wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Je tady riziko velmi předčasného porodu


Dobrý den, milá Wahlgrenis,
ráda bych Vás zeptala na něco, co se týká mého těhotenství.
Jsem ve 24 tt.
Původně jsem čekala dvojčátka, jedno z nich ale ve čtvrtém měsíci zaniklo.
Zvláštní je, že jsem celou dobu cítila, jako bych v sobě nosila jen jednoho tvorečka.
Dokonce jsem silně vnímala jeho mužskou energii a několikrát se mi také o chlapečkovi, který mne něco učil a vyzařoval až magickou osobní sílu, zdálo. Neschopnost napojit se na druhou dušičku dnes vnímám jako jakousi předzvěst toho, že se přišla pouze něco naučit, ale že její cestou zkrátka nebylo dojít až "do konce".
Přesto se objevovaly i výčitky a pocity viny, zda jsem také neovlivnila odchod této dušičky já svými strachy o to, jak péči o dvě děti zvládnu.
Nicméně teď se snažím plně se koncentrovat na miminko, které, jak se ukázalo, je skutečně kluk jak buk.
Věřím, že svými myšlenkami velmi ovlivňujeme celý průběh těhotenství i porodu, proto se při každém návalu strachu (vyplývající momentálně z těžké fin. situace) snažím miminku vysvětlit, že ačkoliv mám strach, nemění to nic na tom, že vím, že se společně s přítelem všechno nějak zvládneme a že se na něj oba těšíme a milujeme jej už teď!
Nicméně jsem se na běžném vyšetření u gyn. dozvěděla, že mám čípek zkrácený na 1 cm a přimknutý k děl. stěně, jako bych měla každou chvíli rodit.
Takže je tady riziko velmi předčasného porodu.
Musím co nejvíce ležet a mám zakázané jakékoliv aktivity.
Opět přemýšlím sama nad sebou.
Co dělám špatně?
Je pro mne teď velmi těžké setrvat v duševním klidu.
Rekapituluji poslední dny, ptám se dítěte, co mám udělat jinak, aby se cítilo co nejvíce bezpečně a nenarodilo se předčasně, cítím, že mám co nejvíce odpočívat, což jsem ale dělala i předtím.
Pravdou ale je, že jsem také v rámci možností pracovala (což jsem nyní zcela utnula, obávám se ale, že o to těžší to pro mne po fin. stránce bude).
Moc Vás proto prosím o Váš vhled či názor.
Předem moc děkuji za případnou odpověď!
Karla 24.03.2013

© Wahlgrenis 24.03.2013

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.