wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Dnes jsem se totiž ocitla v onom příšerném zařízení - centru asistované reprodukce... brrrr


Milá Wahlgrenis,
dnes jsem se začetla na stránkách a nedá mi to. Dnešek je mi zrcadlem. Říkám si, pátého května je den nepřicházejících dětí a čekajících maminek. Jsem ale ráda za to sdílení.
Ráda bych všechny nešťastné holky tam někde na druhé straně aspoň virtuálně objala a pohladila. Jsem v tom taky, holky, ale bojuji...
Dnes jsem se totiž ocitla v onom příšerném zařízení - centru asistované reprodukce. Byla jsem sem poslána lékařkou na jedno rutinní vyšetření, kvůli mému špatnému hormonálnímu profilu.
Nechci se o tom moc rozepisovat, ale po dnešní zkušenosti je mi jasné - Brrrr, tudy ne! Bylo to tam tak umělé a sterilní...
Když jsem se vracela domů, vzpomněla jsem si na sny, které jsem spřádala se svým prvním přítelem jako 16letá. Budeme si jako dárky nakupovat plyšová zvířátka, to budou naše dárky pro naše miminko, a až jich bude plná místnost, tak v té místnosti ve velké lásce to naše miminko zplodíme. Naivní představa, ale krásná.
Jak to, že jsem na to zapomněla?
Kam zmizela ta základní radost a láska?
Rozhodla jsem se, že to zvládnu...
Že se vrátím ke kořenům.
Když jsem se před dvěma týdny dozvěděla svoji diagnózu, nejdřív jsem brečela celou cestu domů, ale také mi začala v hlavě blikat kontrolka.
Wahlgrenis, vzpomněla jsem si na to, o čem se mluvilo v Břeclavi a jinde. I co píšete na webu.
Opakuji si od té doby tuto mantru: "Moje tělo je můj chrám, záleží mi na tom, co mu dám."
A taky se nestydím být ženou.
Toho dne jsem přestala po 15 letech pít kávu. Úplně. Napekla jsem si další chleba , (z bio mouky, mňaaaaaaam), masa jím málo, jím hodně zeleniny, celozrných těstovin. Hodně piju, vodičku, bylinkové čajíčky. Oslovila jsem léčitele, a prý se mám zbavit kvasinek. (Mimochodem, snížená funkce štítné žlázy, což je častý zdroj neplodnosti, bývá často způsobený právě kvasinkami a plísněmi v těle, o kterých nemusíme ani vědět!), tak jsem si nakoupila probiotika, které mi doporučil.
Rozhodla jsem se, že udělám všechno pro to, aby moje tělo bylo krásné, zdravé a vyladěné, abych byla ideálním zdrojem pro zdravý vývoj človíčka, který se pro nás rozhodne. Neříkám, že to je ta jedna jediná ideální cesta, ale vnitřně cítím, že tak je to pro mě v pořádku. Nechávám se vést intuicí.
Holčičky moje, myslím na Vás všecky, a posílám spoustu energie. Ten drobeček vysněný přijde, on ale nebude chtít zdeptanou maminku, ale zářivou bytost plnou lásky. A to není fráze...
Radujme se z přítomnosti, z darů, které máme, využívejme schopností, které máme. Jsme rozhodnuté přijmout do našeho života nového člověka, dát mu domov, naučit ho vše potřebné, už to je vzácné, to není samozřejmost.
Buďme hrdé na svůj úkol.
To, že to nejde "teď a hned", není naše hanba, nemáme se za co stydět a omlouvat před okolím.
Na druhou stranu, nebojme se to přiznat, že nám to nejde, uvidíte, kolik lidí vás podpoří!
Jak například píše dnes Petruška. Krása...
Nevyhýbejte se holky těhotným ženám a miminkám, právě naopak, myslím, že bychom se s nimi měly setkávat co nejvíc, aby se to na nás "nachytalo". (Taky jsem měla před časem ty tendence, tak to píšu.)
Wahl, poslouchám při psaní tototo dopisu Vangelise , a slova se ze mě sypou doslova samy...je to síla, cítím to.
Všechny moc objímám a přeju brzy krásná kulatá bříška,
s láskou
Blanka 05.05.2010

Dobrý den, milá Wahlgrenis,
psala jsem Vám (a všem maminkám čekatelkám) začátkem května.
S radostí oznamuji, že moje krev je po třech měsících v naprostém pořádku - prohlásila paní doktorka.
Dokonce nebylo potřeba užívat předepsané léky.
Zatím stále miminko nečekám, paradoxně ale v minulých třech měsících otěhotněly tři moje kolegyně v práci.
Na to, že je nás jen osm, slušné skóre.
Tak snad už brzo přijde i k nám...
Wahl, kdyby to bylo možné, mohla byste nahlédnout na to, zda - a kdy - se k nám chystá?
Díky,
s láskou
Blanka 01.09.2010

Milá Wahl,
prosím Tě, nějak mám potřebu zmínit Blaničce jen toto.
V květnu paní Blanka napsala mimo jiné toto:

Rozhodla jsem se, že udělám všechno pro to, aby moje tělo bylo krásné, zdravé a vyladěné, abych byla ideálním zdrojem pro zdravý vývoj človíčka, který se pro nás rozhodne. Neříkám, že to je ta jedna jediná ideální cesta, ale vnitřně cítím, že tak je to pro mě v pořádku. Nechávám se vést intuicí...

Možná, už dneska to má jinak, třeba dneska už ví, že se nemusí rozhodovat, že prostě JE a má krásné tělíčko.
Nevím přesně, proč mne toto tak oslovilo, snad slovo "rozhodnu se"... mi přijde, že mluví "mozek a to ještě v budoucím čase".
Blanko, moc držím pěstičky, ať se dočkáte vytouženého miminka.
Rosa 01.09.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.