wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Umřela mi dceruška, teď jsem těhotná, ale doktor nevidí srdeční činnost


Dobrý večer Wahlgrenis,
ráda pročítám příběhy na Vašich stránkách. I já bych Vás chtěla poprosit o radu. Chtěla bych vědět, co dělám špatně.
Nejdříve se mi narodila holčička s nádorem na mozku, která mi před rokem a půl zemřela. Druhá holčička je naštěstí zdravá, i když měla po porodu trošku problém s dýcháním. Nyní jsme se s manželem rozhodli pořídit dceři sourozence.
Podařilo se mi otěhotnět, ale zase je to špatné. Doktor mi sice těhotenství potvrdil, ale vůbec neviděl srdeční činnost a prý je ten plod o hodně menší než by měl být. Pozval si mě ještě na jednu kontrolu, ale zároveň mi řekl, že to nevidí
dobře, že budu muset jít do nemocnice a těhotenství ukončit (odsát embryo a vyčistit dělohu). Jsem z toho nešťastná, a pořád přemýšlím, co dělám špatně.
Ráda bych věděla, jestli to mé těhotenství má šanci, a nebo to mám rovnou zabalit a těhotenství ukončit. Na druhou kontrolu jdu až příští týden.
Moc Vám děkuji za odpověď i za radu.
Engie 08.05.2010

Milá Engie,
nikde není napsáno, že každá žena nutně musí mít děti, ani se nikde nejedná o počtu dětí. Tohle jsou všechno informace, ke kterým žena postupně během svého života přichází. Pokud včas pochopí, že děti nejsou žádným způsobem vynutitelné, že tady existuje jakýsi vyšší řád, do kterého není možné vkládat rozum, pak je všechno v pořádku. Ovšem častěji se setkávám s případy, kdy v určitém věku žena někde něco přepne a chce se za každou cenu stát matkou. Nevychází-li to, podlehne tlaku lékařů a miminko si pořídí i třeba v centru asistované reprodukce. Přitom právě tohle je krok proti přírodě, který se časem může otočit nejen proti ní jako jedinci, ale proti celému lidstvu. Dnes je ještě důsledky těchto "experimentů" nedovedeme představit. Nazývám to schválně experimenty, protože úhlem dnešního pohledu nikdo neví, do čeho se člověk pustil a jak bude vývoj vypadat dál, po několika staletích nebo tisíciletí.
Ideální je cesta přirozeného otěhotnění, kdy přichází ta nejlepší duše. Často se jedná o propojení z minulosti, z minulých životů. I to, že miminko nezůstává, ale odchází příliš brzy nebo někdy dokonce ještě dříve, než se vůbec narodí, má smysl. Nic z toho nejsou náhody. Proto si nemyslím, že byste měla zkoumat, co děláte špatně, kde je u Vás chyba, ale spíš přijmout to, co se děje. Nesmí se s ničím v životě bojovat.
Těhotenstvím, které se podle lékařů nevyvíjí, o sobě dává vědět dušička, musí na sebe upozornit. Ve Vašem případě došlo ke znejistění, dušička si s největší pravděpodobností svoji cestu k Vám proto rozmyslela. Nikdy není možné vzít těhotenství za zásluhu matky. Je tady vždy něco vyššího, čemu nemusíme rozumět.
Těhotná byste ale ještě měla být...
Přestože nyní jste plná pochyb a nejasností, otěhotníte velice jednoduše a rychle. Miminko (holčička?) přijde, abyste vytvořili kompletní rodinu.

© Wahlgrenis 08.05.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.