wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Nemenstruuju, je to rodinná kletba?


Dobrý den milá Wahlgrenis,
jsem pravidelná čtenářka a obdivovatelka vašeho webu.
A dnes i já si Vás dovoluji poprosit, pokud to bude možné, o odpověď na dotaz.
Mám velké potíže v "ženské" oblasti - jinak řečeno nemenstruuji - bez léků vůbec.
Onehdy jsme na toto téma mluvily se sestrou a s maminkou a já jsem zjistila, že mají problém uplně stejný a stejně tak maminky sestra (naše teta).
Navíc maminka říkala, že má pocit, že i její maminka toto řešila se svojí sestrou.
Navíc se u nás už po několik generací rodí do rodiny vždycky dvě holčičky a my se s manželem teď připravujeme na miminko (myslím si, že už brzy přijde - hodně si s ním teď povídám), a tak mám trošku obavu.
Je možné, že se tento problém přenáší v našem rodě po ženské linii?
A je vůbec možné nějak vysledovat, proč a jakým způsobem jej řešit, aby tato nemusely pokračovat i moje a sestřiny děti - pokud by to byly holčičky?
Předem Vám moc a moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.
S láskou
Viki 09.07.2010

Milá Wahl,
promiň, že se pletu do odpovědi a píšu a nečekám na to, co odpovíš Ty... není to ale o egu,.. jen mě to velmi oslovilo, já sama jsem v ženské linii byla také zapojena do jedné kletby... mojí prababičky... a de facto já jako poslední žena s Honzou / už ne s dcerou/... od mala jsem to cítila a cítila jsem, že jsem tu k tomu, abych " to" zastavila, a tak jsem postupně pomocí všech možných praktik klíčovala, co se stalo, pracovala na odpuštění,.. postupně sbírala souvislosti,... až jsem postupně přijala zprávu, že tou prababičkou jsem já sama... neumíš si představit, co to se mnou dělalo... proto tu paní velmi chápu a chci jí pomoct.
Vykreslila jsem si to... ta situace sahá cca 800 let nazpět - stalo se tam hrozné neštěstí... cítím to tak, nevím, zda dobře,.. že tam ženy byly znásilněny muži a ony se pak mužům pomstily na jejich nejcitlivějších místech!!!
Ty kletby se tam jakoby křižují - po ženské i mužské linii - v tomto případě je jedno, zda potomek bude muž nebo žena.
Radila bych - nejdřív sestoupit v meditaci tam do toho místa a podívat se, co se tam stalo.a proč..... a pak Tvoji metodu ... napsat si na papíry jména ženských i mužských předků, pokud ne jména, jen např. označení syn praprababičky, atd....a postupně na ně vstupovat a prociťovat... postupně ty papíry vyhazovat- kde se necítí nic - až tam zbyde jen část a s tou pracovat.
I tak to vnímám jako silné a patrně bez pomoci Tebe na individuálním sezení se to svépomocí nedá zvládnout, nebo ne zcela.
Tohle, co radím, je jakási první pomoc.. nasměrování.
Každopádně je to vážná věc - navíc děloha je symbol kreativity u ženy a vztahů,.. je to, jakoby se ty ženy zastavovaly ve vývoji proti své vůli,.. a nechtěly do toho začarovaného kruhu rodit další oběti..možná, že muži, narození v této linii, mají také problémy!!!...... meditačně by možná pomohlo i spojení se Zemí - jako naší matkou.
Olga 09.07.2010

Milá Viki,
někdy se opravdu dějí věci, které rozum nechce přimout. Ve Vašem případě je problémem chybějící menstruace. Je to oheň, který v těle ženy má vzplát, aby mohl přijít nový život. Opravdu to vypadá na kletbu z minulosti, tehdy byla narušena ženská linie, je zde obrovská exploze nenávisti.
Ovšem dá se s tím pracovat, dokonce Vy byste měla tento neveselý příběh ukončit. Zlom nastává s porodem miminka, které se chystá přijít na tento svět. Pokud je vedle Vás partner, jste na té nejlepší cestě. To, co se tehdy v minulosti stalo, je možné posunout, odvrátit, ale teprve až pochopíte, co se tehdy vlastně stalo. Každý jedná v danou chvíli tak, jak je pro něho nejlepší. Je důležité pochopit, co za tou kletbou stálo. Člověk byl v bezvýchodné situaci, je to vlastně určitý druh obrany, i když bolí, pokud se do tohoto momentu ohlédneme. Může to být strach z odmítnutí, závist, nenávist k druhým. Až tímto okamžikem prijdete, mnohé ve Vašem životě by se mělo otočit.
Měla byste se na svou budoucí roli připravit, důležité je ve všech aspektech v sobě probudit ženu. Dokonce i jméno tady hraje důležitou roli. Měla byste se svým jménem absolutně ladit. Trochu problém mívají ženy se jmény, které vznikly z mužské podoby - Petra, Stanislava, Víťa, Romana, Miroslava, Vladimíra apod.
Jsou při Vás všichni ochránci, které si jen můžete představit. Nebude to složité...
© Wahlgrenis 20.07.2010

Milá Wahlgrenis,
nesmírně Vám i paní Olze děkuji za výklad mého dotazu.
Abych se přiznala, teď mám z toho smíšené pocity.
Vím, že jsem se měla dozvědět přesně to, co jste mi obě napsaly, všichni dostáváme vždy to, oč požádáme (ale ne vždycky jsme schopni to správně dešifrovat).
Teď ale přemýšlím, jestli je správná doba na řešení téhle rodinné karmy, či mám počkat až po narození miminka.
Mělo by zřejmě být mojí prioritou, co jste popisovala Vy, paní Wahlgrenis - probudit v sobě ženu ve všech aspektech, aby miminko mohlo přijít, když už se tolik těší...
Nebo mám prostě jen strach...
Nevím... musím o tom každopádně popřemýšlet a dovolím si Vás poinformovat v průběhu času (který není :o) ... a tak ještě jednou DĚKUJI.
Přeji Vám krásný den

P.S.: přezdívku jsem mimochodem zdědila po tatínkovi, je to zkratka příjmení a říkali mi tak skoro celý život - ale Viki je o moc hezčí a cítím se v ní dobře, uvidíme, jestli mi tak lidé okolo mě budou schopni říkat .......děkuju
Viki 21.07.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.