wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Mykóza nehtové ploténky


Pozdravujem Ťa Wahl,
a prosím Ťa o radu, ak je to možné.
Dostávam sa so svojím nechtom na palci ľavej nohy do štádia, kedy strácam nad ním kontrolu. Je to aj smiešne, ale nejak si neviem rady.
Začalo to mykózou nechtovej platničky, viackrát perorálne (ale neúspešne) preliečenou, až postupne došlo k čiastočnému zhrubnutiu platničky.
(Ty si sa k tomu vyjadrila, že mykóza je spôsobená tým, že človek sa nedokáže odstrihnúť od minulosti.)
Tak som to nakoniec zobrala - na radu jednej známej - do svojich rúk. Robila som kúpeľ palca v octovom roztoku a vystrihla som tú poškodenú časť, pokiaľ to len išlo. Potom som pravidelne robila octový kúpeľ, zbrusovala platničku na mieste, kde by ešte bol predpoklad, že je mykóza, všetko s max. hygienou a použila som vždy aj Micetal. Išlo to super, necht vyrastá zdravý, ale ako nemá tú svoju cestičku (síce mu ju robím), tak začína zarastať. Snažím sa to ošetrovať podľa lunárneho kalendára, v čase pribúdajúceho mesiaca, okrem dní v rybách, to je najvhodnejšie
na ošetrovanie zarastajúcich nechtov.
(http://www.magazinluna.sk/default.aspx?p=lunarcalendarpage)
Trochu sa ale obávam, že nakoniec bude nutný chirurgický zákrok. Zvládnem to? Musím to nejako zvládnuť. Keď si predstavím tu bolesť, už mi strhávali necht, keď som mala asi 10 rokov, uf, je mi ťažko.
Otravujem Ťa možno s hlúposťou...
Ty uznáš sama.
Som s Tebou každý deň.
Maj sa krásne.
Mia 03.03.2010

Milá Mio,
v souvislostí s Tvými problémy mě napadá slovo "sebaklamstvo". Vím, že se můžeme bavit o infekci, ale duchovní příčiny jsou někde jinde. Na mě to působí jako Tvůj divný postoj k sobě samé. Jako bys o něčem pochybovala a to Ti nedovolovalo jaksi pevně stát na svých nohou, jako bys nedokázala zakořenit, ustálit se tam, kde jsi.
Vlastně jakoby - nechtěně samozřejmě - podvádíš sama sebe. Nedovoluješ si naplno otevřít štěstí, které tady kolem Tebe všude jen, nevidíš ho, nechceš ho vidět.
Možná máš zbytečné starosti kolem práce, svých blízkých, rodiny, dětí... a přitom zapomínáš myslet na sebe.
To není o nějaké přehnané péči, kterou by sis měla poskytovat, ale o přístupu k sobě, o preferenčních hlasech, které si dáváš, o úctě sama k sobě. Mohou to být také pevně dané názory o druhých, které sis jednou provždy přisvojila a nechceš je za žádnou cenu měnit. Přitom každý se vyvíjí, není možné takto nikoho hodnotit.
Také je zde ještě jedno varování - distancovat se od hmotných záležitostí, netrvat na stavbě domu, když přeci i nyní máte kde bydlet, nechtít nový nábytek, když ten starší ještě funguje, nesnažit se oslnit někoho druhého tím, co máte. Neměli byste nikdy mít kolem sebe věci, které tady jsou jen proto, aby druzí "zírali". Váš život by měl být především o životě, o opravdickém životě tady a teď, na nic si nehrát, nikoho neposuzovat, nedomýšlet si, co se asi odehrává v myslích druhých lidí... To všechno jsou zcela nedůležité starosti. Nesmíš se na nikoho zlobit, přej každému, miluj každého, otevři své srdce. A děkuj za každý opravdu naplno prožitý okamžik. V tom je největší zdroj zdraví. I pro Tebe. Potřebuješ se totiž přeladit malinko na jinou frekvenci...
© Wahlgrenis 04.03.2010

Drahá Wahl,
všetko je tak ako si napísala...a je to jasné sebaklamstvo.
Ďakujem Ti, že si mi venovala čas a energiu. Čítam to stále dookola...
Pochybujem aj o svojom vzťahu a bojím sa to vysloviť.
A za seba hlasujem naozaj iba sem - tam.
Ešte raz srdečná vďaka !!!
S úctou,
Mia 08.03.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.