wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Mám po ránu ztuhlou krční páteř


Wahl,
pravidelně v tuto roční dobu, než začnou topit, se probouzím se ztuhlou krční páteří. Nemohu se narovnat, otáčet. Ale naštěstí to během dne samo přejde. Chápu, že každá nemoc je výkřikem duše, jen nevím, co je tohle...
Mohla byste mi naznačit, co mám dělat?
Ivanka 22.09.2010

Milá Ivanko,
Váš dotaz mi připomíná otázku, jak souvisí procházení se v tričku v zimě s následnou rýmou.
Všechno je propojené a člověk, který "nastydne, ptotože si o to koleduje", měl už dříve v sobě jistý problém, který se musí řešit. Například rýma naznačuje důležitou očistu, kterou si má dotyčný projít.
Spát v chldné místnosti není pro každého ideální, někdo - a nejspíš to budete i Vy - potřebuje kolem sebe mít teplo, hodně tepla. Odkrytá ramena tak ráno signalizují problém, ten se stejně tak jako tak bude časem muset řešit. Něco kolem Vás není úplně v pořádku, je to ztuhlost k řešení, které se nabízí, ale Vy se mu bráníte.
Zkuste se udržovat v teple, páteř nesmí prochladnout. Výbornou preventivní pomůckou, aby páteř nezlobila, jsou pohankové slupky .
© Wahlgrenis 22.09.2010

Milá paní Wahlgrenis,
čistím se rýmou a ani oči nezůstávají pozadu, jak z nich teče, krk mám zablokovaný už třetí den...
Přečetla jsem si od Vás, že je to ztuhlost k řešení, které se nabízí, ale bráním se mu...
Mám jen dvě možnosti a moc Vás prosím o pomoc, je tím řešením rozchod s partnerem, anebo je to společná cesta dál?
Budu Vám moc vděčná, pokud mi naznačíte, které řešení je to správné.
Děkuji
Katka 23.09.2010

Milá Katko,
nic není jen černé nebo jen bílé, to víte. Nemonu Vám nic naznačovat, nic ukazovat, nic přikazovat, všechno je to jenom o Vás, Vy se musíte rozhodnout, Vy musíte dojít k tomu důležitému kroku, máte-li něco udělat.
Kdybych se mělapodívat na Vaši cestu směrem od manžela (rozchod), pak se tady jeví, že nastává v tu nejlepší chvíli. To tak obvykle bývá... Všechno se děje tak, jak se dí t má. Zmatky a nedorozumění zůstávají za Vámi, ocitáte se najednou na nové startovní čáře a tušíte, že to je správné místo, tady jste chtěla už dlouho být. Ale je před Vámi vidina samoty, kterou nevidíte příliš optimisticky. Bojíte se být sama, i když by to nemuselo být na věky. Je tady strach, úplně zahuštěno strachem, černo, kam se bojíte vstoupit...
Kdybychom zvažovali stav, kdy zůstáváte s manželem: Do hry najednou vstupuje cosi vyššího, cosi, co Vám ukáže, kdo je kdo, kdo je kým, možná to naznačuje i přerod manžela, což dříve nebylo vůbec možné, stává se najednou někým jiným. Zvláštní. Je třeba se zbavit žárlivosti a podezírání. Je toho ještě mezi Vámi hodně k řešení. Ale je to materiál, s kterým se dá pracovat, není to neznámé prostředí.
Zvažte si dobře, než se rozhodnete. Obvykle pak cesta zpět už není možná...
© Wahlgrenis 23.09.2010

Děkuju mnohokrát, milá Wahlgrenis,
rozhodla jsem se pro další společné... přeje si to /snad nelže ani sobě/ i přítel.
Zvláštní, že jste o něm psala jako o manželovi...
Rýma polevila, stejně jako bolest na páteři.
Prostě Vám mnohokrát děkuji.

Katka 23.09.2010

Milá Wahlgrenis,
pročítám si poslední texty a došla jsem i k dotazu na ztuhlou krční páteř. Ráda bych se podělila o svou zkušenost.
Mně už několik let pomáhá ovčí kožešina. Dostala jsem ji tenkrát jako dárek a měla ji jako přehoz v obýváku. Když jsem se jedno ráno po probuzení nemohla ani hnout, napadlo mě do ní ztuhlý krk zabalit. Šlo od ní krásné teplo a ještě něco moc příjemného, živočišného... Po chvíli bolest polevila a od té doby nedám na kožešinku dopustit.
Třeba tato moje zkušenost někomu pomůže.
Všechny prostřednictvím Tvého webu zdravím a přeji krásný ještě prosluněný den
Dana 24.09.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.