wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 5. - 11. května 2008             

 
Po 5.5.2008 Út 6.5.2008 St 7.5.2008 Čt 8.5.2008 Pá 9.5.2008 So 10.5.2008 Ne 11.5.2008
Magický ornament: 5. květen 2008 Magický ornament: 6. květen 2008 Magický ornament: 7. květen 2008 Magický ornament: 8. květen 2008 Magický ornament: 9. květen 2008 Magický ornament: 12. leden 2008 Magický ornament: 13. leden 2008

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 3, 16, 30, 41, 45, 49

Práce: Je moc těžké zalíbit se v práci úplně všem, zvlášť když někteří s vámi ani za nic nesouhlasí. Budete se muset občas schovat pod masku a tvářit se na všechny stejně. Vybírejte si, komu odkryjete své karty. Nejjistější si jste sami před sebou, ale bohužel musíte s někým také komunikovat. Neprosazujte své názory zbytečně za každou cenu.

Zdraví: Nejrůznější pylové alergie hlásí, že jaro je tady v plné síle. Někdo zaregistruje pálení v očích nebo rýmu, která jakoby nechce skončit, a někomu naskáče vyrážka po celém těle. Alergeny jsou rok od roku agresivnější, člověk se neumí bránit. Anebo jen příroda stále více křičí, že už nemá sílu. Ovšem my jí stále nějak nechceme rozumět.

Vztah: Začnete-li uvažovat o svatbě jako definitivním směru, kudy by se měla dát zamilovaná dvojice, ještě chvilku počkejte. Jen kvůli tomu papíru nemá smysl dělat takové zásadní rozhodnutí. Svatba by měla být rozmyšleným aktem, závazkem na celý život. Jeden se dává tomu druhému, nic většího není. Rozmyslete si, než řeknete to své ano.

Volný čas: Pokud ve vašem městě není botanická zahrada, udělejte si čas alespoň na procházku rozkvetlou přírodou. Všimněte si, kolik různých tvarů a barev květů dokáže příroda vykouzlit. Každý malíř by měl problém přenést všechny tyto detaily na své plátno. Přijímejte možnost projít se jarní přírodou jako obrovský dar, jako návštěvu v cizích světech.

Rada: Stejně jako budete obtížně hledat na vrcholku nejvyšší hory studánku, tak také budete mít problém najít kladného hrdinu, když jsou všichni herci ukryti ve svých maskách. Teprve život vám ukáže, kdo z nich je dobrý a kdo zlý. Člověk to sice pochopí, ale musí se na své cestě mnohokrát bolestně spálit. Jenom zkušenosti nás posouvají dál.

   

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 7, 16, 18, 23, 25, 45

Práce: Ve vašem pracovním procesu dochází k vyvrcholení jisté etapy, dokončujete projekt, na kterém jste delší dobu pracovali. Někdy to vůbec nebylo snadné, přesto jste všechno zdárně dotáhli do úspěšného konce. Zavírá se opona, přijde potlesk. Zasloužíte si konečně odpočinek, můžete si vzít pár dní dovolené a odjet někam, kde práce neexistuje.

Zdraví: Ještě nedávno, když jste se na sebe podívali do zrcadla, neměli jste žádný problém. Nyní začínáte vypočítávat, co je kde na vás zbytečného. Máte komplexy svléknout se do plavek, začínáte uvažovat o dietách a cvičeních. Vymýšlíte si program, kterým by se vaše tělo líbilo druhým. Jenomže nejdřív se musí líbit vám. Přijměte sami sebe, mějte se rádi.

Vztah: Mezi vámi a partnerem nesmí být válka. Jste oba stejně důležití, nikdo nesmí toho druhého znásilňovat. Srdce máte na pravých místech, jde jenom o to, abyste je sladili do stejného rytmu. Jakmile se tohle podaří, pocítíte krásné teplo uvnitř svého těla. Nechtějte nikdy vítězit, jenom dávejte lásku. A i když máte pocit, že není, přesto stále dávejte.

Volný čas: Prospěje vám plavání. Nemáte-li bazén na vlastní zahradě, navštivte některý ve městě. Nemusíte s sebou brát partnera ani kolegu z práce. Tohle je činnost, která udělá dobře jenom vám, nemusí být u toho nikdo další. Voda z vás spláchne veškeré starosti, které se na vás usídlily. Proto si vychutnejte také sprchu. Odcházet budete jako nový člověk.

Rada: Hlídejte si důkladně všechny vaše prostory. Především pod rouškou noci by mohl přijít nezvaný návštěvník. Přesvědčte se, zda je opravdu zamčeno, zkontrolujte i okénka od sklepa nebo toalety. Nikomu nepůjčujte své doklady, klíče ani bankovní kartu. Nenechávejte nikde své zavazadlo, buďte při smyslech, sny si nechte až na někdy jindy. 

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 5, 7, 31, 32, 38, 47

Práce: Krizi jste naštěstí včas zrušili, ale ještě si příliš vyskakovat nemůžete. Dost se rozptylujete, měli byste konečně začít pracovat tak, aby byl za vámi vidět výsledek. Jste najednou jakoby sami na lodi, nikde žádný přístav ani maják, který by vás mohl navigovat. Ztroskotání sice nehrozí, navíc umíte plavat, ale kormidlo se vám nějak vymyká.

Zdraví: Občas začnete uvažovat, co byste se sebou mohli udělat, abyste byli atraktivnější pro opačné pohlaví. Dokonce vás láká plastická operace. Ale zvažte ještě, jestli je tohle opravdu nevyhnutelná cesta. Tělo, které máte, je jenom vaše, jakákoli cizí věc, voperovaná pod kůži, se může chovat nestandardně. Naučte se raději být sví s tělem, které máte.

Vztah: Ideální by bylo, kdybyste si s partnerem zašli do bazénu nebo do sauny. Potřebujete vodní očistu, chvíli zapomenout na starosti všedních dní. Nechte se kolébat na hladině, jen tak chvíli odpočívejte. Uvidíte, jak tohle udělá partnerovi dobře. Neřešte, jestli máte nové plavky nebo ne. Tento program je důležitý pro vás dva, ne kvůli plavkám.

Volný čas: Neuzavírejte se před světem, nebuďte sami. Je třeba vnímat ostatní. Zajděte si do divadla nebo aspoň na besídku vašeho dítěte. Přijdou k vám důležité myšlenky, které vás sice občas napadnou, ale vy jim nedáváte prostor. Jsou to myšlenky o lásce a darech přírody, která je všude kolem nás, jen se člověk někdy podle toho neumí chovat.

Rada: Při každé živelní katastrofě, kdy je ohroženo lidstvo, jsme postaveni před otázku: Proč se tohle děje? Jsou to nejen vlny tsunami, ale i nekonečné lijáky, zemětřesení, sopečné výbuchy. V takových chvílích si uvědomíme, jak jsme proti přírodě malí. Jak je člověk, který se rád pasuje do role pána tvorstva, najednou strašně bezmocný.

 

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 2, 8, 24, 29, 30, 36

Práce: V práci může dojít k zásadnímu obratu. Osloví vás někdo z vedení firmy, nejspíš starší žena, která má s chodem společnosti již své zkušenosti, a ráda by vás měla blízko sebe. Bude to pro vás sice jistý druh ocenění, ale nedovedete si představit, co by tomuto povýšení řekli kolegové. Zatím si necháte jistý čas na rozmyšlenou.

Zdraví: Tlaky v srdeční oblasti vás budou varovat, že něco není dobře. Vyhledáte lékaře, který ale při odborném vyšetření neshledá nic zásadního. Vypadá to spíš, že byste se měli zklidnit, trochu zpomalit a hlavně nekonečné povinnosti předat ostatním členům rodiny. Stanovte si konečně, kdo bude mít který den co na starosti. Osvoboďte se.

Vztah: Lásku byste neměli převažovat na miskách vah. Není možné převádět to, jak milujete vy k poměru k tomu, jak vás miluje partner. Tohle by byla složitá rovnice, které nemá řešení. V lásce je třeba milovat pořád, i když už máte dojem, že víc to nejde. Navíc třeba ani nevidíte odezvu z druhé strany. Přesto milujte pořád víc.

Volný čas: V životě nejsou jen samé úžasné a rozesmáté chvilky. Občas se musíte také zastavit a uvědomit si, že si na vás právě sáhlo cosi, co jaksi není vidět. Jednou z takových událostí může být konec života někoho blízkého. Najednou pochopíte, jak je člověk malý a jak nezmůže nic proti rozhodnutí osudu. Přesto je třeba žít dál.

Rada: Někdy jste už opravdu na konci sil, bez nálady a bez peněz. V takových chvílích byste neměli propadat depresím, ale podívat se třeba na oblohu a uvěřit, že nikdy nezůstanete úplně dole. Každému se dostává takové podpory, jakou si zaslouží. Po tvrdé ráně od života přichází krásné pohlazení. Jen je třeba si umět počkat.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 6, 16, 18, 23, 25, 45

Práce: Nastává zvláštní zpomalení vývoje, jako by se najednou objevily nepředvídané překážky. Budete muset další postupy konzultovat s někým zkušenějším anebo si pár dní počkáte, až se všechno zase rozjede. Jste postaveni trochu na vedlejší kolej, odkud vlaky nikam neodjíždějí. Měli byste zkoumat, co se stalo. Tohle nemohla být náhoda.

Zdraví: Ani sebedražší vitamínové bomby nemohou dát vašemu tělu takovou energii jako pobyt na čerstvém vzduchu a hlavně dostatek ovoce a zeleniny v přírodním stavu. Nechte si raději peníze u sebe, budete je ještě potřebovat. Nevsázejte se s nikým v těchto dnech, o kolik kilogramů byste mohli zhubnout. Nevyšlo by to.

Vztah: Tentokrát si každý z vás hraje sólo roli. Těžko se potkáváte, těžko se slaďujete. Jste oba trochu jinde. Přesto si najděte společný večer, kdy vám neunikne pohled na zapadající slunce. Umí se koupat v nádherných barvách. Někdy se na obloze objeví unikátní obrazy, které patří právě vám. Nechoďte s hlavou svěšenou.

Volný čas: Měli byste si naplánovat návštěvu babičky nebo matky, pokud už nebydlíte spolu. Pořád patříte do této rodiny, pouta byste neměli jen tak trhat. Nejspíš tady na vás čeká práce, kterou tato žena sama nezvládne. Nevymlouvejte se na nedostatek času, zavolejte jí a domluvte nejbližší vhodný termín. Moc ji tím potěšíte.

Rada: Jsou chvíle, kdy nevidíte žádný další směr vaší cesty. Nesmíte ale nikdy rezignovat, to by bylo to nejhorší. Domluvte se na kávu s kamarádkou, která si taky prošla svým peklem. Jakmile proberete nejčernější okamžiky vašeho života, zjistíte, že mnozí lidé jsou na tom ještě mnohem hůř. Nikdy se nevdávejte další naděje.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla:  1, 10, 20, 36, 43, 47

Práce: Vaše pracovní úkoly maximálně naplňují váš čas. Nemáte vůbec pomyšlení na nějakou nudu, nechápete vlastně ani, co to je. Bez plánování termínů byste se brzy ztratili. Diář je váš pomocník, bez kterého neuděláte ani krok. Jste vždycky trochu napřed, proto se vám daří veškeré aktivity pěkně zkombinovat.

Zdraví: Neměli byste nyní nikam odjíždět. Místo, kde žijete, je pro vás po zdravotní stránce tím nejlepším. Určitě byste se měli realizovat na zahrádce, práce s půdou vás výrazně nabije. Nezkoušejte ale žádné exotické plodiny, nakupujte jenom takové sazenice, které jsou zvyklé vyrůstat v našich podmínkách.

Vztah:  Nějaké krize si nepřipouštíte, možná jste sice trochu jako na vlnách, jednou nahoře, jednou dole, ale celkem jste v pohodě. Žádný třetí člověk se mezi vámi neobjevuje. Sice je pravda, že občas zaregistrujete obdivný pohled osoby opačného pohlaví, ale stejně je vám jasné, že byste další pokračování nerozjeli.

Volný čas: Zvlášť opatrní buďte na silnicích. Nesmíte nikdy ztratit vliv nad autem, které řídíte. Myslete na možnost včas zastavit. Některé jízdy nekončí. Nechtějte si zbytečně zahrávat s osudem, jsou situace, kdy člověk nevítězí. V poslední vteřině pak moc prosí, marně. Čas se vrátit nedá. Myslete na to, než sednete za volant.

Rada: Nezapomínejte na kouzlo vůní a tónů. Měly by vám být dražší než všechny poklady světa. Nikdy neváhejte, když máte vybrat mezi zlatem a květinou. Zlato je sice krásné, žluté, ale mrtvé. Než dorazilo až k vám, mnoho lidí udělalo nešťastnými. Zlato vás sice může ozdobit, ale nepřidá nic k vaší vnitřní kráse.

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 3, 5, 17, 22, 31, 35

Práce: Ve firmě se mohou projevit problémy, které by vás ale neměly nijak znejistit. Vypadá to na jistou očistu, kterou si budou muset skoro všichni projít. Vy dobře víte, na čem máte pracovat, proto se nijak nerozptylujte. Pravděpodobně vedení firmy začne realizovat postupné kroky na zlepšení chodu, které mohou trochu bolet.

Zdraví: Jakmile se přestanete považovat za oběť, až skutečně přijmete sami sebe, začne se vám mnohem lépe dařit po zdravotní stránce. Zavěšujete na sebe zatím příliš mnoho bezpráví a nejistot. Těch byste se měli co nejdříve zbavit. Nezveličujte problémy, které vás nenápadně obcházejí. Nalaďte se do zdraví.

Vztah: Projevujte si s partnerem lásku kdykoli, kdy to jen jde. V intimní oblasti ale nesmíte příliš prosazovat své cíle, především myslete na člověka, který je vám nejbližší. Nic, co víte, že není druhým přijímáno, dál neprosazujte. Jsou jisté hranice, za které se už jít nedá. Každé ne by mělo být definitivní, jednou provždy .

Volný čas: Možná zjistíte, že máte v jisté odborné oblasti mezery. Mohli byste se buď přihlásit do nějakého specializovaného kurzu, anebo zajděte do knihovny, abyste chybějící informace nastudovali. Nestyďte se, že něco nevíte. Ovšem pracujte na sobě. Už brzy budete mít možnost ukázat se v tom lepším světle.

Rada: Někdy můžete mít pocit, že se vám nic nedaří a všechno je najednou špatně. Nepodléhejte svým depresivním stavům, ale domluvte se s kamarádkou nebo kamarádem. Nad skleničkou si klidu proberte, co byste mohli dělat. Nejste nikdy na nic sami. Podívejte se na sebe jinýma očima, nechte si nezaujatě poradit.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla: 7, 13, 30, 37, 41, 47

Práce: Budou to zvláštní dny, jako by se někdo pokoušel ve firmě udělat podivný průvan. Mohou to být shůry nastavené nové tendence, nové směry, kterých byste se měli do budoucna držet. Je to trochu omezení, ale všichni chápete, že jiné cesty není. Měli byste se přizpůsobit. Přijměte tato opatření s pochopení, zase bude lépe.

Zdraví: Mohli byste už začít pročišťovat své tělo. Z přírody si doneste mladé výhonky kopřiv, které použijete na přípravu čaje. Opláchnuté lístky zalijte horkou vodou a nechte asi osm minut louhovat. Pijte několikrát denně. Nezapomínejte také na vitamín C, ale spíše v přírodní než syntetické podobě. Opatrní buďte na oheň.

Vztah: Je vhodná doba na jakékoli jednání na úřadech, pokud se rozhodujete pro společné budoucí projekty. Můžete se rozhodnout například podat stavebního povolení, případně doma začněte s úpravami, o kterých jste dlouho jenom mluvili. Bude se vám dařit, jednotlivé fáze budou na sebe navazovat a konečné dílo bude skvělé.

Volný čas: Mohli byste si zajet na výlet do podzemních jeskyní. Uvidíte, jaké nádherné scenérie dokáže vykouzlit vodní živel po mnoha staletích svého působení. Jsou to krásné obrazy, které by ale lidská ruka nevytvořila, i kdyby se snažila sebevíc. Měli byste přijmout, že člověk není a nikdy nebude absolutním pánem na této planetě.

Rada: Každé setkání s cizím člověkem by pro vás mělo být zvláštní odměnou. Poslouchejte jeho slova, vnímejte oči, když nemluví, ale sledujte také, co vám říká svými pohyby. Nikdy nikoho od sebe neodstrkávejte. Právě v těchto minutách k vám může promluvit něco víc, dorazí k vám informace, na kterou jste už dlouho čekali.

 

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 1, 14, 18, 23, 31, 43

Práce: Rádi byste do své stereotypní práce vložili prvek umění, krásy, vůní, tedy něco, co sice není na první pohled vidět, ale ostatní hned poznají, že se něco děje. Těmto zvláštním kategoriím lidské činnosti dobře rozumíte. Chápete citlivé kolegy a kolegyně na pracovišti. Umíte jim poradit v soukromých věcech.

Zdraví: Srdce jste dosud měli jako z kamene, neočekávejte ve svých zdravotních problémech vývoj. Myslíte, že vám mohou pomoci barevné pilulky nebo sirupy z lékárny. Všechno, co byste chtěli řešit s lékaři, je zahnízděno ve vaší duši. Nemusíte pro odpověď chodit nikam daleko. Dobře ji víte, jen si to nechcete přiznat.

Vztah: Nedělejte nyní žádné změny, všechno by mělo zůstat tak, jak to fungovalo dosud. Každým společným okamžikem se učíte, co je dobré a co ne. I růže sice krásně voní, ale má také trny. Předčasné závěry by nyní nepomohly vám ani partnerovi. Všude se něco řeší, počkejte, jak se vaše krize vyvine. Nebude to trvat dlouho.

Volný čas: Měli byste zajet za svou matkou, nebydlíte-li společně. Má stále vnímat vaši lásku, neměla to v poslední době vůbec jednoduché. Nevymlouvejte se na čas, některé věci není možné odkládat. Ale ani tady byste svou návštěvu neměli vnímat násilí. I láska k rodičům by měla procházet především srdcem.

Rada: Nikdo nemůže pořád jenom stoupat nahoru stále výš a výš. Vyrovnejte se s tím, že každý prožívá fáze, kdy je ve svém životě také úplně dole, dokonce tak, že má pocit, že níž už to možné není. Pak se ale zase z ničeho nic odrazí a na několik chvil se dostane k oblakům. Tyto okamžiky se střídají celkem pravidelně.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 23, 29, 39, 42, 43, 45

Práce: Jste rozhodnuti udělat si jasno a hlavně pořádek ve všech záležitostech, které se nějak dotýkají nejen vás, ale i kolegů. Minulá zkušenost byla pro vás lekcí, na kterou jen tak nezapomenete. Problém je ale v tom, že přestáváte věřit lidem kolem sebe, i když ne všichni jsou zrádci, lháři a podvodníci. Časem na to ale přijdete.

Zdraví: Bolesti v pánevní oblasti vás asi moc nepotěší. Potřebovali byste větší klid, jste stále v jednom kole. Začali jste také jíst nezdravě, moc dlouho vám to předsevzetí ze začátku jara nevyšlo. Připravujete-li se na mateřskou roli, měli byste v první řadě více myslet na sebe. V této době jste právě vy nejdůležitější ze všech.

Vztah: Je pravda, že jste s partnerem v minulosti vysadili jisté plodiny, ale nyní, kdy už pomalu nastává doba sklizně, zjišťujete, že se někde stala chyba. Asi byla velká zima, nepršelo anebo se tady živila polní a lesní zvěř. Není co sklízet. Máte-li přežít, měli byste se rozhodnout pro plán B: budete budovat budoucnost.

Volný čas: Maminka má vždycky pravdu. Měli byste za ní zajet a zjistit, co je u ní nového. Nejspíš by od vás potřebovala poradit s něčím doma a sama to nezvládne. Neuhýbejte, když vás bude chtít pohladit. Pořád jste pro ni to malé miminko, které se jí narodilo, i když už sami máte dospělé děti. Na tomhle se s časem nic nemění.

Rada: Tělesné tresty nepatří do tohoto světa. Nedokazujte si, že jste silnější. To není pravda. Jakákoli rána je důkaz vaší slabosti, kdy vám už došly rozumné argumenty. Přemýšlejte nejen o svých skutcích, ale i myšlenkách, které je provázejí. Zkoušejte si představit sami sebe pod svou útočící rukou, jak by vám asi bylo.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla: 22, 24, 29, 33, 36, 49

Práce: Vaše práce vás posunuje nahoru, jako byste se najednou měli stát mnohem známější. Vydáváte se za hranice svého domova, máte snad dokonce předávat své zkušenosti druhým, možná mimo vaše město nebo i v zahraničí. Nesmíte mít z toto strach, bariéry ve vás jsou naprosto zbytečné. Víte, co máte říkat.

Zdraví: Nad vámi se rozzářilo nádherné slunce, přijímáte jeho paprsky a mělo by vám být krásně. Nic se nekomplikuje, všechno je na svých místech. Mohli byste se ale zaměřit na svůj jídelníček a ještě se zbavit některých druhů jídel. Hlavně uzeniny vám nedělají dobře, vyměňte je za ovoce a zeleninu. Nezapomínejte na pitný režim.

Vztah: Nechcete partnerovi podat ruku na usmířenou a on také nějak nepřichází. Jsou mezi vámi pořád zvláštní účetní operace, snad nedořešená půjčka. Ještě nějakou dobu si počkáte, než se spolu dokážete sladit. Ale neuzavírjete se do své ulity, buďte milí, otevření a dejte prostor své lásce. Partner by ji neměl přehlédnout.

Volný čas: Když nevíte, co byste měli dělat, zajděte si do jakékoli knihkupectví a tam sáhněte po první knížce, na kterou vám padne zrak. Tu otevřete a kam se podíváte, čtěte. Tohle jsou přesně slova, která potřebujete slyšet. Možná vás přitom až zamrazí, jak je to možné. Ale to už nezkoumejte. Náhody neexistují.

Rada: Divadlo je umění, které dokáže diváka nádherně vtáhnout do děje, samozřejmě jen za podmínky, když se nechá. Divák má obvykle kolem sebe krunýř, chrání si své nitro. Nechce dovolit hercům, aby si s ním dělali, co chtějí. Nechá-li se ale, může zažít neuvěřitelné, přijdou odpovědi na otázky, na které se ani neptal.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 5, 11, 14, 21, 26, 44

Práce: Nastudovali jste nejspíš důležité informace, doplnili jste fakta do svých projektů a zase se můžete posunout dál. Nepodceňujete důležitou fázi příprav, všechno máte pod kontrolou. Ještě se vám nestala žádná zásadní chyba. Vychází všechno, do čeho se pustíte. Přicházejí k vám zajímaví obchodní partneři.

Zdraví: Bolesti se vám pravděpodobně přesunuly do oblasti břicha, měli byste být opatrní hlavně na to, co v těchto dnech sníte. Příliš jste se dostali ke kategoriím pozemským, polykáte léky a čekáte, co to s vámi udělá. Očekává se ale od vás jiný přístup k životu. Zatím vaše cesta de příliš proti přírodě, moc si škodíte. Zkuste to jinak.

Vztah:  Nejsou mezi vámi a partnerem žádné bariéry, jste úžasně sladění, jako byste se znali teprve měsíc. Můžete spolu navštívit technické muzeum, prohlédněte si historické předměty, které lidé dříve používali. Sblíží vás to před blížícími se nákupy. Nějaká věc ve vašem domě přestane fungovat, takže budete muset koupit novou.

Volný čas: Nemusíte trávit všechen volný čas před zrcadlem, abyste vyzkoumali, kolik máte vrásek nebo šedých vlasů. Tohle jsou zcela zbytečné starosti. Čas ukrajuje každému úplně stejně, nezastavíte ho, i kdybyste se stavěli na hlavu. Přijměte jeho nadvládu a nepokoušejte se své roky nějak zamaskovat. Buďte raději sví.

Rada: Lež by neměla do vašeho života vstupovat příliš často. Zapomínáte, jakou verzi jste komu kdy vyprávěli, pak se vám to různě proplete a stejně se nakonec podřeknete. Lež je možné uznat pouze v jediném případě, jako milosrdnou u nevyléčitelně nemocného člověka. Tam by pravda mohla bolet. I když dotyčný stejně ví, co se děje.

 

© Wahlgrenis   2.5.2008


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.