě čeká, čím vším si máte projít, abyste se dočkali splnění svého snu. Možná konfrontujete svůj zdravotní stav s lidmi kolem sebe, zkoumáte jejich dispozice, věk a sociální zázemí. To je zbytečné. Zaměřte se na sebe, přijměte se takoví, jací jste. Je to těžké, ale pak se vám začne dařit lépe.

Vztah: Milování za svítání se malinko někam zatoulalo. Nevěříte, že by se ještě mohlo v té krásné podobě, jak ho znáte, objevit. Přijímáte tento úděl jako zásah osudu, nijak se nebráníte. To je chyba. Osud si řídíte sami, máte neustále v rukou tu řadící páku, která vás posune na vaší cestě vpravo nebo vlevo. Nikdy nesmíte zůstat na místě.

Volný čas: Měli byste zavítat do přírody, ale máte-li zahradu, věnujte se práci kolem zeleniny, případně ošetřujte květiny. Je to dobrý pocit, když si pak domů odnášíte kytici růží. Zelenina vás takto sice v porovnání s tou z obchodu vyjde dráž, ale můžete se pozdravit se žížalou nebo na vás vykoukne za listem beruška. Zkuste být ještě trochu dětmi.

Rada: Člověk v kleci se nemá dobře. Má omezený prostor a také si nemůže dělat všechno, co by chtěl, na svět se dívá skrz mříže a má moc smutný pohled. Mnoho lidí je ve své pasti uzavřeno dobrovolně, protože si myslí, že to tak druzí chtějí a že to tak je snad dokonce normální. Ale není. Každý má právo na svou svobodu.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla: 8, 14, 34, 38, 45, 48

Práce: Mohlo by dojít k menším komplikacím, jako by najednou nebylo možné postupovat podle dřívějších metod. Musíte vymyslet nové směr, ale kupodivu vám to nebude trvat dlouho. Nahlédnete možná do nějakých manuálů nebo chytrých knih a hned se zastavený projekt zase rozjede. Měli byste mít na pracovním stole něco zeleného.

Zdraví: Musíte se hodně šetřit. Jakákoli turistika, pěší nebo na kole je riziková. V horském terénu byste se mohli dostat do krize, je možný kolaps z přehřátí, dehydratace apod. Proto se raději za parného dne nikam nevydávejte, chraňte si hlavu před slunce a určitě dodržujte pitný režim. Jako doprovod si berte s sebou dospělého.

Vztah: Nechtějte, aby mezi vás a partnera zasahoval někdo třetí. Nikdo nedokáže pochopit, co je mezi vámi, tohle je jenom váš příběh. Psycholog v poradně má sice nastudované nějaké knihy a možná vyslechl několik dvojic, ale vaše soukromí je jenom vaše. Jakmile jednou odhrnete tuto neviditelnou oponu, přijdete o mnoho.

Volný čas: Přestože během letních měsíců jsou ve většině měst divadelní prázdniny, na mnoha místech se konají pravidelné hudební festivaly nebo netradiční setkání umělců. Sem byste měli zavítat a uvolnit svoji mysl. Jednou za čas vydržíte hlasitější hudební produkci. Měli byste přijít na veselejší myšlenky a máte také opustit domov.

Rada: Neměli byste dětem lhát. Vzpomeňte si na vlastní dětství, jak velká byla vaše víra v dospělé, a nejvíc ve vlastní rodiče. O to větší pak bylo zklamání, které záhy následovalo, když jste zjistili, že všechno je úplně jinak. Nemusí jít nutně jenom o Ježíška. Važte všechny slova, která dětem řeknete, nedělejte si z nich legraci.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 1, 7, 17, 32, 35, 46

Práce: Finanční transakce s obchodními partnery nejsou nyní pro vás zasadní. Máte před sebou jasný směr, ke kterému se blížíte. Rozhodně vás nemusí znejisťovat konflikty, s kterými zápasí vaši kolegové. Vaše projekty jsou v pořádku, nemají chybu. Dokonce se vám objevují nové možnosti, jak byste se mohli ještě více zviditelnit.

Zdraví: Každé nové miminko přichází jako dar, který vás může v mnoha směrech obohatit. Nesmíte je přijmout a hned pasovat do podřízené pozice, aby jenom poslouchalo a dělalo, co vy chcete. Mělo by být na stejné úrovni jako vy, má podobné potřeby, chce si také povídat. Děti nás totiž v poslední době přicházejí vychovat.

Vztah: Jste-li na dovolené u vody, můžete se s partnerem krásně sžít. Plavat v otevřeném moři nebo třeba v rybníce je úžasně očistné. Neměli byste se potom hned utírat, ale nechte se čas od času oschnout doteky slunečních paprsků. Dlouhodobé slunění ale nepřehánějte. Přes poledne buďte ve stínu a důkladně se mažte speciálními krémy.

Volný čas: Když se ohlédnete trochu zpět, bude stačit do dětství vašeho nebo vašich rodičů, vidíte, jak pokročil technický vývoj. Tehdy spousta dnes běžných věcí vůbec neexistovala, ale také se žilo. Televize nebyla, případně černobílá se dvěma programy. Rozmyslete si, co je nezbytně nutné k životu. Jste už hodně rozmazlení.

Rada: Když se rozhodnete cokoliv vytvářet, je dobré načerpat zkušenosti minulých generací. Sice občas se může objevit nový Edison, ale bylo by zbytečné vynalézat znovu žárovku. Po zvládnutí osvědčených postupů můžete zapojit nové prvky, konečná stavba bude přeci jenom vaše. Dbejte na stabilní základní materiál, vnější barva už tak důležitá není.

 

© Wahlgrenis   20.7.2008


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.