wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Čekám své třetí děťátko, za pár dní mi bude 42 let


Offline konference k miminkům (11. října 2007)

18. otázka:
Milá Wahlgrenis,
také já jsem náhodně našla Tvoje stránky a asi to není náhodou, protože i já se delší dobu zajímám o věci mezi nebem a zemí.. Ráda byc tě požádala o odpověď na můj dotaz. Bude mi 41 let. Asi do 37 let se život se mnou nemazlil, v 7 letech jsem se dozvěděla, že jsem nechtěné dítě, dávali se mi to hodně najevo, bývala jsem bitá a neměla jsem se vůbec ráda a hlavně mě to bolelo - duševně. V 18ti jsem se zamilovala do kluka o rok staršího, chodili jsme spolu, vzali se, oba jsme utíkali od rodičů. Nijak to neklapalo, já toužila po děťátku - někoho přivinout a dát mu lásku, které jsem v sobě měla tolik. Po čtyřech letech se narodilo. Jenže muž nás začal týrat, napřed psychicky, pak i fyzicky, napřed jsem dokola odpouštěla, vše pokračovalo. Pak jsem s dcerou odjela do lázní, při pobytu jsem se seznámila s mužem, doslova mě zahrnoval láskou. Skončily lázně a já zjistila, že jsem těhotná..Řešila jsem dilema a nakonec vše vyřešila tak, že se mi narodil syn a já doma nic nepřiznala. Muž ale nechtěl další dítě, bil mne i během těhotenství, hledala jsem pomoc u matky, ale ta mi nepomohla. Po rozvodu jsem začala žít sama s dětmi. A před třemi roky jsem poznala muže, s kterým nyní žiju. Je hodný, má rád mé děti, chceme stavět a teď příjde můj dotaz: můžeme mít spolu ještě miminko? Spolu to máme probrané, chceme dítě, milujeme děti a já bych chtěla dát lásku ještě společnému tvorečkovi. Je to možné?? Vzhledem k věku už nechci čekat, jsem zdravá a tak se ptám, je možné, aby se do tohoto hezkého vztahu narodilo děťátko? Děkuji ti za odpověď a přeji klid v duši... Pavlínka 4.9.2007

Odpověď:
Milá Pavlínko,
někdy nestačí si jenom něco přát. Musíme se také ohlédnout za svým životem a zeptat se, jestli si zasloužíme odměnu... Vy jste si totiž už jednou odměnu vybrala. Obvykle se nedá pořád jenom brát, někdy musíme také něco odevzdat. Nyní jako by od Vás byly vyšší síly odkloněny, jako by se už nechtěly dívat na Vaše další konání. Možná byste už měla být ráda, že jste našla do svého života partnera, s kterým si rozumíte a který má rád Vaše děti. Přijměte tento fakt a víc už nic nežádejte. Užívejte si každé společně strávené minuty, mějte se rádi. To je také velký dar.


Drahá Wahlgrenis,
denně chodím na tvé stránky a hledám tam odpovědi i inspirace..
Koncem loňského roku jsem se tě ptala, zda se mi podaří otěhotnět.. a ejhle, uběhlo pár měsíců a dušička ke mně přišla..
Čekám své třetí děťátko a za pár dní mi bude 42 let..
V prvním trimestru jsem prodělala genetické testy, vyšly na výbornou.
Ale posílají mne ještě na odběr plodové vody, vzhledem k mému věku, ale já ho odmítám.
Cítím v sobě vnitřní blok vůči tomuto odběru, bojím se, že bych mohla potratit a nechci v tomhle ohledu hazardovat, když testy dopadly dobře..Podvědomě cítím, že čekám chlapečka, manžel i děti z prvního manželství, syn 16 a dcerka 11 se těší, hlavně dcerka..
S miminkem promlouvám a věřím, že se narodí zdravé..
Přesto se lékaři zlobí, že jsem nezodpovědná a odběr odmítám, tlačí na mě a já jsem ve stresu..
Tak se ptám, můžeš se prosím podívat na mé miminko, zda je zdravé a zda je nutné odběr podstoupit?
Moc by jsi mi pomohla, na odběr plodové vody bych měla jít 20. února..
Moc tě prosím Wahl, pokud budeš mít chvilinku, podívej se na můj problém..
Děkuji Ti z celého srdce
Pavlínka a miminko 11.02.2008


Dobrý den,
dívám se do starší pošty.
Omlouvám se, že jsem na Váš mail nezareagovala hned.
Mohla byste mě proísm nasměrovat, kdy jsem Vám odpovídala, kde je původní dotaz?
Věřím, že všechno vyšetření budou v pořádku.
Přeji Vám hodně zdraví a sil.
Děkuji.
Wahlgrenis 01.03.2009


Vážená a milá Wahlgrenis,
až teď jsem zjistila, že mi odpovídáte na meil, úplně se mi rozbušilo srdce..
Víte, já už jsem se ptala formou "asistentky", ale tušila jsem, že toho máte mnoho,
navíc sleduju denně Vaše stránky a vím, že máte poradnu v Pardubicích, takže práce až nad hlavu..


Touha po děťátku
5. Červen 2008 - 13:35, Wahlgrenis

Otázka:
Dobrý den milá Wahlgrenis, ráda bych se zeptala, zda ještě jednou v tomto životě budu moci prožít ten nádherný okamžik a držet v náručí své narozené dítě. Již nejsem nejmladší, miminko si stále moc přejeme (již delší dobu). Navštěvovali jsme s partnerem i centrum pro léčbu neplodnosti, chtěli jsme zjistit, proč se mi nedaří otěhotnět. Partner je zcela v pořádku po této stránce (snad i jinak :-)), nabídli nám inseminaci (strašné slovo) nebo umělé oplodnění. To jsem nechtěla a ani nikdy v budoucnu nechci, buď k nám děťátko přijde, anebo se smíříme s tím, že se tak nestane a budeme vděčni za to, co nám život přináší. Byla jsem u gynekologa, nabídl mi vyšetření průchodnosti vaječníků a jejich propláchnutí (pod narkózou, cca 5 dnů v nemocnici). Mám podstoupit tento zákrok? Mám stále doufat, že to "mé" milované děťátko je u mně, věřit anebo jít na pět dní do nemocnice? Budu moc vděčna za odpověď. Moc vás zdravím a přeji pozitivní dny.
Pavlínka (29.3.2008 23:11)

Odpověď:
Milá Pavlínka,
miminko se k Vám opravdu chystá. Nebude to už dlouho trvat, snad by to měl být chlapeček. Připadá mi, že jste na sobě v nedávné době hodně zapracovala, zbavila jste se mnohé zátěže, která na Vás byla, jste jakoby svobodnější, volnější. Více jste se sladila s přírodou, nemělo by zde nic bránit. Zákrok, na který se ptáte, by Vám rozhodně v cestě k miminku neměl bránit. S mužem jste oba v pořádku, na překážku byly pouze psychické bariéry, které tady vystupovaly do popředí. Vracíte se sama k sobě, uvědomujete si ženu, kterou opravdu jste. To je moc dobře. Ničeho se nebojte, nepočítejte svůj život měsíc od měsíce. Jsou také jiné dimenze. Ale to už jistě víte...



Víte, je to zvláštní, asi před 10 dny jsem byla na odběrech krve.
Pak mi došel telegram, že mám vysoké hodnoty na pozitivní dawnův syndrom a ještě nějaký, ten si teď nevzpomenu..
Vyděsila jsem se a říkala si a je to tady, odmítla jsem amniocentézu a testy jsou pozitivní, přesto, že jsem v 1. trimestru testy podstoupila byly negativní..
Tak jsem došla do soukromé genetické poradny, kam mě pozvali.
Pan doktor mi rovnou řekl, že krevní testy jsou špatné, že mi ihned vemou plodovou vodu.
S manželem jsme oněmněli, podívali se na sebe a mně se chtělo plakat..
Vysvětlila jsem panu doktorovi, že se bojím rizika potratu a on mě dál přemlouval..
Až jsem řekla, že je to divné, že mi první testy vyšly negativní, tak mi řekl, že to nevěděl, že to mění situaci a že tedy uděláme jen ultrazvuk..
Tam vše přeměřil a řekl, že to vypadá na zdravé miminko, ale že má nález v srdíčku a že mě a mimi musí sledovat kariochirurg, tam jdu za tři týdny..
Přesto ve mně klíčí semínko pochybností, co když není miminko úplně zdravé, co když jsem na plodovku přesto měla jít, ikdyž má intuice říkala ne?
A tak denně mluvím se svým děťátkem, cítím jeho pohyby a modlím se, aby bylo zdravé..
Proto jsem si dovolila Vám napsat o radu, vím, že odpovídáte mnoha maminkám, které nosí dítko pod srdcem..
Proto jsem se ptala, zda se narodí miminko zdravé a zda mé těhotenství bude bezproblémové..
Dnes jsem byla na další kontrole a pan doktor mi řekl, že mám placentu příliš nízko, že pokud se sama neposune, bude muset být miminko porozeno kleštěmi..
Takže další červík, který nahlodává můj klid..
Prosím milá Wahl, můžete se na děťátko napojit a jen mi napsat, jak vše dopadne?
Děkuji moc a přeji vám krásný den..
S úctou Pavlínka 03.03.2009


Milá a vážená Wahlgrenis,
už jste mi neodepsala nic na můj další meil ohledně miminka..Je s ním něco v nepořádku??
Pavlínka 13.3.2009



Dobrý den milá Wahlgrenis,
asi v únoru jsem se na Vás obracela s obavami o své miminko, měla jsem podstoupit odběr plodové vody a vzhledem ke svému věku (42 let) jsem se odběru bála, že potratím..
Dnes už jsem šťastnou maminkou nádherného zdravého chlapečka (27.7.2009) a tak prožívám veliké štěstí..
O to se chci s Vámi podělit a tak posílám foto.



Díky za Vaše stránky, které mi častokrát velmi pomohly a pomáhají..
Přeji Vám šťastný život a prosluněné dny..
S úctou Pavlínka 02.08.2009
Pavlínka 04.09.2007

© Wahlgrenis 04.09.2007

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.