wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Je antikoncepce "zlá" chemie?


Milá Wahlgrenis,
Vaše stránky jsem objevila už před nějakou dobou a došla jsem i k diskuzi o antikoncepci. Mám to trochu jinak a dovoluji si napsat svůj názor.
Můj den začíná tak, že ihned po probuzení beru do rukou plato malých prášků a jeden z nich polykám. Ano, je to antikoncepce.
Dalo by se říci, že jsem tak trochu jejím otrokem, mám-li použít Vaše slova... Když jedu na dovolenou nebo jen přespávám u kamarádky, musím ji vzít s sebou. Takhle je to od mých patnácti let, kdy jsem začala rozvíjet svůj milostný život. Spolu s "nabráním" antikoncepce se na mém těle objevilo nadbytečných sedm kilogramů, které se velice těžce shazovaly. Ale nakonec se mi to přece jen povedlo, zhubla jsem na původní váhu a měla jsem pevnější a pěkně tvarované poprsí. Avšak v té době prošel můj vztah krizí, která vyvrcholila v rozchod.
Přestala jsem brát antikoncepci. Proč jako... V důsledku toho se mi ale zhoršila pleť, byla jsem více náladová a ještě k tomu jsem smutnila po ztrátě lásky a tu mi neustále připomínal fakt, že už si každé ráno neberu ten malinký bílý prášek.
Antikoncepci jsem nebrala přes půl roku.
Po tomto čase vstoupil do mého života nový muž a já se rozhodla obnovit svůj "práškový" rituál. I když jsem si na podruhé hlídala jídelníček, přesto se čtyři kila opět usadila na mém těle. Ano, už jsem se sice mohla milovat se svým partnerem, ale já nechtěla, aby mě viděl v posteli jako slonici. Začala jsem jíst střídměji, pravidelně jsem chodila plavat. Přítel mi opakoval, že mě má rád takovou jaká jsem, i kdybych přibrala třeba patnáct kilogramů, ale já se potřebovala cítit dobře. Od té doby si kontroluji, co jím, ale také si užívám skvělého sexu.
Ano, vím, že hlavní je vnitřní krása a právě kvůli ní mě má partner a lidé kolem mě rádi. Ale posuďte sami... Nebudete si připadat lépe a více se uvolníte, když si budete připadat přitažliví i navenek? Rozhodla jsem se, že antikoncepci budu brát pořád, už jen z toho důvodu, že si nechci připadat zase méněcenná. A samozřejmě nechci nechtěně otěhotnět.
Lidé, kteří tvrdí, že antikoncepce je "zlá" chemie, kterou by žádná žena neměla dobrovolně užívat, neuvažují prakticky. Při představě, že by přišla za svojí matkou těhotná dívka, která by byla například v 1. ročníku střední školy, určitě by z toho neměla velkou radost.
Každý má právo rozhodnout se po svém, jestli antikoncepci užívat, či nikoliv. A ostatní by to měli respektovat.
Jaslene 05.04.2010

Milá Wahl, milá Jaslene,
nechtěla jsem reagovat, ale nedalo mi to. Antikoncepce - chemie v tabletkách, to je podle mne diskuze jako jíst nebo nejíst maso .
Každý se rozhodujeme právě teď - podle svého nejlepšího vědomí, takže nelze říct - to bylo špatně. Já jsem popsala svou anabázi s antikoncepcí v některém z minulých příspěvků, takže můj názor znáte. Byla jsem naprostý zastánce této metody a nechápala jsem, jak někdo v tomto století bez toho může být.
V okamžiku, kdy si začnete vážit svého těla, pochopíte, že tudy cesta nevede. Užívat si skvělého sexu s chemií, je jako umět se dobře bavit jen se skleničkou alkoholu. Když si zvyknete na pravidelné dávky alkoholu - a pak ho vysadíte - taky se to tělu nebude líbit a bude se bránit - budete podráždění a nesoustředění. Stejně jako se projevuje vyrážkou na obličeji vysazení antikoncepce. Obojí je pouze odpověď na to, zda dodávání těchto látek do těla bylo užitečné.
Polykáním kouzelných pilulek žena ztrácí sama sebe a nabízí se pouze jako sexuální objekt. Možná je to nadsazené, ale já jsem pochopila, že jsem si tak nevážila sama sebe, že mi vůbec nevadilo, že si ničím své zdraví (a následy opravdu jsou) - jen abych byla pro toho dotyčného tou dokonalou milenkou. V okamžiku, kdy přestanete tuto výhodu bezpečného sexu partnerům nabízet, velmi rychle zjistíte, zda jim jde opravdu o vás nebo jen o to si půjčit vaše tělo.
Nechci rozhodně působit jako mravokárce, neodsuzuju nikoho, kdo užívá hormonální antikoncepci (moje téměř dvacetiletá dcera ji užívá a já s tím nic nenadělám - je to její rozhodnutí, mám ji ráda i tak ;-)), jen tu musím opět souhlasit a vzpomenout uvěřitelnou Majku - v okamžiku, kdy se začnete milovat sami sebe - nedovolíte, abyste si ubližovali.
Krásný den vám všem.
Rudbékie 08.04.2010

Ahoj Wahl,
přikládám i svůj pohled na aktikoncepci. Po úžasném - téměř čtyřletém - vztahu s přítelem, kde všechno fungovalo nejlépe, jak mohlo, jsme se rozešli.
Našla jsem si současného manžela a jak takž jsem si zvykala, že všechno je úplně jinak. Nechci naznačovat velikost, i když i na ní záleží, ale jsou další věci, které tady neladily. Prostě jsem věděla, že to tak nějak "musím přežít"... Nebylo to pro mne nijak příjemné, nijak hezké, nijak zábavné. Prostě nic mi to neříkalo. Jen jsem vzpomínala na svou předchozí lásku. Ale on už byl jinde, také ve vztahu, nebylo možné se vracet zpět. Antikoncepci jsem neužívala.
Ovšem stalo se to, co se asi stát muselo. Poznala jsem blíže jednoho muže, protože doma jsem si připadala na nic. A když došlo i na intimní oblast, pookřála jsem. Bylo to totiž přesně to, co jsem zažívala před lety s mým tehdejším přítelem. Ale nechtěla jsem rušit celkem fungující manželství, měli jsme tehdy už dvě děti. Tak jsem se rozhodla pro antikoncepci. Nebylo by dobré, kdybych náhodou otěhotněla, i když tento muž si dával pozor. Ale chtěla jsem to mít raději pod kontrolou. Bylo to nádherné milování, moc mi to pomohlo. Najednou jsem v náručí tohoto muže pochopila, že život s manželem nemá smysl.
Brala jsem antikoncepci možná půl roku. Ale i tady se muselo něco přihodit, jinak by to bylo jako pohádka. Manžel moje pilulky, které jsem pečlivě skrývala, objevil. A hned došlo na nepříjemný výslech, co si to vůbec dovoluji a proč vůbec je beru. Tohle nebylo moc příjemné. Neměla jsem argumenty, kterými bych ho přesvědčila, že je to pro mé dobro.
Nakonec jsme se rozvedli. S oním přítelem také nejsem. Uvědomila jsem si ale, že v životě mají cenu jiné hodnoty, ale ničeho nelituji. I jen třeba pro těch pár chvil, kdy mi bylo krásně... děkuji za ně.
Nemyslím si, že bych si nějak uškodila tím, že jsem užívala antikoncepci. Naopak, otevřela mi oči.
Lída 09.04.2010

Ahoj Wahlgrenis,
tak nějak musím zareagovat na příspěvek o antikoncepci... Ano, taky jsem ji brala, a už to v životě brát nebudu...
Zadělalo mi "to" na křečové žíly (zatím jen náznaky, co jsem ji vysadila, tak už to dál nepokračovalo) a přilepilo "to" na mě dvacet kilo, jichž se nemůžu za boha zbavit - takže je ze mě stokilová matrona...
Ale věřím že se "toho" všeho dokážu zbavit (a to "to" nejím už tři roky dobře....)
Ale stejně jako s umělým přerušením těhotenstvím, i jiných palčivých témat i tady můžu říct jediné:
KAŽDÝ ČLOVĚK MÁ PRÁVO NA VLASTNÍ ROZHODNUTÍ, ALE MUSÍ BÝT PŘIPRAVEN NÉST NÁSLEDKY TOHO ROZHODNUTÍ.
Měj se sluníčkově
Orianna 09.04.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.