wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Jak je to s nemocí, s kterou se člověk narodí?


Dobrý den, milá Wahlgrenis,
o tom, že každá nemoc souvisí s naší duší, už jsem slyšela, i tomu věřím. Ale co nemoc, se kterou se už narodíme a nemůžeme ji tudíž nijak ovlivnit, jen se s ní naučit žít?
Ještě jednou Vám moc děkuji za Vaši odpověď a přeji pěkný den.
Alena 06.01.2010

Milá Aleno,
všechno se děje tak, jak se dít má. Nesmíme se zlobit na nikoho, když nám do života přijde postižené dítě. Není to vina matky, lékařů, ale ani Boha, i když by to jistě bylo tak snadné na někoho tento "problém" svést.
Postižení souvisí s minulými životy, resp. s tím posledním. Jsou dvě cesty, které mohou vézt k vrozenému postižení.
Tím prvním je sebevražda.
Často právě místo na těle, které trpělo při tomto posledním vědomém skutku, je zasaženo v dalším životě. Oběšený například nikdy nepromluví, protože se tehdy provinil proti svému hrdlu, kde jsou mj. i hlasivky. Člověk, který si způsobí smrtelná zranění na kolejích, je pravděpodobné, že se narodí s nějakým způsobem "nechodícími" končetinami.
Takhle by se dalo postupovat případ od případu.
Druhou cestou je nenaplněná láska.
Partner, který neunese rozchod, se často rodí v dalším životě ženě s duší tehdejší lásky, ovšem rodí se s nějakým handicapem, aby si ji tím k sobě více připoutal. Aby tak měl jistotu, že budou spolu. Jsou to lidé, kteří vyžadují intenzívní péči, speciální přístup někoho z rodiny. Sice to třeba ani nemůže dát najevo, ale je nejšťastnější právě tehdy, když se tato osoba vyskytuje v jeho blízkosti, často ani neusiluje o zlepšení svého zdravotního stavu, protože právě tato forma "spolupráce" mu vyhovuje.
Je těžké hodnotit vrozené nemoci hned při prvním pohledu. Ale nejsou to náhody...
© Wahlgrenis 07.01.2010

Zdravím Tě krásná Wahlgrenis,
chtěla jsem ti poděkovat za článek, který na mě dnes vykoukl, jak je to s nemocí, se kterou se člověk narodí...
Dnes jsem posmutnělá, byli jsme s naším synem na kontrole... všechno celkem v pořádku, ale přece jenom se jedná o vrozenou vadu... Ten článek mi moc pomohl, i když už vím, že to není náhoda. Vlastně všechno, co je tam psané, vím, ale bylo to tak nějak hodně povzbuzující, takové to ....CINK...
Měj se moc hezky, posílám světýlko......pro krásnou vílu :-)
Edita 07.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.