wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Nemohu se smířit s tím, jak vypadám


Krásný den milá WAHLGRENIS,
po dlouhé době jsem zavítala na Vaše stránky. Po smrti bratra jsem začala malovat, teď jsem dlouho na malování nesáhla a mám takové tušení, že to souvisí s mým problémem. Nějak se nemohu smířit s tím, jak vypadám. Velmi jsem ztloustla a nepřijdu si krásná a žádoucí. Byla jsem na odblokacích, tam jsem se snažila skrze Boha mi pomoci, ale nejsem si jistá, jestli to ponese kýžené ovoce.
Mé malůvky se lidem líbí, ale já prostě nějak nemohu sednout a malovat, mám pocit že to souvisí s tím, že když nemám ráda sama sebe, nemohu energii a lásku předávát dál…
Děkuji za vaši odpověď a přeji Vám krásný a úspěšný rok 2010
S láskou

Sanka 06.01.2010

Milá Sanko,
nečekej v životě žádné zázraky, když nejsi na jedné vlně s vlastním tělem. To je totiž obrovská chyba. Tělo dostáváme jako jediný dar, který máme k dispozici po všechny své dny. Podle toho bychom se k němu měli tak chovat, hlavně ho ctít, nebojovat s ním.
Jakmile je tady jakýkoliv rozpor, ať už se jenom sobě nelíbíme - to je v té rovině myšlenek, nebo už reálně bojujeme například s tloušťkou tím, že se stresujeme dietami nebo tělo trápíme nějakým sportem, případně nejíme vůbec. To je také obrovský trest, který svému tělu člověk dává. Pak se nemůže divit, když zase začne jíst, že si tělo vytváří až neuvěřitelné ochranné obaly, protože si není jisto, kdy zase najíst dostane. Ano, i tělo se může proti našim záměrům vzbouřit.
Proto je důležité být s ním na jedné lodi, nebojovat s ním, ale naopak mu snášet to, co mu dělá dobře. Takhle to vypadá sice jednoduše, ale jednoduché to není.
Dokonce hodně lidí se ani se svým tělem neztotožňuje. Nepřijímají svůj obraz v zrcadle...
Měla by ses tedy nejprve se svým úžasným tělem seznámit, každý detail bys měla znát a měla bys ho i "milovat". Pomyslně se tak v každém okamžiku hladíš... Tady je začátek Tvé cesty k sobě. Nikdo jiný tuto cestu absolvovat nemůže, je to Tvoje cesta. Zatím ses ještě na ni nevydala.
Barevné obrázky žen v časopisech ano reklama by s Tebou neměly nic dělat. Tohle všechno je totiž umělý svět, ano, je uměle nastavený pro lidi, kteří na tuto hru přistoupí. Tohle není o životě...
Každý člověk si žije svůj příběh, sám pro sebe je důležitý. Žijeme především kvůli vlastním pocitům, ne kvůli nějakým obrázkům, které někdo definoval jako krásu. To je nesmysl.
Zkus se na sebe v zrcadle jen trošku pousmát. Třeba se Ti ta holka zalíbí...
© Wahlgrenis 07.01.2010

Milá Wahlgrenis,
velice děkuji, že jste si na mne našla čas a napsala mi krásná slůvka, moc si toho vážím. Opravdu upřímně děkuji.
Můj problém nepřišel s tím, že bych se neměla ráda odjakživa, ztloustla jsem po několika potratech a hormonální léčbě.
Po svatbě jsem přibrala pár kilo a byla jsem spokojená, pak jsme s mužem chtěli děti a potratila jsem. Při posledním pokusu o těhotenství, nevím co se stalo, nevím proč se to stalo, ale začala jsem krvácet, ale těhotná jsem nebyla - že by to byl potrat...
Krvácela jsem několik měsíců a krvácení nešlo zastavit, ani operací, ani léky. Když jsem byla psychicky z toho velice špatná, tak jsem navštívila kliniku neplodnosti a krvácení mi vyléčili hormonálními injekcemi a to zapříčinilo mé veliké ztloustnutí. Říkala jsem to lékaři, že strašně po těch injekcích přibírám, on mi řekl, ať si vyberu, že buď budu zdravá, ale s kily navíc, anebo štíhlá a nemocná.
Přistoupila jsem na to.
Mám obavu, že jsem se tam zavázala k nějakému slibu... To mé ztloustnutí je cca 3 roky "staré".
S láskou a vděčností
Sanka 07.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.