wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Mám potíže se zažíváním


Dobrý den ještě jednou,
druhý dotaz se týká zdraví - mám neustálé potíže se zažíváním (respektive s nadýmáním). Poslední dva týdny se to upravilo díky lékům, ale problémy jsou dost časté a velmi mi znepříjemňují život. Jím prakticky dietně, tak se stravou to podle mne nesouvisí. Pořád si říkám, čím by to mohlo být? Asi před 10 lety jsem měla reflux a oslabenou imunitu (ze stresu).
Velmi děkuji za odpověď.
Zdraví
Lenka 16.02.2010

Milá Wahl,
chtěla bych reagovat na dotaz Lenky.

Plyny se tvoří při nevhodné skladbě jídelníčku. Určitými kombinacemi jídel. Také se víc - z vlastní zkušenosti vím - tvoří při očistě tlustého střeva, kdy dochází tímto způsobem k uvolňování uložených toxinů z předchozích konzumací.
Tvorba plynů ve střevu se vysvětluje tím, že některé látky obsažené v potravinách, např. v ovoci a zelenině obsahují prvky, které chemickou reakcí rozkládají hnilobné látky nahromaděné ve střevu, usazeniny. A ty pak jaksi odcházejí přirozenou cestou ven...
Pokud tedy máte sliznici střeva v pořádku, když v něm nejsou usazeniny, tak se plyny přestanou tvořit.
Tady je potřeba začít s cílenou očistou střevních stěn, nejlépe nějakou přírodní cestou, protože léky se zase usazují v játrech atd. a je to tzv. odbourávání špatného ještě horším. Ale můžete se rozhodnout pro jakýkoliv způsob řešení potíží, záleží jenom na Vás, jak to cítíte.
Doporučila bych, mimo jiné, pití bylinného čaje v kombinaci heřmánek, máta a fenikl. Pro organismus je to příjemý hladivý dotek přírody.
Hezký den
Ája 16.02.2010

Milá Lenko,
plynatost souvisí s nahromaděnými strachy, které v sobě máte. Může to být nanaladěnost na cestu, po které jdete, na formu, v které byste měla být. Je to znejistění Vaší základny, toho, co je ve Vás prapůvodní. Někde je tady nějaký zásadnější problém, který Vám nedovoluje být sama sebou.
Plyny Vám tedy pomyslně říkají, že by to cosi, co je ve Vás uvězněné, mělo puknout. Je to otázka okamžiku, možná i takhle snadno byste se mohla k problémům, které tady někde budou postavit. Pochopení duchovních příčin nemocí je otázkou zlomku vteřin. Nejdůležitější je najít, za který konec provázku se má vzít, aby ten složitý uzlík povolil.
© Wahlgrenis 16.02.2010

Mila Wahl,
rada bych prispela k dotazu Lenky. Posilam v priloze soubor nazvany sice Domaci caje , ale je tam k veci pasaz nazvana Citrus k vycisteni strev. A jsou tam i ostatni uzitecne veci, ktere se mohou hodit i Tobe a ostatnim.
V knize "Anatomie ducha" je krasne jednoduse shrnuto, jak vse souvisi. "Biografie se stava nasi biologii."
Mej se krasne.

Taomi 16.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.