wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

"Jsou velmi milí, protože to mají od vás moc dobře zaplaceno!"


Dobrý den Wahlgrenis,
píši ohledně miminka - manžel byl na vyšetření, které nedopadlo dobře, a jediné co nám bylo sděleno je, že jediná naše šance na miminko je jít na umělé oplodnění a to co nejdříve. Není na co čekat.
Ptala jsem se, jací jsou tam doktoři a jaký je jejich přístup. Bylo mi řečeno: "Jsou velmi milí, protože to mají od Vás dost dobře zaplaceno."
Bylo mi z toho na nic.
Je to jen kšeft, tahat z lidí, kteří chtějí mít miminko, peníze. Připadala jsem si jako v obchodě, copak si přejete, řeknou cenu v desetitisích a pak si odnesete miminko.
Je to tak nepřirozené, tak ošklivé, vyskytl se problém a hned šup na umělé oplodnění, nikoho nic jiného nezajímá... Bráníme se tomu. Připadá mi, že doktoři neznají jiný postup než umělé oplodnění, je tu zádrhel, tak šup na umělé oplodnění. žádná další vyšetření.
Prosím Wahlgrenis, příští měsíc máme jít do centra se informovat, jak dále postupovat, protože přirozeně prý miminko mít nebudeme a zbytečně čekáme. Za rok prý nemusíme mít už žádnou šanci ani na to umělé oplodnění. Tak nemáme váhat, a hned se tam objednat, hlavně nemáme čekat... Myslím, že nás tím straší, aby nás do toho natlačili...
Ale co když na tom něco je?
Co když přirozeně neotěhotním?
My si přejeme miminko přirozeně, ale stále k nám nepřichází a my nevíme proč. Co máme dělat? Víme, co si přejeme - naše nádherné štastné miminko, ale nechceme ho přes doktory. Přejeme si, aby vzniklo z naší lásky, které máme v sobě tolik.
Prosím Wahlgrenis co máme dělat.
Pleasea 26.07.2010

Milá Wahlgrenis,
psala jsem dotaz ohledně miminka, zda se nám stane ten zázrak a budeme rodiči.
Prosím, mohla byste se na nás podívat, proč k nám miminko stále nepřichází?
Nejsme si jisti řešit to přes doktory, nemáme v ně důvěru.
Ale když nám řekli, že za rok nemusí být už žádná šance na otěhotnění.......
Pročítám Vaše stránky a vím, že neodpovídáte na všechny dotazy, určitě máte každý den několik dotazů.
Mohla bych Vás poprosit, zda byste nám mohla pomoci a napsat pár slov? Děkujeme.
Děkuji za krásné jméno.
Pleasea 28.07.2010

Dobrý den Wahlgrenis,
prosím Vás, psala jsem Vám, asi máte důvod, proč neodpovídáte...
Zkusím se Vás zeptat: dva lidé nezávisle na sobě mi řekli, že dokud neodpustím, tak neotěhotním.
Jenže já nechápu, jak mám odpustit a komu mám odpustit, to mi nikdo neřekl... Jen pořád na to myslím.
Jediné, co vím, je, že odpouštět je lidské, ale komu co odpustit?
Mohla byste se na mě prosím podívat a pomoci nám v tápání, než uděláme ten krok, který cítíme jako chybný a půjdeme do centra......
Ale nevidíme již jiné východisko.
Nevydupáváme si miminko, ale chtěli bysme být rodina, i když rodina jsem já a manžel. Moc si miminko přejeme a víme, že je blízko nás, ale něco mu brání.
Pomůžete nám, prosím?
Pleasea 03.08.2010

Milá Pleaseo,
je zbytečné domnívat se, že když Vám neodpovídám, mám k tomu nějaký důvod. Nemám. Už se k odpovědi chystám. Opravdu nejsem stroj... Někdy potřebuji dělat také jiné věci, někdy také trochu odpočívám...
Nevím, jak jste se dostala na tento web. Pokud jste si tady něco přečetla, možná jste už pochopila, že miminka chodí do tohoto světa podle jiných plánů, než si myslí doktoři. I ortel, který se jeví pro miminko jako neprůchodný, najednou může povolit a ten zázrak přichází. Opravdu jsou tady ve hře jiné argumenty než ty, které slyšíte z úst Vašich lékařů. Nejsou to čísla, hodnoty, limity atd.
Měla jsem už několik akcí zaměřených na budoucí maminky, několik offline konferencí také pro ženy, kterým se nedaří otěhotnět. Miminka přicházejí ...
Ani ve Vašem případě se mi nejeví problém Vašeho budoucího miminka tak komplikovaný, jak to asi vidíte Vy. Je jen třeba "něco malinko" ve Vašem životě pochopit.
I v této chvíli je několik těhotných žen, které se připravují na porod svého dlouho očekávaného potomka.
Z Vašich reakcí chápu, že jste s manželem prakticky už rozhodnuti podstoupit umělé oplodnění. Jinou cestu nevidíte. Ano, nevidíte, protože jste si ji nepřipustili. Jste jako v pasti a všude kolem Vás jsou jenom "slova, slova a slova" doktorů. Je jen to, čemu Vy sami uvěříte. K Vám by miminko přirozenou cestou přijít mohlo, ale zatím je znejitěno tím, co se chystáte udělat, čím se zabýváte. Všechno záleží jenom na Vás.

© Wahlgrenis 03.08.2010

Wahl,
píšu paní s jménem Pleasea:
Ono to v tom našem světě je vždycky něco za něco.
Aby došlo k rovnováze a harmonii, musí se plus a minus vyvážit,.. zrovna tak polarita ven a dovnitř, zrovna tak černá a bílá, zrovna tak všechny 4 živly, atd., atd.
Většinou je to bolest a její zkušenost, která nás nutí se posunout dál. Pak máme volbu - buď se zapouzdřit v pocitu "já dělám všechno dobře, podle knih, lékařů, božích přikázání, atd. atd., ... a ti druzí mně ublížili, ti druzí jsou špatní, ti se musí změnit,.." nebo to, že ke mně děťátko nechce, není přece na mojí straně, tohle je ten osud... atd...
Tak si to tedy vynutíme skrze výmluvy, alibi, přes hlášky doktorů, hlášky psychologů apod. Z nedávné doby jsem se přesvědčila, že ani mnoho slovutných doktorů a kapacit nepomůže, když si člověk skrze alternativní směry .. skrze Boha, Vesmír - jak to každý nazveme - a skrze sám sebe, pomůže sám.
Může tam mít samozřejmě průvodce, já na této uličce ohně měla Tebe, Wahl, a moji kamarádku z Moravy, jako dva průvodce - anděle,.. pomocníky a navigátory... a pak jednu dívku, zvanou Chanté, která provozuje zcela jemné meditace propojením skrze matku Zemi a svoji vlastní duši - strávila v Amazonii nějakou dobu.
Proč to říkám?
Když se člověk otevře pomoci, ona se najde, ale jiná, než velí rozum.
Paní Pleasea patrně cítí a jde jednosměrně za vytčeným cílem, ale tím se od něho paradoxně vzdaluje. Ta správná cesta je patrně přijetí, smíření, uvolnění průchodům žalu, proč děťátko nepřichází,.. a nepotlačení otázek a odpovědí, které duše vznese...
Jen je třeba ji poslouchat. Nejsou to jednoduchá a bezbolestná řešení.
V tomto směru se nás, smrtelníků, zmocňuje strach, vypustit na sebe a ze sebe dost těch vin a špín, které každý za všechny ty životy střádáme,.. a po ruce je tak jednoduchá metoda, nechat si oplodnit vajíčko a upevnit ho do dělohy, že?
Někdy se nám ten hlas, co nám radí, nechce poslouchat, protože nám jako ta navigace v autě, radí něco, co se nám nezdá, nelíbí, co v tu chvíli vyhodnocujeme jako nepříjemnou ztrátu pohodlí, komfortu, klidu, bezpečí,.. vím, vím, jak je to těžké...
Ono se to těžko vysvětluje, že ta těžší a bolestivější cesta je ve skutečnosti ta cesta nejbližší a nejsprávnější,.. a naopak příliš jednoduchá a bezbolestná řešení ve svém důsledku vedou do propasti.
Tak s odvahou, kterou V8m posílám, s pochopením a láskou
Olga 03.08.2010

Milá Wahlgrenis,
strašně moc Vám děkuji a chci se vám také omluvit.
Já jsem z toho už neštastná, do toho procesu jsme spíše nuceni, my na umělé oplodnění nechceme jít, stále doufáme, že přijde přirozeně. Vím, že nejste stroj, přijměte prosím mou omluvu, mrzí mi, že to tak vyznělo.
Moc si vážím Vaší odpovědi.
Pročítám Vaše stránky pravidelně a dávají mi naději, ale trvá to již tak moc dlouho. Čekáme již mnoho let a neznáme důvod, proč miminko nepřichází, uděláme vše pro to, aby k nám přišlo přirozeně, ale my nevíme, co máme udělat...
Napsala jste to přesně - jsme v pasti a nevíme kudy kam a co dál.
Víme, že chceme dát lásku našemu miminku.
Co máme udělat, aby k nám miminko chtělo přijít?
Na Vašich stránkách jsou opravdu zázraky, je to nádherné.....
Snad se nám ten zázrak stane také.
Píšete - Mám v životě něco pochopit - já vím, že to není správná cesta jít na umělé oplodnění, ale bude mi za chvíli 30 let a doktoři říkají, že není na co čekat. Vlastně že pokud nepůjdeme hned, tak to nemusí později vyjít.
Vlastně nás do toho tlačí... my nejsme rozhodnuti, vlastně jsme chceme naše miminko přirozeně a pokud je nějaká naděje... já už ztrácím sílu.
Nechci všechno ted hned.......
Napsala jste, že je naše miminko znejistěno - takže nic jiného našemu zlatíčku nebrání, aby přišlo? Manžela strašně moc miluju a jak píšete plujeme spolu na jedné vlně - je to krásné
Moc Vám děkuji za odpověd.
Pleasea 03.08.2010

Milá Pleaseo,
Vaši lékaři mají svou pravdu, samozřejmě, oni to ale jinak neumí. Dělají věci, které se naučili na škole, povýšili svou pravdu nad všechno ostatní.
Nechci s nimi polemizovat, nemělo by to smysl...

© Wahlgrenis 03.08.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.