wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Doteraz som nevybrala meno pre chlapca, ktorého čakám


Dobrý večer, pani Wahl,
z Vašej e-mailovej stránky viem, že Vám prichádza viac e-mailov, než na koľko ste schopná odpovedať, ale aj tak skúsim šťastie, a teda Vám píšem, dúfajúc v akúkoľvek odpoveď. Veľmi by som Vás chcela poprosiť o e-mailovú konzultáciu mena pre môjho syna.
Som na konci ôsmeho mesiaca tehotenstva a doteraz som nevybrala meno pre chlapca, ktorého čakám. Nikdy som sa numerológiou nezaoberala, až kým sa mi (chvalabohu ešte včas) nedostala minulý týždeň do ruky kniha od pani Camily Karolinss „Meno je Váš osud“ a následne aj „Siedma šifra Leonarda“. Vo mne svitla reálna nádej, že vyberiem správne meno. Nebudem radšej veľmi rozvádzať, že sa už na mňa celá rodina pozerá ako na blázna, ťukajúc si po čele. Ale keďže som dostala reálne argumenty do ruky, neustúpim a bojujem za správne meno, hoci ešte neviem, ktoré to bude.
Po prečítaní kníh som vybrala 40 chlapčenských mien s pozitívnou charakteristikou a v spojení s priezviskom som vyrátala 40 krížov osudu. Ale bohužiaľ, hoci viem presne zakresliť všetky rizikové a veľmi nebezpečné čísla, horné, stredné aj dolné prietoky, dvanástky a všetko, o čom sa v knihách píše, neviem si spraviť pre človeka (ktorý ešte neexistuje) taký výklad, aby som reálne vedela, či je to správna kombinácia. Niekedy totiž osud nemusí byť až taký zlý, ako sa javí v kríži. A samozrejme dátum narodenia ovplyvniť neviem, ten si dieťa ešte len vyberie samo. A teda jediné, čo preň môžem teraz spraviť, je vybrať správne a vhodné meno k priezvisku.
Priezvisko, ktoré chlapec dostane, je po otcovi. Nie je to najšťastnejšie priezvisko (súčet je 16), ale to je zatiaľ dané.

Zo 40 vybratých mien mi vyšli len 4, ktoré netvoria ďalšie rizikové kombinácie – Alex, Juraj, Maximilián a Miloslav.

Meno Miloslav D. má (až na neuverenie) môj partner (otec), ale tomuto menu sa trochu bránim.
Menu Maximilián D. sa tiež trochu bránim, lebo celý život to bude Max D., a to nie je úplne šťastný kríž (podľa mojich prepočtov).
Ostali Juraj a Alex, ktoré sú všetkými číslami zhodné.
Bohuvďaka viem, že mne aj môjmu partnerovi sa meno Alex dokonca pre chlapca aj páči, takže by som Vás veľmi rada chcela poprosiť, či by ste mi vedeli napísať nejakú stručnú charakteristiku k menu Alex D., či je toto meno vhodné, prípadne, ak to nie je vhodná kombinácia, ako mám pokračovať.
Aj keď dúfam v malú nádej, že som našla dobré meno, začínam byť zúfalá, pretože pôrod je tu každú chvíľu a náš syn je stále „XY“ D.
Prosím, pomôžte mi. Snažila som sa kontaktovať pani Camilu, ale vraj je na dovolenke a e-mailový kontakt som na ňu zatiaľ nikde nenašla. Keďže moje hodiny už naozaj tikajú, bola som veľmi rada, že som sa dostala na Vašu stránku a veľmi dúfam, že ma usmerníte, za čo Vám vopred veľmi pekne ďakujem.
S pozdravom
Ivana 20.01.2010

Milá Ivano,
na otázky týkající se výběru jména budoucího dítěte jsem již několikrát reagovala. Nemohu tady polemizovat s teorií (vzorec osudu) pani Camily Karolinss.
Rodiče se už tím, jaké jméno pro své dítě vybírají, spolupodílejí na jeho životní cestě. Do tohoto procesu bych nerada vstupovala.
Tady na webu je zatím částečná moje charakteristika jmen , postupně ji doplňuji.
Zkuste se domluvit s partnerem na jméně, které Vám oběma bude připadat přijatelné. Možná byste se už měla od všeho, co jste si dosud na toto téma přečetla a vypočítala, odpoutat. Měla byste nechat promluvit pouze své srdce, to Vám poradí nejlépe. Rozhodně se výběrem jména pro svého syna nijak nestresujte, měla byste být v klidu a hlavně v radostném očekávání, těšení se na nového človíčka.
Omlouvám se, že nereaguji tak, jak jste si asi představovala. Ale rodiči Vašeho dítěte budete Vy, vnímám, že sem bych vstupovat neměla.
© Wahlgrenis 20.01.2010

Vážená maminko,
chce to klid a mír v duši a svěřit to všechno Bohu (andílkům). Velmi se stressujete a Vašemu děťátku tenhle neklid vůbec neprospívá. Pokud bych Vám mohla poradit, jakékoli výpočty nechte být, důležité je ještě i datum, čas a místo narození, a úplně nejdůležitější je osud, poslání a karma - tedy to, co si dušička vybrala ještě před příchodem do tohoto světa v této časové realitě.
Vyberte v klidu, v míru a v lásce to jméno, které se Vám a Vašemu manželovi bude líbit, a nechte věci volně plynout. Jakékoli přebírání odpovědnosti z Vesmíru, myslím, není na místě.
Každé jméno je krásné, když se řekne s láskou, právě ta láska dodá jménu energii a láska může změnit mnohé, a také to činí. Navíc, většinou se děcku říká různými zdrobnělinami a přezdívkami, zkratkami apod. ... nemůžete naprogramovat sama to, co už dávno provedl NĚKDO jiný.
Určitě vyberete děťátku jméno krásné, které bezpočetkrát v životě budete vyslovovat ráda a s láskou.
Olga 20.01.2010

Milá Wahl,
po přečtení příspěvku o hledání vhodného jména pro miminko mě napadlo upozornit na knížku - Robert ALTMAN: Osud podle jména - Nomenologické obrazy.
Do ruky se mi dostala asi před dvěma lety, dávno potom, co jsme našim dětem jména vybrali. Čtení je to zajímavé, odkazuje mimo jiné na historický původ jmen a co to s sebou může nést pro pojmenovaného.
Jméno mají rodiče vybrat srdcem, s maximální láskou, mohou si přitom představit, jak dítě roste a s ním jeho jméno, jak mu říkáme, než jde do školy, když bude puberťák, jak mu bude říkat jeho láska, kolegové v práci, jak bude znít, až bude prarodičem... Jméno s příjmením by mělo znít hezky, mělo by se hezky vyslovovat, mít melodii.
Přepočítávat jméno na šťastná a méně šťastná čísla nemusí nutně vést ke správnému výběru.
Felisín 20.01.2010

Dobrý večer, pani Wahl,
nevadí mi, že ste odpovedali, ako ste odpovedali. Zoberiem si z Vášho e-mailu maximum. Hlavne Vám chcem poďakovať, že ste odpísali, čo som skoro ani neočakávala. Takže Vám veľmi pekne ďakujem a prajem príjemný večer.
S pozdravom
Ivana 20.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.