wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Teče mi z nosu krev


Drahá Wahl!
Já tak nějak nechci obtěžovat, ale v tuto chvíli najednou jsem dostala impuls, at ti napíšu... Mám jeden problém, už jsem ti o něm psala, asi tak dva roky dozadu. Myslela jsem, že to prostě přejde, ale ono ne, naopak, je to čím dál horší.
Teče mi z nosu krev. Z pravé nosní dírky.
Napsala si mi, tehdy, že je to problém v minulosti, s dítětem. Snažila jsem se dušičce omluvit, poprosit o odpuštění, zdá se ale, že je to málo, nebo také je ten problém v něčem jiném.
Pořád se mi uvnitř tvoří strupy, které se odlupují. Rána se zahojí, pak se vysmrkám a je to tady opět. Kdybys viděla, jak vypadají papírové kapesníčky, které v práci hážu do koše. Stydím se za to, a radši je do něčeho zabalím, aby to neviděla uklízečka. Nevím, co by si myslela.
Nevím, co s tím mám dělat, snažila jsem se na to nějak přijít i s tou mojí kamarádkou - víš, kterou :-) ale na nic jsme nepřišly.
Můj dobrý muž mi koupil domů vodní lampičku, pokud je to ze suchého vzduchu, tak by to mohlo pomoct. Ale já nevím.
Trápí mě to hodně, na veřejnosti, když potřebuju kapesník, se radši schovám někde v koutku, aby to lidi neviděli.
Drahá moje Wahl, porad mi, co mám dělat? Komu odpustit, koho poprosit o odpuštění? Myslím si, že jsem za poslední rok prošla dost výraznou změnou. Byla jsem hnusná, chovala se příšerně. Uvědomuji si, že ještě další cesta mě čeká... A těším se na ni, protože ta cesta je nádherná, vím to.
Ale ted, nevím, co s tímto dělat.
Budu vděčna za každou radu, za každé usměrnění. Něco uvnitř je špatně a já nevím, co... a je to už dlouho.
Měj krásné a veselé dny
Erika 24.01.2010

Milá Eriko,
sama jsem tyto potíže nikdy neměla, ale živě si vzpomínám na mé letní tábory, kterých jsem se jako malá účastnila každé léto. Tam se pokaždé našly jedno nebo dvě děti, kterým krev z nosu tekla. A mohlo by se říct, že zcela bez příčiny. Žádná rána, žádný šok.
Když si teď tyto situace vybavuji, byly to pokaždé děti nějakým způsobem stojící stranou, příliš se kolektivních her nezúčastňovaly. Teď chápu, že tohle byl ten důvod.
Krev z nosu teče, když člověk touží po pozornosti, po lásce, kterou chce vnímat od ostatních, ale ona nepřichází. Ta se dostaví, až když se druzí snaží krvácení zastavit. Pak teprve přichází zklidnění a na chvíli je zase dobře.
Já vím, teď řekneš, že lásku kolem sebe vnímáš. Znám Tvého muže, je úžasný. Tady jde o podvědomou rovinu, možná bys to chtěla přeci jen trochu jinak, možná je v Tobě ještě střípek minulého trápení, kterým sis prošla, je tady jisté láskové vakuum, které čeká na naplnění.
Chápu, že tahle slova bude těžké přijmout, když to tak nevidíš, ale třeba časem k Tobě odpověď dorazí tak, abys ji pochopila.
Ono by šlo naťuknout i lásku mateřskou (???), ale to také vím, že je to citlivé téma, trochu jiná rovina...
© Wahlgrenis 28.01.2010

Drahá Wahl!
Moc dekuji za odpoved. Priznám se, ze v tuto chvíli tak nejak nevím, co si mám z toho vybrat. Presne, jak si napsala, zatím tomu nerozumím, nebo to nevidím, ale snad odpoved ke mně časem dorazí.
Vís, co je zajímavé? Ze tento problém se naplno objevil, az když jsem se prestehovala sem, do Česka, za mým muzem. Predtím sice taky byl, ale velmi málo a jenom obcas, když byla sliznice nejak podrázdená.
Asi to má souvislost, vid? S mým zivotem, se svatbou, s manzelem, s tím, co ziju ted a tady.
Já to tak nejak v hloubi duse vím, ale nevím, jak s tím nalozit.
Dekuji moc za tvuj cas.
Mej se moc krásne a dekuji za tvá slova.
Erika 28.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.