wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Zraněné koleno


Dobrý večer Wahlgrenis,
ráda bych se na Vás obrátila se svým zdravotním problémem. V lednu letošního roku jsem měla zranění kolena. Bylo to venku, na sněhu, venčila jsem našeho psa, když kolem projíždělo psí spřežení.
Snažila jsem se rychle dostat psa k sobě, aby se mu něco nestalo, saně jely dost rychle, ale právě při tom, jsem byla těmi saněmi zasažena. Spadla jsem, dost to bolelo. Ani už nevím, jak jsem se dostala domů. Vazy jsem měla potrhané, byla jsem pak na operaci a dodnes jsem s nohou doma.
Zajímalo by mě, co se to stalo a proč se mi noha tak dlouho neléčí.
Předem děkuji za odpověď.
Lidunka 08.09.2010

Milá Lidunko,
každá nemoc, ale i každé zranění mají pro člověka jistou informaci. Není možné se dívat na své zdravotní problémy jen úhlem lékařů - něco je špatně a je třeba to vyléčit, vrátit do původního zdravého stavu. Tohle je cesta našeho oficiálního zdravotnictví.
Nezkoumá, proč se Vám to stalo, kde a co je za tím.
Vaše zraněné koleno také není jenom o vazech a o kostech. Je tady vazba na Vaši minulost, pokud se jedná o pravé koleno, pak je to Vaše profesní cesta, to, co jste si zvolila jako své povolání. Zřejmě tady bude nějaký konflikt, který se ale ani jako konflikt jevit nemusí.
Jakmile zjistíme, co za tím je, měly by Vaše problémy odeznít.

© Wahlgrenis 08.09.2010

Milá Wahlgrenis,
děkuji Vám za naznačení cesty. V té době, co se mi to stalo, jsem nastoupila do nového zaměstnání a zrovna jsem procházela zaučením (kurs) na sanitářku. Měla jsem pak pracovat na poporodním oddělení. Ale tam jsem se už nedostala, protože jsem se ocitla v nemocnici jako pacient.
Lidunka 08.09.2010

Milá Lidunko,
některé "výkřiky duše" jsou čitelné, s některými je to ale složitější. Ve Vašem případě bylo nutné podívat se do minulosti, resp. do Vašeho minulého života. Nezkoumám minulost jen tak ze zvědavosti.
S největší pranděpodobností jste tehdy působila jako tzv. andělíčkářka, to byla žena, která "pomáhala těhotným, aby už déle těhotné nebyly". Nebyl to šetrný způsob, někdy to vyšlo, někdy Váš zásah končil tragicky.
Vaše současné zranění souvisí se zastavením na Vaší profesní cestě, měla jste si uvědomit, že "tudy", tedy zase v blízkosti těhotných nebo čerstvých maminek, jít nesmíte. Vnímám tady varování, že se už k této činnosti přiblížit nemáte. Je to jako velký zákaz shůry.
Pokud se ptáte na řešení, je-li tady nějaké, pak nyste mohla napsat tzv. odpouštěcí dopis. Ten by byl adresovaný jednomu miminku, které si vyberete. Je možné, že během psaní se Vám objeví i dzše jiných dětí nebo i jejich maminek. Měka byste ho psát s tím, co víte dnes, s uvědoměním si obrovské zátěže, která na Vás je, ale také s tím, že dnes toho na rozdíl od minulosti víte mnohem víc. Dnes byste určitě nic takového nedělala. Tehdy jste možná byla ke svému jednání dotlačena, nebyla jste v dobré finanční situaci, potřebovala jste peníze. Nebyla tady ale úcta k životu, úcta k nenarozenému životu. Na přerušení těhotenství nemá člověk z toho vyššího hlediska právo, jednala jste proti vyšším zákonům, teď byste je měla s co největší pokorou přijmout. Věčím, že to půjde.
Tento dopis byste měla psát bez svědků, na dopisní nebo jiný krásný papír. Je třeba tuto chvíli pojmout jako rituál a všechno brát zcela vážně. Je možné, že během psaní budete plakat, často se spouští city, je to skoro jako Váš nový zrod. V dopisr byste měla vysvětlit dušičce nenarozeného dítěte, jak to tehdy s Vámi bylo, a že jste vlastně ani jinak jednat nemohla, nedokázala jste to. Dnes jste ale jiná, mnohem jiná.
Dopis je třeba druhý den po napsání pomalu a zřetelně nahlas přečíst, abyste dala najevo, že za vším, co jste napsala, si stojíte. Pak by se měl venku (mimo dům) spálit v nehořlavé nádobě a popel se pouští po proudu řeky nebo potoka.
Je to sice trochu komplikovaný poces, ale léčení by měla nabrat jiný vývoj a brzy byste mohla být zdravá. Uvidíte, jestli Vás to k miminkům pustí.
© Wahlgrenis 09.09.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.