wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden 31. března - 6. dubna 2008             

 
Po 31.3.2008 Út 1.4.2008 St 2.4.2008 Čt 3.4.2008 Pá 4.4.2008 So 5.4.2008 Ne 6.4.2008
Magický ornament: 31. březen 2008 Magický ornament: 1. duben 2008 Magický ornament: 2. duben 2008 Magický ornament: 3. duben 2008 Magický ornament: 4. duben 2008 Magický ornament: 12. leden 2008 Magický ornament: 13. leden 2008

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 5, 13, 25, 26, 42, 49

 

Práce: Úkol jste sice odevzdali, ale klid ještě zdaleka nemáte. Zaregistrujete nepřejícné pohledy kolegů, kteří neměli takové výhody jako vy, museli pracovat. Teď si neumí odpustit ani nemístné poznámky. Měli byste se nad ně povznést. Nevědí totiž, co vás to stálo. Jste mezi nimi nejlepší. Nepovyšujte se nad ně, pokuste se chovat jako dřív.

 

Zdraví: Pokud jste poslechli dobře míněné rady, je nyní všechno v pořádku. Jinak jste se ale mohli při sportovním výkonu vážně zranit. Každý úraz je varováním, že v životě se děje něco rychleji, než by mělo. Však tohle dobře chápete a jistě víte, kde děláte chybu. Zpomalte raději, dokud je čas. Nezapomínejte na odpočinek, je nyní zvlášť důležitý. 

 

Vztah: Mezi vámi a partnerem se něco zadrhlo. Jako by nemělo dál už nic pokračovat, udělali jste asi chybu, možná jste říkali, co jste říkat neměli, anebo jste udělali, co jste udělat neměli. Škoda, že si nedáte říct předem, opakujete stále stejné chyby. Jste jako v začarovaném kruhu, už skoro ztrácíte naději, že to někdy může být lepší.

 

Volný čas: Zajděte si do nějakých podzemních prostorů, vhodné jsou například krápníkové jeskyně nebo důlní štoly, kde se dříve těžilo stříbro nebo jiné kovy. Tam na vás dýchne úplně jiný rozměr existence člověka, než je na zemi. Zkuste se zamyslet, jaký tam byl život, co tenkrát museli lidé prožívat a jaké vymoženosti na rozdíl od nich máme dnes.

 

Rada: Nemůžete-li někomu důvěřovat, tak mu ale ani neubližujte. Nevíte, co si prožil, proč je takový a co ho posunulo právě tam, kde je. Vždy je lepší očekávat od člověka to pozitivní, dobré slovo, ale nečekat hned drahé dary. Zkuste chápat, co asi prožívá. Plujte životem mírně, bez toho těžkého katova meče, nesnímejte na potkání lidem hlavy.  

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 10, 11, 16, 27, 42, 45

 

Práce: Do firmy dorazí delegace z jiné pobočky nebo dokonce ze zahraničí. Budou se probírat zisky a ztráty, nikdo nebude příliš nadšený. Rázná opatření by mohla vývoj posunout pozitivnějším směrem. Někoho snad zasáhne reorganizace firmy spojená s omezováním počtu pracovníků. Budoucnost potvrdí, že toto bohužel byla správná cesta. 

 

Zdraví: Nestálé jarní počasí s neustálými dešti si nepříjemně zahrává s vaší pletí. Dbejte více na její ošetřování. I muži by měli sáhnout po vhodném denním krému. Buďte opatrní, abyste neprochladli. Sluníčko sice občas vykoukne, ale ještě to moc vážně nemyslí. Zánět močového měchýře bývá vždycky velice nepříjemný a těžko se léčí. 

 

Vztah: Nejasnosti mezi vámi a partnerem jsou už dávno minulostí, nyní jste nádherně sladěni a užíváte si to. Týden bude ve znamení romantiky a krásných intimních chvil. Nedovolte, aby mezi vás vstoupila nuda. Pořiďte si například barevné svíčky, které dokáží vykouzlit příjemnou atmosféru. Důležité jsou také společné hudební prožitky. 

 

Volný čas: Vydáte-li se do divadla, ještě to nemusí být záruka úžasného večera. Nejspíš vám nesedne žánr, takže domů budete odcházet spíše zklamaní. Ovšem právě tehdy můžete převzít otěže osudu do svých rukou a s partnerem si krásně zavzpomínáte, jaké to bylo, když jste se spolu poznali. Mohli byste si usínat v náručí až za svítání.

 

Rada: Dostanete-li se do míst, kde jste ještě nikdy nebyli, uvidíte trpící zvíře. Může se například jednat o zraněného srnce, který vběhne pod kola vašeho vozu. Je to pohled hrozný a budete si připadat bezmocní, protože nebude moci vůbec nic udělat pro jeho záchranu. Pohled na smrt vás šokuje. V takových chvílích člověk přestává uvažovat o penězích. 

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla:  21, 25, 30, 32, 40, 47

 

Práce: Krize v práci. Připravte se na komplikace, nebude všechno tak jednoznačné jako dřív. Mohou za to jisté organizační změny, které teď nadřízení mají zrealizovat. Někdo z vašich kolegů bude muset pravděpodobně odejít, ale zatím není jisté, kdo přesně to bude. Nechávají vás v napětí všechny. Jste trochu znejistěni, máte strach, co bude dál.

 

Zdraví: Přichází k vám ideální chvíle k otěhotnění. Pokud se vám v minulých týdnech nedařilo, mohli byste se nyní dočkat nádherného překvapení. Nezkoumejte ale časové hledisko, kdy to bude a proč to nebylo dřív. Každé miminko si dokáže vybrat nejvhodnější chvíli pro příchod na tento svět. Vy jako rodiče v tomto procesu hrajete jenom menší, nepodstatnou roli.

 

Vztah: Do vašeho domova vstoupila láska, dejte jí dostatečný prostor, příliš nemluvte, aby hlavně ona byla slyšet. Našlapujte opatrně, po špičkách, abyste ji nevyplašili. Dívejte se partnerovi do očí a pozorujte, co vám říká beze slov. Televize nemusí být puštěná pořád. Mohla by vám tak uniknout důležitá sdělení. Odstraňte z ložnice kaktusy.

 

Volný čas: Nemáte-li čas pozorovat hvězdy ze svého okna, zajděte si do hvězdárny. Tam můžete pohlédnout na oblohu dokonce profesionálním dalekohledem. Máte-li čas, nenechte si ujít odborný program s výkladem. Ve vesmíru nejsme sami, jenom se příliš uzavíráme do svých  domovů a skoro už jsme uvěřili, že jsme pánem tvorstva.

 

Rada: Znalosti, které jste se učili dlouhá léta ve škole, často v praktickém životě nestačí. Jsou situace, kdy najednou zareagujete podvědomě, aniž byste v té věci prošli jakoukoli výukou. Jsou to většinou rychlé reakce, kdy je třeba okamžitě něco rozhodnout. Tohle se nemůže složitě promýšlet mozkem. Takhle totiž reaguje srdce.

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 22, 28, 33, 36, 45, 47

 

Práce: Je pravděpodobné, že dojde k přemisťování jednotlivých pracovišť v rámci firmy. Měli byste tohle přijmout s porozuměním, někdo tomu jistě rozumí. O svůj stůl a židli přitom ale nepřijdete. Dávejte pozor na všechny své věci, mohly by se ztratit důležitá fakta nebo elektronické nosiče. Jen těžko byste vysvětlovali, kam se poděly.

 

Zdraví: Váš střevní trakt potřebuje mírně pročistit. Tohle naštěstí není bolestivá terapie, zaměřte se na potraviny s vlákninou, jezte celozrnné pečivo, rýži natural. Jablka vám udělají dobře ve strouhaném stavu. Máte-li zahrádku, měli byste zvážit, jestli si nevypěstujete trošku obilí. Upečení vlastního chleba by vás mohlo posunout dál.

 

Vztah: Potřebujete vnímat lásku druhého, ideální jsou doteky, hlazení a polibky. Všechno musí být nenucené, milé, příjemné. To, co přijímáte, také dávejte. Nestyďte se projevovat své city. Zbytečně si kolem sebe stavíte hradbu a uzamykáte své srdce. Hlavně neposuzujte, co kolem sebe vidíte nebo co vám vyprávějí známí.   

 

Volný čas: Romantice ve svém životě byste měli dát prostor. Chcete-li se dostat blíž k partnerovi, snažte se vyjít mu vstříc. Jistě víte, co se mu líbí, podle toho připravte večerní program, vyzdobte podle jeho představ ložnici. Ale rozhodně neobjednávejte erotické služby. Tohle by vyjít nemohlo. Tady hrajete hlavní roli vy.

 

Rada: Finanční otázky jsou sice docela důležité, ale neměli byste dopustit, aby se staly jediným smyslem vašeho života. Jste spolehliví, peníze k vám přicházejí, ale nejspíš jsou vaše výdaje trochu větší než příjmy. Možná tím to bude. Ostatně tohle bude také docela častý důvod sporů mezi vámi a partnerem.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 6, 8, 16, 27, 42, 45

 

Práce: V firmě se vám všechno daří, jako byste byli nějakou zvláštní silou poháněni vpřed. Je ve vás spousta energie a máte i elán na rozdávání. Tohle se sice každému líbit nemusí, ale na to se teď neohlížejte. Jste spolehliví a bodujete na všech frontách. Nedělejte z ničeho problém, protože problémy se vás prostě netýkají.

 

Zdraví: Zdravotní problémy bývají častým tématem hovorů. Nevyhnou se ani vám, zvláště v čekárně budete-li muset navštívit lékaře. Nemusíte ale projevy všech nemocí hledat na sobě, protože byste je nakonec i mohli najít. Věřte ale, že jste prakticky v pořádku, nic tak hrozného vám není. Zařaďte více zeleniny do svého jídelníčku. 

 

Vztah: Jaro je nejkrásnějším ročním obdobím a vy si ho můžete s partnerem naplno užít. Všechno venku kvete a pučí, ptáčkové se ozývají s namlouvacím zpěvem. I na vás čekají krásné večery, neříkejte předem, že ne nebo že jste už na lásku staří. Poslouchejte, co vám partner říká a hlavně se dívejte, jak se na vás dívá.

 

Volný čas: Mohli byste si udělat radost a koupit si něco pro radost, jen tak. Nechtějte být jen součástí všech těch nekonečných úkolů a starostí, kterých je plný dům. Važte si sami sebe a potěšte se nějakou drobností. Může to být například frézie do vázy nebo obrázek do předsíně. Anebo příjemný parfém, kterým se stanete najednou voňavější.

 

Rada: Slova, která si říkáte v jistých chvílích jenom s partnerem, byste neměli svěřovat už nikomu jinému. Například s kamarády nebo kamarádkami můžete mít spoustu důvěrností, ale něco se do jejich uší opravdu dostat nesmí. Hlídejte si vlastní domov, hlídejte si soukromí a neotvírejte okna do vaší ložnice celému světu.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 1, 17, 18, 20, 29, 40

 

Práce: Dostáváte se do důležité fáze vašeho projektu. Nejspíš se bude jednat o zásadní představení nebo důležitou obhajobu, kde se může dít prakticky cokoli. Oponenti sice mohou mít připomínky, přijdou menší varování, ale nakonec všechno dopadne výborně. Jste připraveni a nemusíte mít obavy, že byste neprošli.

 

Zdraví: Vaše tělo je sladěno s psychikou, což se projevuje v nádherné celistvosti. Takhle to každý nemá. Uvědomujete si zvláště při intimních chvilkách s partnerem, že právě absolutní prožívání citu zvaného láska může mít až fantastické léčivé účinky. O tomhle sice nikomu nevyprávíte, ale jste jasným důkazem.

 

Vztah: Mohli byste si zajet na menší výlet do míst, kde jste spolu už byli kdysi dávno, moc se vám tam líbilo, ale od té doby jste se sem už nedostali. Neočekávejte nic, jen přijímejte všechno to krásné, co bude přicházet. V malé restauraci si dejte dobrou večeři a nemluvte o ničem, co by tuto krásnou chvíli mohlo narušit.

 

Volný čas: Vaši rodiče nebo prarodiče, s kterými už dlouho nejste pod jednou střechou, by s vámi rádi hovořili. Nesmíte se vymlouvat na čas. To je hloupé. Navíc dobře víte, že čas si každý udělá na to, na co chce. Rodiče by neměli být odsouváni na vedlejší kolej z vašeho života. Jsou-li už po smrti, vzpomeňte si, jaký odkaz vám zanechali.

 

Rada: Člověka nechtějte odhadovat hned, když ho poprvé vidíte. Může si procházet jistým zklamáním, životní tragédií, může být rozhozen a ani třeba nechce v tomto stavu s vámi mluvit. Nedělejte z toho závěry, ale počkejte si. Máte-li spolu do budoucna něco řešit, jistě se vaše kroky potkají. Nedělejte násilné závěry.

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 1, 5, 28, 29, 30, 45

 

Práce: Dali jste se do boje, nesmíte se rozhodně vzdávat. Stoupáte na svém zvláštním žebříčku nahoru, jiná cesta teď před vámi není. Začínáte si plnit svůj sen, chcete konečně pracovat mezi lidmi, kteří si vás dokáží vážit. Pro to je ale důležité, abyste se hlavně sami přijali, abyste věděli, že toho jste hodni.

 

Zdraví: Zbavte se všeho, co necítíte čistě. Žádná faleš kolem vás nesmí mít prostor. Vypadá to, jako byste se nyní jenom otáčeli tam, odkud víte, že uslyšíte potlesk. Nejste na správném místě. Trochu jste zabloudili, musíte se dostat z těch oblak zase dolů. Omezte maso a cukry, dobré pro vás nejsou ani sycené limonády.

 

Vztah: Připadáte si, jako by jenom vám zněly kostelní zvony. Všechno krásně začíná, nic vás nyní netrápí. Láska nezná žádné omezení, mince ani bankovky nehrají svoji roli, i když jsou samozřejmě příjemné. Finanční otázka není v současné době stěžejní ve vztahu mezi vámi dvěma. Opravdu teď kraluje nekonečná láska.

 

Volný čas: Návštěva dospělých dětí vás příliš nepotěší. Mají jiný svět, jiné priority. Nemohli byste už žít s nimi společně, protože vaše cesty jsou zcela rozdílné. Nechtějte je ale svazovat, neočekávejte, že by se změnili k vašemu obrazu. Takový je život. Nikdy vám nikdo nepatří, ani vlastní děti. S tím se musíte vyrovnat.

 

Rada: Dostanete-li se do krizové situace, a to se může stát prakticky kdykoli, první, co musíte udělat, je zbavit se veškerých stereotypních vzorců. Zrušte všechno, co už skoro jako stroj vykonáváte každý den, dnes a denně. Osvoboďte se od těchto schémat a najednou uvidíte svět jiný, zvláštní a mnohem krásnější.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla: 6, 9, 15, 17, 37, 38

 

Práce: Nová práce je pro vás neuvěřitelně motivující, líbí se vám tady. Zajímavá je totiž nejen náplň práce, ale i noví lidé, kolektiv spolupracovníků. Všechno, co byste tady měli dělat, už dávno umíte, nemusíte se proto stresovat, že byste něco nezvládli. Tohle byla správná cesta, i když vám trvalo déle, než jste se jí dočkali.

 

Zdraví: Postupům lékařů se budete muset podřídit. Tady nikoho váš názor příliš nezajímá. Je to jediná možná varianta, chcete-li do budoucna normálně fungovat. Dejte si do budoucna závazek, že si nebudete ubližovat žádnými zbytečnými léky ani doplňky stravy, které nejsou vyrobeny na přírodní bázi. Tělo si očistěte zevnitř.   

 

Vztah: Ve vztahu k partnerovi byste měli mít jasno. Láska je jedinou možnou cestou, po které můžete jít. Vás stále pronásleduje žárlivost, jako byste si nebyli jisti, jestli vás partner má skutečně v srdci a jestli tam není ještě někdo jiný. Je to velké břemeno, které jste si na sebe navalili a nemůžete se ho jen tak zbavit.

 

Volný čas: Měli byste si zajít do divadla. Nechte herce rozehrát jejich příběh, v kterém najdete mnoho společného s vaším životem. Pokuste se stylizovat do děje, je to jako nastavené zrcadlo, v kterém se najdete. Nezavírejte před touto pravdou oči. Divadlo ostatně právě proto existuje, aby diváci lépe chápali své životní příběhy.

 

Rada: Známý vás požádá o radu, měli byste si udělat čas. Vypadá to na krizi v jeho vztahu. Můžete v mnoha věcech poradit už jen tím, že máte své zkušenosti. Máte svůj pohled na život, mohli byste se společně dopátrat k řešení, které není na první pohled vidět. Nezapomínejte, že jste nedávno byli v podobné situaci.

 

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 6, 17, 23, 26, 33, 45

 

Práce: Poprvé jste se dočkali ocenění za svou práci, ale také ta předchozí fáze byla poměrně komplikovaná. Nejprve jste totiž museli mnohé polikvidovat, upravit a poučit se z toho. Něco pro tuto dobu je absolutně nepoužitelné. Musíte proto začít s jinými metodami, ale vzali jste to za správný konec. Jen tak dál.

 

Zdraví: I když byste rádi byli úplně v pořádku, občas se objeví maličký trn, který původní záměr přetočí jinam. Jste najednou znejistěni, co vám to vlastně vůbec je. Listujete v chytrých knihách a hledáte, které definice a obrázky by se na vás hodily. Propadáte strachům a konzultujete své pochybnosti se známými.

 

Vztah: Ideální by pro vás bylo, kdyby partner žil vaší prací stejně jako vy. Bohužel to tak není, je orientován na jinou oblast, takže to, co vás nejvíc zajímá, s ním neproberete. Práce je ale pro vás naplněním smyslu života, jako byste se pro ni narodili. Potřebujete někoho jako spřízněnou duši, komu byste se mohli svěřit.

 

Volný čas: Když nemáte peníze, je to pro vás, jako by se zastavil čas. Pak chvíli trvá, než se zase rozjedete. Omezujete jízdy autem, své koníčky a dokonce i rodinné nákupy. Ale jinak to neumíte. S financemi docela bojujete, měli byste si rozvrhnout, co všechno je třeba pravidelně platit. Jednou by to snad vyjít mohlo. 

 

Rada: Když vám čas od času peníze docházejí, víte dobře, na koho ze svých známých se máte obrátit. Někteří ale už vaše zištné návštěvy prokoukli, protože s vracením v termínu máte trochu problém. Chyba bude v tom, že máte vyšší výdaje než příjmy. Takhle by to nemohlo vyjít vůbec nikomu, to se nedivte.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 4, 12, 23, 30, 38, 43

 

Práce: Udělali jste maximum, odvedli jste ze sebe úplně nejvíc, co bylo možné. Tuto etapu práce máte už za sebou. Chtěli byste si zažít krásnou úlevu, trochu si odpočinout. Ale to se nějak nekoná. Naopak máte pocit, že je na vás stále navalena obrovská tíha. Snad se hned objevují nové, mnohem náročnější úkoly.

 

Zdraví: S depresemi, které zažíváte v práci, se svezou i vaše zdravotní problémy. Jste podivně rozhozeni, směr vaší cesty se stáčí. Nemáte sílu, pořád se vám zavírají oči a bolí vás lýtka. Hlavně si musíte udělat pořádek ve svém stravování. Zbavte se zátěže, s kterou tělo zbytečně bojuje. Zkuste jen několik dní nejíst maso. 

 

Vztah: Erotická oblast mezi vámi a partnerem je prázdná. Najednou vás k sobě vůbec nic neláká. Možná jste už splnili jsou povinnost, děti jsou na světě, nic dalšího řešit nemáte. Je to trochu smutný příběh, ale v tuto chvíli řešení nemá. Láska si odlétla, ovšem je možné, že jenom na chvíli a že se k vám zase brzy vrátí.

 

Volný čas: Připadáte si smutně, máte vyřešit spoustu úkolů, které nejsou nejlehčí. Oporu ale kolem sebe hledáte marně. Už jste si ale zvykli, že to, co chcete, si musíte jedině zařídit sami. Vlastně vám ale tato životní role vyhovuje. Zvolíte si vždy to nejoptimálnější řešení, takže pak máte také všechno naprosto v pořádku.

 

Rada: V souvislosti se změnami, pro které jste se rozhodli, budete muset navštívit v jisté věci úřad. Nevěřte, že byste hned na první pokus dokázali všechno vyřešit. Nejsou tady lidé přívětiví, připravte se na komplikace. Ještě se sem budete muset několikrát vrátit, než bude všechno v pořádku. Obrňte se trpělivostí.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla: 5, 20, 21, 24, 30, 43

 

Práce: Rozhodujete se ze zdravotních důvodů zůstat doma, uvědomujete si, že by to do budoucnas vámi nemuselo být ideální. Přijdete sice o jisté finance, ale ztráta vám v tomto případě nepřipadá tak krizová. Důležitý je nyní pro vás opravdu zdravotní stav, je prioritou nad vším ostatním. Odchod je vlastně vítězstvím.

 

Zdraví: Těhotenství by si budoucí maminka měla hýčkat. Samozřejmě je jednak třeba omezit aktivní sportování, ale podstatnější je vnitřní komunikace s budoucím miminkem. Hudba a povídání jsou jen malým příkladem, co všechno se může. Ovšem ne každá hudba je příznivá pro budoucí vývoj miminka.

 

Vztah: Mezi mužem a ženou jsou více než sex důležitá slova, to, jak si spolu povídáte, kdy a o čem. Když řešíte jenom pracovní povinnosti, to nikdo dlouho neposlouchat nebude. Vzpomeňte si na období, kdy jste spolu začínali, jaká témata jste probírali. Plánovali jste si budoucnost, nyní už ale všechno máte. Více o tom přemýšlejte.

 

Volný čas: Mohla by vás zasáhnout událost, kterou si jen tak nevymyslíte. Může přijít velká voda, oheň, zemětřesení a vy najednou budete mít zcela jasný program. Priority, které ještě včera platily, jsou najednou zcela zbytečné. Každá živelní katastrofa člověka posouvá dál, uvědomuje si, co v životě vlastně není vůbec podstatné.

 

Rada: Někdy se může cíl vaší cesty nepředstavitelně vzdálit. Vyjíždíte sice s odhodláním dojet do míst, kam jste si naplánovali, ale nějak se cestou všechno zkomplikuje. Ideální stav může nastat, když potkáte známého a pojedete s ním, jeho směrem. Horší je, když jste na cestě zastaveni jinak. Buďte hodně opatrní.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 11, 20, 26, 30, 34, 42

 

Práce: Projekty se vás daří úspěšně realizovat, přicházejí k vám také peníze. Je to sice náročnější práce, ale pro vás je to výzva, abyste na sobě pracovali. Nevzdávejte se před cílem, pokračujte pořád dál. Nevyřizujte si během pracovní doby své soukromé záležitosti, jsou kolem vás lidé, kterým by to mohlo docela vadit.   

 

Zdraví: Bolí vás celý člověk, nejraději byste si odpočinuli. Může to být jarní únava, ale také vaše přepracovanost. Vzali jste si toho na sebe v poslední době příliš. Zkuste si rozplánovat den, abyste mohli také odpočívat. Práce vám určitě neuteče. Myslete víc na sebe. Dopřejte si hodně ovoce, ale měli byste zcela vynechat uzeniny.

 

Vztah: Naprosto zbytečně se s partnerem pohádáte. Oba máte svoji pravdu, ale ani jeden z vás nechce ustoupit. Je to složité, ale hlavně v tuto chvíli neřešitelné. Usmiřování bude sice příjemné, ovšem zatím není zřejmé, kdo z vás udělá ten první krok.Otáčíte se k sobě zády a nechcete už spolu vůbec mluvit. Zkuste to být tentokrát vy.

 

Volný čas: Měli byste se na chvíli zastavit, jste příliš rozběhlí. Lepší je kráčet životem zvolna a dívat se přitom ještě kolem sebe, třeba jak právě teď kvetou tulipány. Velká rychlost není dobrá, často bývá potrestána zraněním nebo nemocí, abyste najednou měli toho času dost. Měli byste už konečně přestat žít ve svých stereotypech.

 

Rada: Nikdy nenechávejte děti samotné. Vymýšlejí si programy, které není možné potom vrátit zpět. Jsou to nebezpečné hry se zápalkami, ale také se jim líbí na balkoně, odkud je tak lákavý pohled dolů. Děti touží poznat svět ze všech stránek, neznají záludnosti různých předmětů ani vzdáleností. Nevymlouvejte se na čas a buďte s nimi.

 

© Wahlgrenis   28.3.2008


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.