wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Jak "užívat" tibetskou mísu?


Dobrý den milá Wahlgrenis,
koupila jsem mamince tibetskou mísu , jelikož věřím a dost mě zaujala. Ale nikde jsem nepřišla na to, v jakých dávkách ji používat k léčení. Maminka ji má na místě, kolem kterého často prochází a vždy do ní ťukne.
No a nyní jsem vlastně u druhé otázky. Stačí jen ťukání, protože i tak se krásně rozezní, nebo se musí jezdit po okruhu? To by totiž mamča nezvládla, jelikož má revmatickou artritidu. Ale já zvládnu i fontánku (trochu se vytahuji, ale měla jsem z toho velkou radost)...
Jinak Vám přeji vše dobré, hlavně hodně zdraví, síly a lásky k Vašim narozeninám, ale i do nového roku a vlastně po celý život.
Hanka 04.01.2010

Milá Hanko,
ono to není tak úplně jednoduché. Rozhodně nečekejte radu - třikrát denně ťuknout a pak 15 minut kroužit. Nic takového se doporučovat nedá.
Tibetská mísa je naprosto nezaměnitelná a těžko napodobitelná věc. Hlavně při jejím rozvibrování dochází k harmonizačním procesům, vibrace přecházejí do těla člověka a všechno, co není v pořádku - tedy především všechny tělní tekutiny v těle - se vlivem těchto vibrací vylaďuje. Je to prakticky vůbec nejrychlejší proces, protože voda vede zvuk třikrát rychleji než vzduch.
Vstoupí-li tibetská mísa do života člověka, změní ho. Není možné kolem ní jen tak chodit, je to dlouhodobý proces sžívání a poznávání.
Moc důležité je dokázat se zaposlouchat do zvuku tibetské mísy a pozvolnými pohyby podél těla nejlépe někoho z rodiny, kdo bude ochoten při tomto "učení" spolupracovat, sledovat změny vibrací. Jsou to někdy výrazné změny, které jsou maximálně čitelné. Každý to ale může mít jinak. Někdo není na tyto zvuky zpočátku vůbec nastaven, současný zvučný a hlasitý svět nám malinkou uši "utáhl", takže všechny hladiny zvukového spektra neslyšíme.
Postupy s tibetskými mísami nevyžadují žádné speciální znalosti anatomie lidského těla. Vibrace si své místo v těle najdou samy, nemusíme ji nikudy nastavovat nebo umisťovat k postiženému místu. Zvuk dojde tam, kam dojít má. Není tady vůbec žádné násilí.
Už možná z těchto několika řádků chápete, že ťuknutí do tibetské mísy, když jde maminka kolem, je nedostatečné. Měla by se s ní více skamarádit, udělat si čas, vzít ji do ruky, ale ne že "to teda udělá, když jí to někdo nařídil", ale že chce, že je naladěna na krásný okamžik, na chvíli, kterou si takto chce sama sobě darovat. Ano, soužití s tibetskou mísou je obrovský dar. Tím, jak si nechá vibrace tibetské mísy vstupovat do svého těla, provádí nádhernou terapii, nádherný lečebný proces. Čas není důležitý, tady jde o pocity... A není ani důležité, jestli točí paličkou po okraji nebo mísu rozeznívá údery.
© Wahlgrenis 04.01.2010

Milá Wahlgrenis,
mockrát děkuji, vážím si Vás i Vaše času který jste mi věnovala.
S úctou
Hanka 07.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.