wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Já pořád nic i přes velké úsilí a snahu


Milá Wahl,
již jsem psala dne 8.4. a 13.4., pokoušíme se s přítelem o miminko 3 roky. V mém okolí mi přijde, že je ted každá žena těhotná a já pořád nic i přes velké úsilí a snahu. Přepadají mě už i myšlenky, zda miminko ke mně vůbec přijde, zda to všechno zvládnu, zda se o něho budu umět postarat, jestli zvládnu těhotenství, péči o něj atp.
Napadlo mě, zda nenavštívit nějakého odborníka. Připadám si v současné době strašně psychicky nevyrovnaná, poslední dobou jsme se i s přítelem dohadovali, ale již je vše v pořádku. Snad i my se tedy dočkáme a ta vytoužená dušička k nám již přijde.
Přeji krásný den
Andrea 17.05.2010

Milá Andreo,
miminka se nepořizují jako třeba koberec. Nemůžeme se rozhodnout, že nastala ta správná chvíle, jsme přestěhováni, je vymalováno, všechno je tady krásné, jen chybí třeba právě ten koberec... Tak se vydáme do obchodu, vybereme, zaplatíme. A je to. Jsme spokojeni.
Miminka přicházejí podle jiných pravidel. Není to tak, že by každý muž a každá žena, kteří se rozhodnou stát se rodiči, se jimi skutečně měli stát. Ve hře je toho mnohem víc než jen touha, úsilí nebo snaha.
Já vím, píšete mi, protože se tady "nějak miminka rodí". Už mnoho žen, které nemohou otěhotnět, se mě ptalo, jaké je to moje tajemství, že k otěhotnění dochází. Někdy jsou to opravdu neuvěřitelné příběhy... Není v tom ale žádné kouzlo. Všechno je to jinak.
Záleží na tom, JAK tito dva lidé žijí. Někdy brání problém z minulosti, někdy poloha nábytku, barva spodního prádla, způsob stravování, vztahy s kolegy na pracovišti. Ve hře je toho víc...
Pokud se rozhodnete vyhledat odborníky, je to samozřejmě na Vás. Můžete se rozhodnout podle toho, jak Vám to bude připadat nejlepší. Nebudu Vám bránit ani v tom případě, kdy se rozhodnete pro umělé oplodnění. I tohle je jen Vaše volba. Jen byste možná měli vědět, že tohle dobrá cesta není. Měly by sem přicházet děti počaté přirozenou cestou. A jak víte, tak také přicházejí. Někdy sice to pochopení, kdy se něco z nějakého důvodu nedaří, trvá déle, ale pak odměna v podobně vlastního miminka je tím největším darem.
© Wahlgrenis 17.05.2010

Děkuji moc za odpověď.
Umělé oplodnění považuji za nepřirozenou věc a jsem striktně proti ní... Jen na mě všechno padá čím dál tím víc, když vidím, že jsou kolem mě všichni těhotní, aniž by se o to snažili a nám se stále nedaří.
Byla jsem u Vás dvakrát, barvu spodního prádla a oblečení jako takového jsem na Vaši radu obměnila, strava je také upravená, s dušičkou si povídám a moc se na ní těšíme s přítelem oba dva. Je to pro mě moc těžké pochopit, proč zrovna mě se miminko zatím vyhýbá.
Asi bude nejlepší na tuto myšlenku zcela zapomenout, nepřemýšlet nad tím a nechat to vše osudu. Příp. na co zamšřit ještě víc? Je to ale težké, v podvědomí to má člověk stále.
Děkuji moc
Andrea 17.05.2010

Milá Wahl,
jen ze své vlastní zkušenosti, vždyť víš... paní Andrei pár slůvek:
Miminko někdy přichází oklikou... netlačte tam, prosím rozum, ale srdce... intuice Vám napoví, co máte dělat a udělat.
Cítím něco v rodinném systému, ale nevím, u kterých rodičů, zda u Vašich nebo u Vašeho pana manžela. Všechno přichází v pravý čas a tak, jak má... radost, bolest, ticho i vzruch...
Netřeba se dívat na ostatní, protože každý tady máme svůj jedinečný úkol, každý jsme na té životní cestě v jiné linii, v jiné zkoušce, v jiné karmické souvislosti.
S láskou
Olga 18.05.2010

Milá Olgo,
ta rodina je možná, tedy zcela určitá, neboť zhruba před měsícem se můj přítel nepohodl s mýma rodičema... po této neshodě mi přijde, že na něho zanevřeli a už "skončili" s ním. Já jsem z toho vcelku neštastná, neboť rodina je pro mě vším, svého přítele miluji, své rodiče také, ale nežiju s rodičema, nýbrž 7 let s přítelem, se kterým jsme spokojená. Pokud tedy brání příchodu naší dušičky rodiče, jak to odstranit?
Včera po příchodu z práce domů, jsem si udělala čaj, sedla jsem si na balkon v mém baráku a jen tak asi 2 hodiny koukala do polí a do lesa, který obklopuje můj dům. Přemýšlela jsem nad sebou samotnou, co dělám špatně, co bych měla změnit, mít sama sebe víc ráda, nedržet stále diety, nekritizovat se a začínám si čím dál tím víc uvědomovat, že mé tělo je v tuto chvíli určeno pro to, aby bylo matkou nové dušičky. Včera jsem měla nějaký "špatný" den, uronila jsem i slzu, ale odpočinek s čajem na balkoně mi dost pomohl a vidím už vše v jiném světle, že prostě miminko si nemůžu vynutit, musím počkat, až se k nám rozhodne přijít a poté ho přivítat se vší parádou jen to na mě všechno ted nějak padá, že na příchod miminka čekám už tak dlouho.
Moc děkuji za podporu, za odpověď
Krásný den
Andrea 18.05.2010

Krásný den přeji.
Jen jsem chtěla přidat k mé předchozí, ne moc pozitivní korespondenci, že je mi poslední týdny moc krásně.
Zamyslela jsme se nad sebou, nad svým životem, nad tím, že jako žena mám ten dar přivést na svět novou dušičku, která doufejme co nejdříve přijde...
Beru se zcela jinak než doposud, s dušičkou miminka si teď pořád povídám a těším se na ni, až k nám přijde.
Teď mám ten vnitřní pocit zcela jiný, nedokážu to slovy vyjádřit, ale cítím velkou změnu v sobě samé. S přítelem je náš vztah celkově vyrovnaný, krásný, rozumíme si úžasně, vzájemně se doplňujeme, držíme za "jeden provaz".
Jak jsem psala dříve, s rodiči se před časem nepohodl, ale již došlo z jeho strany ke kroku "usmíření", z čehož mám velkou radost.
Přijde mi, že se ted vše obrátilo a je mi krásně.
Dříve sem měla pocity strachu, zda miminko uživím, zda se o něho dokážu pořádně postarat, zda ho budu chtít nosit v bříšku atp., ale tyto myšlenky se z ničeho nic ztratily a všechny pochyby jsou rázem ta tam. Snad je to nějaké znamení...
Děkuji za Vaše odpovědi a těším se na konferenci dne 11.6.2010 .
S láskou
Andrea 28.05.2010

Milá Wahl,
děkuji ti moc za odpověď, ale v posledních dnech se cítím krásně, nic si nevyčítám naopak, přijímám vše s lehkostí a mám se ráda čím dál tím víc. Na výklad je pravda, že jsem se asi vnitřně upnula...smutná si nepřipadám, práv naopak se raduji z každé maličkosti.
Ale říkáš, že není nic ztraceno:-) děkuji za ta slova, budem s přítelem užívat léta, dovolené a na miminko se budeme stále těšit a doufat, že k nám si tu cestičku najde:-)
Nevím, jak udělat, abych nebyla vnitřně smutná, veselá jsem celkem pořád, i když je pravda, že mi leckdy kamarádi říkají, že to nejdem já.
Přeji krásný den
Andrea 24.06.2010

Dobrý den Wahl.
Omlouvám se, že opět píšu ohledně miminka.
Byla jsem donucena jít na kliniku, klinika pro asistovanou reprodukci. Mám již formuláře k vyplnění na umělé oplodnění, neboť se již s přítelem pokoušíme o miminko přes 3 roky a bohužel se ne a ne podařit.
Přítel to špatně nese, chyba je více méně v něm, neb má slabou kvalitu spermií, jinak má vše v pořádku.
Včera po donesení formulářů domů a předání informací přítelovi, co nás všechno čeká, sem se shledala s jeho nečekanou reakcí a to silně negativní - i když dříve jsme se shodli na tom, že UO asi už zkusíme.
Jsem v bezradné situaci, vím, že UO je nepřirozený zásah a přivedení dítěte na svět, ale jsme oba již tak psychicky vyčerpáni, že jsme se dohodli, že bychom to i zkusili. Po včerejší reakci přítele se mi veškeré naděje rozplynuly.
Ani já nejsem pro UO, vím, že je to nepřirozené, ale čekání je již strašně dlouhé a psychika hraje významnou roli.
Prosila bych Vás o radu, zda se miminko rozhodne k nám přijít normální cestou nebo je třeba mu trochu pomoci i nějakými vitamíny či přírodní léčbou atp.
Děkuji moc za informaci.
Hezký den
Andrea 08.09.2010

Milá Andreo,
vůbec se nedivím reakci Vašeho partnera. Je to úžasný muž, buďte ráda, že je s Vámi. Přes kliniku asistované reprodukce k Vám miminko přijít nemá.
Jste v tuto chvíli opravdu mírně zastavena, ale tento stav na mě působí trochu jako křeč. Není to přirozený stav, nejste uvolněná, neplujete. Zase byste se potřebovala dostat do toho úžasného proudu lásky... Výsledky Vašeho přítele jsou jenom o číslech, o procentech, o hodnotách. Příchod miminka do tohoto světa ovlivňuje něco zcela jiného. Měla byste ještě svou účast na klinice zvážit.
Vaše těhotenství záleží na Vaší "spolupráci", nesmíte se k dušičce svého miminka obracet zády. Potřebujete procítit maximálně lásku ke svému muži. Miminko není daleko, jen je zděšeno tím, co se chystá...
Vašeho partnera moc pozdravuju.
© Wahlgrenis 08.09.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.