wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Souvisí špinění během těhotenství s transformací?


Ahoj Wahl,
píšu jen hodně krátce, je mi jasný, že Ti chodí hromady mailů...
Dnes jsem byla v poradně a dostala jsem průkazku, tak je to oficiální...
Ještě zlehoučka špiním, ale dle utz vše v pořádku, mimi krásné, žádný hematom.
Zaujala mě slova mojí doktorky.
"Já to nechápu, co se to děje, teď je vás tolik, co těhotné krvácíte, tohle nikdy nebylo"....
Pokud vím, tak i Orianna má jednu takovou epizodu za sebou.
Čím myslíš, že tohle je, může to být ta transformace?
Lezou na povrch fujtajblíky, které by normálně zůstaly skryté, ale teď je potřeba, aby se jich tělo nějak zbavilo...?
Až budu úplně v pohodě, pošlu nějakou fotku (teď mám v posteli jen notebook, fotky jsou v hlavním počítači).
Měj se moc krásně, ani netušíš, jak často na Tebe myslím.
P. Maria 20.12.2009

Milá P. Marie,
perfektní otázka! Transformace je proces, který vstoupil do našeho života nezván, ale je tady. Není možné se před ním uzavřít ani nikam schovat. Týká se každého z nás, ať chceme nebo nechceme. Dějí se věci jinak, jinudy... To, s čím jsme si dříve vystačili, je najednou málo. Tělo začíná reagovat jinak i v běžných situacích. Těch oblastí, kterých se to týká, je hodně, resp. týká se to skoro všech procesů probíhajících v lidském těle (teplota těla, komplikace při dýchání, změny vyměšování, problémy s udržením rovnováha, změna zraku, zvýšené pocetí, probouzení se v nezvyklou dobu, tiky...).
Ano těhotenství žen není už, co bývalo. Citlivější ženy, které dokáží reagovat na tyto podněty, vnímají změny svého těla výrazněji. Špinění, které souvisí s hematomem v děloze, je známkou toho, že se něco děje trochu jinak. Je to varování, aby žena nesklouzla k pocitu, že "fajn, tak jsem těhotná, a co?"... Je to opravdu jiný stav, při kterém je všechno jinak.
Žena, která má miminko v bříšku by se měla začít jinak chápat. A spolu s ní i všichni kolem ní, nejen rodina, ale všichni. Proces zrození není běžný.
Jak to tak vypadá, lékaři mají pocit, že už brzy zvládnou miminka přivádět na tento svět automaticky, stačí si jen podat žádost. Ale tohle je chyba.
Přirozené početí, které je klíčkem k novému miminku, za přítomnosti lásky těch dvou... (a ještě čehosi, co sice není vidět, ale je tady!) je totiž největší zázrak tohoto světa. Je na nás, abychom chtěli a zůstali být součástí tohoto zázraku.
© Wahlgrenis 20.12.2009


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.