wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Lesní procházka


Wahlgrenis

Sestava 36 čtvercových kartiček, které obsahují obrázky a termíny z živé i neživé přírody, s kterou se můžeme potkat v lese.

Lze s jejich pomocí zjistit nejen zdravotní stav, ale prakticky všechno, co člověka trápí.
Datum jejich zrodu: 11. srpna 2010

 

Brouček

Kámen

Muchomůrka Srnka
Cesta

Kapradí

Mýtina Strom vyvrácený
Datel Klacky Nora Tma
Hnízdo Kořeny Pařez Tráva
Hříbek Lišejník Posed Tůň
Jehličí Maliny Poštolka Veverka
Jelen Mech Pavučina Vysoký strom
Ještěrka

Motýl

Rokle Zajíc
Ježek Mraveniště Skála Zmije

 

 

© Wahlgrenis, 24.8.2010



Dobrý den,
nedávno Vás navštívila moje teta, vyprávěla mi o Vašem zvláštním výkladu. Vím, že nepracujete s kartami, ale říkala, že jste měla zcela nové kartičky s "lesními" symboly neo významy. Tohle je Vaše know-how, to chápu.
Ale zajímalo by mě, proč jste je rozkládala do spiraly a ne vedle sebe, jak je obvyklé. Také pracuji s kartami, ale nikdy jsem se s něčím podobným nesetkala. Mohla byste mi vysvětlit, proč to tak děláte? Je ta spirála něčím důležitá?
Děkuji za Váš čas a případně i za odpověď.
Deniska 24.08.2010

Milá Denisko,
kdybych měla odpovědět na Tvou otázku jasně a jednoduše, pak by to všechno bylo moje know-how - symboly i způsob výkladu.
Možná to bude tím, že jsem si neprošla žádnými kurzy ani školeními o tom, jak se s kartami pracuje. Možná opravdu vnímám jenom to, co ke mně přichází.
Dokonce se mi někdy stane, že použiju například plástve způsobem, jakým jsem je nikdy předtím nepoužila. Není tedy dopředu pevně dané, jak se musí vykládat.
Jiný člověk - jiný výklad. Těch kombinací je opravdu moc.
U "Lesní procházky" je důležité podívat se na problém, jako bychom se chtěli dostat z černého lesa. To je také počátek jakási spirálky, možná pro někoho bludiště...
Z tohoto místa se vychází, jde se nejdřív po malém okruhu, ale ten se postupně zvětšuje. Jakmile je určitý počet kartiček - 9, 16 nebo 25 - rozložený (významem samozřejmě dolů), otáčejí se, abychom je mohli "přečíst".
Pak se "čte" po sloupcích, nikoliv po řádcích, zleva doprava.
© Wahlgrenis 24.08.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.