wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Jakou roli hrají kyselé a zásadité látky v našem těle?


Navzájem se učíme tím, jak spolu jsme, jak se vnímáme, o čem mluvíme.
Nic není náhoda... Kunratice jsou pro mne zvlášť silné, v jistém smyslu zlomové, zásadní.
Ano, tady se děly věci... Chce se mi napsat, že "tudy kráčely moje dějiny"...
Obě předchozí akce v roce 2007 a 2008 souvisely zásadně s mým životem, něco z něho škrtly, něco jiného naopak dosadily. Kdo tam v sobotu byl, ví...
Navíc v sobotu se mi opět potvrdilo, jak všechno do sebe zapadá, jak k nám nepřijde informace, kterou bychom nepřijali, na kterou bychom nebyli připraveni.
Už v Bratislavě se receptem na domácí bramborový chléb nastartovala moje nová cesta, cesta ke mně.
Co bylo dřív, neplatí, jdu dál, rozhrnuji další oponu, odhaluji další tajemství.
Děkuji Janě, která zmínila pár vět o kyselosti v těle, děkuji za další nasměrování. Děkuji za čas, který mi věnovala po akci, za to, že ukázala na správnou knihu... (Kurt Tepperwein "Pryč s kyselostí") Pochopila jsem, že ke mně přichází výsevový substrát, ječmen a také lakmusové papírky, abych zjistila, jak to s tou kyselostí v těle mám.
Nedávno jsem vyprávěla, jak jsem přestěhovaná na ideální místo, kde všechno je v rozmezí sto na sto metrů... Tohle jsem si myslela do dneška. Už je to jinak.
Lakmusové papírky neseženu. Vydala jsem se nejprve do prodejny zdravotnických potřeb, ta se mi zdála jednoznačná. Kde jinde koupit lakmusové papírky než tady? Neměli. A ani je nevedou.
Tak jsem zamířila do lékárny hned za rohem. Nemají. Ale mohli by mi je objednat, nabízí slečna magistra ochotně a dívá se do počítače. Tak nemohli... Nejsou totiž vůbec v distribuci.
Tak pokračuji dál do lékárny, která je jen pár kroků odtud - u polikliniky. Ani tady nejsou.
Nevzdávám se a pokračuji do další lékárny, která je součástí nemocnice na Karlově náměstí. Tam se musela jít paní podívat dozadu, ale krabičku, po které jsem totik toužila, přinesla. Sice je to balení ve vyšší cenové relaci určené pro in vitro diagnostické použití oprávněnou a vyškolenou osobou (To nejsem!). Ale konečně MÁM.

Ječmen BIO také nekoupíte jen tak. Všechno ostatní bez problémů - pšenice, žito, oves. Ale nic z toho teď nepotřebuji. Volám do Pardubic, do prodejny zdravé výživy. Sice momentálně ječmen není, ale dovezou ho, takže ve středu si ho budu moci koupit.
Zatím si připravím výsevový substrát. Ten jediný jsem koupila hned na první pokus...

První testovací zkouška lakmusového papírku dopadla podle očekávání. Tělo je překyselené. Co jiného jsem čekala?
© Wahlgrenis 08.02.2010

Ahojky Wahlgrenis,
co se týče kyselosti v těle, začala jsem to řešit někdy před 2 roky, kdy jsem se vydala vědomě duchovní cestou. Začaly se mi v podkoží usazovat tukové bouličky. První začala v zádech, druhá na stehně, třetí na ruce... Pak jsem zjistila, že se to děje tím, že jsou přetížená játra odpadními látkami v kyselém těle a pak se to vytlačuje do podkoží, protože tělo to nemá kam dávat.
Že to není jen stravou, ale i mělkým dýcháním, malou okysličeností krve... Je to poměrně obsáhlé téma a vzhledem k tomu, že ještě nejsem vegetariánem, i když se o to snažím, tak trochu čím víc najedu v zimě na stravu fazole, atd. makrobiotickou stravu, trochu ta váha mi lítá směrem nahoru...
Kyselé prostředí v těle stahují i semínka alfa alfa, která se dávají naklíčit, jako např. řeřicha, nebo se prostě namočí do jogurtu nebo jako musli k snídani.
Co se týče lakmusových papírků, já jsem je u nás též nesehnala, ale když jsem si na www.zbozi.cz zadala lakmusove papirky, mají tam 3 druhy 100 ks cca kolem 60 Kč http://www.maneko.cz/indikatorove-papirky-lakmusove-modre
Minulý týden, když jsem měla puštěnou televizi na ČT2 jsem sledovala kromě sžití Mayů s přírodou také dokument částečně o Atlantidě a Egyptě.
Zajímavé je, že někteří odborníci zabývající se touto dobou, začínají se domnívat, že pyramidy byly vytvořeny již za dob Atlantidy a Egypt byl touto velice vyspělou civilizací spojen, jakoby následovníci .....
To mne docela zaujalo ........
Přeji hezký den, at se Vám daří
Arieska 08.02.2010

Wahl,
přemýšlím dnes o té kyselosti i "kyselosti", které je mezi lidmi (bohužel) pořád dost... a říkám si, že... oni lidi dřív... třeba ty chudý na vesnici, kteří přebytky rozhodně neměli a nadváhou rozhodně netrpěli, jedli vlastně docela zdravě... Třeba takový bramborový placky....
Nebo...v "PĚTI TIBEŤANECH" ti mniši - lámové byli vegetariáni... jedli jen to, co vypěstovali - tedy co právě bylo, a to i sezonně, nikdy nemíchali více než 2 druhy jídla do sebe... Jedli nejvíc zeleninu - syrovou i vařenou, když jedli vajíčka, tak jedli jen žloutek. Jen když je čekala fyzicky náročná práce, jedli i bílek, jinak ne... Byli fakt moudří a ve zdraví se při pilné práci dožívali vysokého věku... Nikdy nemíchali uhlohydráty s proteiny. Věděli, že se dobře nesnášejí... taky obdělávali půdu rukama, důsledně dbali na to, aby se jedlo pomalo a v klidu... Nebudu to celé vypisovat, ale je to fakt zajímavé, byť jen se nad tím zamyslet...
Tuleň 09.02.2010

Milá Wahlgrenis,
skoro ve stejnou dobu jako Vy jsem se i já něco dozvěděla o překyselení organismu. Jedna známá mi vyprávěla o korálové vodě, která neutralizuje kyselost. Je to potravinový doplněk, leč se mi zdá, že toto označení je zavádějící. Jen když slyším označení "potravinový doplněk", tak mi není dobře. No, nicméně jsem si korálovou vodu objednala a až ji budu tak měsíc užívat, napíšu Vám změny.
Vím, že mě nespasí nějaká voda, začínám se snažit i trošku úpravou stravy. Někde se začít musí.
Srdečně zdravím
*Dalka 11.02.2010

Milá Wahl,
dívala jsem se ještě jednou na očistu jater od Malachova. Je dobrá, jednorázová, ale mně víc vyhovovalo a mělo pro mě i větší efekt jak pocitový tak vizuální sedmidenní "osvěžení jater".
Ale je pravda, že jsem před tím zahájila ozdravný program v pravý čas (při úplňku, kdy je potom ubývající měsíc... pak ubývá i to špatné z těla) dietou, kdy jsem vymezila nevhodné potraviny, a pak proplachy určenými čaji a různými odšťavenými produkty.
A taky cvičením, kdy bylo důležité začít se potit, otevřít potní kanálky, aby to špatné mohlo ven.... Afirmace atd.... A po tomhle a předchozím čištění střev.
Řekla bych, že dané postupy jsou nejefektivnější, když se k tomu přistupuje komplexně. Pak taková očista stačí dvakrát do roka, podle toho, jak se cítím. Pak stačí určité udržující postupy, občasné půsty a zařazování různých alternativ.

Osvěžení jater:
- 1 pomeranč
- 1/2 grapefruitu
- 1/2 citronu
- 170 - 230 g vody
- 57 -115 - 230 g čistého olivového oleje (U toho oleje se každý den postupně zvyšuje dávka, začíná se s malým množstvím např. 1/2 až 1/4 hrnku. Já ho teda nikdy víc nedávala, protože i tohle mně stačilo a po týdnu jsem už ten olej ani nemohla vidět, natož cítit. A pak ještě nějaký čas...
- 2 lžičky nakrájeného čerstvého zázvoru nebo česneku.
Všechny tyto báječné ingredience spolu mixuj v mixéru tak dlouho, až bude nápoj bez kousků a zpěněný. Můžeš ho přecedit.
Celý nápoj se pije jednou denně nalačno, každé ráno po dobu sedmi dnů. Uvidíš, že budeš na sobě pozorovat báječné výsledky a tvoje játra budou mnohem čistší. Většina lidí nemá během kůry žádné větší potíže. Ale čím je hladina toxinů v těle vyšší, tím je větší pravděpodobnost, že se můžou objevit nějaké potíže. Např. mírné zvedání žaludku až po zvracení. Takové projevy ukazují, že je tělo toxické a potřebuje pročistit. V tomto případě je potřeba se začít čistit nejdříve šetrnější metodou. Takovou postupnou, kdy každý den přidáváš něco...
Po dobu této očisty je dobré jíst jen lehkou stravu. Ne smažené, kořeněné, mléčné výrobky, výrobky z bílé mouky, rafinovaný cukr, káva, černý čaj, alkohol, kouření... Pročistí se krev a může začít nádherná látková výměna i v ostatních orgánech.
Měj se moc hezky přeju hezký den...
Jsi sluníčko.
Pa
Ája 14.02.2010

Milá Wahl,
ještě jsem Ti chtěla napsat něco ke kyselosti. Ty diagnostické papírky lze sehnat různě. Já kupuji Triphan, který používají diabetici. Jsou na něm 3 políčka, která úplně postačí a navíc nematou. V jednom balení jich je myslím 50 a tak je ještě rozstřihnu na půl a je vystaráno na delší dobu.
U kyselosti je důležité se postarat o minerály, jelikož vylučování kyselin je totálně ničí.
Takže když budeš jíst a pít zásadité potraviny (velmi obecně řečeno), automaticky se bude uvolňovat víc kyselin uložených v těle.
Výborné je ořechové mléko z různých semínek a ořechů, které rozmixuješ s troškou vody. Mixuju si cca 10 mandlí, lžíci dýňových semínek, slunečnice, sezamu a lněné semínko. Občas přidám čerstvě mletý mák a skořici či med.
No a jasné jsou ovocné a zeleninové šťávy, tam je všeho habaděj a když do nich na jaře přidáš kopřivu a pampelišku nebo ječmen či vojtěšku s jetelem, máš hotový elixír.
Je dobré si tyhle mixované bylinky zamrazit do malých porcí na zimu a pak je do šťáv přidávat.
Tahle cesta stravování je návrat ke kořenům, sám k sobě a většinou ji hledáme zbytečně složitě, ale rozhodně se vyplatí.
Ahojky
Jana 15.02.2010

Milá Jano,
zrovna dneska jsem po docela dlouhé době vyndala odšťavňovač. Skoro ten proces vypadal jako usmíření, jen chyběla ta pomyslná indiánská dýmka míru. Před časem jsme se malinko vzdálily... Ale můžu si za to sama.
Poslechla jsem radu známé ohledně přípravy zeleninových šťáv - dá se do nich použít všechno, co najdeme doma.
Tak jsem si udělala první a na dlouho i poslední šťávu - zeleninovou, kam jsem ovšem přidala i česnek. Ten jsem totiž "také doma našla"! Takhle špatně jako tehdy mi hodně dlouho nebylo... Musela jsem si dát pauzu, tak jsem ho zase uložila. Spal až do dneška.
Byla u mě Alena . Šťávu jsme připravily z mrkve a červené řepy. Myslím, že tady je důležité, v jakém poměru se suroviny nakombinují. Hlavně aby to nakonec chutnalo!
Kromě toho mimo jiné byl i obalovaný celer (Ten Alena jedla poprvé a moc jí chutnal...) a bio brambory , obojí od Áji, moc dobré.
© Wahlgrenis 15.02.2010

Ještě dodatek:
Ořechy samotné jsou spíše kyselinotvorné, ale i v těle musí být rovnováha, takže poměr zásad a kyselin by měl být 80 a 20 a tohle mléko je ve spojení s mrkvovou šťávou (to jsem zapomněla napsat) ideální.
Ale i bez ní je to minerálová bomba, kterou lze doplnit dalšími zásadami.
Víš, jsem zastáncem zdravého života, ale také toho, že intuice a zdravý selský rozum sám ukáže cestu ke zdraví.
Čím víc se ponoříš do syrové stravy, zjišťuješ, co neplechy v sobě má člověk uložené.
A začneš srovnávat nejen svoje pH, ale i střeva a další nepořádek v těle. Ono to vlastně přichází všechno samo, pokud posloucháme svoje tělo a svůj vnitřní hlas.
Moc se těším na jaro.
Teprve nyní si uvědomuju, jaké neskutečné bohatství mám za domem na zahradě, kolik života v něm je. Vzpomínám na dědu, který v 80ti letech vyběhnul do stráně, seděl pod stromem a přikusoval trávu a kytky kolem sebe a pak odpočíval. Smála jsem se mu, že je jak koza a dneska tou kozou jsem i já a moc ráda.
Ahojky
Jana 16.02.2010

Drahá Wahl,
dakujem za vsetko. Včera som si kúpila Kurta Tepperweina, u nás sa to volá "Omladzujúce odkyslenie" a po obede idem skúsiť šťastie a zohnať lakmusové papieriky...
Ďakujem, že na mňa myslíš. Ja na Teba tiež, len Ti nechcem zaplavovať mail navyše. Ja viem, že to cítiš. Aj dnes , akú si mi urobila radosť.
Danka 19.02.2010

Ahoj Wahl,
musím říci, že jsem znovu vrátila tam, kde jsem zhruba před 15 roky přestala. Pochopila jsem, proč ta těhotenská cukrovka . Moje tělo prostě muselo říci dost.
Když jsem se poprvé dostala k tématům zeleninové štávy, přirozená strava, tak mi bylo 15 let a moje matka o tom, že bych se měla stravovat jinak, nechtěla ani slyšet.
Oprášila jsem staré knihy, zasedla k internetu. Jelikož jsem se zamilovala do cerelu, posílám ti článek o cerelové šťávě .
Myslím, že smíchaná s mrkvovou šťávou bude výborná.
Měj se krásně

Alena 21.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.