wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Americké námořnictvo potvrdilo pravost nahrávek UFO


Tři nahrávky, které se na veřejnost omylem dostaly v letech 2017 a 2018 a které zachycují setkání stíhaček s neznámými objekty letícími vysokou rychlostí nebo podivně manévrujícími ve vzduchu, jsou pravé. Potvrdilo to americké námořnictvo. Dodalo, že záběry se nikdy neměly dostat na veřejnost.
Ti, kdo si připravují fáborky k vítání mimozemské civilizace, je ale mohou klidně zase schovat. Námořnictvo pouze potvrdilo pravost nahrávek, které zachycují dva případy setkání s UAP (Unidentified aerial phenomena – neidentifikovaný vzdušný fenomén).
Nahrávky zveřejnila v letech 2017 a 2018 ufologická společnost To the Stars Academy of Arts & Science a deník The New York Times a okamžitě se staly senzací.

První z videí pochází z roku 2004. Piloti zachytili zhruba dvanáctimetrový objekt bez křídel, který tvarem připomínal bonbony Tic Tac. Objekt byl schopen neuvěřitelně rychle nabrat výšku zhruba 25 kilometrů a stejně rychle zase klesat až nad hladinu oceánu.
Zbylá dvě videa pocházejí z roku 2015. Na nich zachytili piloti letounu F-18 objekt pohybující se extrémně vysokou rychlostí. "To je sakra dron, kámo," reaguje jeden z pilotů. "Bože! A to letí proti větru," odpovídá druhý. "Videonahrávky nikdy nebyly určeny pro veřejnost," uvedl pro CNN mluvčí amerického námořnictva Joe Gradisher.
To ale neznamená, že by námořnictvo chtělo utajit existenci mimozemšťanů, jak s oblibou tvrdí různí konspirátoři. Všechny nahrávky před zveřejněním musí schválit experti, aby se ujistili, že neobsahují utajované informace například o samotných stíhačkách, ze kterých bylo video pořízeno.

Vidět UFO znamená stigma
Gradisher zároveň dodal, že nahrávky jsou pouze zlomkem "setkání", která zažívají piloti během tréninkových letů. "Tato setkání představují bezpečnostní riziko pro naše letce i naše samotné operace," dodal Gradisher.
Po mnoho let piloti taková setkání raději nehlásili. Pojem UFO (udentified flying object – neidentifikovaný létající předmět) byl totiž natolik zprofanován, že si ho každý spojil s mimozemšťany. Piloti se obávali, že by pak mohli být spojováni se zastánci teorie o mimozemšťanech a třeba tak lehce přijít o kariéru.

Místo UFO raději UAP
I proto nyní armády po celém světě používají radši termín UAP. Stejně jako zkratka UFO to znamená jev nebo předmět, který není armáda na základě svých informací schopná rozpoznat. To ještě neznamená, že jde o jevy mimozemské.
Pentagon sice před dvěma lety přiznal program na sledování UFO, zároveň však dodal, že žádné stoprocentní důkazy nemá, byť je bývalý šéf programu Luis Elizondo o mimozemské přítomnosti na Zemi téměř přesvědčen.
Našli jsme letouny odporující fyzice, tvrdí šéf amerického programu sledování UFO
Odborníci však raději berou celý program s rezervou. Jak podotýká server Bussiness Insider, řada pilotů tyto jevy například přičítá chybám na displejích helem. V některých případech jde o meteorologické jevy.
Jediným způsobem, jak zjistit, co jsou tyto UAP zač, podotýká Gradisher, je povzbudit piloty, aby je hlásili pokaždé, když je uvidí. Je tedy možné, že dalších nahrávek se v budoucnu dočkáme ještě ve větším množství.
Zdroj
© Wahlgrenis 19.09.2019


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.