wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Výstava 8x inovace VZKAZY ZVENČÍ / Ladislav Hojný


Vernisáž ve středu 6. října 2021 v 16 hodin.
"My aktivisté života holt kašleme na jakékoliv mocenské manýry, ať jsou roku Středočeského (tedy krajského) či levého a pravého směru - my míříme nahoru a čekáme trpělivě na svatozář."


Chvalský zámek
Na Chvalské tvrzi 857
Praha 9 - Horní Počernice
Tel. 281 860 130
www.chvalskyzamek.cz
Do výstavní síně zvané "kočárna" vyjedete autobusem z Černého Mostu.
Vyberte si: 221 . 222 . 223 . 261 . 303 . 304 . 353 . 398



Do konce svých dnů bych měl nakreslit 777 scestných zápisků (mám jich zatím 300 ks).

Vedle toho, že bych měl tolikrát biblicky vodpouštět, je mně letos 77 roků a to je teda pobídnutí předběhnout ty, co se ženili v 88.

7, tolik roků mně chybí do ukončené mého výstavního kreslení.
Tu poslední výstavu plánuji na rok 2029.
To mně bude 85, dyž s tím budou nahoře souhlasit.

Chodící, kreslící, píšící
Hojný Lad. v. v. v. v. / tj. vlastivědný vycházkář ve výslužbě

Takže asi takhlenc, žejo.





V roce 1999 jsem sestavil a vytiskl 10 ks První dopisní výstavy.
Akci jsem provedl ke 100. pokračování mého seriálu Z obecních letopisů a k mým 55. narozeninám místo výstavy v galerii či muzeu, s kterou jsem už vůbec nepočítal.
Spletl jsem se - do dnešních dnů jsem uspořádal 50 samostatných výstav (ročně až 4 - 5 instalací).
Téměř v každých zápisech od návštěvníků jsem mohl číst: "to by byla pěkná knížka". Vzhledem k tomu, že jsem nebyl a ani nechci být technicky vybaven a navíc nemám podnikatelské myšlení, nýbrž charitativní (uspořádal jsem už 6 rozdávacích výstav), moje fascikly jsou dokumentem vykonané práce. Už jich je 25, některé o 130 stránkách.
Dopisy mají výtvarný charakter, takže výstava je logickým opodstatněním. Od dopisů přátelům, sympatizantům a známým jsem po čase upustil a přešel na psaní múzám, což jsou ženy na jedničku (i s hvězdičkou).
Nevnucuji se, ale i takové "papírky" A6, na kterých je text i kresba, už přešly přes 300 ks, a tak na výstavu patří. Chci pokračovat v této formě po ukončení své výstavní činnosti.
Čas, který mě event. ještě čeká, má zcela jasno. Tato výstava je sice ojedinělá, ale i na dalších se bude text v kresbách objevovat. Kresby a texty ukazují na zajímavé a krásné motivy a tak plní vlastivědnou roli.
Nejsem fandou těch, co kdysi byli v pozadí a teď se derou na přední místa na slunci. Vážím si svobody, kterou sem vlastně poznal až v penzijním věku. Přesto můj úhel pohled zní: "nikdy nic pro nikoho". Zdánlivě tedy negativní myšlenka je obranou proti nesolidnímu jednání, s kterým jsem se mnohokrát setkal.
Můj život je moje sólo a jakoukoliv cizí modifikaci odmítám. Fandím myšlence upáleného G. Bruna: >> Příroda je Bůh ve věcech << *) a dodal bych: A basta.

*) Proto jsem se v ní dosud pohyboval a věřím, že tomu bude tak i nadále. Je to neuvěřitelné okysličovadlo.

Chodící, kreslící, píšící
Hojný Lad. v. v. v. v. / tj. vlastivědný vycházkář ve výslužbě
© Wahlgrenis 05.10.2021


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.