wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Když se dělá ječné zrno na víčku


Milá Wahlgrenis,
prosím, co znamená, když se dělá ječné zrno na víčku? A je rozdíl v tom, na jakém oku? Děkuji za odpověď.
Měj krásné dny
Marie 14.10.2010

Milá Marie,
už si ani nevzpomínám, kdy jsem měla ječné zrno naposledy... Snad někdy na základní škole. "To máš z průvanu," říkali mi. Už tehdy mi to bylo divné.
Dnes vnímám ječné zrno - ten nepříjemný hnisající vřídek - jako odraz vnitřní nenávisti, s kterou člověk nedokáže pracovat. Může to být v případě, kdy něco není přesně podle představ, kdy se najednou začnou aktivovat všechny možné vnitřní zbraně. Takový člověk obrazně řečeno tasí meče, jsou to nejen slova, gesta, ale především nepěkné myšlenky, kterými se snaží bránit proti tomu, co je kolem něho.
Situace, která nastala, není nijak příjemná, není pravděpodobně ani přehledná. Člověk je zatlačen do kouta, brání se tak, jak umí. A nejsou to právě ty nejvhodnější způsoby... Škoda.
Ideální by bylo situaci, která nastala a zkomplikovala život, se snažit maximálně přijmout, poděkovat za ni a pochopit, že nic se neděje jen tak. Boj v životě nesmí vítězit. Všechny zkoušky, kterými procházíme, nám mají ukázat, že to tady zvládáme, že se nerozsypeme při nejbližší příležitosti. Všechno, co se nám děje, je jako učební materiál, jako důležitá lekce, kterou máme pochopit. Teprve potom se může jít dál.
Člověk, který nechce rozumět signálům, které k němu přicházejí, který by chtěl, aby okolí fungovalo jinak, narazí...
Právě toto místo "nárazu" se zhmotní v ječné zrno. Je to místo, kudy vidíme, co se kolem nás děje, ale současně to chceme jinak. Tohle se změnit nedá, i kdybychom se snažili co nejvíc...
© Wahlgrenis 30.10.2010

Wahl,
děkuji.
Marie 30.10.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.