wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Babatko sa nevyvija. Co bude dalej? AGATHA KATE


Ahoj Wahlgrenis,
Tvoje stranky poznam uz velmi dlhu dobu, myslim, ze som ich objavila asi pred troma rokmi a je to uzasna studnica ludskych pribehov. Popri ich citani sa clovek dozvie vela novych veci.
Doteraz som mala pocit, ze ta nechcem oberat o cas a brat priestor ludom, ktory potrebovali tvoju pomoc viac ako ja. Dnes sa k tebe obraciam s velkou prosbou a dufam, ze najdem o teba aspon trochu povzbudenia.
Cakame s manzelom babatko, a zatial sa veci nevyvijaju uplne najlepsie. Sme v osmom tyzdni tehotenstva a dnes mi lekarka povedala, ze babatko sa nevyvija, ze nenarastlo za posledne dva tyzdne a nevyzera to dobre. Zobrali mi krvne testy a buduci pondelok mi oznamia dalsie postupy. Na babatko sme sa velmi tesili. Velmi sa bojim, co ma caka a ci neprideme o toto babatko. Neviem si predstavit zivot bez deti. Mam strach, ci niekedy vobec budeme mat deti.
Daj mi prosim vediet, ci existuje este nadej a ci babatko je v poriadku a ci budeme mat viacero deti v buducnosti.
Viem, ze je mozne mat u teba aj osobne konzultacie a ver mi, ze keby som bola geograficky blizsie, tak uz davno sa stretneme. Zijeme s manzelom v San Francisco, preto to momentalne nie je mozne.
Viem, ze mas toho vela na svojich pleciach a je vela ludi, ktory potrebuju tvoju pomoc, ale stale dufam, ze mozno dostanem tvoju skoru odpoved.
Velmi pekne pozdravujem a drzim vo vsetkom palce.
Martina 01.04.2010

Mila Martino,
Moc zdravim pres ocean do San Francisca. Tady zacina krasny den, slunicko sviti, vsechno se svatecne nadechuje...
Vim, cekate na jina ma slova.
Ne kazde tehotenstvi skonci narozenim zdraveho miminka, ale i to je soucasti zivota. Vsechno je v poradku, vsechno se totiz deje tak, jak ma. Nikdy si maminka nesmi nic vycitat.
Ve Vasem pripade vnimam jakousi podivnou nejistotu, nekde kolem Vas nebyla absolutni nekonecna laska, to malicke seminko pochybnosti se transformovalo do zrady, do problemu, ktery nadale neumoznuje souziti dusicky Vaseho budouciho miminka a Vas. Miminko - chlapecek - si cestu dal do tohoto zivota rozmyslelo, neco pochopilo, pro co nechtelo vstoupit. Jaky by melo obavy z toho, co bude nasledovat. Vy byste ale nemela s timto stavem bojovat, tohle je rozhodnuti odjinud, tady o Vas moc nejde. V tehotenstvi je matka opravdu nejvice branou, vsechno ostatni by melo jit stranou. Ano, tohle je tezke pochopit. Vzdyt je to Vase dite, ja vim. Vy ho mate v brisku... Ale tento krok dusicky miminka je jeho krokem. Potrebovala Vam jen o sobe dat vedet. Snad abyste si nebyla tolik jista sama sebou.
Rozhodne se ale nebojte, ze by to melo takhle byt naporad. Bez deti rozhodne nezustanet. Jakmile pro Vas prestane byt prace nejdulezitejsi prioritou v zivote, dorazi k Vam dusicka Vasi budouci holcicky.
Ted ale nesmite byt smutna, prijmete tuto situaci, podekujte za ni a teste se na dalsi dny. Nic si nevycitejte, tohle nebyla Vase chyba. Naladte se na lasku, ta Vas obejme, nejste sama, nejste ztracena. Zase bude dobre...
© Wahlgrenis 01.04.2010

Milá Martino,
něco Vám napíši. Vím, že ted slova moc slyšet nechcete, ale cítím, že Vám mám něco sdělit. I vy jste součást toho POŽEHNÁNÍ . Přijměte s pokorou a vděčností co se Vám stalo .Vím, je to těžké. Jen to cítím, nezažila jsem to, ale přijměte tuto situaci. A pokud pochopíte, že vše je v pořádku, že vše se nám děje z nějakého důvodu, tak Vám přijdou ty pravé zázraky do života. Najděte lásku, ale v sobě. Přečtěte si článek o Matce Meeře. Odevzdejte jí všechnu svoji bolest, kterou teď cítíte. Ona Vám pomůže tuto bolest zvládnout. Možná se to vše děje proto, abychom si uvědomili, že nám nikdo nikdy nepatří, že nikoho nevlastníme, že jsme tu pouze my sami za sebe.
Poděkujte za tuto zkušenost.
Objímám Vás na dálku a posílám Vám lásku a sílu k překonání této bolesti.
Majka uvěřitelná 01.04.2010

Milá Wahl....
četla jsem teď příspěvek "Babatko sa nevyvija. Co bude dalej?"
Po prvních řádcích se mi sevřelo břicho, obrovský tlak a bolest - je to jakýsi tlak způsobený dvěma protichůdnými vlivy jakýmisi... Je v tom ale i něco víc... "bzučivé nepochopení", lítost, ohlížení se... a jakoby "absolutní normalita", která je až absurdní a vlastně alarmující vzhledem k faktu, že tohle vlastně není to, co bylo - je očekáváno, přesto to "je"... a nezbývá než respektovat... je to jakoby blouznění v horečce, chvíle před procitnutím, vlna slabosti, sladký most bolesti, co vede k očištění... nevím... možná jsem sama zažila něco podobného...
Martinko, jsem s Vámi, posílám hodně sil a lehounké pohlazení, vydržte, věřte, bude líp...
s láskou
Tuleň 02.04.2010

Mila Wahlgrenis,
objimam zo San Francisca.
Dakujem za rychlu odpoved, ani si neviete predstavit, ako velmi ste mi pomohla. Kazda jedna veta, slovo z vasho emailu bolo spravne volene, kazda jedna veta davala zmysel mojej momentalnej situacii. Rozumiem vsetkemu, co ste napisali a akceptujem tuto situaciu.
Uz teraz je vsetko v poriadku, citim, ze veci, ktore sa prave teraz deju, davaju zmysel a nema vyznam ist proti nim. Citim velku vdacnost a pokoru, to je urcite to, co mi doteraz chybalo.
Viem, ze chlapcek so mnou uz nie je, citim to a snazim sa s tym vyrovnat. Verim, ze nakoniec vsetko dobre pre nas s manzelom dopadne a dockame sa aj my skoro nasho uzlicka lasky a stastia.
Citim vasu lasku a lasku mojich priatelov a anjelov. Budeme v poriadku. Skor ci neskor bude vsetko v poriadku.
Velmi pekne vam dakujem, aj za vsetkych ludi, ktorym pomahate. Ani si neviete predstavit, ako vela ste pre mna spravili.
Prajem vam len to najlepsie a vela lasky a spokojnosti.
Nezabudnem na vas.
Martina 02.04.2010

Ahoj Wahlgrenis,
minulý rok som Vám poslala môj príbeh: Babätko sa nevyvíja. Čo bude ďalej?
Dnes by som Vám rada poďakovala za vašu podporu.
Prežívala som veľmi ťažké obdobie, bolo to náročné v oblasti fyzickej aj emocionálnej.
Dnes s odstupom času mám pocit, že som sa vtedy rozpadla na milión kúskov, dlho som sa s tou stratou nevedela vyrovnať.
Našťastie som sa opäť zdvihla zo zeme.
Ten otrasný zážitok mi ale umožnil pozrieť sa objektívnejšie na samu seba a svoj život, nejaké veci som pochopila a posunula sa ďalej.
Stále som na ceste hľadania odpovedí ako každý iný človek, ale som pokornejšia a vďačnejšia ako predtým.
Našťastie opäť vyšlo slniečko v našom živote a 20.8. 2011 sa nám narodila dcérka Agatha Kate.
Posielam Vám jej fotografiu.



Sme s ňou veľmi šťastní, manžel je vynikajúci tato a prežívame nádherne obdobie ako rodina.
Akoby nam osud chcel vynahradiť minuloročnú stratu a doprial mi bezproblémové tehotenstvo, emocionálne krásny pôrod a maličká nám robí samu radosť, je veľmi dobré dieťa.
Ďakujem ešte raz za Vaše povzbudzujúce slová, veľmi mi vtedy pomohli.
Neustále som si v duchu opakovala tvoju vetu: "Bez detí rozhodne nezustanete.", aj keď vtedy to bolo pre mňa ťažko uveriteľné.
Taktiež ďakujem Tuleňovi a Majke, ktoré vtedy reagovali na môj príbeh.
Prajem Vám len to najlepšie, krásne dni plné radosti a šťastia a taktiež silu i naďalej pomáhať druhým.
Mne ste veľmi pomohli.
S láskou zo San Francisca zdraví,
Martina 15.11.2011

Mila Martino,
děkuji za nadhernou zpravu a gratuluji k narozeni holcicky.
Udelala jste mi velkou radost.
Preji Vam vsem hodne zdravi a rodinne pohody.
© Wahlgrenis 16.11.2011

Dobry den Wahlgrenis,
kontaktovala som Vas uz v minulosti ohladom straty babatka.
Moj pribeh bol Babatko sa nevyvija.
Zili sme vtedy v San Franciscu...
Dnes mame dve krasne dievcatka a zijeme v Rakusku.
Rada by som si s Vami dohovorila konzultaciu.
Dakujem vopred.
Pekny vecer prajem.
S pozdravom,
Martina 18.06.2016


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.