wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Mrzí mě, že bych muži třeba nemusela být schopná dát dítě.....


Milá Wahlgrenis,
moc Vás předem zdravím a obracím se na Vás po nějaké době v hodně smutné náladě a s prosbou o alespoň částečné vysvětlení toho, co se mi událo.
Moc jsme si s maželem přáli miminko, já možná i trochu víc, jelikož je mi už 30 a mám nějaké zdravotní problémy. Otěhotnět se mi podařilo hned na druhý pokus, což mě mile překvapilo, myslela jsem si, že to tak snadné nebude, když kolem sebe vidím své kamarádky a známé a čtu různé příběhy žen na internetu...
Bohužel to nedopadlo dobře, měla jsem být na začátku 9tt, ale podle ultrazvuku to vypadalo maximálně na 6tt, neukázala se vůbec srdeční akce, jen plodové vejce. V 6tt jsem tedy podle lékařské zprávy potratila, 10.4. mi byla provedena revize dělohy. Psychicky to nesu velmi špatně, zhoršil se mi zdravotní stav, hodně jsem zhubla a to jsem byla dost hubená i před tím, mám vysoký tlak a nemůžu spát, na nic se soustředit. Pořád hledám odpověď, proč se to stalo a zrovna mně, i když vím, že mi ji nikdo nedá. Rozumově chápu, že příroda si poradila sama a že je vlastně dobře, že se to utlo tak brzy, než aby bylo dítě nějak postižené...., ale stále se nemohu zbavit pocitu, že je to má vina, má neschopnost a hlavně se nemohu zbavit toho hrozného strachu, že se to bude opakovat!!!!
Kdyby mi někdo mohl říct, že další děti budou, uklidním se alespoň částečně... Modlila jsem se k Bohu, k Andělům strážným, prosila jsem o to, abych měla aspoň jedno zdravé dítě a jak to dopadlo. Je mi smutno. Vzhledem ke svému věku jsem také hodně nervózní, že se již další těhotenství nepovede, že mě má psychika bude natolik svazovat. Svým odchodem jsem také částečně chtěla vyřešit svou velkou nespokojenost v zaměstnání, kde se mi už delší dobu nelíbí, mám hrozného šéfa, který je zamindrákovaný, zlý, sebestředný chlap, který vyžaduje neustálé pochlebování a přeje člověku jen to špatné. Přitom jsem mu nikdy nic zlého neprovedla.
Milá Wahl, vyhrkla jsem toho na Vás asi hodně. Jen, můžete mi alespoň trochu objasnit, proč se takové věci dějí, co je jejich smyslem, mám něco pochopit, někam se posunout? Vím, že všechno,co se děje má nějaký smysl a záměr, jen v tuto chvíli hledám odpověď právě na tohle, co se mi stalo. Život bez dětí si nedovedu představit, už v mých 6 letech, kdy mi diagnostikovali poruchu srážlivosti krve, jsem byla v trvalém napětí a stresu z toho, že možná nebudu moct mít děti. Nechtěla jsem se kvůli tomu ani vdávat a měla jsem strach se seznámit s nějakým mužem, aby mi, až mu tohle řeknu, ode mě neodešel. Naštěstí jsem našla velmi hodného a citlivého muže, který mě asi opravdu miluje, tím víc mě mrzí, že bych mu třeba nemusela být schopná dát dítě.....
Mějte se pěkně, Wahlgrenis. Moc Vám děkuji za všechny zodpovězené dotazy a jsem ráda, že se mám na koho obrátit.
Levia 04.05.2010

Milá Levio,
miminko není hračka, kterou si můžete vybrat v hypermarketu, ani pejsek, kterého Vám doporučí chovatel. Miminko je malý človíček, který přichází v tu nejlepší možnou dobu. Ovšem žádná žena nemá stoprocentní jistotu, že musí být matkou. To by bylo všechno moc jednoduché. Existuje zákon příčiny a následku, existuje karma a také minulé životy. Možná jste o tom už něco slyšela.
Nesmíte si nikdy nic vyčítat, tím si nepomůžete. Miminka se rodí, často u tam, kde to podle doktorů nemohlo vyjít. Naštěstí ale tento svět nepodléhá jenom lidem v bílých pláštích...
Zařadím Váš dotaz do offline konference pro budoucí maminky v červnu 2010.
© Wahlgrenis 05.05.2010

Ahoj Wahlgrenis,
Rada by som napisala odkaz Levii, ktora prisla o babatko. Najprv by som, ale chcela podakovat este raz tebe, Majke a Tulenovi za velmi pekne slova, ktore ste mi napisali. Moj pribeh sa volal Babatko sa nevyvija. Co bude dalej? Mam ta Wahlgrenis velmi rada, robis skvelu pracu a pomahas ludom velmi krasnym sposobom. Posielam ti slnecne pozdravy zo San Francisca.
 
Mila Levia,
Tvoj pribeh sa dotkol mojho srdiecka a je mi velmi luto, co sa ti stalo a cim vsetkym si si musela prejst. Aj som si poplakala, ked som si ho precitala. Tiez som prisla o babatko, moj pribeh sa volal Babatko sa nevyvija. Co bude dalej? Poznam tu strasnu bolest, ktoru momentalne citis. Tu strasnu prazdnotu, ten pocit, ze nic nema dalej zmysel, hnev, smutok, slzy, beznadej. Strach, ci sa este niekedy dockame dalsieho babatka. Netusila som, ze je nas tisice, ktore mame podobne skusenosti, az kym som nezacala hladat na internete viac informacii. Hlavne na anglickych strankach je vela pribehov, ktore nakoniec skoncili dobre a zeny sa dockali zdravych a stastnych babatiek. Ja verim, ze zivot je spravodlivy a dobry a aj my sa dockame nasich deticiek. O to viac si budeme vazit nase stastie, lasku nasich partnerov, zdravie nasich deti.
Dolezite je, aby si si teraz davala na seba pozor, aby si opat nabrala fyzicke sily, psychika sa tiez casom spravi. Ked pride zena o dieta, jej tehotenske hormony zacnu prudko klesat a to vyvolava depresivne stavy. Bud na seba dobra, vsetko sa v dobre obrati. Cas zahoji tvoje rany.
Posielam tebe a tvojmu manzelovi vela pozitivnej energie, spolu prekonate vsetko. Drzim vam obom palce, viem, ako je to velmi tazke, ale vasa spolocna laska vas prenesie cez toto smutne obdobie.
S laskou zdravi,
Martina 05.05.2010

Dobrý den Wahlgrenis,
děkuji Vám mnohokrát za rychlou odpověď.
Dobře vím, že miminko není hračka, to si vážně dobře uvědomuji. Myslím si, že jsem na dítě byla alespoň psychicky dobře připravená, chtěla jsem mu dát lásku, zabezpečit ho, moc jsem si ho přála, protože cítím svůj život jako nenaplněný, smutný, proto jsem chtěla moc dítě, abych mu mohla dávat lásku, starat se o něho. O karmě a minulých životech jsem skutečně už něco slyšela, mám to tedy chápat tak, že jsem v minulém životě provedla něco, za co teď musím v uvozovkách pykat a mám špatnou karmu??
Víte, Wahlgrenis, tento svět mi připadá hodně špatný, plný závisti, zloby, jistě, můžete mi odpovědět, že je to částečně můj odraz, když to takto vidím, ale...
Ještě jednou Vám moc děkuji a přeji pěkný den.
Levia 05.05.2010

Milá Wahl,
nyní jsem byla opět na Vašich stránkách v sekci "Miminka" - v offline konferenci z 11. března a našla jsem tam svůj dotaz, který jsem Vám posílala na konci loňského roku. Odpověď jsem si přečetla až nyní a musím říct, že jsem si hodně věcí uvědomila. Svoje tělo opravdu nemám ráda, dávála jsem si vinu za to, že miminko nechce přijít... Vaše odpověď mi otevřela oči. Ten první pokus letos v dubnu bohužel nevyšel, potratila jsem, ale budu doufat a věřit a snažit se na sobě zapracovat a doufám, že ta první polovina září se vyplní
Mám Vás ráda a moc Vám děkuji.

3. otázka:
Dobrý den, milá Wahlgrenis,
mám už delší dobu zdravotní problémy, jsem zoufalá a nevím si rady a chytám se už snad každého stébla. Jde o to, že bych se s manželem ráda pokusila o miminko. V září tohoto roku jsme se vzali, já už mám i dostatečný věk, prostě moc si to oba přejeme. Mám velký strach, že to nepůjde. Trpím na opakované infekce močového měchýře, což by nebylo to nejhorší. Mám od narození krevní poruchu, která by mohla být překážkou v těhotenství. Pokud se můžete podívat do mé budoucnosti a nastínit mi alespoň trochu,
mohu-li doufat a věřit, budu velice ráda. Vím, že všechno, co se děje má nějaký smysl a má člověka duševně posunout, pochopit jisté věci, ale.... Samozřejmě Vám přeji všechno nejlepší do nového roku a spoustu spokojených návštěvníků Vašich stránek. Děkuji Vám předem za Váš čas a za odpověď na můj dotaz. Alena 31.12.2009
Odpověď:
Milá Aleno,
u Vás zásadní problém není. Jste ve správnou chvíli na správném místě, máte vedle sebe milujícího partnera. Nesmíte o ničem pochybovat. Boží oko máte na své straně. Nic by nemělo bránit otěhotnění. Vaše zdravotní problémy souvisejí s tím, jak se sama sebe máte ráda. Zkuste se absolutně přijmout, nepochybujte o sobě, zkuste se zaměřit na rovnováhu mezi kyselotvornými a zásadotvornými potravinami.
Pokud náhodou už nejste těhotná, pak byste otěhotnět mohla v první polovině měsíce září. Mateřstvím úžasně rozkvetete, teprve pak se stanete pro svého manžela tou nejkrásnější ženou na světě.

Levia 05.05.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.